calmette-rokotus ja nivuspaise

onko kohtalotovereita? Meidän vauva sai ikävän jälkiseuraamuksen synnytyslaitoksella annetusta calmette-rokotuksesta. Rokotuksenpuoleiseen nivuseen tuli turvonnut imusolmuke joka nyt 3kk iässä muuttunut märkiväksi paiseeksi. eilen olimme sairaalassa ko vaivasta ja lääkäri puristi märkäeritteen pois ja antoi kefexin lääkekuurin. huomenna menemme vielä sairaalaan kuulemaan bakteeriviljelyn tuloksen ja mahdollinen uusi märkä puristetaan pois. Tosi ikävä toimenpide. Varmasti kivulista, kun tietää kuinka arka on tulehtunut kohta... ilman puudutusta tms. Siis onko kohtalotovereita? kuinka toipuminen on edennyt?
 
Johanna-83
:( Hui kauhistus. En ole kyllä kohtalotoveri, mutta aattelin silti jotain lurittaa kun tuli ihan kaamia olo. Itse meinasin kieltää vauvani calmetoinnin kun eihän tuo nyt ole enää niin välttämättömyys kun eihän sitä tuberkuloosia enää edes ole Suomessa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.04.2006 klo 20:26 Johanna-83 kirjoitti:
:( Hui kauhistus. En ole kyllä kohtalotoveri, mutta aattelin silti jotain lurittaa kun tuli ihan kaamia olo. Itse meinasin kieltää vauvani calmetoinnin kun eihän tuo nyt ole enää niin välttämättömyys kun eihän sitä tuberkuloosia enää edes ole Suomessa.
Miten niin ei ole enään suomessa. Kyllä muuten on mota tapausta vuodessa. Ja venäjällä vielä enemmän ja sieltähän on muuttanut paljon ihmisiä suomeen. Nuo haittavaikutukset on ikäviä :( Mutta en kyllä haluais lapseni tubia sairastavankaan :/
 
Miljukka
Meidän tyttömme sai kans Calmette-rokottoteesta nivuseen märkäpaiseen. Paise ilmaantu nivuseen tytön ollessa tasan 2 kuukauden ikäinen. Nyt on mennyt pian pari kuukautta ja ensi viikolla edessä lääkäriin kontrolliaika. Saadaan kans viljelyn tulokset.
Meidän neitillä ei ole ainakaan tähän saakka ollu mitään kitinöitä tai kipuja paiseesta johtuen. Mutta paise ainakin näyttää ikävältä ja vaivaa vanhempien mieltä ku ei oikein tiedä varmaksi, että kuinka kauan se jalassa meinaa märkiä.

Aikasemmin en oo kuullu, että Calmette-rokotteesta voisi tulla tällaista ja nythän Suomessakin harkitaan kyseisen rokotteen lopettamista.
 
Kesäkuussa syntyneellä pojallamme tuli calmeten vaikutuksesta nivustaipeeseen patti, joka itsestään hävisi noin kuukaudessa. Pistoskohta sen sijaan keräsi kovasti märkää ja halkesi itsestään. Saman kuurin söi, märkiminen pikkuhiljaa väheni, puristin aina itse pois (mutta kyllä sekin vauvaan kovasti sattui :( ) koska "reikä" ei sulkeutunut kunnolla...
Nyt poitsu on reilun 10kk:n ikäinen. Pistoskohta on edelleen pikkusormen pään kokoinen pallukka ja ihan violetti! Ei kuitenkaan arista enää.

Tästä oli jossain tv-ohjelmassa juttua viime syksynä. Oliskos ollut akuutti? On siis yleistyneet nuo tulehdusreaktiot ja märkimiset - ja voivat valitettavasti olla kovinkin heikkoja paranemaan!
Rokotuksesta ollaan kokonaan luopumassa, tai niin, että riskiryhmään kuuluvien lapset saavat vanhempien näin halutessa rokotteen.
 
vier
Meidän pojalle tuli myös patti n. 1,5 kk iässä, ja kasvoi aikansa ja sitten puhkesi ja märki. Vasta 4 kk päästä oli ummessa kokonaan. Imusolmuketulehdus, ja meillä ei saatu mitään kuuria, seurattiin vain lastenpkl:lla 2 kertaa. Kotihoitona oli suihkuttelua. Nyt tyttömme on 2 kk ja hänemllä tuntuu ihan selvästi patti nivusessa myös, jo monta viikkoa. Neuvolassa sanottiin että kohdan suurentuminen voi olla ihan normaalia, ettei välttämättä tule imusolmuketulehdusta. Toivotaan...
 
meille ilmaantui myös paise siihen rokotuskohtaa. terveydenhoitajalle kävin sitä näyttämässä- ei tarvittu lääkäriä eikä lääkekuuria. parani itsestään, kun pusersi sen märän ulos sieltä, muutamia kertoja.

 
Minulla 02 syntynyt tyttö, hänellä myös calmette rokotteesta nivuspaise ollut vauvana. Paise tuli n.2,5kk:n iässä. Kotona puristelimme märkää pois ja 3kk:n neuvolassa sai tyttö sitten Kefeksin kuurin. Haavaa käytiin näyttämässä myös sairaalassa mutta mitään sille ei voinut tehdä muuta kuin suihkutella. Haava umpeutui tytön ollessa n.7kk:n ikäinen. Nyt paiseesta on muistona vain arpi nivustaipeessa.
 
Meidän tytöllä (ikää 10.5 kk) on edelleen nivusessa vähint. herneen kokoinen suurentunut kova imusolmuke calmeten jäljiltä. voi jäädä pysyväksi, tuumasi lääkäri, mutta ei pitäisi haitata. Pistokohta onneksi enää violetti läntti, ei sentään märkimistä enää. calmette-rokotteiden taso huonontunut kuulemma, ainakin jälkiseuraamukset ovat yleistyneet.
 
vaarallinen rokote
poikamme sai bcg rokotteesta luutuberkuloosin jonka hoito kesti yli vuoden ja vaati 3 leikkausta. tubilääkkeitä syötettiin 9 kk 3 erilaista päivässä. kukaan ei ottanut vastuuta lääkevahingosta, saimme olemattoman korvauksen lääkevahinko vakuutuksesta ja olemme todella pettyneitä kun suomessa tapahtuu tällaista. miksi rokotusta jatkettiin jos bcg rokotteella ei ole ollut myyntilupaa joukkorokotuksiin 2002 jälkeen koska haitat ovat olleet suuremmat kuin hyödyt? vuonna 95 ovat muut maat jo luopuneet rokotuksesta, suomiko turvallinen maa??????
 

Yhteistyössä