Elokuun 2011 pikkuiset joulukuussa

Heipat mammoille ja mukavaa pääsiäistä!

Täällä täytyy alkaa laihdutuskuurille siis tämän mamman :) syöminen on vaan niin kivaa tai no, enempikin siihen on vaan niin tottunut :snotty:

Meillä Pihla istuu jo ilman tukea. Konttaamaan ei ole vielä alkanut. Tosi tarkkana pitää olla noiden pikku roskien kanssa, pienet sormet löytää kaikki lattialta ja ne tietty pyrkivät suuhun. Soseita syö hyvällä ruokahalulla ja suu ammollaan odottaa jo seuraavaa lusikkaa. Varsinkin iltapuurohetket ovat Pihlan mieleen :) imetys jatkuu meillä vielä useita kertoja päivässä.

Leikkasin Pihlalta jo pikkuisen otsatukkaa, oli niin silmillä ettei eteensä nähnyt. Kiehkura laitettiin pieneen rasiaan talteen sekä päivämäärä siihen muistuttamaan Pihlan iästä, jolloin kiehkura leikattiin. Ponkkariakin pidellään välillä pikkumyyn tapaan ja on todella ihanan näköinen :heart:

Pääsiäinen ollaan oltu ihan kotona. Lapset saaneet suklaamunia sekä myös äiti on muutaman syöny :p

Ekat menkatkin alkoivat synnytyksen jälkeen :kieh: en niitä niin millään ois halunnu...

Onnea Taiska ja Kirppu ja runsaasti tarrasukkasia matkaan :heart:

Terkuin
Pieni Tähtönen ja Pihla-Neito 7kk 21vrk :heart:
 
Aurinkoista päivää täältäkin!

Meillä on mammalle iskenyt joku kevätväsy, tai sitten tuo mukulan vahtiminen on vienyt mehut :LOL:. Yllättävän kovaa pikkumies pääsee ryömimällä eteenpäin. Laitettiin pistorasioihin nyt suojukset niin eihän ne enää kiinnosta. :) Tällä hetkellä kuuminta hottia on kengät ja dvd-levyjen viskominen. Konttausasentoon nostaa itseään sillon tällöin, mutta toivottavasti nyt ihan heti ei keksi siitä lähteä. Istuminenkaan ei vielä ihan luonnistu, hetken kyllä pysyy paikallaan.

Onnea Taiskalle ja Kirpulle :heart:

Käytiin 8kk:n saavuttamisen kunniaksi neuvolassa, mitat 75cm ja 8900g Pituutta oli siis tullu kahdessa kuukaudessa reippaasti lisää mutta painoa taas alta kilon. Tasaisesti siis mennään edelleen. Lääkärikin oli ja ukko ei tykännyt yhtään kun väänneltiin ees taas, niitä suojautumisrefleksejä kun kokeiltiin. Lääkärin mukaan aika viimetipassa poika laittaa käden eteen, mutta en nyt sitten saanut selvää onko se hyvä vai huono. Muutenkaan en tuosta meidän lääkäristä tykkää yhtään, on siis sellanen vanha rouva, joka muuten on jo eläkkeellä mutta käy tekemässä näitä lastenneuvoloita. Jouduin selittämään sille miten vauvauinnissa toimitaan, kun ei ollut koskaan kuullutkaan että siellä lasten päähän kaadetaan ensin vettä tai että siellä sukelletaan. Ja erikseen piti vielä pyytää että katsoo pojan korvat. No, neuvolakorttiin kirjotti että "Iloinen ja terve lapsi". Sehän se on pääasia :heart:. Ja seuraava lääkärikerta taitaakin olla vasta vuoden ikäisenä.

