Ei kai veikkaus aina lapsen koosta pidä paikkaansa?

  • Viestiketjun aloittaja Minni-hiiri harmaana
  • Ensimmäinen viesti
"kätilö"
Kyseessä on aina arvio. Kokenut lääkäri tekee arvion ultran ja ulkotutkimuksen perusteella ja se on oman kokemuksen mukaan melko pitävä. Pelkkä ultra voi heittää paljonkin erityisesti jos pää jo niin matalalla, että mittoja vaikea saada.
 
Kyllä mulla on molemmista pitäny paikkansa, neuvolakäynnillä hoitaja paineli päältä ja arvioi, en muista ultrattua paino arviota :confused:

Hoitaja vetosi mun omaan pieneen kokoon ja tunnusteli lapsen kokoa ja mahan mittoja, molemmista ilmoitettiin ettei ainakaan paljoa yli 3kg ole.
 
aaaaapeeee
Kiitos Kätilö vastauksesta. Tyttö kävi tänä aamuna neuvolassa ja häntä hirvittää paljon. Toinen lapsi kyseessä ja minä äitinä uskon kaiken käyvän hyvin :)
 
Kyseessä on painoARVIO, jonka virhemarginaali on muistaakseni noin 20% luokkaa.

Joten vauva voi painaa 4 kg. Tai likemmäs 3 kg. Tai sitten vauvan paino on lähempänä 5 kg.

Omien lasteni kohdalla painoarvio on ollut aina suurempi, kuin mitä vauva on syntyessään painanut. Painoarviosta on ollut synnytykseen noin 2 viikkoa...eli vauvat ovat ehtineet kasvamaan jopa lisää, mutta silti jääneet alle arvion.
 
"mamama"
Mulla esikoisesta tehtiin painoarvio vuonna 2011, vauva oli yli puoli kiloa arvioitua kevyempi, syntyi 2 päivää ennen laskettua aikaa.

Toisesta ei Helsingissä tehty enää painoarviota tänä keväänä. Kun kyselin, lääkäri sanoi että arviot heittävät niin paljon, että niistä on luovuttu.
 
Tuossa on yksi aika hurja virhearvio:
Viimein vauva! | Strictly Style
Ymmärsin, että tuossa oltiin mitattu vatsaa, ei vauvaa.

Eli siis lähinnä varmaan sf-mittaa ja tutkailtu mahaa silmämääräisesti, sekä ehkä käsikopelolla kokeiltu vauvan kokoa. Tuohon nyt ei ole sitten niin mitään luottamista.

Mutta jos vauva mitataan ultralla, niin siinä kohtaa tuo heitto on jo melkoinen. Sitä kun voisi kuvitella, että ultralla annettu arvio osuisi edes jokseenkin oikeaan. Mutta kuten jo sanoin, virhemarginaali on muistaakseni silti sen 20%, eli melko paljon, kun puhutaan keskimäärin kuitenkin vain 3-4 kiloisesta vauvasta.
 
[QUOTE="mamama";30117872]
Toisesta ei Helsingissä tehty enää painoarviota tänä keväänä. Kun kyselin, lääkäri sanoi että arviot heittävät niin paljon, että niistä on luovuttu.[/QUOTE]

Hurraa! Vihdoinkin, kun tosiaan ne on niin usein ihan päin seiniä ja ihmiset uskoo, kun ammattilainen sanoo..
 
esikoisesta yliaikaisultrasssa painoarvio 3,9kg, syntymäpaino 3,1kg.
kolmosesta ultrassa pään koko lääkärin mukaan keskikäyrällä, ei voi tulla isopäistä, syntynäpäänympärys 39cm...
eli huono veikkauskin olisi ollut tarkempi kuin ultra. kätilön käsiarviot ovat osuneet ihan kohdilleen
 
virhe
Itsekin sain aika pahan virhearvion. Rv 40 arvioi painoksi 4kg. Vauva syntyi käynnistyksellä seur.päivänä ja oli mahtavat 4 500g. Hyvä kun olis mennyt 42 viikoille-6kg jötkyä olis ollu kiva pusertaa
 
"meh"
Riippuu varmaan siitäkin, kuka arvion tekee. Itselläni esikoisesta arviotiin lasketuun aikaan, että yli nelikiloinen. Kyn synnytys käynnistyi rv 42+1, arvioi kätilä vielä sairaalassa, että 4,5kg vähintään. Poika oli 52cm ja 4kg tasan.

Tokasta kävin 4d ultrassa Femedas muistaakseni rv 22-24. Lääkäri sanoi heti, että pienempi kun eka, laskettuna aikana syntymäpaino n. 3kg -3,2kg. Poika synti rv 39+4 ja mitat oli 49cm ja 3185g ;) Eli todella hyvin piti arvio paikkaansa!

