Brio Zento kysymys

  • Viestiketjun aloittaja jussi
  • Ensimmäinen viesti
jussi
Ostimme Brio Zento -istuimen kun lapsemme oli alle vuoden ikäinen, ajatuksena että saisi matkustella selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Nyt on lapsi vajaa 1,5 v ja sellainen ongelma, että kun istuimen käyttöohjeissa lukee, että istuimen omien vöiden tulisi tulla lapsen hartioiden yläpuolelta tai ainakin lapsen hartioien kohdalta, ei missään nimessä niiden alta. Vyöt ovat jo ylimmissä reiissä, eli niitä ei voi enää nostaa ylemmäs, kun ei ylempänä reikiä ole. Onko siis jo pakko kääntää istuin nenä menosuuntaan vyöistuimeksi auton omilla vöillä? Loppuuko kaikissa selkä menosuuntaan istuimissa omat vyöt jo tässä vaiheessa? Miten ihmeessä on edes mahdollista kuljettaa lasta pitempään selkä menosuuntaan, kun istuin ei mahdollista sitä?

 
jussi
No ei oo neuvolassa käyty kuin 1v viimeksi, silloin oli 80 cm, ei millään voi olla vielä 90 cm ainakaan, eli jotain siltä väliltä? Paksut talvivaatteet tietysti tekee vähän lisää "pituutta", mutta ei paljon auttanut vaikka laittoi ohuemmat vaatteet, hihnat tulee silti vähän olkapäiden alapuolelta! Miten voi mahtua vielä 3-vuotias, minkä pituinen hän on? Kyllä harmittaa ihan sairaasti jos tuon ikäisenä joutuu kääntämään jo istuimen. Kai se on lähdettävä taas istuinkauppaan katselemaan, josko jossain selkä menosuuntaan istuimessa riittäisi säädöt pitempään?
 
Meillä kanssa Zento istuin ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen!Meidän tytär on 2v ja on istunut siinä nyt vuoden.Pituutta hänellä nyt on 93cm ja ne vyöt alkavat kyllä hartioiden yläpuolella!!Aika kummaa et teillä on noin...
 
maaarit
Mitenkähän teillä oikein on lapsi siinä kyydissä... Meillä on yli kaksivuotias yli 90cm pitkä jolla vielä hyvin varaa vöissä, ei ala vielä olkapäiden kohdalta. Kuulostaa tosi oudolta, tuossahan on tilaa vaikka kuinka! Ei kai teillä vaan oo virheellinen penkki, ei kai siitä puutu niitä reikiä? Ihan varmasti vuoden ikäinen mahtuu siihen muuten! Tai sitten teette jotain väärin.
 
jussi
Meillä alkaa ne ylimmät vyöreiät samalta kohtaa missä on sen "tyynyn" alareuna. Itsekin oon miettiny että sinne yläpuolelle mahtuis hyvin vielä lisää niitä reikiä. Onko teillä muilla vielä siellä tyynyn alla niitä reikiä?
 

Yhteistyössä