Bussissa matkustaminen, lapsi 1v 4kk

Miten matkustatte bussissa esim. kaupungista toiseen, sen ikäisen lapsen kanssa joka ei mahdu enää turvakaukaloon?! Itselläni on 1v 4kk tyttö joka on kaukaloon todellakin jo liian pieni. Mutta kun alle 3 vuotiashan pitäisi olla turvaistuimessa matkustettaessa...
 
No bussit ja junat on eri juttu. Turvaistuinmääräys koskee henkilöautoja.
Rattaissahan nuo lapsukaiset kulkevat ja pidemmillä matkoilla laitan sen busseissa olevan ratasturvavyön kiinni, että rattaat pysyvät paikallaan...
 
matkustettiin 11kk kans bussissa lapissa ja ihan tuo sylissä istui ja nukkui. eihän noihin pitkien matkojen busseihin vaunujen kanssa mahdu ku se on penkkirivistöä täynnä se bussi ja rattaat heitetään ruumaan :whistle:

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.04.2007 klo 22:36 vieras kirjoitti:
matkustettiin 11kk kans bussissa lapissa ja ihan tuo sylissä istui ja nukkui. eihän noihin pitkien matkojen busseihin vaunujen kanssa mahdu ku se on penkkirivistöä täynnä se bussi ja rattaat heitetään ruumaan :whistle:
Joo aivan, mulla oli mielessä tyyliin Espoon perukoilta stadiin... ;) Matalalattiabussilla siis.
Pitkänmatkan bussireissut tosiaan kuten kuvailit! =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.04.2007 klo 02:33 Jonsku kirjoitti:
Kiitos! Täytyypi kokeilla ens kerralla niin et tyttö istuu sylissä. On kyl aika vilkas, eikä yleensä kovin kauaa jaksa istuu sylissä, mut jos bussissa olis sit eri juttu...=)
No tuota. Kun ne uudet määräyksethän myös sanovat että bussissa kaikilla mtakustajilla tulis olla turvavyö käytössä (niissä autoissa missä se on). Eli ehdottomasti pitäis olla omalla paikalla ja vyössä kiinni. Kysäsepä ihan matkahuollosta mitä ne sanoo, että pitääkö tonkin ikäselle ton säädöksen vuoksi lunastaa oma matkalippu vai saako -lainvastaisesti- matkustaa sylissä.

Ite oon ton ikäsen kanssa ollu vaan ryhmämatkalla ja kuski sanoi että hänen puolestaan kukin tekee mitä lystää. Aikuiset eivät vöitä huolineet mutta lapset olivat vöissä kiinni, kaikki omilla paikoillaan.
 
bussiemo
Joidenkin yritysten pitkänmatkan (pikavuoro) busseista löytyy korokeistuimia lapsille, niitä kannattaa kysyä kuljettajalta autoon noustessa.Uudemmissa busseissa on turvavyöt, ja vähän iäkkäämmistäkin löytyy vyöt yleensä etupenkistä, takaa keskeltä sekä pöytäpaikoilta. Jos ostat paikkalipun erikseen (mh:n lipunmyynnistä), niin kannattanee varata se etupenkki, josta vyöt suurella todennäköisyydellä löytyvät.
Omat lapset (2v 10kk ja 9 kk) pysyyvät reissatessa kohtuullisen rauhallisina lannevöissä omilla paikoillaan. Muistathan, että penkin selkänojaa voi myös kallistaa hieman mukavampaan asentoon lapsosen väsähtäessä.
 

Yhteistyössä