~~ Elokuun 2013 Ihmeet heinäkuussa ~~

Äitipolilla käytiin tänään. Oon varmaan viä syyskuuski tää, kaikista näistä tuntemuksista huolimatta. Kohdunsuulla ei oo tapahtunu mitää, kanava täysin jäljellä ja kohdun sisäsuu niin takana ettei ees tunnu. Tällä hetkellä painoarvio ultralla ois 2,4kg eli siihen 3 kg:n hujakoille mentäis täysaikasena, ellei mitää ihme kasvupyrähdystä ota täs viimesen kuukauden aikana.

Kaikesta mylläyksestä huolimatta oli onneks edelleen pää alaspäin, ja kaikki muutenki ok. Käyrillä oltiin 2 kertaa, ekalla käyrällä vauva liikku niin paljo et sykkeet oli tosi korkeella ja käyrä pätkittäistä, kätilön mukaan kuitenki ihan ok. Olin jo sit lähteny kaupungille asioille kaiken jälkeen, kun kätilö soitti et lääkäri haluis nyt kuitenki vielä uuden käyrän, et pystynkö tuleen vai oonko jo kotona. Kävin sit toisen kerran käyrillä, tällä kertaa synnytysvastaanoton puolella, kun äitipoli meni jo kiinni... Saivat sit tasasempaa käyrää, supistuksiaki piirty ihan tasasesti. Niitä nyt sit oliki tuos muutaman tunnin...

Kontrolliaika äitipolille viä 21.8 jos ollaan silloin yhes kasas...

Unohdinkohan mainita jotaki... hmm... luultavasti... :)

tieti ja tiitiläinen 35+5
 
  • Tykkää
Reactions: Epa_88 ja iips
Rankka kokemus varmasti tuo pitkä käynnistys, mutta nyt on palkinto sylissä! Onnittelut Pii-!!!

Täällä vaan porskutetaan ja toiseks vika rv käynnistyy just NYT! Ei vois vähempää enää kiinnostaa tää odottaminen :) Kaikenmoisista oloista huolimatta uskon, että tällä viikolla ei vielä tapahdu mitään, mutta ens viikko voikin sit jo olla.

Pippurihäntä 38+0
 
Onnea Pii-lle tytöstä! :heart:

Aamulla iski järjestelyvimma, alko hermostuttaan tää kauhee sekasotku. Aamu alkoki sit tiskauksella, pyykinpesulla ja imuroinnilla. Aiva uskomatonta minkämoises kunnos tupa on ku ei yhtenä päivänä tee mitää... Mieski ilmeisesti katto et nyt pitää tehä jotain tai emäntä tekee ite, ku touhusin siä sun tää. Eli mies sai siirrettyä hoitopöydän ja pinnasängyn meidän makkariin, nyt voi sit järjestää vauvan tavaroita yms. omille paikoillensa. Mahtuu sit taas käymään vaatehuoneeski, se kun on toiminu nyt kaiken tavaran varastointipisteenä... =)
 
Onnea Pii tytöstä! :flower:

Eipä ollut hyvä ajatus tuo romanttinen ässä, selkää jomottaa ja kaikki liikkuminen sattuu myös tuonne alas :kieh:
Huomenna lähdetään hotellilomalle, viimeinen hengähdys kaksin miehen kanssa, kunhan nää kipuilut loppuis siihen mennessä että jaksaa kävellä ja kierrellä :) vauvallekaan ei ole annettu lupaa tulla, jos vähän vaan kypsyttelis ;) viikonlopusta eteenpäin sitten saa tulla jos niin meinaa, mitä kyllä suuresti epäilen.

Miina&Pörri 38+2
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Neuvola ja lääkäri takana.
Kaikki ok, turvotusta järkyttävästi mut pissa ja paineet OK.
Muutamia päiviä tullut valkovuotoa? oikein tirskahdellen niin terkka otti sen lapsivesitestin, ettei olis sitä.
Kohdunsuu pehmentynyt reippaasti, kanavaa max 2cm jäljellä. Hyvä että edes jotain...
Ens viikon ke uudestaan neuvola.

