chincilla, kertokaas semmosesta lemmikistä

  • Viestiketjun aloittaja "hyppy"
  • Ensimmäinen viesti
"hyppy"
Kyllä etsin tietoa myös kirjoista ja netistä mutta nyt alkuun jos joku voisi kertoa omasta lemmikistään että saisi vähän kokonaiskuvaa millainen lemmikki ja olisiko edes mahdollista että sopii meille. Kertokaa myös asioista joita ei mahdollisesti osaa huomioida lemmikkiä hankkiessa.
 
Muutamia asioita meidän "siiselistä": helppo ruokkia (vettä, pellettiä ja heinää), tarvii ison häkin jossa tasoja kiipeillä, enimmäkseen yöeläjä joskin meidän siiseli touhuaa myös päivisin, jyrsii vapaana ollessaan ihan joka paikkaa ja levittää chinchillahiekkaa ympäriinsä, ei ole mikään syliäinen mutta tässä kohtaa chinchillat lienevät persoonia, ei ole aiheuttanut allergiselle miehelle mitään oireita, ei ole mikään lasten lemmikki minun mielestä, ainakaan niin että lapsi kantaa siitä yksin vastuun.

Aivan ihana viisas ruttana kaikin puolin :heart:
 
[QUOTE="hyppy";22834185]chincillahiekka? Tuo jyrsii joka paikkaa vähän arveluttaa.[/QUOTE]

Tarvitsee hiekkaa kylpemiseen eli hoitaa sillä turkkiaan. Ja hampaita tarjotaan todellakin ihan joka paikkaan sähköjohdoista alkaen. Niin että jos on jotain antiikkihuonekaluja tms niin kannattaa harkita tai sitten juoksuttaa sellasessa tilassa jossa pikku tuhot ei niin haittaa :)
 
"vieras"
Mekin mietittiin ensin sellaista mutta päädyttiin marsuihin. Ovat meidän 11vuotiaan vastuulla. Kivoja koska tykkäävät tosi paljon olla sylissä ja makaavat ihan paikallaan kun niitä silittää. Hyvä myös se että ovat päivisin hereillä ja nukkuvat yöllä. Nämä meidän yksilöt eivät juuri tykkää juoksennella vapaana. Eivät ole jyrsineet mitään huonekaluja. Huono puoli on että sitä purua on jatkuvasti joka paikassa ja myös heinä sotkee paikat. Huutavat kovaa kun avaa jääkapin oven (haluavat salaattia). Marsuja kantsii aina ottaa kaksi, yksin tylsistyvät.
 
"hyppy"
[QUOTE="vieras";22834227]Mekin mietittiin ensin sellaista mutta päädyttiin marsuihin. Ovat meidän 11vuotiaan vastuulla. Kivoja koska tykkäävät tosi paljon olla sylissä ja makaavat ihan paikallaan kun niitä silittää. Hyvä myös se että ovat päivisin hereillä ja nukkuvat yöllä. Nämä meidän yksilöt eivät juuri tykkää juoksennella vapaana. Eivät ole jyrsineet mitään huonekaluja. Huono puoli on että sitä purua on jatkuvasti joka paikassa ja myös heinä sotkee paikat. Huutavat kovaa kun avaa jääkapin oven (haluavat salaattia). Marsuja kantsii aina ottaa kaksi, yksin tylsistyvät.[/QUOTE]

Marsu ei oikein tuntunut hyvältä vaihtoehdolta.
 

Yhteistyössä