Syöminen, ja etenkin iltapuuroilu on taas takkuillut muutaman päivän. Olen nyt ottanut sitten tiukan linjan että ei pahemmin tapella syömisen kanssa, kun ei kerran syö niin ei syö. Tietysti tuo painon nousu vähän huolettaa, mutta eihän tuota oikein voi pakottamallakaan syöttää. Ehkä meilläkin johtuu taas hampaista, sen verran sormia, rätinkulmaa ja unipupua kaluaa että varmasti ikeniä kutittaa. Viides hammas pilkistää alhaalla ja taitaa nyt ylös puskea seuraavaa =)

Nukkuminen on onneksi rauhoittunut hieman, enää ei herätä viiden aikaan pyörimään sängyssä. Kerran yössä kyllä herää kitisemään, mutta äkkiä kun antaa hörpyt vesipullosta, rauhoittuu takaisin nukkumaan. Kuuden jälkeen alkaa sitten heräillä, touhuaa omiaan sängyssä siihen asti kun herätyskello soi seitsemältä. Ysin jälkeen ukkeli ottaa pienet tirsat, jos ei olla menossa johonkin. Ja jos mennään kärryillä, nukkuu sitten niissä.

Istuimen hankinta olisi seuraavana edessä. Painonsa puolesta ukko menisi vielä kaukalossa reippaasti mutta pituutta alkaa jo olla vähän liikaa. Tuo kaukalo on kyllä uinnissa niin kätsy ettei siitä senkään takia raaskisi vielä luopua. Ja kun ei sitten millään osaa päättää mikä istuin olisi hyvä. :headwall:

Juttua pojalla riittää, lempilausahdukset ovat "uuumbaba" ja mähmä-ämmä". :heart:

Auringonpaistetta kaikille mammoille ja mukuloille, kyllä se kesä sieltä vielä tulee! :)

Siiruska ja Jere 8kk
 
Hauskat lausahdukset Siiruskan poitsulla :)

Unohin ihan mainita meidän eilisestä ihanuudesta. Pihla oli lattialla ja katsoi pikkuruisilla silmillään äitiä. Pikkaisen kitisi ja sanoi mamma :heart: menin hakemaan Pihlan ja tyttö hymyili sanoen äitä :heart: hamuten tissiä, tietysti menin imettämään siltä seisomalta.
nuo sanat on oppinut tällä viikolla :)

Meillä neuvola onkin sitten 18.4
 
Viimeksi muokattu:
Onnea Taiska ja Kirppu! Ihanan pienet ikäerot teillä tulee lapsosille. :heart:

Pinja ryömii jo kovaa vauhtia. Tarvii kyllä tosissaan jo vahtia, mihin se menee. Lasten leikkihuone ja polttopuukori on tietenkin ne ykköspaikat, koska niihin ei sais mennä. Konttaus on jo siinä hilkulla. Menee konttausasentoon ja nostelee käsiään ylös vuoronperään. Vielä kun tajuais, että jalkojakin täytyis liikuttaa. Pinja nousee tukea vasten polvillee, mutta ei jaloilleen. Jos kannatan Pinjaa kainaloista se ottaa jaloilla vastaan, mutta varpustaa vielä aika paljon. Pinjakin istuu jo ilman tukea, mutta saattaa kupsahtaa siitä, joten en uskalla yksin antaa istua.

Pinja on aika hiljainen tyyppi, mutta joskus innostuu jotain "sanomaan". Pinja sanoo "mamma", "vävävä" ja "mämmämmäm".

Pinja on nyt innostunut noista soseista. Tosi hyvin syö. Etenkin puuro on herkkua. Suu ammollaan odottaa seuraavaa lusikallista. Meilläkin on 18.4. 8kk neuvola. Sitten näkee, miten syömisten lisääntyminen on tehonnut kasvuun.
 
Heippa

Kiitoksia onnitteluista :)

Meillä oli viikolla tuo 8kk neuvola ja oltii pituudessa harpattu mukavasti ja painoo tullut kans alle kg. Eli mitat ovat nyt 72,9 ja 9325g

Meillä kans istutaan ilman tukea mut ei osaa ottaa vastaan jos kaatuu taakse tai eteen jotan ihan itekseen en raaski viel jättää. Ja konttausasentoo haetaan ja sit siinä hetki hytkytään :D ei oikein hokaa et pitäs liikuttaa niitä käsiä ja jalkoja.

Yöt meillä tosi risaisia ja nyt taidetaa sit kokeilla tota unikoulua:( mun sydän varmaa särkyy:'( jos on isoa huutoo. Tekee pahaa toisen puolesta.

