Elovauvat 2007

Täällä kastajais valmisteluita oikein urakalla. On sitä sun tätä tehtävänä tänään. Olisi ihan kiva puuhailla muuten, mutta meidän tytöllä on nyt neljättä päivää nx. "huutopäivä". Eli missään eikä mitenkään ole hyvä. Nukutaan taas max. ½h ja huudetaan lisää. Ei niitä ole ollutkaan tuossa aiemmin paljoa, mutta nyt taas näyttää kasautuvan. Rassaa hermoja hurjasti kun toinen vain kiljuu ja hommia pitäisi tehdä. Onneksi on tuo isukki vielä kotona jeesinä.

On muuten aikasen paljon muuttunut kirkon kastekaava, viimeksi olen pienen lapsen kasteessa ollut 15 vuotta sitten. Ei silloin ollut rukouksia missä on omat lukuosat vamhemmille, kummeille, isovanhemmille yms. Aika paljon tohon näytti saavan vaikuttaa että tilaisuudesta tulee oman näköinen. Mukavaa =) Huomenna heitetään sitten hyvästit "Pikku-Pekalle"... Outoa. Muksu ollut kuitenkin sen niminen jo vuoden. Ja ennen ku edes ajateltiin lapsen mahdollisuutta puhuttiin meidän tulevasta lapsesta Pikku-Pekkana. Vaan mitenköhän sitä oppii kutsumaan tyttöä nimellänsä niin usein että sekin tajuaa että puhutaan sille ja sanotaan sen nimeä...

Eipä tänne muuta, ulkona ahdistavan synkkä ja harmaa ilma. Huomenna saisi sataa vaikka pikkuisen lunta. Eikä sataa kaatamalla. Toisaalta, se olisi ihan meidän tuuria.

Kirvash ja Pikku-Pekka 2kk 1vk 1 pvä
 
Moi!!

Taas Miina unilla, joten aikaa nettailla. =)
Meillä oli tiistaina 3kk lääkärineuvola. Miina oon nyt siis 54,6cm ja tasan 5kg. :heart: Aikastalailla pienempi,mitä luki teidän muiden 3kk mittoja. Mut siks meillä olikin LÄÄKÄRIneuvola,kun terkka oli niin huolissaan miinan pienuudesta. Mut lääkäri ei ollut ollenkaan huolissaan pienuudesta. Sanoi, että varmasti kohta tulee kunnon kasvupyrähdys.Muuten kuiten tyttö keittynyt normaalisti. Lääkäri oli tosin huolissaan siitä ummetuksesta, joten määräsi levolacia 5ml kerran päivässä ja säännöllisesti. Eli mulla alkoi taas pumppailut, kun kehoitti sekoittamaan tuon levolacin maitoon...kuten olen tehnykin. Mut joka päivä...huhu! Mut eipä auta kun toimia.:)
30pvä on sit taas neuvola, kun tuota kasvua seurataan nyt kahen viikon välein. (Niin,ja sitä lääkäri vielä sanoi, että ei odotakaan mitään isoa tyttöä kun vanhemmatkaan ei mitään jättiläisiä.) Myös rokotukset annetaan tuolloin. Täytynee varmaan tämän mamman jäädä kotiin tuolta kerralta. Vois olla et muuten itkis niin tyttö kuin äitikin.:) :ashamed:

Sitten taas kysymys, jota itse olen miettinyt jo pääni puhki. Neuvolan täti sanoi, et voitas alottaa kiinteet tai velli, ni vois toi masun toiminta vilkastua. (<-lääkäri oli eri mieltä!) Kumman te aloittaisitte tässä tapauksessa? Vai menisittekö vain rintamaidolla siihen asti kun se riittää? Onko kukaan samassa tilanteessa?? Neuvoja kyllä kaipailisin... :| Itsestäni tuntuu niin hurjalta edes harkita vielä kiinteitä. Miinalle kuiten riittää vielä pelkkä rintamaito hyvin.. se olisi eriasia jos ei riittäisi. Pää hajoaa kun en tiedä... :$ :(

Voi kurjuus tätä ilmaa... Lumet sai sit kyytiä oikeen kunnolla. Paitsi et koko päivän on kyl satanu uutta lunta. :xmas:
Mukavaa viikonloppua kaikille!!!!

Maypo ja Miina 3kk 2pvä
 
Pikaseen kuulumisia. Päästiin ma peruutusajalla neuvolaan. Vähän myöhäinen 2kk lääkärineuvola siis (täällä ei ollut lääkäria, niin siirtyi).
Ikää herralla päivää vaille 12vk. Pituutta 62cm, painoa 6865g...joten ei mikään pikkupoika! :D Muutenkin kaikki oli lääkärin mukaan hienosti. Vielä ei rokotuksia saatu, vaan mennään taas 30pv neuvolaan.

