atooppinen iho

  • Viestiketjun aloittaja hoomoilanen
  • Ensimmäinen viesti
hoomoilanen
Olen ymmällään. 4kk vauvallani on ilmeisesti atooppinen iho, syytä ei tiedetä, maitoallergia? Liekö selviäkään.

Mitkä olisi "turvallisimpia ruoka-aineita" maistella?
-riisi, maissi
-banaani, omena, kotimaiset marjat
-entä kasvikset, neuvolan täti ehdotti kukkakaalia, mutta eikö se aiheuta ilmavaivoja?

Entäs pesut tai vauvauinti?
-Montako kertaa kylvetätte "lehahdusvaiheen" aikana, entäs jos on tulehtuneita kohtia?
-minkälaisia kokemuksia uimahallista?

Siivous
-imuroitteko usein
-onko kissoja, koiria sisällä, meillä on
-allergisoiko pesupähkinät
 
Hei!

Meidän perheessä minulla ja pojalla on atooppinen iho. Ruoka-aineista olen kaikkia mahollisia maistattanut pojallani (nyt 10kk), mutta jos haluat ottaa varman päälle, niin suosittelen varovasti pelkkää perunaa (aluks)..itsellä on perunasta kosketusallergia :eek: ja sitten lisää yksitellen aina jotain muuta esim parsakaalta ja kukkakaalta..porkkana on kans allergisoiva et sitä kannttaa vältää tai testata varoen.
Marjoista meillä passaa oikeestaan kaikki, mut taas jos haluat varoen..suosittelen välttämään omenaa, persikkaa,päärynää yms. Syötä aluks mustikka yms marjasoseita.

Kylvyt meillä sujunu hyvin, vaikka jalat ja korvantaukset välillä ollutki auki...ainut mitä olen laittanut veteen on aloe vera vauva-sarjan kylpytuotteet ja kylvyn jälkeen aloe vera probolis voide....Auttanut paremmin kuin hyvin pojan ihottumiin... Mutta aloe vera tuotteissa täytyy muistaa tarkistaa aineluettelo, mitä muuta tuote sisältää sekä aloe veran lajike+ määrä. Itse käytetään sellaista, joista tutkimustuloksia (puhtaudesta ja laadusta)
Mutta useimmat ns "pelkäävät" aloe vera tuotteita joten jos itse et uskalla käyttää/kokeilla, osta vaikka rasvaista perusvoidetta jota laitat ihottuma kohtiin. En hirveesti osaa näistä muista tuotteista sanoa ku en ole vuoteen käyttänyt =) Kortisonia en suosittele...ohentaa ihoa ja pitkällä aikavälillä alkaa tekeen tuhojaan myös ihon sisällä. Serkku esim pitkien hoitojen jälkeen todettiin hedelmättömäksi eikä lääkärit osannu muuta syytä sanoa ku kortisonihoidot. :eek:
Nyt meillä ihot hyvässä kunnossa ja uimareissuja yms voi tehdä ihan huoletta =)

Mitäs muuta.... en muista vastasinko nyt kaikkeen mut tossa tollanen paketti, joka ainakin meillä auttaa.

:heart: -Anselmiina2-
 
hoomoilanen
KIITOS
Kiva kun annoit vinkkejä. Porkkanaa jo ehdinkin maistattaa ja se ei kyllä sovi ja perunastakin pidän paussia. Nyt minulla on käytössä ceridal-öljy, mutta kun loppuu taidan kokeilla sitä aloe veraa, onhan se sentään luonnontuote.
Lääkäri antoi kortisonivoide reseptin, kävin voiteenkin jo hakemassa, mutta en ole käyttänyt, koska jotenkin epäilytti. Kiitos että annoit vahvistuksen epäilylleni ko tuotetta kohtaan. Iho on nyt onneksi parempi, eikä sitä kortisonia kaipaisikaan. Onpahan varalle haettu jos on pakko edessä.
 
mamuska
Heippa!

Meidän 8kk pojalla on atooppinen iho ja maitoallergia. Iho oli kuivahko jo aivan pienestä, mutta n. 4 kk iässä iho alkoi lehahdella ja ilmestyi punaisia ärtyneen näköisiä kohtia. Tätä oli kyllä myöskin edeltänyt ns. koliikki, pulauttelu ja ilmavaivat. Yritin neuvolalääkäriltä kysellä allergian mahdollisuuksia ja altistusohjeita, mutta tarvetta ei kuulema ollut. Sitten mentiin 6 kk iässä kovan yskän johdosta yksityiselle, jolle myös ihosta mainitsin. Hän laittoi meidät testeihin ja maitoallergiahan sieltä selvisi.
Halusin vaan kertoa tämän sillä, että kannattaa ainakin seurailla ihoa. Jos iho on jatkuvasti melko pahassa kunnossa, kannattaa varmaan kysellä allergian mahdollisuuksista.. Nyt ollessani maidottomalla dietillä, on pojan ihokin ollut tosi hyvässä kunnossa. On myös paljon helpompi seurata uusien ruoka-aineiden vaikutuksia, kun iho ei punoita muutenkin koko ajan.
Olemme käyttäneet rasvana ceralania (kannattaa ylipäätänsä pyytää perusvoiteet reseptillä) ja kuivempiin kohtiin laitamme novalania. Käsikauppa kortisoonia olemme laittaneet silloin tällöin, jos joku kohta on tosi ärtsyssä kunnossa.


