EI TOSIKOILLE

URSULALLE muutama erittäin visainen kysymys:
-Miksi anoppini on idiootti (en viitsi muita sanoja viljellä tähän) , mutta appiukko sentään joskus ajattelee mitä sanoo? Kerrottakoon esimerkkinä se kun juniorimme syntyi, niin anoppi tokaisi että: hyvä kun saitte sen pojan aikaiseksi, kun tuo tyttö teillä jo on. Ja tuo loppu tuli erittäin alentuvalla sävyllä, ja toki tyttäremme oli kuulemassa. tyttäremme on ilmeisesti tätä asiaa vatvonut mielessään paljon, koska eräänä päivänä (n.2-3kk päästä) hän kysyi eikö hän kelpaa meille kun on tyttö. Toki kelpaa, mutta kuinka saan anopin koulutettu ihmismäisemmäksi? ja tämä esimerkki on yksi lievimmistä asioista.

-Miksi vanhemmat toisinaan sortuvat väittelemään kuin pahaiset kakarat uhmiksen kanssa? Myös itse sorrun tähän aika-ajoin. :ashamed:

Kiitos mikäli ratkaiset varsinkin tuon anoppi ongelman :D
 
h-a-p-a-t-u-s-t-a
Hapatus on turhuutta. Ikivanha sanonta: Akkojen hapatusta eli turhuutta, jota naiset harrastavat...

Aijai URSULA, nyt pitää petrata, koitappas nyt vastata kysymyksiini!

Happoja toki on, mutta niistähän pääsee samariinilla... :kieh: :D
 
Ursula armas, tuli visainen kymysys pojalta johon en osaa vastata.

Eli 5- vuotias mietti autossa kun tuli puhetta kastemadoista ja siitä miten ne möyrivät mullassa....
niin että miten ne kakkivat ja pissaavat ja tuleeko se kakka ja pissa sieltä peräpäästä yhtäaikaa vai eikö kastemato tee pissaa ollenkaan vaan kakkaa vaan.....
En osannut tähän vastata, kun ei ole tietämystä kastemadon anatomisista rakenteista, joten josko kotikutoinen terapeuttimme tähän asiaan osaisi järkiperäisesti vastausta antaa..... Jo etukäteen kiittäen ja kumartaen jäämme vastausta odottamaan, pikkumies etunenässä :wave:
 
janni75
heipati hei ursula!

kysäsen tässä pikasesti et miks koira syö vauvankakkaa, hyiks... ja se samainen hurtta yrittää nylkyttää kaikkea, lasta eniten tietysti kun on samalla tasolla. kyse on mäyräkoirasta ja nartusta... vastausta odotellessa B)
 
Hei taas! Sadonkorjuuaika on pitänyt Ursulan ylen toimeliaana, joten palstanpito on ollut hunningolla, josta sen kuitenkin käden käänteessä pyöräytän pois.

Hyvä Koivunkäpy! 1) Luulenpa sinun kysymykselläsi tarkoittavan, että miksi anoppisi on niin ajattelematon puheissaan ja ilmeisesti jossain määrin myös erikoinen ajatuksiltaan. Hänen ajattelunsa mainitussa tapauksessa viittaa voimakkaasti kiinalaisen yhteiskunnan käsityksiin lapsen sukupuolen merkityksestä. Siellähän poikalapsen saaminen on ollut niin tärkeää, että tyttölapsia on abortoitu pelkästään siitä syystä, että he eivät ole toivottuja poikia, ja yleensä perhe on tyytynyt yhteen lapseen, jos lapsi on ollut poika. Vasta paljon myöhemmin ruvettiin miettimään tämän politiikan seurauksia: mistäpä nämä miljoonat poikalapset saavat vaimoja itselleen, kun tyttöjä on syntynyt vain murto-osa poikien määrästä! Voi olla myös niin, että anoppi kuvittelee, että hänen poikakultansa tuntee itsensä kunnon mieheksi vasta saatuaan pojan suvun jatkajaksi; joissakin ihmisissä näet yhä pesii sellainen aataminaikainen ajatusmalli, että tytär siirtyy suvusta miehen sukuun naimisiin mennessään, mutta poika jää sukuun iäksi. 2) Niinhän se on, että aikuisen pitäisi aina pysyä aikuisena ja käyttäytyä aikuisen tavoin, mutta joskus siltä tieltä saattaa lipsahtaa. Nämä kiivaan kasvun paikat, uhma- ja murrosiät, ovat usein rankka koettelemus lapsen vanhemmille. Kun uhmaikäinen inttää ja kiukkuaa samaa asiaa yhdeksännenkymmenennenkolmannen kerran, äidin alitajuntaan iskee havainto, että lapsi ei ilmeisesti ymmärräpä aikuisen tapaa selittää asia järkevästi ja hillitysti, vaan lapsen on saatava selitys omalla uhmaikäisen mukaisella esitystavalla. Ja niinpä äiti taantuu tiedostamattaan samaan inttämiseen, jota lapsi luonnostaan harjoittaa.