Hauskaa viikonloppua kaikille!
-Capri ja Oskar 12vk-
 
alice in wonderland, täällä tuli kans suklaan syönnin jälkeen punaset posket! Mut oon kyllä itekki allerginen suklaalle... että eipähän tule sitten sitä vähääkään syötyä kun poika reagoi.

Veeti kääntyi jo mahalleen! Ikää tuli 3kk ja 10pvä. En muista olinko täällä jo kertonu... :ashamed:
 
Älä ole kasvusta huolissasi. Meillä 3kk. mitat 5270g ja pituus 57 cm. Eli pikkuinen tyttö täälläkin. Ja jos tyttö syö hyvin, ei kannata turhia murehtia... Meillä on kurja taas kun tyttö huono syömään... Tosin painoa tulee tasaisesti, ettei nyt siihen vaikuta, on kans äitiinsä tullut. Mut jos ei meil vellejä annettais, olis maitomäärät ihan olemattomia... Ja syöttämisestä on tullut jo hirveä stressi, kun tietää mikä hulabaloo siitä syntyy...

kurjia uutisia Meillä tuo huono syöntisyys johti tänään siihen, et taapero on nyt lastenosastolla "harjoittelemassa" syömistä jo toistamiseen. Teki täyden lakon eilen, pisaraakan ei saatu aamupäivän jälkeen menemään... Yö sinniteltiin 2-3 tl. mangososeen voimin. (nukkui kuitenkin 23.30-05.30) Aamulla saatiin lääkäriaika, kun ajattelimme et jos tytöllä on vaik korvatulehdus tms. ettei syö. Lopputulos, tyttö terve kuin pukki, mutta on vaan ilmeinen imeväisen syömishäiriö. Nyt sitte hoitajat "pakkosyöttää" siellä häntä ja koettavat rytmittää syömisen 4 h välein. Jopa joo, ei näyttäny alku hyvältä, siellä hoitajat taistelivat samaan maliin kuin vanhemmetkin... On se kumma, et tuollaisiakin murheita kun yks syöminen voi olla...
 
Moi!
Onko Emmasofian vaavi jo parempi syömisen suhteen?

Kiinteiden aloituksesta ja nukkumisen pituudesta kun oli juttua: Esikoisen aikaan (3v sitten) muistan neuvolatätin sanoneen jollekin meistä äitiryhmän äideistä, että maissivelliä voi antaa jo 3kk ja yrittää pidentää sillä yöunen pituutta, kun joku vauvoista heräili jatkuvasti öisin.

Perunalla aloitus on (vain) suomalainen tapa. Millähän ulkomailla aloittavat? Meillä peruna ainakin esikolla kovetti mahan.

Bataattia suositeltiin meillä nyt tulevaksi aloitusruuaksi. Makeampaa kuin peruna (eli tod.näk. kelpaa paremmin), paremmin siedettyä kuin peruna, ja sitä voi pakastaa ilman että menee rakeiseksi (ei tarvi keitellä joka pv). 5kk iässä ajattelin aloittaa tälläkin kertaa kiinteät jos kasvaa hyvin siihen asti. Kiinteitä menee alkuun nii-in vähän, maistelua vain alkuun, siksi ajattelin taas tuota ikää... Mitä te olette suunnitelleet?

Jaksamista kaikille!

T. Äiti + vaavi 3,5kk ja poika 3v
 
Maypo: Minä olen myös miettinyt tuota että kiinteät voisi vauhdittaa pojan mahan toimintaa. Esikoisella kyllä meni toisinpäin mutta hän kakkasikin sitä ennen 1-2 kertaa päivässä.

Meillä poika on kova höpöttämään. En muista tavanneeni 3 kk vauvaa joka olisi näin paljon äänessä (muuten kuin huutaen siis). Tavattiin tällä viikolla kaverin 5 kk vauvaa joka vaan välillä totesi "öö" kun poikamme hänelle kovasti kujerteli. Taitaa vaan olla niin että poikamme yrittää ajoissa saada puheenvuoron perheessämme, kun ei olla kauhean hiljaista sorttia :LOL: .

