Budjetti Kastelli 146K Valokaari

Riittäisköhän.

Kastellin Valokaari 146K + 2 auton talli ja varasto. Tontti on jo, pohjatutkimusta ei vielä tehty. Aloitus lokakuussa ja paketti tammikuun lopussa (paketin tarjousta odotellaan). Rahaa olis noin 250k käytettävissä rakennuksiin ja tässä miettii että mitenkähän tuo riittää. Haaveissa maalämpö+varaava takka. Ei mitään kovin luksusta. Sijainti Tampereen lähikaupungissa. Itse en ole koskaan rakentanut, olen ollut parilla tontilla jonkinverran apumiehenä. Sisätöitä nyt pystyis tekeen jonkinverran. Ja apumiehenä saatetaan saada lähes ammattimies tutusta joka rakentanut monta taloa.

Mitenkäs tuo talvirakentaminen hinnoiltaan yleensä, onko paljonkin kalliimpaa?
Paketinhan kastelli kasais, mutta sitten sekin että ottaisko sitä lämmitysvalmiiksi saakka vai sateelta suojaan...
Mitenkä muilla saman talon rakentaneilla budjetti on mennyt?
 
Moikka,

Tuo talvirakentaminenhan on sinäänsä kaksipiippuinen, koska se mikä siinä maksaa on pohjatyöt - eli jos pakkaset paukkuu tarpeeksi niin erikois-sementti maksaa. Mutta jos teette perustukset ennen pakkasia, niin jos paketti tulee vasta tammikuussa, saatte varmaan sen talvialennuksen joka näyttäisi olevan monella 6% luokkaa tarvikkeista (ei asennuksesta). Näin ainakin meille tarjosi pari firmaa ja sillä mennään - eli pohjatyöt aloitetaan siinä marraskuussa ja 2.vkolla tammikuussa tulee paketti pihalle. Näin siis tehdään säästöä :) Ja mitä tuolta "kentältä" kuullut niin timpureita on aina helpompi saada talvella hommiin ja sinäänsä ihan hyvä aika pystyttää - on kuivaa!
 
Noihin pakkasiin viel, että meillä piti valaa pohja just, kun alko mittarissa olla tammikuun pahimmat pakkaset ja betonipojat piti rajana -15, joten sitten ooteltiin ja aikataulu pissi sitten lopulta 2kk. Tuli leutoja päiviä ja tää betoniporukka olikin tekees sitten jotain takuuhommaa ja sitä rataa. Ipanoitten kaa on aika tympeetä myös olla apurina talviraksalla, kun lämmintä tilaa ei juuri löydy ja muutenkin hankalaa...tää oli siis tällanen äidillinen huomio vaan. :) Nyt tosin kesemmällä onkin jo paljon kivempaa, kun on vesipistettä ja tallitilaa valmiina ja lämmintä ilmaa ja isommalla ipanalla jo leikkikaveria ja leikkipaikkaa ym...Ja aika yleistä on muuten se lisälainan haku. Itekkin haettiin ja nyt taas alkaa paniikki tulla, että riittääkö sekään, tai sen on pakko riittää. Kyllä siihen projektiin saa meneen ihan mielettömät määrät. vaikka suunnitteliskin ja teoriassa kaikki ok, niin silti pitäs ottaa se yllärikassa huomioon. satasia menee yllättävän kepeesti vaikka vaan ruuveihin ja tasoitteisiin ja maaleihin. Niistä satasista taas tuleekin nopeesti tonneja jne. Mutta oikeestaan ei näitä voikkaan tietää enneku on korviaan myöten raksassaan kiinni. ja kuitenkin tämä rääkki ja pelko ja väsymys on ehkä parasta aikaa meijän elmästä. Onnea matkaan :wave: =)
 

Yhteistyössä