Elokuun 2011 pikkuiset joulukuussa

Morjens!

Isabella hyvin on tosiaan teillä poitsu kasvanu! :D Meillä on tollanen solakka rimppakinttu, mutta kuulemma ihan käyrillä kasvaa.

Käytiin tänään aukaisemassa poitsulle pankkitili. Samalla avattiin myös rahasto. Yksi kummeista ilmoitti, ettei lähde tavararumbaan mukaan vaan mieluummin säästää rahaa johonkin esim. mopokorttiin. No, nyt on sit rahasto johon kummi(t) voi halutessaan laittaa rahaa. Itse laitetaan 40€/kk. Joskos sitten saatais moporahat kasaan. :whistle:

Kiinteiden maistelussa ollaan nyt maisteltu myös hirvenliha ja kala. Molemmat maistuivat, kasvissoseen seassa. Kiitollinen syöjä on kyllä tuo meitin poitsu, oikeen kaula ojossa suu auki ottaa lusikan vastaan.

Yöt menee kivasti. Nyt on tullu sellainen rytmi, että nukkumaan yhdeksän kantturoilla, eka tissi neljältä ja sitten kuuden-seiskan aikaan. Tämän jälkeen nostan sitten viereen nukkumaan ja sit nukutaan vielä yhdeksään asti. Jostain syystä ei enään seiskan jälkeen tahdo nukkua omassa sängyssä. Eikä itsekään jaksais vielä siihen aikaan nousta. Joten tursotetaan sit vierekkäin. :heart: Päiväunet menee kyllä sitten vähän miten sattuu, harvemmin yli tunnin tirsoja nukkuu.

Viikonlopuksi mennään siskon luokse Joensuuhun, kummitytöllä on synttärit. Tein hänelle pehmustetun kännykkäpussin, jonka koristelin helmillä. Aika kiva tuli, vaikka itse sanonkin! :cool:

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 
Hyvää loppu vuotta kaikille :)

Olen kovin pettynyt vauvaoppaisiin. Missään ei puhuta, että vauva alkaa itkemään ja nukkumaan huonosti 3 kk iässä. Päinvastoin, vauvan pitäisi nukkua 6 tuntia ja itkut helpottaa.. Meillä on käynyt just toisinpäin. Poika on kovin levoton yöt, olisi mielellään tississä kiinni koko ajan ja itkemään oppi oikeastaan vasta 3kk iässä. Aloteltiin tällä viikolla (vauva n 4,5kk vanha)) kiinteiden opettelu. Vielä niillä ei ainakaan ole tulosta tullut ja määrätkin on vielä kovin pieniä päivää kohden. Toisaalta minusta tuntuu, että meidän pikkuisella on joku läheisyyskaipuu. Koko ajan pitää jonkun olla vieressä tai pitämässä sylissä, muutoin itku tulee. Kääntymään oppi 4kk iässä. Sekin kiukuttaa, kun itse pääsee mahalleen, mutta toisinpäin meno ei vielä onnistu. Aiemmin pikkuinen viihtyi hyvin itsekseen ja nukkuminen onnistui tosi hyvin.. Onko teillä hyviä vinkkejä vauvan unien parantamiseen ja itsekseen viihtymiseen? Tai onko kokemuksesta tietoa, kuinka kauan tämä vaihe kestää??
 
Terkut Soulmamalle - pakko oli hakea, vieläkö kirjoittelet palstoilla. Ja löydyithän sinä! Tulit mieleen, kun katsoin äsken dvd:ltä Hiljaa Toivotut. Tai siis tuli monia juttuja mieleen niiltä ajoilta mukaanlukien sinä.

Mukava kuulla, että teillä poika kasvaa ja sinulle kuuluu hyvää. Meille myös, *Sisu* on nyt 3,5kk ja lussuttaa nyrkkejään, minkä kerkeää. Ihanaa aikaa!

Ihanaa vauva-arkea myös jatkoon - myös muille elokuisille!

:flower:
Frangipani ja Sisu lokakuisista
 
Meillä oli tänään 4kk lääkärineuvola vaikka ikää onkin jo 4,5kk. Pituutta oli 64cm ja painoa 8040g. Hyvin ja tasaisesti kasvaa vaikka pelkällä korvikemaidolla mennään. Kiinteitä olen kyllä ajatellut tässä parin viikon sisällä aloitella. Korvaankin lääkäri katsoi kun on sitä haronut mutta siisti oli, ainoastaan kuiva korvakäytävä.

Onkos täällä jo suunniteltu/hankittu seuraavaa istuinta vai kauanko kaukalossa pidätte? Meillä on seuraava istuin jo odottamassa ja siihen siirrytään kun saadaan vaan vaadittu 9kg raja rikki.