Meillä kans jutellaa mut ei niissä mitää selvää oo mut hirveetä höpötystä. Varsinainen papupata :heart:

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille :flower:
 
Kiitos onnitteluista <3

miten musta tuntuu,että kaikkien pienokaiset on kovin pieniä (sen mitä siis kerennyt lukea) kun meijän poju vetää jo yli kymmentä kiloo ja oli ainakin kotimittauksellakin kuukausi sitten 74cm :eek: kaikkihan siis toki kehittyy omaan tahtiin,mutta tuntuu niin suurelta kilomäärältä toi 10kg kun siskon 2v painaa sen verran :eek: Mut kait se sit sulaa,kun liikenteeseen lähtee :)
 
Neukussa käyty :) ja kaikki hyvin. Lääkärin mielestä motorisesti taitava liikkuja ja erittäin ketterästi menee asennosta toiseen. Ja epäilen, että juuri pienuutensa vuoksi ketterä onkin. Painoa 7620g ja pituutta 68,2cm, vanhempiinsa tullut, pieniä mekin :)

Pihla oppi seisomaan matalaa tukea vasten muutama päivä sitten. Huhhuh, saa olla silmät selässäkin. Pian täytyy lähteä ensiaskelkenkien ostoon :heart:

Pieni Tähtönen ja Pihla tasan 8kk :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Pieni Tähtönen se voi hyvinkin nopeuttaa liikkumista, jos on pieni kokoinen. Meillä poitsu pyörii kyllä, muttei vielä ryömi. Nousee kyllä käsiensä varaan reilusti, mutta ei oo vielä hoksannu laittaa jalkoja alleen. Kovin jämäkästi kyllä seisoa tököttää, kun seisottaa. Istuminen ilman tukea on vielä kans aika hataraa. Pikkuhiljaa kehittyy ja keksii uusia juttuja.

Meillä kans tulee välillä kauheesti tarinaa, muttei vielä mitään järkevää. Ja kauhee kikattelemaan on kans. :heart:

Nukkuminen meillä menee aivan loistavasti. Illalla laitetaan sänkyyn kasin jälkeen ja yleensä n. 10 min päästä on unessa. Neljän-viiden aikaan saattaa vähän äännähdellä, mutta kun pistää käden päälle jatkaa unia. Ei käy kunnolla edes hereillä. Sit herätään tuossa 6-8 välillä.

Mä olin viime torstaista sunnuntaihin akkaporukalla mökillä. Isäntä oli pojan kanssa kahdelleen. Kävivät mummolassa pari yötä ja sit yhden yön olivat kotona. Hienosti oli kuulemma menny, syöny hyvin ja nukkunut normaalisti. Itselläkin oli tosi hauskaa nähdä kavereita pitkästä aikaa. Ei edes tullu itkua, vaikka parina iltana piti vähän katsella kännykästä kuvia ennen nukkumaan menoa... :LOL: Mutta hyvää teki molemmille. Isäntä oli ihan mielissään "poikien viikonlopusta"!

Perjantaina ois eka hääpäivä. :heart: Hitsi, viime vuonna sitä karattiin naimisiin ja Rontsu oli vielä massussa! Niin se aika vieriin hurjaa kyytiä! Saatiin hoitajat perjantai-illalle ja meinattiin käydä syömässä ulkona.

Soulmama ja Roni 8,5 kk
 
Meillähän M on iso vauva:) ei ryömi eikä konttaa. Istumaan ilman tukea oppi reilu 5 kuisena. Nyt nousee istumasta polvi seisonnan kautta tukea vasten pystyyn. Ja ei tietenkään älyä että pitäis pitellä kiinni ettei kaadu =/. Juttua tulee kovasti,äitin tissivauva on onneks edelleen,mutta yöt rauhottu hurjasti kun mie olen ollu maidottomalla. Näin mennään ainakin elokuuhun asti..sit testataan seuraavan kerran se maito..
 
