~~ Elokuun 2013 Ihmeet heinäkuussa ~~

Hei täällähän tapahtuu! Onnea piille pikkutytöstä ;) ja härkäneidolta odotetaan tietoja :) toiv. Kaikki ok kun noinkin aikaisin päätti käynnistyä synnytys.

Itselläni kituviikko edessä. Eilen oli s.arvio ja isohan tämäkin. Ronskilta arviolta sen 3600g nyt. Eli tämä ihana lääkäri meinasi että ensi viikolla uskaltaisi käynnistää kun viikkoja sen 38 :) Paikat oli kypsät, 2 cm auki, kaulaa 2 cm ja kaveri niin alhaalla kun pääsee. Että näin täällä. Itse olen jo ihan täysi tätä mahaa, lyhyttä pinnaa, hellettä, muuton jälkeistä sekasortoa sekä pitkittynyttä flunssaa. Vali vali :D

Carriina ja hikkapee 37+2
 
Härkäneidolle tsemppiä!

Carriinankin tilanne kuulostaa hyvältä :)

Me päästään ilmeisesti muuttamaan ensi viikolla. Ihan hukkaan meni tämä mun "vapaa" viikko, kun en oikein mitään vielä voinut pakata, kun ei ollut muuttopäivä tiedossa. No täytyy ensi viikolla poikien kanssa yrittää saada tavarat laatikoihin. Onneksi muuttomatka on lyhyt :) Vauva saa siis vielä pysyä masussa ainakin seuraavat 2-3 viikkoa mitä siihen täysiaikaisuuteenkin on aikaa ja sitten voi tulla jos haluaa. Täytyy tehdä jonkinlainen lista mitä kaikkia asioita pitää muistaa hoitaa ja mihin kaikkiin paikkoihin täytyy käydä suoraan ilmoittamassa uusi osoite.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Saini ja pikkuhukka 35+1
 
Äippäpolilla tuli käytyä tänään.
Paikat auki lähes 3cm, mutta kanava ei oo siitä viimekertaisesta 2sentistä lyhentynyt juurikaan. Painoa arviolta 3 kiloa tytöllä :)
Asento vähän kyseenalainen kun välillä tarjoaa jalkoja ensin, välillä pyllyä. Täytyy vaan toivoa että tositoimien alkaessa olis peppu edellä tulossa tai siihen tyssää meikäläisen alatiesynnytys!
Oon niin täynnä tätä kipeää selkää.

Että uliuli vaan :--D Mily & Alma 38+2!
 
Heissan pitkästä aikaa!!

Onnittelut kaikille vauvan saaneille :)

Meidän neiti syntyi 18.7. (rv 36+5), mitat oli 3685g ja 51cm.
Alku oli neidille vähän ankeaa kun jouduttiin moneen kertaan pistelemään kantapäihin kun seurattiin sokereita (jotka oli ok) ja bilirubiiniarvoj, jotka sitten nousivat neljäntenä päivänä niin korkealle että tarvittiin 12h valohoitoa. Onneksi hoito auttoi ja nyt ollaan saatu aloittaa ihan normaali arki neidin kanssa :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Onnea vauvautuneille! :heart:

Tääl vaan olo on malttamaton ja kipuinen. Nukun myös ihan päin hanuria joten päivät menee ihan sumussa, tänään heräsin puol viis ja siitä asti hereillä et morjes... Jaksamisia muilleki vaivoista kärsiville. Nyt ei toimi aivo enempää..