Myös kolmannen kohdalla kävin Femedassa 4d ultrassa, rv 32-33. Sama lääkäri sanoi, että pyöreä kaveri, syntymäpainoarvio laskettuna aikana n. 4kg. Poika syntyi rv 40+4 ja mitat 49cm ja 3960g :D

Eli oma kokemus on, että osaava lääkäri osaa antaa myös tarkan painoarvion.
 
"Wieras"
Mulla ultrattiin kaksi päivää ja päivää ennen synnytystä lapsiveden menon epäilyn takia. Paino arviot olivat kaksi kiloinen ja vajaa kaksi kiloinen. Tyttö oli syntyessään 3,6kg.
 
arvioita vain
Itse hyppäsin loppuraskaudesta viikon välein polilla kokoarviossa, kun vatsa ei enää kasvanut. Ekalla käynnillä sanottiin, että sitten vasta huolestutaan jos ei kokoarvio kasva. Seuraavalla kerralla arvio oli pienempi ensin ja kun kauhistuimme, lääkäri nopeasti selitti että yksi mittaustuloksista oli vähän epävarma, teki sen uudestaan ja arvion uudestaan ja avot: vauva oli vähän kasvanut eikä arvitse olla huolissaan. :D Joten aika epävarmoja välillä vissiin ovat.
 
Mulla on ekasta kätilö arvioinut vajaa vuorokausi vauvn painoksi 2,5 kg, en kyllä oikein uskonut. Salissa sitten toine. Kätilö sanoi heti, että kyllä vauva on ainakin kilon suurempi. Painoi sitten 3720g.
( 39+6 )
Neljäs arvioitiin noin neli kiloiseksi, painoi sitten kuitenkin 4820g. ( 41+6 )

Viidenen painoarvio oli sitten taas 4,5-4,6 kg. Painoi kuitenkin "vain" 3820g ( 39+6)

Niin että ei ne arviot aina pidä paikkaansa. Kaksi viimeisintä on ultrattu aivan synnytyksen alla.
 
Ymmärsin, että tuossa oltiin mitattu vatsaa, ei vauvaa.

Eli siis lähinnä varmaan sf-mittaa ja tutkailtu mahaa silmämääräisesti, sekä ehkä käsikopelolla kokeiltu vauvan kokoa. Tuohon nyt ei ole sitten niin mitään luottamista.

Mutta jos vauva mitataan ultralla, niin siinä kohtaa tuo heitto on jo melkoinen. Sitä kun voisi kuvitella, että ultralla annettu arvio osuisi edes jokseenkin oikeaan. Mutta kuten jo sanoin, virhemarginaali on muistaakseni silti sen 20%, eli melko paljon, kun puhutaan keskimäärin kuitenkin vain 3-4 kiloisesta vauvasta.
Ekasta arvottiin ultralla syntymäpäivän aamuna max 3.5kg, tuli 4,5kg.
Tokasta arvio 4,6kg, painoi 4kg.
Kolmannesta arvio 2,3kg, painoi 2290.
Neljännestä arvio 4,2kiloa, painoi 3550.
 
Ultralla tehdyt arviot heittää vähemmän kuin käsikopelolla tehdyt, mutta käsin tehdytkin voi osua hyvin kohdalleen jos on kokenut ihminen tekemässä.

Naisen ulkomitat EI kerro mitään sisämitoista eli minkäkokoinen vauva mahtuu. Hyvinkin lanteikas voi olla kapea sisämitoiltaan eli unohtakaa nuo olen pieni, vauva ei mahdu-jutut samantien.
 
Arvauksia
Esikoinen ultrattiin äitiyspolilla lääkärin toimesta 3 päivää ennen syntymää alle 3,5kg herra syntyi liki 600g painavampana.
Neuvolan terveydenhoitaja tosin osui oikeaan kun 1 pv ennen syntymää käsikopelolla sai noin reilu 4kg arvioksi.
Tuo on isoin heitto omissa raskauksissa.

Kaverin esikoisen odotuksessa kävi kasvukontrolleissa kun oli niin pikkuinen sikiö... syntyi LA :na ja painoi 3,3kg kontrolleissa koko ajan kilon vähemmän.

5 lapsen kanssa kun on noita arvioita saanut niin lääkäreiltä ultrien kanssa kuin terveydenhoitajilta tai kätilöiltä käsin tunnustelemalla niin kyllä arviot on paremmin, jopa täysin oikein mennyt terveydenhoitajilta :)
 

Yhteistyössä