LadyMoon 36+4

Onnea Pii-lle prinsessasta <3 <3
 
Onnea piille prinsessasta :)

Täällä jouduttiin eilen takasin sairaalaan ja tänänaamuna onneks jo kotilomalle! Poika oli tiputuksessa yön ja huomenna saadaan kanyyli pois jos kaikki menee hyvin! Mulla oli toi 4v mukana ja 23 aikoihin päästiin osastolle niin jäi sitten yöks meidän kanssa siihen! 80cm laveri raskaana ja tuo 4v duracell vieressä.. tulipahan kokeiltu :D muuten meni ihan kivasti, mutta heräsin 2 aikaan supistuksiin :confused: jep nää oli jo oikeesti kvuliaita ja sit alko sattuu alaselkään ja jalkoihin.. mutta otin särkyläåkettä ja selkäkipu helpotti mut supparit jäi.. ei säänöllistyny kuitenkaan, mutta jos ei valmistelleet tilannetta ollenkaan niin kovasti petyn ! Maanantaina lääkäri ja sit näkee! Toki tää tilanne ottaa osansa tuosta pojasta niin huoli ja toivois vaan että yilanne tasaantuu ennenkun lähden synnyttämään ettei olla samaan aikaan sisällä!

Jaanino 35+6
 
Onnea Pii- ! Hieno kuulla, että kaikki on teillä hyvin rankasta kokemuksesta huolimatta ja olette päässeet kotiin nauttimaan vauva-arjesta.

Päivät vaan vähenee. Viikkoja tänään 38+3. Tänään oli myös neuvola. Pyllerö oli laskeutunut alemmas - ei vieläkään kiinnittynyt, mutta oikein hyvissä lähtökuopissa, joten jos sattuisi vedet menemään niin ei tarvitse enää lanssilla lähteä.
Verenpaineet, pissa ja painonnousu ok. Turvotusta ei tällä kertaa oikeastaan ollut. Tuore ananas ja jalkahieronta tekivät vissiin tehtävänsä. Vakioterkka oli lomalla, joten sijainen antoi "näppituntumalla" painoarvioksi n. 3,3 kiloa. Sf-mittakin oli kasvanut samassa suhteessa, hieman käyrän alapuolella (33 cm).

Sairaalakassi on nyt pakattu :) Nyt siis voi vaan odotella, että jotain rupeasi jossain välissä tapahtumaan. Seuraavat käynnit neuvolassa (jos siis ollaan yhdessä koossa) 30.7. ja 5.8.

Öisin on ollut jonkin verran suppareita ja alaselkä/lonkat on nyt pari päivää olleet jotenkin jumissa. Saa nähdä onko nämä jotain ennakoivia oireita vai vain muuten vaan... :)

iips + Pyllerö 38+3
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Onnea onnea Pii- :) Rankalta kuulosti tuo pitkä käynnistely + synnytys, mutta nythän se on onneksi jo ohi.

Mä kävin tänään taas neuvolassa. Ei mitään uutta oikeastaan, kaikki kunnossa edelleen ja vauva samassa asennossa kuin viime viikolla ultrassa (pää alaspäin, kylki ulospäin). Streptokokkinäytteen tulokset oli tulleet, oli negatiivinen. Hyvä juttu niin ei tarvi sitä miettiä sit aikanaan. Tuntuu kyllä että vauva ois nyt alkanu enemmän kaivella tuolla alempana, jotenkin semmoselta ahistavammalta tuntuu alavatsassa ja välillä tuntuu vähän epämukavia muljahduksia siellä, joten ehkä tässä jotain edistystä hitaasti tapahtuu.