Hyvä h-a-p-a-t-u-s-t-a! Kuten edellisessä hapatusta koskevassa vastauksessani sanoin: Mitä hapatukseen muuten tulee, sillä on moniakin merkityksiä, sekä konkreetteja että abstrakteja. Vastauksessani siis kerroin vain tuosta konkreettisesta merkityksestä. Abstrakteja merkityksiä sillä on muun muassa kauna ja närä; akkojen hapatus tarkoittaa (sekä oman kokemukseni että rakkaan Nykysuomen sanakirjani mukaan) lähinnä akkojen vanhaa ja piintynyttä ajatustapaa. En toki väitä, etteikö sillä jollakin murrealueella olisi tuo mainitsemasi turhuus-merkityskin!

Hyvä Iso Paha Susi! H:lla alkaa Suomen pääkaupunki, mutta musta nikkini ei. Jatkossa en enää vastaile näihin alkukirjainarvailuihin, sillä moiseen ryhtyessäni vaarantaisin sivupersoonani paljastumiselle alttiiksi alta aikayksikön.

Hyvä Kamajohi! Kastemadon eli toiselta nimeltään lieron sisälmyksissä kulkee ruuansulatuskanava päästä päähän. Uloste, jonka mukana on myös nestettä, poistuu lieron peräpäästä. Sen lisäksi lierolla on erityselimiä, jotka avautuvat sen ihon pinnalle jaokkeiden väleihin, ja niiden kautta liero poistaa nestettä ruumiinontelostaan. Tämä koskee muita kastematoja kuin palstalla seikkailevaa kastaria, jonka erityselimet lienevät samanlaiset kuin muillakin ihmisnaarailla.

Hyvä mummu65! Luulen, että tiedät, mitä tahdot: tahdot onnellisen elämän itsellesi ja rakkaillesi. Et osaa päättää, koska valinta on niin vaikeaa. Tänään emme voi tietää varmuudella edes omaa käytöstämme tulevaisuudessa, saati että osaisimme ennustaa toisten ihmisten toimintaa.
Ajastaan helpottaa, mutta valitettavasti en osaa arvata, koska helpotuksen aika on kohdallasi. Ehkäpä on viisainta, että annat itsellesi luvan olla epävarma vielä jonkin aikaa ja teet päätökset vasta, kun olet vakuuttuneempi siitä, mikä on tie turvalliseen tulevaisuuteen.

Hyvä janni75! Lyhyt ja ytimekäs vastaus: Teillä on outo koira. Se lienee hengenheimolainen naapurin leikatulle kissapojalle, joka pitää villapaitaa tyttöystävänään. Vauvankakka tuoksuu sen mielestä ilmeisesti hyvälle, mikä sinänsä ei ole ainutlaatuinen ilmiö: kuopuksen tultua taloomme isosisko tuumasi vauvasta haltioissaan, että sen kakkakin haisee ihan toffeelle!

Hyvä tyssi! Ei voida suoranaisesti sanoa, että suklaa on karkkia. Suklaasta tehdään kyllä karkkia, mutta siitä tehdään myös jälkiruokia ja kuorrutuksia. Arkikielessä kyllä suklaa usein luetaan karkkeihin kuuluvaksi ja karkkipäivänä ostetaan karkkirahalla Fazerin sininen levy ja syödään se piilossa lapsilta!

Onpa jälleen yömyöhä yllättänyt! Toivon teidän edelleen kyselevän vastauksia ongelmiinne. Jos en tiedä, arvailen tai keksin omasta päästäni. Vastuu on aina lukijalla, sillä sukujuurissani on aimo annos savolaisuutta!

