Dyspraksia-lasten äidit

Miten jaksatte? Oma olo 5-vuotiaan dyspraksialapsen äitinä on aika vaihteleva. Jotenkin säälin poikaa ihan hirveästi... Meidän 5-vuotias sai dyspraksia diagnoosin 3 vuotiaana, ja nyt käydään puheterapeutilla 2 kertaa viikossa. Puhe on hirveän epäselvää.

Ilmeni että pojalla on myös muita kielellisiä ongelmia, eli kirjaimia puheesta puuttuu valtavasti. Sanoivat maanantaina puheterapiassa, että pojalla on edessä erittäin vaikea lukihäiriö.

Miten lapsi kehittyy? Oppiiko lukemaan ja kirjoittamaan? Oppiiko ikinä puhumaan kunnolla? Tuleeko hänestä koskaan mitään muuta kuin pummi... :ashamed:

 
:hug: ensinnäkin,ja pois moiset mietteet.jos lapsi ei opi lukemaan ja kirjoittamaan niin ei se hänestä pummia tee =) meillä kohta 6v down poika joka ei sano sanaakaan eikä edes ole ihmeemmin tutkittu,kun on jo yksi dg niin se riittää.

mutta tuskin oppii lukemaan ja kirjoittamaan,noh minkäs sille voi.teillä tietysti se eri homma kun pää pelaa normisti,vai kuinka??
 
Meillä 17 v. down tyttö, joka puhuu todella epäselvästi, mutta osaa viittoa, lukea ja kirjoittaa. Kaikkea lukemaansa ei tietysti ymmärrä, tutut asiat osaa. Jos hän ei tule ymmärretyksi ensin viittoo sitten kirjoittaa.
 

Yhteistyössä