D-vitamiini

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Nyt kun on satanut koko päivän ja syksyn pimeys on vallannut myös mielen niin ajankohtainen kysymys hiipii esiin: kuinka paljon d-vitamiiniä pitää popsia päivittäin, jotta on hengissä vielä kevään auringon pilkistäessä?
 
vierailija
50-150 µg d-vitamiinia käytetään meillä.
Lapset 50 µg ja aikuiset vaihtelevasti 100-150 µg. Arvot silti viime talvena alhaiset :confused:

Yleisesti tuo suositus 10 µg - 25 µg on liian vähän.
 
vierailija
En ollenkaan, enkä siedä lisättyä vitmiinivalmistetta, mitä monissa tuotteissa on. Elimistöni on tottunut hyödyntämään tehokkaasti sen vähänkin valon, mitä pilvistä siroaa. Siihen tarvii kolesterolia(y)
Terveenä vuosikausia, ilman pienintä flunssaakaan - ei voi olla sattumaa enää:cool:
 
vierailija
D-vitamiini kerätään lampaanrasvasta, vaikka se lampaan iho on paksun karvan peitossa enimmän aikaa vuodesta. Luomulehmä taas viettää aika paljon aikaa ulkona. Eikö siis luomumaidossa muka ole d-vitamiinia? Rasvattomassa sitä ei ole, kun se on rasvaliukoinen vitamiini, joten rasvattoman maidon purkitus voitaisiin kokonaan lopettaa.

"Tutkimuksessa havaittiin, että runsas kolesterolin saanti ruokavaliosta ei ollut yhteydessä sydäninfarktin riskiin koko tutkimusaineistossa eikä miehillä, joilla oli APOE4-tyyppi. Myöskään ravinnon merkittävän kolesterolin lähteen, kananmunien, syönti ei ollut yhteydessä riskiin. Tutkimuksessa ei myöskään havaittu, että ruokavalion kolesteroli tai kananmunien syönti olisi ollut yhteydessä suurempaan kaulavaltimoiden seinämien paksuuntumiseen."
- T.S. 11.2.2016

Huhtikuun 5.2016 uutisoitiin näin:

"Vaihtoehtoja on kuitenkin haluttu etsiä, sillä osalle korkeasta kolesterolitasosta kärsineille statiineista on tullut sivuvaikutuksia, kuten lihassärkyä ja heikkoutta."

Oma elimistö (ihmiselläkin!) sen vitamiinin valmistaa ihon kautta ja siihen se tarvitsee kolesterolia(y)
 
vierailija
En ollenkaan, enkä siedä lisättyä vitmiinivalmistetta, mitä monissa tuotteissa on. Elimistöni on tottunut hyödyntämään tehokkaasti sen vähänkin valon, mitä pilvistä siroaa. Siihen tarvii kolesterolia(y)
Terveenä vuosikausia, ilman pienintä flunssaakaan - ei voi olla sattumaa enää:cool:
Flunssattomuuden perusteella en menisi sanomaan, että saat D-vitamiinia riittävästi. Kannattaa ehkä käydä sydäntalvella testauttamassa ne arvot, ei maksa paljoa. Jos ovat riittävällä tasolla, niin tiedät sitten ainakin varmuudella, että et tarvitse vitamiineja purkista ollenkaan. Jos taas ne arvot ovat liian matalat, niin saatat säästyä monilta vanhuuden vaivoilta, kun tiedät nappailla vitskua purkista talvisin.
 
vierailija
D-vitamiini kerätään lampaanrasvasta, vaikka se lampaan iho on paksun karvan peitossa enimmän aikaa vuodesta. Luomulehmä taas viettää aika paljon aikaa ulkona. Eikö siis luomumaidossa muka ole d-vitamiinia? Rasvattomassa sitä ei ole, kun se on rasvaliukoinen vitamiini, joten rasvattoman maidon purkitus voitaisiin kokonaan lopettaa.