Meillä on nyt mennyt yöunet katkonaiseksi kun yöllä pitää leikkiä välillä (pojan mielestä) mutta onneks sit nukkuminen minkä nukkuu niin parantunut kun ostin unipussin ja nukkuu siellä. Peiton kun poski aina pois.
 
Moikka!

Kiirettä pitää tämän poppoon kanssa :heart:, ettei edes koneelle kunnolla ehi.

Kiinteistä meillä mennään edelleen rintamaidolla. Odotan kyllä jo kovasti kiinteiden aloitusta. Aloittelen tuossa reilun viikon päästä kiinteät.

turvaistuin Meillä siirrytään vasta kuukausien päästä turvaistuimeen. Kaukalossa meni tuo isosiskokin melkein 1 vuotiaaksi asti. Kun 1v painoi vasta 9kg :D ja kaukalon painoraja 13kg niin ihan hyvin mahtui neiti siihen noin kauan. Tämä tyttö tuntuu kasvavan samaa tahtia kuin isosiskonsakin.
Meillä tosiaan hankittiin neloselle istuin uutena ja se siirtyy sitten Pihlalle ensi kesänä. Isosiskolle ostetaan sitten uusi turvavyöistuin isofixillä.

Pihla on kehittynyt nyt vauhdilla. Varpaat läytyivät äskettäin, kääntymään oppi kunnolla ja käden saa masun alta pois ja samaan rytinään oppi sitten kääntymään takaisin mahalta selälleen. Sitten pukkaa pepun ylös ja työntää ittensä eteenpäin kuin mato eli ryömimäänkin on tuosta jo lähdössä :O hui, mitä kehityksen huumaa!!! :heart: Patjalla meni myös eteenpäin ryömien. Omaan sänkyyn on öiksi siirrettykin jo nukkumaan.

Yöt menee vaihtelevasti. Siis nukkuu kyllä hyvinmutta saattaa joskus herätä virkeänä aamu neljältä n. tunniksi. mutta onneksi nukkuu sitten vielä aamuun asti.

Pieni Tähtönen ja Pihla 4kk 26 pvä :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta!

Tulin vielä lisäilemään nuo tarkat 4kk mitat, kun huomasin, että niitä oli vielä listattu. :)
Eli huikeet 8470g ja 65,5 cm! ( ikää mitatessa oli tosin 4kk 10pv). Että Soulmama hyvin on tosiaan kasvanu. :D

Niin ja kuten viimeks arvelin, niin ryömiminen oli jo ihan hilkulla ja eilenhän tuo poika sitten hilas itsensä liikkelle! Ikä 4kk 3vko. :) Nyt voitte sitten vaan kuvitella, millaista on kerätä lattioilta tavaraa joita isommat lapset (saattaa) jättää jälkeensä...kaikki ne pikku legot ja barbien yms. pikkutavarat. Johan tässä olikin vähän liian vähän hommia...hah.


Nyt ei muuta kuin vauva vaunuihin ja pulkkamäkeen, täälläkin on talvi!
Mukavaa talvipäivää!

Isabella

ps. Mä olen kyllä myös miettinyt tuota kaukalosta seuraavaan istuimeen siirtymistä. Vielä ei kyllä ole seuraavaa istuinta edes katseltu. Mitä suosittelette? Autossa, kun on jo kaksi turvavyöistuinta. Toisella vois ehkä siirtyä pelkkään korokkeseen. On kyllä aika pienikokoinen...Sellainen siis pitäisi olla että autoon mahtuu ja sais vielä joten kuten laitettua ne kahden muunkin turvavyöt sieltä kiinni. Nyttenkin on jo melko haastellista. Viimeistään kuitenkin huhtikuussa siirrytään, kun seuraava sukulaisvauva tarvitsee kaukalon.

Ja minkälaisia syöttötuoleja teillä on? Sellainenkin pitää taas hommata. Vanhat ovat siis jo kierrätetty eteenpäin.

Oho, tulipas pitkä ps.
 
Täällä tämä on vierähtänyt suomessa ja tänään ollaankin näköjään oltu tasan kk. Joulu meni mukavasti lahjapakettien narut taisivat olla pikkuiselle ne mielenkiintoisin osa. Myös kehityksen osalta ollaan menty hurjasti eteenpäin josta olen niin iloinen että se tapahtuu täällä mummon luona että hänkin näkee lapsen lapsensa kehityksen kun muuten eivät pysty näkemään kuin pari kertaa vuodessa.