Hoitotaso on meillä jo myynnissä. Alkuun oli hyvä, mutta nyt kun poika viuhtoo jaloillaan ihan mahdottomasti niin alkaa aina liukua hoitoalustoineen päivineen jalkopäästä yli reunan. Hoidankin vaipanvaihdot tms. aika usein lattialla, joten tuo hoitotaso jää sopivasti muuton kynnyksellä tarpeettomaksi. Jos muuten satutte tietämään jonkun joka tarvii, niin täältä lähtisi edullisesti hyvä hoitotaso lipaston päälle. Lattiallakin poika ponkaisee muuten jaloillaan itseään niin paljon taaksepäin että pitää välillä tarkistaa ettei kopauta päätään esim. rahiin olohuoneessa.

Tiki: Onko lepovinkistäni ollut apua? Miten muuten sujuu?

77mm ja Milo 3 kk (huomenna)
 
heipä hei

ja lumiset terveiset keski-suomesta! lähettiin lapsosten kanssa pe aamulla ihan extempore mummuloimaan. iskä pikkujouluilemassa ja viikollakin reissussa, niin tuumattiin ottaa renkaat alle ja lähteä "lomailemaan".

kiinteistä on ollut kovin puhetta. kakkosella aloitin perunan ja porkkanan antamisen jo 3kk, kun sillä oli se kakkaaminen sellainen toimitus, ettei paremmasta väliä. peruna saattaa tosiaan kovettaa vatsaa, mutta porkkana antaa vähän kuitua sekaan. joku jo mainitsi bataatin, joka on hyvä vaihtoehto, soseutuukin mukavasti.

vaunuista kutsu kuuluu, sunnuntaita!
 
Lastenosatolta kotiuduttu...
Meillä tyttö tosiaan oli tarkkailtavana yhden vuorokauden tuon huonon syömisen johdosta... Mitään "vikaa" ei ole ja hoitajat siellä totesivat vain sen minkä itsekin olen todennut: maito ei vaan maistu!
Ohjeena jälleen kerran "rytmittää" syöminen 4 h välein ja upottaa maitoa 150 ml. Eli ruoka klo. 10, 14, 18, 22 (02) ja 6... No mutta kun sitä maitoa ei mene kuin max. 120-130 ml. Sairaalassakin hoitajat syöttivät yli tunnin vaivaista 140ml. Ja 700-800ml. on minimi maitomäärä, se kuulemma pitää saada menemään... Helpommin sanottu kuin tehty.
Myös tuo klo. 14 ja klo 18 väli tuntuu kamalan pitkältä, kun meillä nuo loppupäivän päiväunet tahtoo syöttöjen välillä olla n. 45 min... Ollaan kyllä koko ajan pidetty ruoka-ajat, mut olen kyllä tuossa 17 aikoihin antanut ja maitoa ja taidan kyllä palata suosiolla meidän vanhaan päiväohjelmaan:
9-10 aamuvelli
päiväunet ulkona 1.5-3h
13-14 maito+soseharjoitukset
17 maitoa
19 maitoa
22 iltavelli
Yöllä syödään 1-2 krt n. 4.00 ja 6.00

(hoitajat sitä mieltä, että ruokimme liian tiheään, mut eihän meillä ole kuin tuo yksi ns. ylimääräinen maitokerta n. 17 aikoihin heidän ohjeisiin verraten)
No, katsotaan nyt kuinka nuo päivät tuosta lähtee muokkautumaan. Ja kunhan paino nyt vaan pysyy tasaisessa nousussa, yritän olla ressaamatta tuota syömistä.
 
Paljon jaksamista Emmasofialle! Varmasti teillä nyt aika rankkaa, kun pitää "väkisin" yrittää syöttää.

Meillä nukutaan nyt vähän paremmin. Kiitos kysymästä, 77mm. Jopa parina iltana 3h ekan pätkän, vaikkakin sen jälkeen paljon lyhempiä (pääasiassa n tunnin pätkiä)! Laitoin pojan nyt viime yönä makuupussiin ja makkarin viileemmäksi. Nukkui siinä paremmin. Itse en ole saanut päivällä nukuttua, mutta lepäilin kuitenkin pojan vieressä vinkkisi mukaan. Siitä ei tule lähdettyä mihinkään, kun poika heräisi, niin tulee väkisinkin huilittua. Meillä muuten höpötetään myös ihan kauheasti. Äitini sanoi, ettei koskaan ole nähnyt noin paljon juttelevaa vauvaa. Suu ihan töttörällä keskustelee, kun on niin paljon asiaa =) .

Oranssi74: Meillä myös bataatti on maistunut hyvin kiinteistä. Perunasta tuntui tulevan vatsa kipeäksi. Porkkana käy myös. Bataatti ja porkkana vaan ovat aika huonoja näin paljon pulauttelevalla lapsella sattuneesta syystä ;) .