Neuvolalääkärikuulumiset tulin nopeesti kirjasemaan. :)

Aika samoissa mitoissa menee meidän Pinja ja Pienen Tähtösen Pihla. Pinja on hitusen isompi. Pituutta on 69 cm ja painoa 7880g. Onko kaikilla muuten 10kk neuvola? Mä muistelin, että aikasemmin se ei kaikille vauvoille kuulu muuta, kun poikkeustapauksissa. Me saatiin nyt ainakin aika 10kk neuvolaan.

Pinja on ollut kipeenä taas tällä viikolla. Pari viime yötä on nukuttu tosi huonosti yskän takia. Outoa vaan, kun ei me muut olla nyt kipeenä. Mistähän Pinja sen taudin on taas napannut?

Pinja konttasi eilen puoli metriä. Se konttaa sillain, että liikuttaa käsiä ensin eteenpäin ja vetää sit jalat perässä. :D

Nyt hommiin. Täytyis järkätä esikoisen synttäreitä.

Pujaja ja Pinja 8kk
 
Soulmamalle hääpäivä onnittelut :flower:

Meillä Pihlan yöunet menee hyvin. Nukahtaakin tosi helposti mutta vieressä nukuttamassa täytyy olla. Herää yöllä yleensä kerran rinnalle. Aamulla herää sitten 6.30 ja voi,että kun äitiä vielä väsyttäisi |O

Meillä on tuo 10kk neuvola. Saatiin ns. valita otetaanko se 10kk vai suoraan 1v neukku mutta halusin toki mennä, jotta saadaan taas mittojakin :)
 
Kirppu, miten teidän unikoulu meni?

Kiitos onnitteluista Pieni Tähtönen. Käytiin ulkona syömässä, oli kyllä aivan ihanaa ruokaa ja muutenkin oli kiva käydä kahdestaan kaupungilla. <3

Meillä taas alko tökkimään kasvis/lihasoseet. Puuro kyllä menee ja hedelmä/marja/jugurttisoseet, mutta kun tulee muuta, niin alkaa kitinä ja huuto. Oon kokeillu kyllä monenlaista, itse tehtyä ja kaupan, kylmänä ja lämpimänä, mutta ei vaan uppoo. En tiä onko sitten edelleen hampaiden tulosta johtuvaa vai mistä... Onko muilla ollut samoja ongelmia?

Hampaita ei vaan oo vieläkään näkyny. Alaikenet on kyllä niin turvoksissa, että ihme on, jos ei kohta leipäkirveet putkahda!

Kova höpötys kyllä käy päivittäin. Saas nähdä mikä metsäradio tuosta tulee. :D

Kovasti pyöritään ja pakitetaan, mutta ei ryömitä eteenpäin tai kontata. Ja hoitopöydällä pitäis aina päästä mahalleen, välillä sit huudetaan, kun en päästä. :p

Meillä on ainakin 10 kk neuvola seuraavaksi.

Yöt menee loistavasti. Ei heräile yöllä ollenkaan ja heräillään sitten 6-8 välillä.

Mä oon netistä katellu sellaista Samsoniten Bubble matkasänkyä. Toi vaikuttais tosi kätevältä ja ei veis paljoa tilaakaan. Ja sit sellaista matkasyöttötuolia kans, kankaista jonka saa mihin tuoliin vaan. Ollaan poitsun kanssa lähdössä kyläreissuun, helpottais matkan päällä syöttämistä.

Jaahans, se ois siivouspäivä. Kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo pas#aa... :headwall:
 
Aurinkoista päivää kaikille! =)

Mulla on ollu tämän viikon isyysloma :D Mies piti siis vihdoin ja viimein viikon isyyslomansa pois ja tää mamma on vaan möllöttänyt ja katsellut kun pojat touhuaa. Nyt pistin ne pihalle kärryilemään että saan imuroitua, mutta tässähän tää koneella istuessa menee. Ei vaan millään viitsisi kun koira sotkee kohta kuitenkin.