38+4
 
Onnea vivialle tytöstä :flower:

Nyt pitäisi olla lähes kaikki vauvan tarvikkeet hankittu. Sairaalakassi pakattu osittain ja vauvalle kotiutumista varten vaatteet valittu turvakaukaloon valmiiksi :heart:
Supistukset ja muu toiminta puuttuu! kraah. :kieh:

Yöt on tosi katkonaisia. Kylkeä täytyy kääntää jatkuvasti ja vessassa ravata..Päivisin kun koittaa nukkua, saa vain huonon ja pöllähtäneen olon.
Vatsan ihoa koskee ja on alkanut repeilläkin.... valivali :p
-Ei oo loppuraskaus mitään kauheen herkkua.
Jospa tää ois kohta taputeltu ja saisi oman nyytin syliin :heart:

LadyMoon 37+0 POKS <3
 
Onnea Piille tytöstä ja vivialle myös :heart::flower:

Härkäneito on jo varmasti saanut nyyttinsä, peukut pystysssä että kaikki meni hyvin!! =)

Juu, helteet tosiaan palasi ja jännä tämä suomen kesä, kun joko on kylmää ja odottaa että vähän lämpenisi säät, sitten tuleekin hirveät helteet ja kroppa ja nestetasapaino menee aivan sekaisin.. noh onneksi esikoisella on uimaallas tuossa terassilla, mihin äitikin sitten änkesi eilen istumaan kuumissaan ;) ei haitannut poitsua, tuli heti syliin istumaan:heart:

Meilläkin alkaa olemaan kaikki valmiina. Olen pessyt esikoisen vaunut ja kaukalon yltäpäältä, ruuvannut hoitopöydän taas kasaan ja spraymaalannut sen liilaksi, oli niin tylsän vaalean puun värinen aikaisemmin, vauvanvaatteet on vielä lajittelematta ja sairaalakassi pakkaamatta, mutta koko asunnon kaapit on jostain syystä kans tullut siivottua ;) tutit, tuttipullo, korvikkeet(varmuuden vuoksi), vaippoja, liivinsuojia, rintakumi tuli ostettua, niin on sitten valmiina jos ei heti pääse kauppaan. Aamutakki pitäisi ehdottomasti vielä saada ostettua jostain, en vain löydä mistään sopivaa!

Meillä muuten naapuri polttaa tupakkaa parvekkeella jatkuvasti ja meidän todella pieni makkari on siinä vieressä, ja myös tulevan vauvan sänky ja näin kuumalla on pakko saada pitää parvekkeen ovea auki ja huomasin että nyt jo on pinttynyt tuo röökinhaju meidän makkariin :( mietin yöllä kuinka saisin nätisti sanottua naapurille, että voisiko polttaa vaikka terassilla mielummin, tai etupihalla.. eikö tässä asiassa saisi vaatia sitä, olematta liian hankala?

Tsemppiä kaikille loppumetreillä ja varsinkin niille jotka ovat jo aivan tuskissaan:hug:
Täällä on ainoastaan yöt vaikeita kun on niin kuuma!

Pimatsu 37+0
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Onnittelut vivialle tytöstä!

Tässä on nyt jo niin monta elokuista syntynyt, että aina kun tänne kurkistaa alkaa jo melkein odotaa vauvauutisia... :)

Sain kampaajallekki ajan, mut meni vähä pidemmälle kun olisin toivonu, eli nyt sais tämä masuvauva pysyä ainaki niin pitkään kyytissä, et mamma ehtii kampaajalle... :D Ois sit ristiäisis ees suht edustavas kuosis tukka...
 
Onnea vauvansa saaneille! :flower:

Eilen sain viimein pakattua sairaalakassin osittain, vauvan tavarat olis kans kasassa. Olen edelleen sitä mieltä että laskettuun asti ja komeesti yli mennään, siksi en oo kassia aiemmin pakannut mutta jostain syystä sen eilen pakkasin...oisko joku etiäinen :D (ja pyh!)

Eilen palattiin hotellireissulta ja lupa vauvalle on annettu. Autossa supistelikin 6-8 minuutin välein mut niin vaan taas lopahti kun nousin ylös :stick: menkkakivut jatkui ja edelleen vähän jomottaa.. Elättelin sen verran toiveita eilen että olis edes kiinnittynyt mut siellähän se pää keikku vielä kun eilen kokeilin. Todella rasittavaa tämmönen kun pelko siitä vauvan kääntymisestä on edelleen vaikka onkin epätodennäköistä...