Ollaan opittu täällä ollessa kääntymään kunnolla selältä vatsalleen, pörisemään suulla, varpaat löytyivät tällä viikolla ja eilen illalla näytti siltä etä tyttö alkaa ihan kohta ryömiä eteen päin. Huimaa tämä tämän ikäisen kehitys vauhti. Ja mahtavaa sitä on seuratakin.

Ympäristön vaihdoksesta johtuen meillä on myös ollut nukkumis vaikeuksia Alussa mentiin nukkumaan yöllä 1-3 välillä, myös aika ero tekee osansa. Nyt on sitten vähän saatu korjattua asiaa. Isi lähti takaisin kotiin alkuviikosta niin tyttö on nukkunut kiltisti äidin vieressä ja vielä ihan ihmisten aikaan on nukkumaankin menty. Sitten kyllä unen lahjat riittää nukkumaan 12h putkeen. Mitenkähän pitkään pitäis nukkuä tän ikäisen putkeen yö unia? Vaikka mummi oli sangyn hommannu ei tyttö suostu siinä nukkumaan, enka ole alkanut itkettämään kun ei ole edes oma koti ja ollaan aina yötä muillakin sukulaisilla niin äidin vieressä on turvallinen paikka. Tosin tyttö herää monta kertaa yössä tai alkaa unissaan vaatia tissiä ja en ole oikein saanut muulla rauhoitettua kuin se tissi suuhun. Sitten se on suussa ehkä sen 30sec. ja tyttö uudessa unessa. Toivotaan nyt että palauduttais normaaliin elämän rytmiin helpolla kunhan päästään kotiin. tosin sielläkin odottaa muutto kunhan päästään takaisin.

Meillä ollaan oltu jo rattaissa täällä suomessa kun nuo saa suojattua todella hyvin viimalta ja pyryltä.

Mutta nyt on kauhea nälkä pakko väsätä aamupalaa!

Hauskaa sunnuntaita kaikille!
Sohappy=)
 
Isabella, meilläkin on tuo Stoken Tripp trapp vauvasetillä. P on saanut "perintönä" nyt 5-vuotiaan isosiskonsa tuolin, se on oikein hyvä ja kestää monta lasta ja sitä voi käyttää mooonta vuotta (3-vuotias rakastaa edelleen omaansa ja se on hänelle oikein hyvä, koska on korkeampi kuin tavallinen tuoli).

5-kuukautisneuvolassa kävimme 9. päivä, ikää silloin 5 kk 3 pv. Painoa oli 9.99 kg ja pituutta 71 cm. Yläkäyrillä, mennään, painon puolesta vähän päällä ja pituuden ihan hilkun alapuolella.

P on alkanut istua itsekseen ilman tukea muutamia sekunteja kerrallaan. Ei hän vielä itse istumaan pääse, mutta hyvä näin. Ja omat jalat ovat löytyneet ja ovat maailman mielenkiintoisin asia :heart: Lattialla mahallaan hän peruuttelee, selällään kääntyy ympäri kuin kello. Ja kaikesta pitää saada kiinni, ja sitten suuhun.

En ole vielä varsinaisesti aloittanut kiinteiden antamista. Perjantaina tosin keitin porkkanan ja leikkasin sauvokisi, ja niitä on sitten annettu viikonlopun aikana P:lle. Hän lähinnä imee niitä, sai tänään pienen palan purtua irtikin, mutta sylkäisi sen pois. Vaipasta ei vielä ole mitään löytynyt. Hyvä näin, täysimetyksellä mennään vielä viikko-pari ainakin, jollei ihan helmikuun alkuun asti. 6 kk syntymäpäivä on siis 6.2. Mutta tuntuu siltä, että P:ltä alkaa itseltään löytyä kiinnostusta meidän syömisiä kohtaan, ruokapöydässä kitinä vaihtuu keskittyneeseen porkkananpalan metsästykseen ja imemiseen kun sen sai eteensä.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta! =)

Me odotellaan täällä auramiestä, että päästäis vaunulenkille, kun kerrankin hyvä ilma. Mutta eihän niitä nyt näy, kun olis jotain aurattavaa :stick:. Ei muuten, mutta ei viittis taas vetää vaunuja perässään mäkeä ylös.