Rakkain terveisin URSULA, kkpt

 
Rakas Ursula!

Annathan anteeksi, etten ole piiitkään aikaan kirjoittanut sinulle. Ei ole vain yksinkertaisesti ollut aikaa eikä virtaa kirjoitella.

Nyt kuitenkin ajattelin kysellä sinulta että miksi aika tuntuu joskus matelevan, kun oikein odottaa jotakin mukavaa tapahtuvaksi? Ja miksi tutntuu että aika rientää toisinaan valoakin nopeammin? Esimerkiksi esikoinen oli vasta aivan vauva, ja nyt hänellä on jo tyttöystävän tapainen...

Kiitos vastauksistasi taas jo etukäteen. :flower:
 
Hyvä Herkkis äiti! Aika on ihmeellinen ja varsin suhteellinen käsite. On totta, että aika rientää, kun on mukavaa ja silloin se matelee, kun odottaa jotain tai joutuu tekemään jotain epämieluista. Tämä johtuu selvästikin siitä, että hyvästä tahtoisi nauttia pitempään, kun taas ikävät asiat tahtoisi sivuuttaa sutjakammin. Aikaa liittyy myös se erikoinen piirre, että mitä vanhemmaksi ihminen elää, sitä nopeammin aika tuntuu kuluvan. Tämä taas johtuu kuluvan ajan suhteesta eletyn elämän määrään. Vaikka eletyn elämän määrä lisääntyy koko ajan, se on silti pysyvästi vakio"tämänastinen eämäni". Niinpä viikko on 1-vuotiaalla 1/52 osaa elämästä, kun taas 100-vuotiaalla se on 1/5200 osaa elämästä, joten onhan siinä melkoinen ero viikon mitalla!

Heippa taas, ja pitäkää minut pinnalla! T: URSULA, kkpt
 
Rakaas Ursula!

Pikainen kysymys, joka jaksaa vähän väliä ihmetyttää - ja välillä suututtaakin- miksi kärpäslätkä on aina silloin hukassa, kun kärpäset kiusaavat ja häiritsevät??

Kiitos!

Ps. Missä se muuten on, meidän kärpäslätkä?!<br><br>
 
Hyvä Herkkis äiti!Katoaminen kuuluu kärpäslätkän luonteenpiirteisiin! Se on tyypillistä varsinkin muovisille läpsykkeille, paristokäyttöiset metallilangasta muotoillun lätkäosan omaavat eivät ole yhtä hanakoita häviämään, vaikka onnistuu se piiloon pistäytyminen niiltäkin! Ja siellähän se lätkä tietenkin on, minne viimekertainen saalistaja sen sujautti!

"Kun olis aina kesä ja kärpäsiä, niin olis köyhälläkin ystäviä", sanoi muinoinen mies.

URSULA sen sijaan sanoo tsau ja tavataan taas, sillä hän on kkpt!
 
Hyvä Ursula!

Mitenkäs on lähtenyt teidän poitsun eskaripäivät käyntiin? Meidän esikko on ihan innoissaan koulusta :D . Sanoi että on tosi hienoa kun ei tunne sieltä paljon ketään, näin saa paljon uusia ystäviä =) ! Erään tytön kanssa on ystävystynyt ja välitunnilla kuulemma juttelevat eri kasveista ja keräävät pihan ympäriltä kukkia. Tyttöä jännittää ensi viikon yleisurheilukisat kun siellä kuulemma kilpaillaan aikuisten urheilulajeja, eli pituushyppyä ja juoksua :) .

Mutta tytön kysymykseen.
Heidän luokassaan on kuulemma eräs vanhempi täti joka ei kuitenkaan ole ope. "Onkohan se unohtanut kaiken oppimansa ja siksi tullut takaisin kouluun?"
Kas siinäpä kysymys.

t.RJS
 
Hyvä RJS! Kiitos kysymästä, pojuseni on viihtynyt hyvin esikoulussansa. Pettymys viimetalvisen kerhosta löytyneen ihastuksen menemisestä toiseen eskariin on hieman hälventynyt, ja kertoi eräänä päivänä leikkineensä tytön kanssa, ja tyttö oli aika mukava. Käynnit urheilukentällä ovat olleet mieluisia; päiväkodissa on meneillään erityinen alle kouluikäisten liikuntaprojekti, joten liikunnan määrään ja laatuun satsataan tavallista enemmän. Tytön kanssa leikkimisen lisäksi muita urotekoja on tapahtunut mm. ruokailussa, jossa hän on laittanut leivälle muuta kuin Beceliä ja tämän lisäksi hän on syönyt punajuurtakin! Eilen meillä oli vanhempainilta, jossa pääsimme vähän perehtymään esikoulumaailmaan.