"Tutkimuksessa havaittiin, että runsas kolesterolin saanti ruokavaliosta ei ollut yhteydessä sydäninfarktin riskiin koko tutkimusaineistossa eikä miehillä, joilla oli APOE4-tyyppi. Myöskään ravinnon merkittävän kolesterolin lähteen, kananmunien, syönti ei ollut yhteydessä riskiin. Tutkimuksessa ei myöskään havaittu, että ruokavalion kolesteroli tai kananmunien syönti olisi ollut yhteydessä suurempaan kaulavaltimoiden seinämien paksuuntumiseen."
- T.S. 11.2.2016

Huhtikuun 5.2016 uutisoitiin näin:

"Vaihtoehtoja on kuitenkin haluttu etsiä, sillä osalle korkeasta kolesterolitasosta kärsineille statiineista on tullut sivuvaikutuksia, kuten lihassärkyä ja heikkoutta."

Oma elimistö (ihmiselläkin!) sen vitamiinin valmistaa ihon kautta ja siihen se tarvitsee kolesterolia(y)
Joo, mutta elimistö osaa valmistaa tarvitsemansa kolesterolin. Sitä ei tarvitse erikseen syödä. Tosin ravinnon kohtuullisista kolesterolimääristä tuskin on haittaa, koska elimistö vain vähentää omaa tuotantoaan silloin kun sitä saadaan ruoasta.
 
vierailija
Lisää miehellesi B12 "muistivitamiini" :D
Ehkä voit itsekin napata, jos et ole varma tai muista mitäs se mies napsiikaan ;)
B12-vitamiinilisän ei ole missään tutkimuksessa koskaan todettu olevan pienimmässäkään määrin hyödyksi sekasyöjien muistille. Tämä koko h*lvetin "muistivitamiini"-juttu juontaa juurensa vain siitä, että koska vegaanien ruokavaliosta puuttuu B12 kokonaan, saavat he neurologisia häiriöitä ilman erillistä vitamiinilisää. Tavallisille ihmislle (liha-, kala- ja munatuotteita syöville) ei B12-vitamiini ole, eikä ole koskaan ollut mikään "muistivitamiini".
 
vierailija
Aika erikoista kyllä, kun Googlaa B12 ja muisti niin jokaisessa löytyvässä artikkelissa viitataan B12 vitamiinin puutoksen vaikutukset muistiin ja muistihäiriöihin. Tuskin sitäkään ihan keksitty on. Mutta kai sekin, että hyötyykö jostain lisästä, kannattaa selvittää mittaamalla ne tasot.
Valmisteidenkin välillä on eroja, en meinannut saada millään D-tasoja nousemaan vaikka kuinka söin eri merkkejä ja vahvuuksia. Kokeillut nyt suihkeena D-vitamiinia. Hyvin on noussut tasot. Käytössä 75mcg vahvuinen suihke.
 
B12-vitamiinilisän ei ole missään tutkimuksessa koskaan todettu olevan pienimmässäkään määrin hyödyksi sekasyöjien muistille. Tämä koko h*lvetin "muistivitamiini"-juttu juontaa juurensa vain siitä, että koska vegaanien ruokavaliosta puuttuu B12 kokonaan, saavat he neurologisia häiriöitä ilman erillistä vitamiinilisää. Tavallisille ihmislle (liha-, kala- ja munatuotteita syöville) ei B12-vitamiini ole, eikä ole koskaan ollut mikään "muistivitamiini".
Monella vanhuksella on b12-puute, vaikka normaaleja sekasyöjiä ovatkin.

D-vitamiinia kannattaa talvella ottaa. Suomalaisvalmisteet vain ovat 1) kovin alakanttiin annostelevia 2) tavallisesti myytävät pillerit huonosti imeytyviä verrattuna öljykapseleihin.
 
Normaali, terve ihminen ei tarvitse lisäaineita vitamiinipurkeista :)
Ei niin, jos asuu ihmisen alkuperäisillä leveysasteilla alkuperäisessä asussa (alastomana ulkoilmassa).

fegerin asu huhtikuusta syyskuuhun?