Miina&Pörri 38+5
 
vivialle onnittelut vauvelista!

Unettomuus tappaa vielä tällä menolla minut. :kieh: Haluan unta, haluan olla selväjärkinen aamusta iltaan. Haluan...... *valivali*

Viimeyönä tuli ensimmäistä kertaa kipeitä supistuksia, ei hajua minuuttiväleistä. Sen tiedän, et kesti kaiken kaikkiaan yli puolituntia putkeen sillei, et voimistui ja heikkeni välillä. Jäädyin jotenki siihen sänkyyn ja odotin. Kuvittelin et sen kipeän supparin pitäisi tuntua selkään asti, mutta ei. Tuntui kipua ainoastaan alavatsassa säteilevästi aina lonkkaluihin asti. Jännästi supparit alkoi tyhjästä ja loppui seinään. Pöh!!

Muistin tänään vasta jumppapallon olemassaolon, joten pompin sen päällä tovin. Teki kyllä gutaa! :D

Voi kunpa tapahtuisi jotain hurjan jännää kuten lapsiveden meno, kunnon supparit+poltot, ym. Mutta ei, niin ei. (Mitennniin alkaa puuduttaa tämä loppuaika...)


Soose ja poju 36+4
 
Onnea kaikille vauvautuneille, joita en ole muistanut erikseen vielä onnitella :) <3

Eilen poksui 36+0 täällä, 4-6 viikkoa vielä odottelua jäljellä.

Kipua ja särkyä on oleminen, vali vali täältäkin vaan. Kaikki on hankalaa.. kävely, istuminen, makoilu, siivoaminen, kumartelu jnejne kun liitokset paukkuu, selkää jomottaa ja muutenkin juilii. Menkkajomottelua on ollut reilun viikon aikana aikalailla päivittäin, sellaista jatkuvaa jomotusta, ei mitään aaltomaista. Jotain paikkojen valmistelua lienee. Jomottelun ohessa jotenkin on alkanut tarkkailemaan muutenkin niitä synnytyksen käynnistymisen merkkejä, tuntuu melko "typerältä" tässä vaiheessa kun oletan tämän kuitenkin lasketun ajan tienoilla tulevan aikaisintaan.. Oikeaa kamppailua sen kanssa, että toivoisi pääsevänsä jo vaivoista eroon, mutta toisaalta taas siitä se rumba vasta alkaakin kun lähdetään synnyttämään ja vauvan kanssa kotiudutaan. Yritän säilyttää maltillisen mielen tämän suhteen ja elää päivän kerrallaan.

Sairaalakassi edelleen pakkaamatta :) Ensiviikolla varmaan senkin pakkailen kasaan pikkuhiljaa, keskiviikkona lähdetään vielä ostelemaan viimeisiä pikku juttuja kotiinkin (tuttipulloja, tutteja, voiteita/talkkeja ymv). 1-2 imetysliivitkin pitäisi varmaan hankkia valmiiksi ja varuiksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Pimatsu95
Onnea härkäneidolle :heart::flower:

Epallakin taitaa olla vauva pian kainalossa, vihjeestä päätellen;):p

Oma vointi oli yöllä hieman huono.. oli siis huono olo ja vauva painoi alaspäin ja joka suuntaan niin että vihloi/särki jännästi nivusia ja koko lantion osaa..
huono olo johtui ehkä siitä että söin puoli litraa jätskiä eilen.. :whistle:
ja sitten oli aika raskas päivä esikoisen kanssa, koska hänen uhmaikänsä on kyllä (toivon mukaan) nyt ihan huipussaan.. eli kokeilee rajoja aivan hullun lailla.. oli esim. heittänyt maidot ikkunaan eilen kun laitoin pyykkiä ja maitoa oli myös meidän uuden sikakalliin tv.n johdoissa ja liittimissä!!
Hän myös lyö/huitoo/potkii, jos ei saa tahtoaan läpi, eikä muutenkaan ole kuulevinaan meidän aikuisten "käskyjä" tai puheita ja kaikki on EI!!
Raskainta on se huono omatunto iltaisin, kun on joutunut olemaan vihainen toiselle ja samalla poika on niin käsittämättömän suloinen tapaus.. ja varsinkin iltaisin kun hän nukkuu, tulee heti ikävä häntä ja on niin lutunen ja söpö, että huvittais vaan pussailla ja halailla toista, kun on kerrankin rauhassa, nukahtaneena:kiss:
Jeps, taitaa täälläkin vähän hormoonit hyrrätä!!

Olenko aivan hullu jos tekisin 4 kilon kahvakuulatreeniä tässä vaiheessa???
Huvittaisi vielä treenata kun jaksaa, ja tuohan on aika tehokas muoto, mutta meneekö yli näillä viikoilla?

Neuvola muuten ke 31.7

Pimatsu 37+1
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Onnittelut Härkäneito pojasta! :heart:

Ja Epakos se sit on seuraava? :popcorn:

Mies lähti eilen hurvitteleen, tulee joskus tänään kotio... Menkööt viä tän kerran, seuraavaks sit saaki lähtee omille teillensä varpajaisis... Ollaan esikon kans tänään sit pesty pyykkiä ja imuroitu... Äsken vielä oltiin pihalla. Ilmeisesti on ollu rankkaa auttaa äitiä, kun välipalalla alko silmät lupsahdella ja sammu suunnilleen heti ku pääsi sänkyyn... =)

Sairaalakassi on nyt melki pakattu... vauvalta ja iteltä puuttuu kotiutumisvaatteet, ja lähties pitäs muistaa ottaa mukaan kännykkä, neuvolakortti ja kamera...

tieti 36+3
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Onnea vivia ja Härkäneito pienokaisista!

Epallakin taitaa siellä jotain tapahtua. :)

Mä en Pimatsu enää pystyisi tekemään kahvakuulatreeniä, mutta jos se hyvältä tuntuu eikä satu mihinkään tai tunnu epämukavalta, niin eipä kai tuolle mitään estettä ole. :) Tää on siis ihan mutu-tietoa, en tiedä onko aiheesta jotain suosituksia olemassa.

Omaan napaan ei kummempia, keskiviikon äitipolikäyntiä odotellessa. Tuolloin ratkeaa monta asiaa synnytyksen suhteen. Itselläni on sellainen tunne, että vauva saattaisi viimeinkin olla rt:ssa, mutta ollenkaan varma en asiasta ole. Tuntuuko teillä muilla muuten liikkeet vielä "joka puolella" vai selvästi jo aina jossakin/joissakin tietyissä paikoissa? Mä tunnen liikkeitä edelleen siellä sun täällä, joten enpä tiedä, tarkoittaako tuo sitä että vauva mahtuu vieläkin mylläämään mahassa ympäriinsä.

Liiisu rv 38+0 (poks vaan!)
 
  • Tykkää
Reactions: Pimatsu95
Onnea Härkäneidolle! :)

Täällä alko rv37, ja taas tullu painoa kilo viime viikosta! |O Turvotusta mulla ei edelleenkään ole, joten taitaa olla ihan rehellistä lihomista tää kilojen kertyminen nyt loppuajasta - mun ja/tai vauvan. Pelottaa vähän, että "Hemmosta" tulee hirvee jättiläinen.

