Ekaluokkalaisella ei ole kavereita koulussa

  • Viestiketjun aloittaja "Lissu"
  • Ensimmäinen viesti
"Lissu"
...pitäisköhän tässä jo vähän huolestua?

Tyttö siis aloitti syksyllä ekalla luokalla. Olen yrittänyt kysellä ihan nätisti että miten koulussa meni, onko ollut kavereita jne. mutta tyttö ei ole oikein mitään suostunut kertomaan. Oli tosin samanlainen jo eskarissa. Ärsyyntyy vaan kyselyistä, joskus harvoin sitten oma-aloitteisesti kertoo.

Nyt sain kaiveltua esiin, että välkällä ei kukaan tahdo kuulemma leikkiä tytön kanssa. Kuten yleistä on, tytöt leikkivät pareittain ja tuo tyttö taitaa sitten olla se pariton tapaus.

Toisaalta tyttö menee kouluun ihan mielellään, sanoo että siellä on "ihan kivaa" ja vaikuttaa ikäänkuin alistuneelta kaverien puutteeseen. Välillä myös on sanonut haluavansakin leikkiä yksin... en sitten tiedä.

Mitähän tässä tekisi?? Ongelma on se etten oikeasti tiedä tarkkaan tilannetta, kun tytöstä on niin vaikea saada mitään irti. Enkä halua alkaa painostamaankaan.
 
"vieras vaan"
Mulla kanssa esikoinen nyt ekaluokalla ja juuri oli open kanssa puhetta siitä että hän pyrkii omalla toiminnallaan vaikuttamaan siihen, että kaikilla olisi kavereita ja kiva olla koulussa joten ilman muuta yhteyttä opeen. Onko lapsi muuten iltapäiväkerhossa? Sekin voi vaikuttaa. Asuuko tytön luokkakavereita lähellä että voisivat iltaisin tai viikonloppuisin luontevasti tavata
 
Noooo
Harrastaako tyttö jotain? Koska onhan se kaverittomuus ok jos siellä tapais samanhenkisiä. Meillä poika tykkää leikkiä yksin ja leikkiikin välituntisin, koska ei vaan ole kaveria. Niin erilaiset kiinnostuksen kohteet.
 
"Lissu"
[QUOTE="vieras vaan";27192543]Mulla kanssa esikoinen nyt ekaluokalla ja juuri oli open kanssa puhetta siitä että hän pyrkii omalla toiminnallaan vaikuttamaan siihen, että kaikilla olisi kavereita ja kiva olla koulussa joten ilman muuta yhteyttä opeen. Onko lapsi muuten iltapäiväkerhossa? Sekin voi vaikuttaa. Asuuko tytön luokkakavereita lähellä että voisivat iltaisin tai viikonloppuisin luontevasti tavata[/QUOTE]

Ei ole iltapäiväkerhossa. Eikä kavereita asu tässä ihan lähellä, kävelymatkan päässä. Toki voisin viedä tyttöä kylään tai pyytää kavereita meille, sitä ehdotinkin jo tytölle.
 
"Lissu"
Harrastaako tyttö jotain? Koska onhan se kaverittomuus ok jos siellä tapais samanhenkisiä. Meillä poika tykkää leikkiä yksin ja leikkiikin välituntisin, koska ei vaan ole kaveria. Niin erilaiset kiinnostuksen kohteet.
On pari harrastusta, mutta niistä ei ole kavereita löytynyt. Toisessa harrastuksessa on luokkakavereita, mutat ilmeisesti ei ole tyttö sitä kautta päässyt kaveriporukkaan mukaan.
 
"Tiitu"
Kysy voisiko ope vaihdella istumapaikkoja niin että kaikki oppis tuntemaan toisensa.
Sitten parityöskentelyä tunneilla. Eli tulis kaikki kaverit sitä kautta tutuiksi.
Näitä meidän ope käytti kun alkoi olla ongelmia luokassa...
 
"Lissu"
[QUOTE="Tiitu";27192826]Kysy voisiko ope vaihdella istumapaikkoja niin että kaikki oppis tuntemaan toisensa.
Sitten parityöskentelyä tunneilla. Eli tulis kaikki kaverit sitä kautta tutuiksi.
Näitä meidän ope käytti kun alkoi olla ongelmia luokassa...[/QUOTE]

Kiitos näistä vinkeistä... ehdotan opettajalle. :)
 
Mun mielestä on opettajan eräs tehtävä huolehtia siitä, ettei kukaan jää välitunnilla yksin, ja että luokka ns. ryhmäytyy.

Kun oma esikoiseni aloitti koulun, oli ope alussa ohjaamassa yhteisiä leikkejä koko luokalle. Pikipataa, peiliä, mitä kaikkea ne nyt mahtoi ollakaan.
 
"Taina"
Meillä 5.luokalla pari sosiaalisesti lahjakasta sai opelta erityistehtävän että heidän piti aina välitunnilla pyytää leikimään mukaan niitä jotka vetäytyy syrjään... Mutta ekaluokkalaisella pitäis ollla se koulukummi. Onko teillä?
 
"Lissu"
[QUOTE="Taina";27192894]Meillä 5.luokalla pari sosiaalisesti lahjakasta sai opelta erityistehtävän että heidän piti aina välitunnilla pyytää leikimään mukaan niitä jotka vetäytyy syrjään... Mutta ekaluokkalaisella pitäis ollla se koulukummi. Onko teillä?[/QUOTE]

On koulukummi ja tyttö on kovasti innoissaan kummista, mutta taitaa olla niin ettei kummi ole yhtä innoissaan. :/
 

Yhteistyössä