Sen sijaan täällä pohjoisessa auringon valo tuottaa ihossa d-vitamiinia alle puoli vuotta ja silloinkin edellytyksenä on tuo ulkoilmassa vähissä vaatteissa oleilu ja riittävän vaalea iho. Talviaikaan pitää kalaa syödä käytännössä päivittäin (tuo 2 kertaa/viikko ei riitä) jos d-vitamiini pitää saada ravinnosta. Vegaanilla ei ole meidän valoilmastossamme mitään mahdollisuutta saavuttaa terveyttä ylläpitävää kalsidolitasoa ilman ravintolisiä, sama pätee ihonväriltään tummiin ihmisiin.
 
vierailija
Syömäsi D-vitamiini tehdään yleensä lampaanvillasta - mutta miksi?
Lampaanvillaa käytetään D-vitamiinin valmistuksessa, koska lampaat tuottavat paljon lanoliinia ja siksi D-vitamiinin tuottaminen lampaan lanoliinista on suhteellisen edullista.

Lanoliinista tehdään myös huulirasvoja ja muita kosmetiikkatuotteita.

Myytävät D-vitamiinivalmisteet ovat yleensä muotoa D3, mutta myytävänä on myös tuotteita, joiden vitamiini on muotoa D2.

- D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia valmistetaan useimmiten hiivasta, eikä ihmiselimistö voi tuottaa tätä kemiallista muotoa D-vitamiinista, kertoo Miettinen.
 
vierailija13
Ei niin, jos asuu ihmisen alkuperäisillä leveysasteilla alkuperäisessä asussa (alastomana ulkoilmassa).

fegerin asu huhtikuusta syyskuuhun?


Sen sijaan täällä pohjoisessa auringon valo tuottaa ihossa d-vitamiinia alle puoli vuotta ja silloinkin edellytyksenä on tuo ulkoilmassa vähissä vaatteissa oleilu ja riittävän vaalea iho. Talviaikaan pitää kalaa syödä käytännössä päivittäin (tuo 2 kertaa/viikko ei riitä) jos d-vitamiini pitää saada ravinnosta. Vegaanilla ei ole meidän valoilmastossamme mitään mahdollisuutta saavuttaa terveyttä ylläpitävää kalsidolitasoa ilman ravintolisiä, sama pätee ihonväriltään tummiin ihmisiin.
Et voinut vastustaa ?
 
vierailija
Mun iho on vaalea kuin Lumikilla, joten siinä syy, en tarvi lisiä. Enkä syö kalaa joka päivä, mutta luomuvoita senkin edestä. En usko, ettei lehmä kerää sitä yhtään, jos kerran paksuturkkinen lammmaskin kerää:D
 
Ei niin, jos asuu ihmisen alkuperäisillä leveysasteilla alkuperäisessä asussa (alastomana ulkoilmassa).

fegerin asu huhtikuusta syyskuuhun?


Sen sijaan täällä pohjoisessa auringon valo tuottaa ihossa d-vitamiinia alle puoli vuotta ja silloinkin edellytyksenä on tuo ulkoilmassa vähissä vaatteissa oleilu ja riittävän vaalea iho. Talviaikaan pitää kalaa syödä käytännössä päivittäin (tuo 2 kertaa/viikko ei riitä) jos d-vitamiini pitää saada ravinnosta. Vegaanilla ei ole meidän valoilmastossamme mitään mahdollisuutta saavuttaa terveyttä ylläpitävää kalsidolitasoa ilman ravintolisiä, sama pätee ihonväriltään tummiin ihmisiin.
Olisikin tuollainen kroppa niin mielelläni olisinkin tuossa eevan asussa :love:
 
vierailija
Rahat pois kansalta, kun eivät halua uskoa, että ilman pillereitä pärjääparemmin. ---Ei meitäkään täällä olisi muuten...
Esivanhemmat eivät lentäneet ollenkaan!
 

Yhteistyössä