Meilläkin ollu yöt vähän katkonaisia. Ensimmäinen huuto alkaa 30 min. nukahtamisesta, se on nyt muodostunut ihan vakioksi. Sitä säestää hirveä piereminen, joten ajattelin kokeilla toisenlaista iltapuuroa, josko tuo nykyinen aiheuttaa noita ilmavaivoja kovasti ja sitä kautta tuon heräämisen. Uudelleen nukahtaminen käy toisinaan muutamassa minuutissa, toisinaan siihen menee puolisen tuntia. Yleensä nukutaan sellainen 5-6 tuntia ja sitä olenkin pitänyt rajana, että pitäs ainakin nälkä pysyä poissa sen aikaa, eli pyrin antamaan tissiä vaan kerran yössä. Oon ottanut sellasen keinon käyttöön, että kun ähinä alkaa niin ettei silmät oo vielä auki, annan pienen hörpyn vettä tuttipullosta. Useasti poika rauhottuu siihen saman tien ja jatkaa uniaan. Joskus mikään ei kyllä auta ja silloin meillä saatetaan huutaa tunteja. Silloin on ihan sama ollaanko omassa sängyssä vai äidin vieressä. : / Onneksi noita huutoöitä ei oo viikossa kun max. 2. Kauheesti en jaksa vielä olla huolissaa tuosta rytmistä, vaikka joka tuutissa toitotetaan että 6kk iässä pitäs olla jo selkeä rytmi, mutta minkäs teet jos lapset on erilaisia. Tiedän sellasia 9kk vanhoja tapauksia, jotka syö vielä 3 kertaa yössä. Päikkäreitäkin meillä nukutaan nykyään miten sattuu, parhaimmat unet tulee edelleen ulkona vaunuissa, silloin yleensä nukutaan se 1,5 tuntia minkä saan kauppareissuun kulumaan. Aiemmin poika jatkoi uniaan vielä toisen mokoman tuossa pihalla, mutta nyt jos vaunut on pysähdyksissä pidempään niin turha toivo. Jos ei päästä ulos, niin nukutaan korkeintaan tunti. Ja sitten ruuan päälle ja illlan suussa torkutaan ehkä n. 15 minuttia.

Viimeviikolla alotettiin vauvamuskari ja vauvauinti. Molemmista poika tuntui tykkäävän, tai ei ainakaan esittänyt mitään huutokonsertteja =). Melko kallista vaan tuo uinti, siis aikaan nähden (30min). 15 euron kausimaksun lisäksi 8,50e/kerta/perhe. Ja nää maksetaan siis könttänä eli jos maksu menee vaikka joku kerta jäiskin välistä. Mut pääasia että poika viihtyy, säästetään sitten jossain muussa.

Selältä käännytään vattalleen, ja jos vauhti on tarpeeksi kova mennään vielä takaisin selälleen. Mahalla ollessa pynkää pyllyä ylös mutta kun ei pääse mihinkään alkaa kiukuttamaan. ;) Nyt tuo kääntyminen on keksitty myös sängyssä.

Luetteko te jo iltasatuja? Mie olen silloin tällöin pojalle jotain lukenut, kun olen huomannut että jos oikein taistelee sängyssä unta vastaan niin saattaa jopa rauhottua siihen lukemiseen. Yhtenä iltana kuunteli sujuvasti Jackrusseleiden uusia jalostussääntöjä :LOL:.

Tajusin juuri, että vuosi sitten näitä aikoja oli ensimmäinen ultra :heart:. Muistan vieläkin sen jännityksen ja ne onnen kyyneleet kun kätilö toivotti onnea. Ja nyt tuo katkarapu on jo kohta 6kk.
 
Heippa!

Pikaisesti meidänkin kuulumisia...

Tänään oli 5kk neuvola. Pituutta oli 65.5cm ja painoa 6.9kg. Semmonen sirpakka tyttö. Täti sanoi Pinjaa ujoski tytöksi ja sellainen hän onkin. Ei paljon juttele ja on aika takertuneena minuun.

Pinja menee jo jonkin verran akselinsa ympäri ja tykkää olla vatsallaan. Leikkii siinä leluillaan ja touhuaa. Isoveli saa parhaat naurun röhähdykset aikaiseksi.

Mä otinkin varaslähdön noissa kiinteissä ja aloin jo viime viikolla antamaan vaikka tarkotus oli päästä sinne 6 kk ikään saakka. Pinja ei ole suostunut pullosta juomaan maitoa, joten halusin, että tulis jo vähän ajan kuluttua, joku sapuska, mitä voi antaa. Voin sitten hyvillä mielin jättää isin kanssa joksikin aikaa. Haluan viedä ton meidän 3v neidin Disneyn siihen johonkin prinsessat jäällä esitykseen. Siinä menee kuitenkin muutama tunti matkoineen, joten pakko vauvan on saada ruokaa sinä aikana. Toivottavasti vaan alkais syömään siihen mennessä. Nyt vielä toistaiseksi aika nihkeesti syö kiinteitä. Oon antanut nyt vaan kaupan kasvissoseita, koska ensimmäinen kiinteä kokeilu, mun keittämä peruna, tuli saman tien ylös. Noi kaupan soseet on pysyneet mahassa.