 
Riisi, päärynä ja mustikka lienevät ainakin miedoimpia maisteltavia. Nämä aloitettiin meidän maitoallergiselle ja atooppiselle vauvalle. Iho pestään joka päivä, mutta kylpyyn pääsee ainoastaan kerran kahdessa viikossa eikä muutenkaan virutella kauhean kauaa veden alla. Rasvana käytetään Basania, joka on rasvaisin ja meillä auttanut hyvin. Ceralan kannattaa heitää suosiolla pois, sanoi meidän allergialääkäri. Se on todella laimea. Kortisonia laitetaan kun iho on tosi ärtynyt, noin kahden viikon tauon jälkeen aina muutama päivä laitetaan. Ruoka-ainealergioita on varmaan muitakin ja tällä hetkellä sopivat ainoastaan nuo riisi, päärynä ja mustikka.
 
Anselmiina2 esitti kortisonirasvaukseen liittyviä riskejä... Totta on että kortisonivoiteet voivat ohentaa ihoa. Ja siksi niitä ei saisi käyttää pitkiä jaksoja.

Mutta tuohon hedelmättömyys asiaan ei kyllä vaikuta kortisonirasvaus... Eri asia on sitten suun kautta nautittavat kortisonilääkitykset jotka ovat, pitkään jatkuessa, erittäin rankkoja elimistölle.
 
asiaa
Kyllä kortisonia kannattaa käyttää rauhoittamaan iho. Jatkuvasti ei saa käyttää. Itselläni oli todella paha käsi-ihottuma vuosia ja sinnittelin vaan perusvoiteilla. Muissa asioissa lääkärissä käydessä lääkäri kiinnitti huomion käsiini ja kirjoitti reseptin vahvaan kortisoniin. Käytin sitä viikon ja käteni olivat kuin uudet. Niveleni ja kynsivallini olivat paisuksissa vuosien ärsytyksestä ja viikon kuuri palautti ihon ja nivelet ennalleen. Tämän jälkeen olen tarvinnut kortisonia vain silloin tällöin 1-2krt vuodessa. Ja minä tyhmeliini kärsin vuosia... Hydrokortisonit ovat mietoja, eli kannatta lyhyenä kuurina lapselle käyttää, jos lääkäri on määrännyt, varsinkin jos iho on kovin ärtynyt ja pelkkä perusvoide ei auta.
 
Haluaisin vielä muistuttaa, että mitä kortisonivoiteet tekevät ihon alla? Jos ne kerta ohentavat ihoa ja voidehan imeytyy ihoon....
Mitään faktaa en voi hedelmättömyys asiasta sanoa, mutta niinkuin aikaisemmin mainitsin, että lääkärit eivät itsekkään osanneet muuta syytä sanoa kuin kortisonit :eek:
Jokainen tietenkin itse valitsee voiteensa, että mitä käyttää..ja onneksemme voin (taas) todeta, ettei meidän perheessä tarvitse enää kortisonivoiteita käyttää, :attn:

Iloista kevättä ja "parempia" ihoja kaikille =)

-Anselmiina2-
 
atoopikon äiti
Maitoallergia ei aiheuta atopiaa. Atooppinen iho on atooppisen oireyhtymän eräs ilmenemismuoto. Allergiat saattavat pahentaa atoopikon iho ja varsinkin pienet lapset reagoivat allergioihin juuri ihollaan.
 
hagedala
Jep, täytyy minunkin vähän omaa mielipidettäni kortisoniasiasta sanoa..
Mielestäni kortisonia mielummin kuin se että sinnitellään perusvoiteilla eikä iho pääse rauhoittumaan/paranemaan. Meilläkin sinniteltiin kolmisen kk vain perusvoiteilla kun kaikki (paikallisen sairaalan lääkäri, neuvolatäti ja neuvolalääkäri) EHDOTTOMASTI KIELSIVÄT kortisonin käytön poikani poskiin. Allergiasairaalassa poika ikäänkuin upotettiin kortisoniin kunnes iho rauhottui. Ja se rauhoittuikin todella nopeasti.
Tuosta kortisonitauosta pitää vielä sanoa, että eihän siihen mitään tiettyä aikaa ole. Vaan jokaiselle etsitään se sopiva jaksotusrytmi. Niin ainakin allergologi sanoi.
Omalla pojallani (7kk) on siis atooppinen iho sekä kissa-allergia todettu. Myös vehnälle reagoi.
 
Meillä taas ei päärynää ole voinut syödä kuin vasta nyt ehkä max puoli vuotta, poika on reilu 5v. Eikä perunaakaan kuin vajaa 2 vuotta. Eli meillä aloitettiin dieetti (allergia selvisi vasta myöhemmin nimittäin) maissilla, bataatilla ja marjoilla, paitsi ei mansikkaa. Kurkkua, salaattia, kesäkurpitsaa, riisiä ja rusinoita oli myös listalla... Meillä oli kyllä lihatkin tarkkaan valkattu, vain tiettyä riistaa... siis ihan lääkärin ohjeen mukaan.
Meillä kuitenkin vaikuttaa tuo koivun siitepöly, kun poika on niin allerginen sille, ja monet hedelmät ja juurekset ovat muistaakseni (korjatkaa jos muistan väärin) pölytykseltään lähellä koivua. Ai ja ruusunmarja kävi meillä.

Toivottavasti oli jotain apua!

Ai niin rasvoista, pojalla kun on tuo sitruunahappoyliherkkyys (E330), niin valtaosa rasvoista ja nestemäisistä lääkkeistä (ja valitettavasti myös lasten soseista) sisältää sitä. Kortisoni ei tee meillä mitään, ei pahenna eikä paranna. Meillä kovemmat voiteet eli Protopic. Sitä tuskin kuitenkaan ihan heppoisin perustein määrätään pienille lapsille.

Jos allergia aiheuttajana, niin sen jäljittäminen auttaa jo kummasti! Tsemppiä salapoliisin työhön!
:wave:
 

Yhteistyössä