Me laitettiin nyt sitten tämä talo myyntiin, ensi viikolla käy välittäjä ottamassa kuvat ja sitten vaan peukut pystyyn. Käytiin pankissa juttelemassa lainasta ja helposti irtosi, mie olin ihan varma että ne käskee tulla uudestaan sitten kun menen takaisin töihin. Ei me kyllä mitään järjettömiä summia pyydetäkkään. Tarkotus olis siis hommata himppasen isompi talo, tällä hetkellä kun meillä on vaan 2 makkaria niin tuntuu että kohta on ahdasta. Jere kun saa oman huoneen niin pitäisi olla vielä sellainen vieras/työ/mököhuone =). Ja kaikki neliöt tehokkaassa käytössä, tässä nykyisessä on esim. järjettömän suuri eteinen ja todella pieni kodinhoitohuone.

Syöminen tökkii täälläkin. Enkä kyllä enää tiedä mistä johtuu. Puuroja pitää vaihdella päivittäin, kahta kertaa peräkkäin ei syö samaa puuroa. Ja määrät on mitä sitten suostuu syömään on todella pieniä. Valmisruuista parhaiten menisi ne 5kk mössöt, mutta koska neuvolassa kehotettiin rakeisempaan ruokaan niin sitkeästi olen tuputtanut noita isoja purkkeja. Koko purkkia ei syö koskaan, ehkä hätäsesti puolet. Niissäkin on jotain sössöjä joita ei suostu syömään ei millään. Eikä se johdu rakenteesta, välillä porkkananpalat menee kuin vettä vaan ja välillä ne aihettaa sellaisen kakomisen että oksat pois. Vähän alkaa jo huumori loppumaan, kun tietää että toisen pitäisi syödä mutta ei millään voi pakottaa. Tuntuu että syömisestä alkaa tulla sellainen "mörkö", hermostuttaa jo etukäteen ja varmasti lapsikin sen kohta aistii. Toisaalta, jaksaahan tuo touhuta kuitenkin, koko ajan tuntuu olevan jotain tekemässä ja oma iloinen itsensä. Niin ja noi hedelmäsoseet menee hyvin jos ujuttaa ne heti siihen lämpösen ruuan perään, mutta jos välissä antaa hörpyn vettä niin heti menee suu nepparilla kiinni. :O

Konttausasntoon noustaan, mutta vielä ei osaa edetä. Ryömimällä kyllä menee vauhdikkaasti eteenpäin. Istuminenkaan ei vielä onnistu kunnolla. Mutta eiköhän tuo vielä ehdi. =)

Ei auta, kai se olisi tartuttava siihen imuriin. :kieh:
 
Siiruska, lohduttaa kuulla, että muillakin syöminen tökkii. :whistle: Mä annoin tänään ekan kerran kaupan 8 kk ruokaa, vihannes-kinkku-pastaa. Siinä oli pieniä makarooneja. Eka reaktio oli normaali, eli naama vääntyy ja suu tosiaan nepparilla kiinni. Sit kuitenkin sain muutaman lusikallisen syötettyä. Huomenna yritetään sitten samaa tavaraa. Kokeilin myös antaa kirsikkatomaattia ja kurkkua pieninä paloina, niitä söi vähän. Voi olla, ettei enään halua tasaista sosetta, vaan vähän työstettävää. Joskos se siitä... :kieh: Mä oon päättäny, etten ota stressiä tuosta syömisestä. Maitoa kun kuitenkin menee hyvin alas, niin ei tuo nälkään kuole. Kyllä ruoka alkaa sitten maistumaan, kun on sen aika.

Aaah, sain sitten energiapiikin ja siivottiin koko kämppä kunnolla. Sitten istuttiin terassilla ja naatiskeltiin olut ulkona. Kyllä se kesä tulee!!! :p
 
Heippa kaikille :wave:

Soulmama Unikoulu meni hyvin,ekana yönä huusi melki tunnin ja pahaahan se teki kun seinän takana kuuntelin kun isänsä tyynnytteli, mut toisena yönä enää vartti ja kolmantena riitti tutti. Emme pitäneet sitä ns. huuto unikoulua vaan vähä hellempi versio. Tsaasutteluksi kait kutsutaan. Saa ottaa syliin ja heti kun rauhottuu niin omaan sänkyyn. Nyt yöt menee kivasti, tutti riittää jos heräilee ja sist joskus siinä viiden aikaa annan maitoa ja jatketaan kaks tuntia unta. Olen siihen ihan tyytyväinen. :)