Alaselän kipuilu on onneksi kadonnut ja olo on taas ihan ok, mitä nyt tällanen yleispinkeä. Hellekin on taas helpottanu, siitä nautin.

liiisu: Mulla tuntuu liikkeitä kyllä joka puolella, vaikka vauva käsittääkseni onkin koko ajan samoin päin. Jaloilla ja käsillä vaan viuhtoo ja koputtelee sinne tänne. Jalatkin matkustaa aika isolla alueella, välillä ne tuntuu pitkällä kyljessä, välillä venyttelee navan seutua ja välillä taas tökkii kylkiluita melkeen tuossa rintalastan alapuolella.
 
Neuvolakuulumiset rv 38+5
Paino +500g/vko
RR 118/80 (kotimittaus)
Prot/Gluk -/-
Hb 112 (laskenut kuukaudessa 132-->112)
Sf-mitta 35,5cm (+0,5cm viime viikosta enää, kolmatta viikkoa suht samoissa)
Lapsiveden määrä normaali
Liikkeet ++
Syke +132 (viimeksi +140)
RT

Pää ei tuntunut liikkuvan, mutta sykkeet kuuluivat silti suht korkealta eli varaa on tulla alemmaksi. Ei ehkä ihan tänään synny vielä :) Sykkeet olivat vähän rauhallisemmat, tasaisen voimakkaat edelleen. Vauvan sykkeiden rauhoittuminen loppua kohden lienee suht normaalia? Liikkeet ovat ehkä vähän muuttaneet muotoaan, ja olenkin oman mielenrauhan takia tarkkaillut niitä nyt enemmän. Rautakuurille jouduin loppuajaksi.

Tulispa se pian :)

PH rv38+5
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Onnittelut Vivialle tytöstä ja Härkäneidolle pojasta! :flower:

Meillä viikon ohjelmassa on pakkaaminen ja asioiden hoitaminen. Vauvalle taitaa olla kaikki välttämätön, kun vaan saisin vielä patjan leikattua sänkyyn ja siihen muutaman lakanan ja reunapehmusteen. Vaatteita pesen sitten ensi viikolla lisää uudessa asunnossa. Tuttipullot, rintakumit sun muut tarvikkeet ovat pesemättä tuolla jossain laatikossa ja varmaan ne sieltä kaivan ensimmäisenä esiin viikonloppuna, kun alan tavaroita laittaa paikoilleen. Isompia hankintoja taitaa puuttua lähinnä muuttoa varten kuten jääkaappi, kaasuhella ja keittiön kaapit... :whistle: Tuntuu vaan niin turhauttavalta kalustaa keittiö, jos tulemme asumaan tuolla vuoden verran. Mutta eipä sitä ilmankaan voi olla.

Mulla turposi jalat perjantaina todella paljon ja toinen jalka oli tuplasti isompi kuin toinen. Mietin jo ensiapuun lähtemistä, mutta päädyin lopulta tarkkailemaan tilannetta, kun en kerta kaikkiaan jaksanut lähteä sinne odottamaan. Lauantaina olivat ok, kun tuli käveltyä enemmän ja käytin tukisukkia. Jos uudestaan turpoavat samalla tavalla niin lähden kyllä sairaalaan. Nyt täytyy lähteä lyllertämään poikien kanssa puistoon, että saavat vähän energiaa purettua ja saisin iltapäivän pakata tavaroita rauhassa ;)

Saini ja pikkuhukka 35+4
 
Saini: Jos en vielä ole muistanut onnitella, niin onnea uudesta asunnosta! Muutto on kyllä aina yhtä riemastuttavaa puuhaa, mutta ehkä ehditte ennen tulokasta saada sen hoidettua! Mun ystävällä turpos loppuraskaudessa myös toinen jalka niin, ettei päässyt liikkeelle kuin keppien kanssa. Koskaan ei oikein selvinnyt, mistä se sitten johtui, mutta vaiva väistyi levolla ja synnytyksellä. Ei ollut vaarallista kummallekaan.

Keneltäs kuullaan seuraavat vauvauutiset? Ehkä Epalta...?

PH
 

Yhteistyössä