Siiruska kysyi iltasaduista. Pinja kuuntelee satuja siinä samassa, kun luen noille isommille.

Pujaja
 
Heippa Kaikille
Tänään oli meillä tuo 5kk neukkari ja oltiinhan sitä kasvettu, pituutta 67cm ja paino 8240g, iso poitsu. Itku kyl tuli rokotuksista :'( mut nopeasti myös muuttui iloksi kun huomasi seinällä lasten hienoja piirrutstuksia jotka saivat sitten kovasti hekottaa:LOL:
Kiinteitä ollaan maisteltu varovasti, ja neukkari sanoi et voi lisätä määriä ja ottaa käyttöö iltapuurot ja aamupuurot. huh huh, tuntuu et on jo ihan ison pojan äiti.Vaikka vauvahan tuo vielä on:heart:

Täällä mennää tosiaan kans ympäri mut kauaa ei jaksa mahallaa olla kun alkaa tympii kun ei pääse mihkää. Sit käännetään takas ja taas mennää ympäri. Osaa kyl tulla mahalta selälle mut hermot menee niin ei viitti. ;)äiti auttaa sit:saint:

En tie mistä johtuu.. nykyään meillä öisin herätää itkulla ja itku jatkuu vaiks on jo sylis. Kun pullo suus niin heti rauhottuu. Ja muutenkin joka yö on itkua ihan sikeessä unessa..:( muuten kyl nukutaa ihan yhdellä heräämisellä joitakin poikkeusöitä lukuunottamatta.
päikkärit on nykyään aikalailla 2x 2tuntia. ja sit yks tunnin uni. Mut nykyään nuo päikkärit nukutaa ulkona. Sisällä menee vaan tunnin unia. Ennenhän ei ulkona nukuttu varttia pitempää.Et hyvä näin . :)

Siiruska vähän repesin iltasadullesi:LOL: oiva valinta ;) olen pari satua lukenut ja kiltisti on kuunnellut. Olen joskus päivällä koittanut lukea niin siit ei kyl tuu mitää. Nippanappa yks sivu ja siit joo riitää:D

Onko kellää hommattuna pulkkaa?jos niin oletteko jo testanneet?meillä ei ole pulkkaa mut olen aatellut sellasen vauvapulkan ostaa ja sit joskus helmikuun loppupuolel tai maaliskuus testata tuos jäällä.
 
Moi!

Tulin vähän nostelemaan pinoa, ettei vallan huku.=)

Samalla voisinkin kysellä, että minkälaiset syöttövälit on niillä, jotka ovat vielä täysimetyksellä ( meillä poika siis huomenna 5kk). Musta tuntuu välillä, että meillä on aika tiheät, mutta toisaalta....kyllähän sitä ihan "oikeaa ruokaakin" annetaan sen viisi kertaa päivässä.

Tänään on esim ollut tällainen syöttöpäivä: 8)

Herätys 7.10 (syönyt sängyssä muistaakseni kuuden maissa?)
Syöttö 8.45 ja pienesti vielä 9.30 ennen unia
Herää unilta 11.00
Syöttö 12.15 ja pienesti ennen unia 12.50
Seuraavan kerran syö varmaan siinä klo 15 jälkeen, kun herää.
Sitten ennen iltatirsoja n. klo 17-18
Ja sitten ennen iltaunia yhden (tai kaksi) kertaa.
Yöllä syö sitten yleensä vielä kolme kertaa, viime yönä NELJÄ! (huoh...)

Ei tuo päivä ehkä sitten näin kirjoitettuna niin pahalta kyllä näytä, mutta ehkä tuolla yöllä vois olla vähän vähemmän syömistä...Vai tuntuisko sitten jo siltä että kaipais vähän sitä kiinteää jo...tässä vaan ääneen pohdin, mutta sanokaa toki, mitä mieltä olette. Kuukausi tässä olis, jos suositusten mukaan menis...

Niin ja kaunis kiitos kaikille syöttötuoliasiaa kommentoineille. Otettiin sittenkin vaan sellainen Triptrap kopio...toivottavasti ei nyt ihan susi ole...
Panostetaan ennemmin sitten siihen turvaistuimeen.8)

Terkuin, Isabella=)
 
Viimeksi muokattu:
Moro!

