Ekaa kertaa 5kk vauvan kanssa etelän reissulle, vinkkejä kaivataan..

:wave:

Ollaan matkusteltu lasten kanssa mutta nuorinkin ollut vähän vajaa 2v silloin.
Nyt olen lähdössä ystäväni ja hänen vauvan kanssa +oma vauva silloin 5 kuukautta.

Mitä tulisi ottaa huomioon?
Vinkkejä toimivaan reissuun?

Matkakohteena Kreeta ja ajankohtana toukokuu.

Ensimmäiseksi tuli mieleen että kannattaako noin pienen kanssa ottaa ihan yhdistelmävaunut mukaan vai matkarattaat?
Ruoat ja vaipat otan suomesta mukaan ja mahdolliset maidot myös.
Kannattaako jotain muuta ehdottomasti ottaa suomesta mukaan mitä sieltäkin saisi?

En haluaisi tukahduttaa vauvaa eli suojaamiskeinoja kaivataan. Olisiko sellainen aurinkovarjo hyvä ostaa vaunuihin kiinni? Vai jokin muu suoja, mikä?

Anteeksi, osa kysymyksistä saattaa olla ihan hulluja/itsestäänselvyyksiä :D

Kaikenlaiset vinkit ja neuvot ovat erittäin tervetulleita, joten niitä paljon tänne kiitos :flower:

Lomaa odottaen!!!
 
Oma poikamme oli 3 kuukautinen ensimmäisellä etelänmatkallaan Espanjan Aurinkorannikolla, eikä ollut kyllä mitään ongelmia, vaikka pojalla oli jalka operoitu ja kipsissä. Sellainen nykyaikainen kevyt lasikuitukipsi.

Lennolla nousun ja laskun aikana on syytä tarjota pienelle joko rohkeasti tissiä tai vaihtoehtoisesti tuttipulloa, jota imemällä lapsi nielee ja korvat eivät mene lukkoon ja aiheuta turhaa kipua.

Rattaisiin kannattaa ilman muuta varata kiinnitettävä varjo, sillä etelän kuumaan aurinkoon ei voi noin pientä lasta jättää hetkeksikään. Kannattaa hankkia myös kevyt hyttysverkko, joka ei ole kuuma mutta pitää ulkomaan ötökät loitolla. Niistä saattaa saada ikävän matkakokemuksen.

Juomisen kanssa kun on tarkkana, eli riittävästi puhdasta juotavaa, vettä pääasiassa, niin kyllä kaiken pitäisi sujua ihan OK.

Nyt kun olet kaiketi matkasi jo varannut, niin muille suositukseksi, ns. All-Include kohteet ovat yleensä erinomaisia lapsille ja lapsiperheille monipuolisuutensa takia.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos pallonkiertäjä.

Meillä onkin tuollainen all inclusive varattuna koska olen aikaisemmin perheeni kanssa matkustaessa todennut sen edullisimmaksi, hyväksi ja turvalliseksi vaihtoehdoksi..
Edullinen all inclusive hotelli löydettiin joten siksi se valittiin, muuten ei olisi varmaan otettu kun lapset niin pieniä..
 
rattaista sen verran, niitä ei kohdella siellä lentokentällä sitten mitenkään hellästä, eli niitä heitellään samalla tavalla kuin matkalaukkuja joten ei kannata ottaa mitään parhaimpia rattaita mukaa! kokemusta sen verran, että rattaat on mennyt rikki, istuin osa poikki ja jouset meni huonoiksi. vaikka hyvät brion rattaat olikin!
 

Yhteistyössä