Konttaus ei vielä ole lähtenyt vaiks kova yritys, yhä vaan nytkytellään siinä ja sit vaan ryömien lujaa eteenpäin kun jonnekin haluu. Ja nyt pitäisi päästä kiipeen äitin paitoja apuna käyttäen ylös.:D

Haliminen on kans nyt kova juttu. Kun leikitään lattialla nii ykskaks ryömitään lujaa kainolaan ja kovaa päällä halimaan :heart:

Vappu meni ihan melki kotosalla. Vappuaattona käytii nopeasti kavereilla simalla ja tänää vappupv käytii vapputorilla pyörimäs. Ostettii sellainen tikun päässä oleva pieni ilmapallo. Ja sunnuntaina ostin kaupasta viipperän ja se oli kova juttu.:)

En tiedä mikä on kun väsy painaa vaan päälle, kait tää raskaus ja jonkilainen kevätväsy. Mitää en saa aikaseksi. huh huh. kait se siit kesän myötä:)
 
Moikka!
Olen yrittänyt siivota mutta ei täällä siltä näytä. Koko ajan kaapit pursuaa vaikka hävitänkin tavaraa tasaseen tahtiin. Noh, viiden lapsen kanssa tavaraa vaan kertyy. Meillä on ollut jotain t-o-d-e-l-l-a äkäistä oksennustautia liikkeellä kahdella muksulla, kolme muuta ei ole onneksi sairastuneet. Pihla ei ole tautia saanut.

Nyt Pihla nousee seisomaan tukea vasten kunnolla ja ottaa yhden askeleen. Sanoo sanat: hei hei, äitä, älä ja mamma.
Nyt on kiirus kauppaan...
miksihän mulla ei toimi nuo hymiöt.....?

Hyvää viikendiä kaikille mammoille ja vauvoille!
 
Terveisiä tien päältä! :wave:

Lähdettiin poitsun kanssa reissuun viime keskiviikkona. Ajeltiin Tampereen kautta Huittisten lähelle ja sieltä Espooseen. Täällä tiistaihin asti, sit Hyvinkään kautta kotiin. Eli monta kyläpaikkaa kierretään. :whistle: Hyvin on menny, aika aikasin tahtoo vaan poika herätä....

Ostin eilen matkasyöttötuolin, baby in pocket merkkisen. On kyllä tosi hyvä!!! Helpottaa tota syöttämistä, kun se muutenkin tahtoo välillä olla haasteellista.

Soulmama ja Roni 9 kk 2 pvä
 
heippa!
meillä kävi hassusti ton 8kk neukun kaa ku on vasta 15.5 ja tyttö täytttää 5 päivän päästä siitä 9kk et aika myöhään on :D

meillä mennään ryömimällä ja pyörimällä, yrittää pöngätä lattialta istumaan mut ei pääse vielä. pääsee konttausasentoon hetkeksi mut ei vielä oikein hoksaa ideaa. seisoo tukea vasten mutta ei nouse. meillä on semmonen hitaasti lämpiävä lapsi.
sitte jankkaa yhtä sanaa mut voiko ton ikänen vielä sannoo sanoja vai onko ne vahinkoja? meille tullu jokelteluun nyt konsonantteja hirveesti :)

sitte syönnistä. mites teillä nuo 8kk soseet. meillä oksennetaan kaikki pellolle. on antanu pientä määrää, sekottanu 5-6kk soseisiin mut silti oksentaa. kyllä saa jauhettua joten kuten ku on 4 hammasta mut eiku oksentaa. mut sitte semmonen missä oli spagettia ni sitä ei oksenna mut muut kyllä, onko kellään muulla samaa?

yöt nukutaan putkeen ja päikkäreitä semmoset 4h päivässä :)

Sara ja Emma 8kk 17pvä
 
Toki on mahdollista että vauva jo sanoo sanoja. Meillä lapset oppineet sanomaan jo 2-3 sanan lauseita siinä reilun 1v iässä ja puhua palapattaneet kunnolla jo 1,5 vuotiaina :)

meille maistuu kyllä 8kk ruuat mutta ei riisi, se saa tytön yökkäilemään.
 