Isabella, meilläkin poitsu syö vielä 2-3 kertaa yössä, vaikka ollaan jo kiinteitäkin maisteltu. Me syödään 1 kasvislihasose päivässä, marjasosetta vähän ja nyt illasta maisteltu puuroa. Ei silti nuku sen pidempiä unia. Olen lukenut, että joillakin tuo yösyönti on vain tapa. Ajattelin, että sitten kun alan vierottamaan tissiä, niin alan vierottamaan myös tuota yösyöntiä.

Me meinattiin laittaa tuo TrippTrapp tuoli, anoppi lupasi osallistua kuluihin. :whistle:

Meillä on poitsu oppinu jo rentoutumaan vesi uinnissa. Viime kerralla tuli jo jokellusta ja kädet/jalat alkanu vispaamaan. Hyvin kaikuu ääni uima-altaalla! :LOL:

Odottelen tässä jo helmikuun alussa olevia Helsingin MP-messuja. Lähdetään poitsun kanssa kahdestaan reissuun, samalla moikataan kummitätiä. :heart: Ollaankin jo alettu katselemaan sivuvaunullista motskaria mulle. Saas nähdä joko ens kesänä on lulla alla...

Soulmama ja Roni 5 kk 3 vko
 
hei.

Täällä eilen käyty 5kk neuvolassa :) painoa tullut kyllä mutta aika vähän. Th sanoi ettei ole vaarallista, kun kuulemma tyypillistä täysimetetyillä. Painoa siis nyt oli 6670g ja pituutta 64cm. Siltikin saisimme jatkaa täysimetystä sinne 6kk asti mutta eilen maistettiin jo 1 lusikallinen pottua äidinmaitoon sekoitettuna :D ja hui mikä kokemus se oli Pihlalle. Ei niin mitenkään tykännyt koko perunaluirusta vaan yökkäili, joten toista lusikallista en antanut.
Eiköhän se pikkuhiljaa totu tähän =)

Pieni Tähtönen ja Pihla 5kk ja 7vrk :heart:
 
Meillä sitten koira jätti päänsä pinnasängyn pinnojen väliin, kun piti ängetä kattomaan mikä hätä pojalla on :LOL:.

Me ollaan kaks kertaa nyt käyty vauvauinnissa.Ekalla kerralla meni vaan ihmetellessä, viime kerralla uskalsi jo vähän hymyillä, vaikka kaadettiin vettä päähän. Saas nähdä miten ens kerralla kun kokeillaan jo sukeltamista. :O.

Kävin eilen poitsun kanssa työpaikalla ilmoittamassa että jatkan lomaani ainakin elokuun loppuun. Mullahan loppuis vapaat 5.5 ja kesälomiakin olis pitämättä. Tiukoille tää talous varmaan menee, mutta ajattelen sen niinkin, että töihin mennessä tulee taas bensakulut ym. niin korvaako se lopulta käteen jäävä muutaman satanen sitä, että pitää pikkasta lähtä viemään aamulla hoitoon. Ja sittenkin kun meen takasin, aattelin aluks tehdä vaan 4 päivää viikossa. Paikallinen vesilaitos tukee päätöstäni ilmoittamalla että meidän pitää kesän aikana rakennuttaa joku sadevesiviemärijärjestelmä, jonka kustannusarvio on 2600€. Aion kyllä nostaa aikamoisen äläkän, eihän ne voi olettaa että ihmisillä on tollasia rahoja tosta noin vaan heittää ja tääkin talo on rakennettu 1963 ja tähän mennessä ketään oo haitannu että sadevesi imeytyy maahan. MUR!!

Oi, mie oon jo usemman vuoden haaveillu moottoripyörästä, ei mulla oo kyllä korttiakaan : /. Meillä löytyy autotallista 2 kpl isännän pyöriä, tosin toinen on osina. Haluaisin sellasen naisellisen Triumphin :). En oo pariin kesään edes päässy kyytiin, kun isäntä ajelee sellasella Kiinasta tuodulla museopyörällä (hää on useasti työkomennuksella Kiinassa, ja toissa keväänä osti itselleen sieltä sellasen pyörän, mie sain tuliaisiksi jääkaappimagneetin ja kupillisen nuudeleita :stick:)

Lauantaina poju saakin taas laatuaikaa isänsä kanssa, mulla olis kaverin polttarit. Alan vissiin tulee tosi vanhaksi, kun ei oikein jaksa innostaa. Tai ehkä se johtuu siitäkin, että 7 naista ollu järjestämässä ja yhdestäkään asiasta ei olla oltu kaikki samaa mieltä. Ja alkuperäisestä porukasta 2 peru heti kun oltiin saatu ohjelma ja budjetti lukkoon, joten sehän vaan tietää isompaa laskua meille jäljelle jääneille.

