Eikö niin että missään muualla maassa ei kasva koivuja kuin Suomessa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En muuten tiennyt, mutta en käyttäisi sitä, koska aina on riski geenimanipuloidusta raaka-aineesta. Näköjään oljesta, pyökistä myös ym, koska koivu on liian kallista.
Ksylitoli on muuten suomeksi koivusokeri, koska siitä sitä alettiin tehdä.
Kannattaisi perehtyä asioihin kun ihan kansainvcälisillä foorumeilla postailet. Miksi et tuota tiennyt?
Koivi ei todellakaan ole kallista:D:ROFLMAO:
 
Latimeria
Kannattaisi perehtyä asioihin kun ihan kansainvcälisillä foorumeilla postailet. Miksi et tuota tiennyt?
Koivi ei todellakaan ole kallista:D:ROFLMAO:
Jaahas, sekös se riepoo kun kirjoittelen muuallakin, ja ihan jopa vierailla kielillä? o_O

Mun elämässä on kylläkin ihan muita mielenkiinnon kohteita, kuin koivusokerin raaka-aineet.

Mutta perehtymisen vastapalloon, (ja lue myös tekstisi ensin lukuisten kirjoitusvirheiden välttämiseksi):

Suomalainen puree maissista tehtyä ksylitolipurkkaa? Koivu kävi liian kalliiksi

Maissi, olki ja pyökkipuu ovat peitonneet koivun ksylitolin raaka-aineena saatavuuden ja hinnan puolesta. Keski-Euroopassa ksylitolia valmistetaan myös sokeriruo'on jätteistä ja pähkinänkuorista.

Suomalainen koivu ksylitolin lähteenä ei ole siis ollut pidemmän päälle riittävän taloudellinen. Tässä valossa assosiaatiot koivusta ja ksylitolista ovat romuttuneet.

https://yle.fi/uutiset/3-8252108
 
Algoma
Kasvaahan siellä muuallakin puita, eivät tosin niin korkeina kasva kuin Suomessa tai Minnesotan metsissä...
Floridassa ja Kaliforniassa on lisäks vielä palmujakin.
Joo koivut ovat yleensä vähän matalampia ja kasvavat pensaina. Pääasiassa samat puut kasvaa kuin suomessa, paitsi ne puulajit, jotka vaatii talven, ne eivät tietystikään kasva aivan etelässä ja lännellä
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Suomalainen puree maissista tehtyä ksylitolipurkkaa? Koivu kävi liian kalliiksi
Maissi, olki ja pyökkipuu ovat peitonneet koivun ksylitolin raaka-aineena saatavuuden ja hinnan puolesta. Keski-Euroopassa ksylitolia valmistetaan myös sokeriruo'on jätteistä ja pähkinänkuorista.

Suomalainen koivu ksylitolin lähteenä ei ole siis ollut pidemmän päälle riittävän taloudellinen. Tässä valossa assosiaatiot koivusta ja ksylitolista ovat romuttuneet.

https://yle.fi/uutiset/3-8252108
Kiitos, en muistanut milloin se uutinen on ollut, mutta en ole kahteen vuosikymmeneen käyttänyt mitään sellaista missä niitä on. Hammaslääkärissä olen kyllä käynyt eikä ole ollut reikiä. Höpöhommaa syöttää maalinappuloita ihmisille mukamas hammaspeikon avulla:ROFLMAO:
 
Latimeria
Kiitos, en muistanut milloin se uutinen on ollut, mutta en ole kahteen vuosikymmeneen käyttänyt mitään sellaista missä niitä on. Hammaslääkärissä olen kyllä käynyt eikä ole ollut reikiä. Höpöhommaa syöttää maalinappuloita ihmisille mukamas hammaspeikon avulla:ROFLMAO:
Onhan koivusokeria tutkittu kovasti, en epäile sen erinomaisuutta.

Maissia haluan välttää, koska se voi olla manipuloitua. Nythän kotimaisen koivun sokerista valmistettu purkka olisi hyvä myyntivaltti, huolimatta korkeammasta hinnasta.

Perustetaanko suomalainen eko-bio-luomu-nami-nami-purkkatehdas kimpassa? :giggle::D