Meillä poitsu ei suostu enään ollenkaan syömään noita 6 kk lihasoseita, oon alkanu antaa 8 kk purkkeja. Meillä kans spgettipurkki maistui parhaiten, riisiä en oon vielä testannu. Menee vaan kaikenkaikkiaan toi liharuoka aika kitsaasti, korkeintaan 1/3 purkkia kerrallaan, sit tulee stoppi. Hedelmäsoseet kyllä menee ja puuro. Jonkun verran annan leipää, tomaattia, kurkkua ym. pieninä paloina ruokailun yhteydessä. Tuntuis meillä ainakin, että karkeampi ruoka maistuu paremmin, kuin ihan sileä.
 
heipsan!

meillä oli neuvola tänään ja tytöllä ikää muutama päivää vaille 9kk. paino 11.2 kiloa ja pituutta 74.2 senttiä. päänympäryksestä tuli sanomista lääkäriltä en tiiä joutuuko nyt sitte lisätutkimuksiin ison pään vuoksi.

eipä meille muuta. päivät menee hyvin ja yöt nukutaan :)

4 hammasta löytyy alhaalta :)
 
Aurinkoista päivää! :wave:

Ensimmäinen äitienpäivä vietetty :heart: Käytiin ihan kolmistaan äitienpäivälounaalla, ruoka oli aivan järjettömän hyvää ja poitsu käyttäytyi todella hyvin. =) Aamulla käytiin mummolle viemässä kortti.

Ihanan lämpimiä ilmoja ollut, mutta nyt on taas ongelmana mitä pukea pojalle päälle. Autossa ollaan oltu ihan hupparissa ja farkuissa mutta rattaissa onkin sitten haastavampaa kun kuitenkin tuuli käy aika kylmästi. Mutta ihanaa kun tulee kesä, vaikkakin se tietää kaikenlaisia ötököitä mitä en voi sietää. Mutta täytyy nyt lapsen takia yrittää sietää niitä, ettei pojasta tuu ihan säikky :LOL:

Syöminenon jonnin verran helpottunut, nyt menee jo rakeisetkin soseet pikkuisen paremmin, ja pariin kertaan ollaan jo saatu syötyä koko iso purkki. Missä vaiheessa ootte ajatellu alkaa antamaan samaa ruokaa kuin ite syötte, vai antaako jo joku?

Meillä oliskin sitten viikonloppuna reissaammista tiedossa ja pikkuisen jänskättää kuinka menee. Lähdetään perjantaina aamupäivästä ajelemaan Seinäjoelle, ollaan siellä yötä, lauantaina mennään muutamaksi tunniksi Powerparkkiin, sieltä Tuurin kyläkauppaan ja sitten ajellaan Jyväskylään yöksi. Sunnuntaina sitten kotiin. Tuo huvipuistopäivä on sellainen, jonka mun työnantaja tarjoaa, kun on juhlavuosi. Tuskin sitä muuten tulis tuonne koskaan mentyä. Ja mies haluaa ihan välttämättä käydä hölmöilemässä tuolla kyläkaupassa :p. Lähinnä mua pelottaa miten tuon muksun kanssa menee 2 yötä hotellissa, ja nuo pitkät automatkat. Ostettiin sellainen Brio Zento- turvaistuin, ja aluksi se tuntui tosi hyvälle, mutta nyt musta tuntuu että poika istuu ihan mutkalla ja jos nukahtaa niin pää retkahtaa alaspäin. Meidän autossa ei ainakaan saa tuota enempää kallistettua. :O Ajattelin ostaa sellaisen puhallettavan niskatyynyn, minkä sitten laittaa tavallaan väärinpäin ;). No, avoimella mielellä vaan ja Rölli-levyt mukaan niin eiköhän me selvitä. Tarpeeksi monta pysähdystä ja kunnon eväät =)

Liikkuminen suoritetaan edelleen ryömimällä, kontausasentoon kyllä nousee ja muutaman hassun askeleen jo ottaa, mutta muuteen vaan heijaa paikallaan. Jos otan sohvalle kainaloon "köllimään" niin siinä pynnää heti mahalleen ja selkänojaa vasten ylös. Lattialla tai sängyssä ei ole vielä tuota ylöspäin kipuamista yrittänyt. =)
 
Meillä ollaan noustu tukea vasten nyt reilu kk ja käveltykin tukia pitkin nyt viikko-kaks..konttaamaan tyttö lähti viikko sitten:) toinen jalka konttaa ja toinen karhukävelee ;)ryöminy ei ollenkaan.