Jospas lähtis vaihteeksi taas lumitöihin |O
 
Hei!

Pikaisesti kuulumisia, neiti herää varmaan ihan just uniltaan...

Eli viime viikolla oli 5 kk neuvola, painoa 7700 g, pituutta 66,5 cm ja py 43 cm. Hyvin kasvaa, monipuolisesti ääntelee... :D On muuten huomattu, korvatulpat sais välillä olla kun neiti alkaa oikein kiljumaan leluilleen! Kiinteitä on aloiteltu ja pikku hiljaa lisätty kun neiti suu auki vaatii lisää ruokaa... Kaikki menee alas eikä pikku kököt haittaa mitään (tein vähän maissisosetta joka ei ollut ihan sosetta...), luumusose on tähän mennessä ollut ainoa joka vähän meinas tökkiä ja perunasta tuli maha kipeäksi eli sitä en oo antanut ollenkaan. Nyt alkaa olla varmaan toi ruuan määrä päivässä sellainen, että siitä jotain ravintoakin tyttö saa. Mutta tissiä siis tarjoilen öisin ja päivisin tietenkin aina ruuan päälle ja välillä muulloinkin.

Vauvauinti me aloitettiin jo syksyllä ja on sitä nyt keväällä jatkettu, tyttö tykkää kovasti:) Lisäksi me käydään muskarissa, joka sekin on neidille mieluinen juttu. Sitt tietenkin vaunuillaan, tosin oon ollut vähän laiska välillä ja käynyt vaan lyhyitä lenkkejä tai sitten en oo käynyt ollenkaan niin kuin esim. tänään. Mutta muuta liikuntaa yritän ainakin pari kertaa viikossa nyt harrastaa, kesäksi kuntoon kampanja siis menneillään:D Ja pääsenpähän vähän "tuulettumaan" kun jätän tytön iskän hoiviin kun menen esim. uimaan :)

Me saatiin serkuilta Trip trap-syöttötuoli ja vaikka tyttö ei vielä virallisesti saisi istua niin kyllä me siinä syöttämiset hoidetaan. Neiti pönkää sylissäkin väkisellä istumaan ja terkka sanoi neuvolassa ett hienosti pitää selän suorassa ja saa istuttaa lyhyesti, tuettuna. Vauvasetti on meilläkin ja sitt tuen vielä peitolla tytön niin ettei pääse pahasti keikkumaan. Turvaistuimen hankkimista on täälläkin mietitty ja oon ehkä kallistumassa sellaisen palkki-istuimen puolelle, olikohan yks malli esim. Cybex Pallas.

Jaahas, neiti kutsuu äitiä... Palataan :)

Tuulia ja Elli 5 kk 1 vko
 
En ole ehtinyt kuulumisia kirjoitella vähänä aikaan enkä lukamassakaan käynyt mutta nyt luin jutut ja päivitin alun listaan pituudet ja painot. Yritän ehtiä illalla kirjoittelemaan kun nyt pitää taas mennä.
 
Terveisiä pakkasten keskeltä!

Ei oikeen nuo kelit oo suosinu ulkoilua. : / Oletteko kuinka kylmässä nukuttaneet ulkona? Me ollaan käyty vielä 16-17 asteen pakkasilla, mut sit kun alkanu hiipimään siitä kylmemmäx, niin ollaan jääty sisälle. Onnex on aika hyvin nukkunu päikkärit sisälläkin. Ekan kerran sain nukutettua omaan sänkyyn päikkäreille ilman että nukahti tissille! :kiss:

TrippTrapp käytiin kans ostamassa, baby-setillä. Pehmusteet tein itse, 39 ekeä oli minusta aika suolainen hinta. Löysin Marimekon Unikko-vahakangas palasen kangasliikkeestä, maksoi 1,40! Siitä ja sit vanhasta verhokankaasta tein pehmusteet, superlonia työnsin sisään. Ja tuli ihan tyylikkään näköisetkin! :D Laitettiin poitsu sit istumaan, mut aika keikkuvaa vielä oli istuminen. No, eipä tässä ole kiirettä.

Kiinteiden määrää olen lisännyt. Illalla puurokin alkanut hyvin maistumaan, varsinkin kun laittaa omena-päärynäsosetta mukaan. Ja suostuu taas tuttipullosta juomaan! Jee. Vettä olen antanut aina soseiden jälkeen.

Vauva-uinnissa saatiin tänään eka diplomi. :cool: Roni on nyt suorittanut Lumpeet-merkin, eli ekan tason. Tästä on hyvä jatkaa Kultakaloihin. :heart:

Ylihuomenna pääsee poitsun kanssa kahdelleen reissuun. Odotan kyllä innolla, pääsee moikkaamaan motoristikavereita piiiitkästä aikaa!
 