Ja sitten tyttäresi kysymykseen! Arvelen, että kyseinen täti luokassa on kouluavustaja, eikä suinkaan yli-ikäinen koulunkertaaja. Koska ihan välitunneista mainitsit, otaksun, että tyttäresi käy eskaria koulussa, jossa ei päivähoitajia tai vastaavia ole niin kuin oman lapseni eskarissa päiväkodilla, jossa osa lapsista on hoidossa varsinaisen eskarin neljän tunnin lisäksi. Nimensä mukaisesti tällainen avustaja auttaa niin opea kuin eskarilaisiakin, niin että asiat saadaan sujumaan sutjakkaasti!

Pyykit odottavat narulle ripustajaa ja eskarilainen pian hakijaa, joten hyvää päivän jatkoa toivottaa URSULA kkpt =)
 
Jopas tulikin vastaus nopeasti :) , kiitos siitä!

Tyttöni on tosiaan koulussa eskarissa, luokassa on siis myös eka- ja tokaluokkalaisia; tämä kasvientutkijaystäväkin on ekaluokkalainen. Meidänkin tyttö on ylittänyt ruokatunnilla itsensä samoin kuin teidän poika; oli syönyt porkkanaraastetta ja jopa santsannut :whistle: :) .

Tyttöni kulkee linja-autossa koulumatkat, ja ekana päivänä osoittikin yllättävää rohkeutta. Bussissa oli ollut koululaisten lisäksi eräs nainen ja kuski oli sanonut tälle tädille että nytpä taisi jäädä viimeinen lapsi kyydistä. Tähän tyttöni oli huutanut takapenkiltä että minä olen vielä täällä ja sanonut jopa meidän kylän nimen että siellä asutaan. Ihmeen rohkea meidänkin natiaisesta tullut B) .

t.RJS
 
Arvon Ursula,

tulipa suihkussa (liian) kuumasta vedestä mieleen, kuinka moni asteinen hellan levyn tarvitsee olla, jotta sen päällä olevassa kattilassa sijaitsevat vedet pystyvät kiuhumaan sadassa asteessa? (Ko eikö sen tartte olla kuitenkin lämpimämpi, ettei ehdi jäähtyä?)
Sormella testattuna se oli aika kuuma.

toinen; miksen uskonut ekasta kerrasta, etten saa pullonkorkinavaajalla tölkkiä auki? Miksi tarvitsi hankkia kädet täyteen haavoja ennen luovuttamista?


Ja lopuksi vielä; jos ei haluu mennä töihin, niin onko pakko?<br><br>
 
Kesä on kierähtänyt menneeksi aikamuodoksi ja syksy sysimustine öineen on täällä taas. Ja tietysti täällä on myös URSULA!

Hyvä Mikkiina! 1) Levyn kuumuuden suhde kattilassa olevan veden kuumuuteen riippuu mm. lämmön hävikistä. Jos levy on sata-asteinen ja kattilassa on hyvin lämpöä johtava kattila, jonka päällä on kansi, vesi kuumenee kiehuvaksi aika pian. Näin oletan, vaikka fysiikka ei ole vahvimpia alojani. 2) Nyt tiedät yrityksen ja erehdyksen kautta, että purkki on viisainta avata omalla avaajallaan! Kokemus on paras opettaja!
3) Töihin menemisen pakko ei aina ole pelkkä halun asia. Toisaalta sitten pakko on sangen muotoutuva käsite: se, mikä on toiselle pakko, on toiselle mahdollisuus valintaan. Jos on työsopimuksen tehnyt, ei pelkkä haluttomuus ole syy jäädä kotiin!

Kaunista syksyn jatkoa ja pikaista tapaamista palstalla toivoo URSULA kkpt
 

Yhteistyössä