Cobran itkuhälytin

  • Viestiketjun aloittaja SuperHeppuliHarmaana
  • Ensimmäinen viesti
SuperHeppuliHarmaana
Onko kenelläkään kokemusta Cobran radiopuhelimista, missä on itkuhälytintoiminto? Meillä on sellaiset kokeiltavana lainassa ja tuntuu siltä, että aika kovaa pitää vauvan huutaa, että ottaa äänen, vaikka on herkkyys täysillä. Toiveissa olisi saada radiopuhelimet, joissa olisi vähän enemmän kantomatkaa kun normaaleissa hälyissä, mutta voiko kyseisiin laitteisiin luottaa, että rekisteröi itkun... jos ei tulekaan kovaääninen vauva.
 
Meillä on työmiehillä käytössä näitä puhelimia ja joskus koitin käyttää sitä itkuhälyttimenä, mutta poika huusi jo täyttä kurkkua kun minulla oleva puhelin alkoi suhisemaan, eli ei ääni edes kuulunut kunnolla. Enpä ole sen jälkeen käyttänyt niitä itkuhälyttiminä. Meillä on Philipsin itkuhälytin joka on aina toiminut moitteetta, ja aukeaa tosi herkästi, välillä lapsen hengitysääni kuuluu vastaanottimeen tai linnunlaulu.
 
Meillä taas lankesi tuo itkuhälyyttimien hankinta miun kontolle, ja mies kun oon ni pitihän noita radiopuhelimia kokeilla. Ajattelin et on käyttöä varmaan muutakin. Just noi itkuhälyytin toiminnolla olevat Cobrat hankin.
Hyvin on meillä toimineet ja kun kavereiden kanssa on äijä porukassa noita vertailtu on tultu kutakuinkin seuraaviin miinuksiin ja plussiin:

+ rakenne HUOMATTAVASTI kestävämpi kuin "oikeilla" itkuhälyyttimillä
+ kantomatka parempi
+ älytön määrä kanavia (ai ainakaan vielä ole muut tulleet samalle kanavalle)
+ käyttöikä jatkuu vielä pitkään lapsen kasvaessa, voipi vaikka pojan kanssa leikkiä, tai iskät keskenään

- radiopuhelimet eivät ilmottele jos kantomatka ei riitä tai patteri loppuu
- vaatii useamman nappulan painamista että saa asetukset kohdalleen (tosin nopeastihan nuo oppii)

Kannattaa kuitenkin varmistaa että tosiaan aktivoituu riittävän herkästi, meillä on Cobrat toimineet vaikkei poika kovin äänekäs olekkaan.
Ja tosiaan että lapsen puolen puhelimen saa vain lähettämään, ei vastaan ottamaan. Saattaa muuten olla hymy herkässä kun vihdoin viimein saa lapsen unille ja naapurin työmiehet huutelee toisilleen samalla kanavalla ;)
 
Meilläkin Cobran radiopuhelimet, ja tyytyväisiä olemme olleet. Itkuhälytintoiminto reagoi hiukan viiveellä, eli jos vauva kerran ähkäisee, ei puhelin ehdi heti mukaan vaan parin sekunnin päästä alkaa kuulua suhinaa (ei kuulu muuta jos vauva on hiljaa). Mutta jos käninä jatkuu tai vauva alkaa itkeä, se kyllä kuuluu. Reagoi oven kolahdukseenkin kun lähden koiran kanssa omaan pihaan (makuuhuoneen ovi ulko-oven vieressä). Eli herkät ovat.

Ovat tosiaan kestävät ja helppo pitää mukana esim. ulkona. Akkukin on hyvin kestänyt pakkasta, paremmin kuin ladattavat patterit Philipsin itkuhälyttimessä (vaikka hälytin oli vaunujen sisällä ja villasukassa ettei kylmenisi niin paljon). Ja käyttöä radiopuhelimille on enemmän, omakotitalossa kätevää kun säätää tv-antennia katolla tms. Se on kyllä huono puoli etteivät ilmoita jos yhteys katkeaa esim. akun loppumisen takia, mutta puhelimessa on akun varauksen näyttö. Jos palkkeja on toisessa puhelimessa vähemmän, otan sen yksikön itselleni sisälle (jos vauva nukkuu ulkona) ja laitan sen laturiin. Puhelin voi silti olla päällä vastaanottamassa vauvan itkut.
 

Yhteistyössä