Me ollaan alusta asti annettu samaa ruokaa kun itse syödään:) suolaa lisätään siis vasta lautasella..muut mausteet kyllä jo valmistusvaiheessa..toki valmispurkkejakin annetaan,mutta koska niissä tuhoutuu suurinosa vitamiineista yms valmistusvaiheessa niin olen kokenut helpommaksi ns sekakäytön :) ei tarvitse sitten miettiä mistä ne vitamiinit sais korvattua jne..
 
Pieni Tähtönen hyvin meni reissu, kiitos kysymästä. Nukku tosi hyvin matkasägyssä, ainoastaan heräsi normaalia aikasemmin. Mä luulen että tuokin johtui siitä, että meillä on kotona pimennysverho, kyläpaikoissa ei. Automatkat poitsu nukkui suurimman osan ja hereillä jaksoi hyvin leikkiä leluilla, annoin välillä pullosta maitoa. Ruokakin maistui suht koht normaaliin tahtiin. Kaikenkaikkiaan hienosti meni reissu, viikko oltiin tien päällä. Sit kun tultiin kotiin, niin poitsu nukkuikin seuraavana aamuna puol kasiin... =)

Meillä tehdään nyt ilmeisesti tosissaan noita hampaita, luulisin. Eilen illasta tuli itkua ja laitoin sitten puol kasilta jo nukkumaan. Heräs tunnin päästä itkuun ja sai jonku aikaa rauhoittaa. Sit nukku taas reilun tunnin ja sama juttu. Annoin Panadolin, mittasin kuumeen (ei ollu) ja nukkumaan. No koko yö meni sit niin että tunnin-parin välein heräsi ja kitisi/itki. Aamulla kokeilin sitten, että nyt on kyllä lämpöä ja olihan sitä sitten 38 tietämillä. Annoin uudelleen Panadolia ja kun otti pikku tirsat, niin oli jo paremmalla tuulella. Lämpöä on edelleen, mutta ei onnex oo sitä itkua enään. Ilmeisesti ikeniä sitten särki ja lääke sitten auttoi siihen. Katsotaan nyt miten tää etenee.

Poitsu tosiaan päivällä nukku sit 3 tunnin tirsat ja mä menin pihahommiin. Mies teki mulle äitienpäivälahjaksi 3 kappaletta 1 m kertaa 2m viljelylaatikoita. Lapioin nyt sitten multaa/hevosenpaskaa niihin, vielä pitää hakea vähän multaa lisää. Sitten pääseekin laittelemaan siementä vakoon!!! =)

Äitienpäivä meni täällä kans oikein ihanasti. Mies leipoi ekaa kertaa elämässään kakun, mä vähän neuvoin pohjan teossa. ;-) Sain sitten aamusta kakkua sänkyyn. :whistle: Pojan tirsojen aikaan tehtiin vähän pihahommia. Käytiin sitten ulkona syömässä, oli aikasmoiset herkut ja poitsukin viihtyi hyvin ravintolassa. Sit kävin illasta vielä motskarilla ajelemassa pienen lenkin. Oikein ihana eka äitienpäivä oli. :heart:

Meillä on poitsulla alkanu nyt nuo liharuoat menemään vähän paremmin alas. Ihan itsetekemäkin. Oon peruna ja pastapohjaisia ruokia antanu, siihen sitten jotain kasviksia ja lihaa lisäksi. Pasta tuntuis tällä hetkellä maistuvan parhaiten. Ja tavallinen puurokin on alkanut mennä alas, ei tartte enään ostaa vauvapuuroja. :D

Ostin Huuto.netistä sen Samsoniten Bubble-matkasängyn. Aika kätevä peli. Saas nähdä päästäänkö ensi viikonloppuna sitä testaamaan.

Soulmama ja Roni
 

Yhteistyössä