Catida ja "Hemmo", RV 36+2
 
Tänne ei kuulu mitään uutta. Pojat ovat tämän viikon lomakerhossa niin saan vielä vähän omaa rauhaa ja lepoa tähän loppusuoralle. Tänään heillä onkin iltavalvojaiset niin haetaan kotiin vasta illalla ysin jälkeen :)

Omassa olossa tai tilassa ei mitään muutoksia ja olenkin varmaan vielä syyskuussakin yhdessä kasassa. Väsyttää tämän kuumuuden vuoksi ja turvotusta on myös, mutta muuten olo on ok. Helteet ilmeisesti tulevat vielä jatkumaan ja meillä sisälämpötila säilyy lähellä kolmeakymmentä, joka hieman häiritsee nukkumista... Muuttopäivästä ei ole mitään tietoa edelleenkään niin en oikein tiedä mitä voisin valmistella vauvaa varten. Toivottavasti selviää pian.

Nyt pitää lähteä katselemaan onko alennusmyynneistä enää mitään jäljellä, jos löytyisi vauvalle jotain pientä :)

Saini ja pikkuhukka 35+0
 
Pii-:lle onnittelut prinsessasta!

Tänään oli synnytystapa-arvio, joten siitä kuulumiset:

Lyötiin nyt lukkoon käynnistyspäivä, eli 12.8. maanantaiaamuna. Lääkekäynnistystä ei ilm. ensinsijaisesti suositella ed. sektion takia, joten ballonki-laajennusta käytetään tälläkertaa. Katottiin myös puudutuspuoli, ainakin epiduraali ja vissiin myös spinaalipuudutus.

Vauvan painoksi saatiin 3080g ja vastasi viikkoja 37+jotain. Pyysin myös katsomaan näkyykö pallit, näkyihän ne. Eli 100% poika tulossa. :heart:

Nyt mua rupes jännittää toi ballonki-laajennus. Sanoi että laitetaan ja sit saa olla kotona mut pitää tulla takas vissiin seur. pvänä tms. Siitä toki saa tarkat ohjeet, mutta mutta..... :kieh: Entäjos evotan tai jotain!


Soose ja poju 36+2
 
Viimeksi muokattu:
Härkäneito on sit ilmeisesti seuraava. Tsemppiä.

Omia oloja: kaamee väsy, viime yönä nukuttu joku kolme tuntia, ei vaan uni tullu vaikka oli väsy... ja aamupuolesta iski kaamee suonenveto... Onneks oli sovittu kyläilyä tälle päivälle niin sai mennä kaverin ruokiin ja esikolla oli joku jonka kans leikkiä, eikä mun tarvinnu keksiä sille tekemistä... Kunhan istuin soffalla... Olis varmaan menny hermot tänään useempaan kertaan jos kotona oltais oltu...

Tänään ois poksupäiväki... :)

tieti ja tiitiläinen 36+0
 
Hihii tänään 37+0! Mun puolesta poitsu olis enemmän ku tervetullu tulemaan jo tähän maailmaan, koska nyt alkaa olla kaikenlaista vaivaa todenteolla! Oon aika menevä ihminen, eikä meillä oo autoo ja nykyään pystyn kävelemään toosi pieniä matkoja ja sitte on pakko huilata. Se on aika turhauttavaa :/ Vauvan pää taitaa painaa johonkin hermoon vasemmalla puolella lonkkaa ja sen takii saattaa välil tulla hirvee kipu ja tuntuu et jalka lähtee alta. Jotain yksittäisiä menkkakipukohtauksia tullu yöllä ja kestäny sen pari minuuttia. Onko tollanen supistus? Kohtu kyllä meni kovaksi sen aikana ja oli kovana sen koko kipuilun ajan.

Onnea kaikille vauvan saaneille! :flower:
 
Nyt vaan odotellaan Härkäneidon kuulumisia :)

Loppuraskauden vaivat alkavat ilmeisesti viimein saavuttaa minutkin. Nyt on pari päivää ollut alaselkä kipeänä. Ei satu koko ajan mutta juilii ikävästi asentoa vaihtaessa, varsinkin seisomaan noustessa. Tuntuu pahenevan iltaa kohti, ja yöllä tulee teräviä vihlasuja vauvan liikkuessa, vaikka itse olisin paikallani.

Hellekin saapui taas, huoh. Onneks yöllä on sentään suht viileetä, että kämppä ehtii vähän jäähtyä.
 

Yhteistyössä