Soulmama Mä oon tukenut meidän neidin syöttötuoliin viltillä ettei keiku niin pahasti :D Hyvin pysyy ja paljon helpompi siinä on syöttää!

Sais jo nää pakkaset loppua! Neiti yskii ja en oo raaskinut ulos laittaa, -22 näyttää mittari nytkin niin onhan se vähän raaka ilma pienelle... Ja isommalle kans, mulla on flunssa ja ei tuolla ulkona oikein huvikseen viiti oleskella. Autokin oli sitten akkunsa tyhjentänyt, ei liene kumma näillä pakkasilla kun ei oo tota kakkosautoa tullut taas viikkoon käynnisteltyä! Viilensin yhden makkarin ja laitoin neidin sinne nukkumaan vaunukopassa, pientä huijausta... Tunti tossa taisteltiin unen kanssa mutta nyt tuntuu nukkuvan kun ei mitään kuulu. Päikkäreille taidan siis suunnata itsekin!

Tällä viikolla otettiin lihakin mukaan ruokavalioon, tosin aika pieniä määriä vielä. Vinkkejä muuten tohon lihan valmistamiseen, minkälaisista lihoista ja miten ootte vauvoillenne sitä kypsentäneet?

Parempi varmaan painua sohvalle viltin mutkaan ett ehdin vähän oikaista ennen kuin neiti herää. Ei taida nää unet sisällä tänäänkään kovin pitkät olla... :(

Tuulia ja Elli rapiat 5 kk
 
Pieni Tähtönen; kuinka kaukana se tupakoi? Meillä kans naapurit polttaa ja isäntä kans (vaikka harvemmin on kotona neidin päikkäreiden aikana), mutta oon todennut (siis nuuskutellut vaunujen vieressä:D) että riittää jos vähintään parin, kolmen metrin päässäkin vaunuista tuprutellaan eikä nyt just satu tuulemaan vaunuja kohti, niin ei se savu vaunuihin asti pääse. Varsinkin kun on harso edessä ja välillä vilttikin kun on enemmän pakkasta. Voiko sille naapurille sanoa että menis vähän kauemmas, jos se ei nyt itse sitä tajua ettei lapsen vieressä voi polttaa? Harmi jos ulkona ei saa nukutettua (sais siis loppua nää pakkasetkin...) kun kyllähän se karu totuus on että suurin osa lapsista nukkuu paremmin ja pitempään ulkona! Ja minusta ainakin on paljon helpompikin niin, kun pystyy sitten sisällä hommailemaan ilman hissuttelua kun neiti on ulkona unilla:)
 
Tuulia80 Ollaan tässä hiljattain muutettu kerrostaloon ja meillä on ihan alimman tason parveke siis ihan maan tasalla. Sisäänkäynti ovi on tuossa vieressä ja siinä ulko-ovella naapuri vetelee tupakkia vähän väliä. Mies (siis oma)on aikonu kyllä sanoa tälle naapurille, että viitsiskö kärryytellä vaikka omalla parvekkeellaan tai jossain muualla mutta ei just ulko-ovella. Ja välimatkaa on n.2 metrin verran meidän pervekkeen reunalta ulko-oveen.
Olen kyllä miettiny tuota viltin laittoa kuomun eteen mutta pistelee kyllä vihaksi tuollanen kärryyttäjä.
Ja ennen tähän muuttoa neiti nukkui kahdet päikyt ulkona ja ei oo kivaa, kun pätkissä nukkuu nyt sisällä.

Mutta kiitos neuvoista :)
 
Huhuu? Missäs ne kaikki pienokaisineen luuraa =)

Nyt laitoin Pihlan nukkumaan tuohon parvekkelle. Tupakoitsijan toivomme rauhoittuneen.
Kovasti tuo neiti kasvaa, soseita maistellaan kerran pvässä mutta tässä kiihdytän tahtia niin, että maistellaan useamminkin soseita pvässä.

Katsoiko kukaan sitä Hiljaa Toivotut dokkaria?
Minulle se toi niin kaikki muistot pintaan lapsettomuushoidoista, en enää jaksaisi sitä, on se niin rankkaa henkisesti kuin fyysisestikin. Onneksi vauvoja on sitä kautta kuitenkin siunaantunu :heart:
Dokkarin pariskunnille toivotankin ihanaa elämää ja kiitän ohjelmasta.

Pieni Tähtönen ja Pihla 5kk 23pvää :heart:
 

Yhteistyössä