Onkohan huolestuttavaa, kun pojalla oli eilen kakkavaipoissa pienen pieniä veriviiruja? Ihan tosi pieniä olivat. Olisiko joku suoni vain rikki? Onko kellään muulla ollut tällaista?
 
Tiki: Meidän tytöllä oli parin kk:n ikäisenä muutaman kerran verta pissivaipassa. Käytiin asian takia KYS:ssäkin näytillä, mutta eivät löytäneet mitään vikaa. Ei siis ollut pissatulehdusta tai muutakaan selittävää. Epäilivät että veri tulee emättimen puolelta ja tarkkaillaan tilannetta. Epäilivät että voi olla jotenkin yhteydessä äidin hormoneihin. Nyt verta ei ole tullut. Teillä sikäli eri tilanne kun on poikavauva kyseessä, mutta tarkkaile tilannetta jos verta alkaa tulla useammin niin käy lääkärillä tai neuvolassa näytillä.

Kehtaisiko kukaan neuvoa kun nyt ajattelin aloittaa kiinteiden maistelun kun tyttö on alkanut syömään tiheämmin ja on selvästi nälkäinen niin ostin kaupasta peruna-porkkanasosetta. Nyt kuitenkin tuli mieleen että pitäisiköhän sitä kuitenkin aloittaa ensin ihan vaan yhdellä ruoka-aineella. Ajattelin että keittäisin perunaa ja notkistaisin sen rintamaidolla. Onko tämä ihan tyhmä ajatus? Pystyyköhän tämmöistä sosetta sitten säilyttämään jääkaapissa esim seuraavaan päivään vai teenkö aina uuden satsin? Miten te muut olette valmistaneet ekat perunamaistiaiset vauvalle? Vai uskallanko antaa suoraan ekana maistiaisena tuota peruna-porkkanasosetta? Minua ihan itseänikin naurattaa kun olen ihan hepakassa tämän kiinteiden aloittamisen kanssa. Jotenkin olen iskostanut päähäni että sitten minulla ei ole enää pientä vauvaa kun se syö jo oikeaa ruokaa, mutta järjellä kuitenkin tiedän ettei asia näin ole ja onhan se rintamaito vielä pitkään se ensisijainen ravinnonlähde. Kaikkea sitä vaan tuleekin pyöriteltyä päässä :ashamed: Testasin tänään jo tyhjää lusikkaakin tytöllä ja hyvin tuntui kelpaavan, sitten kun omaan käteen sai niin työnsi ihan liian syvälle suuhun sen ja yökkäyshän se tuli. Kaikki pitää nykyään tunkea suuhun :) Kiitos jos ehtisitte pikaisesti vastaamaan pulmaani.

NuuNuu ja tyttö 4kk
 
Hei taas.

Meillä armotonta huutoa ollut viimeisen viikon. Nyt alkaa oikeasti hermot pettämään. Täytyy varmaan soittaa neuvolaan ja jutella jonkun kanssa. Vielä tää menee kun mies on kotona, mutta enää tän viikon. Sitten jään yksin päivisin tytön kanssa. Ahdistaa.

On niitä hyviäkin hetkiä, tyttö naureskelee, hekottelee ja puhuu kovasti =) Jotenkin sitä vaan kuitenkin aina kiinnittää huomiota siihen huutoon ja itkuun ja siitä sitten tulee valitettua. Tää on vaan menny ihan mahdottomaksi. Nukutaan puoli tuntia ja itketään taas. Ainoastaan sylissä ja kävellen tietyssä asennossa on hiljaa. *syvä huokaus*

Lyhyehkösti kirjoitin tuonne kerhopuolelle että kastajaiset oli ja meni lauantaina. Sujui hyvin. Pikku-Pekasta tuli Nella Vilhelmiina. Oli vaikeaa löytää sopivaa nimeä. Mutta tuohon ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Täytyy taas mennä niin ehtii jotain muutakin tehdä nyt kun tyttö nukkuu.

Kirvash ja Nella 2kk 11pvä
 
Kirvash: Ihana nimi tytöllä. Voimia todella paljon teille! Meillä poika huutaa vain illalla ennen nukkumaanmenoa ja en meinaa sitäkään jaksaa kuunnella kovin pitkään, kun se oikein raastaa sisintä. Voisiko hänellä olla allergiaa tai jotain muuta vaivaa?
 
NUUNUU80:Aloita vain yhdellä ruokalajilla esim. sillä perunalla,jos jotain tulee tiiedät sitten mistä ja tee juuri niin kuin ajattelit notkista äidinmaidolla ja aikas löysää saa olla pakasta osa esim. jääpalakuutio astiassa näin saat jatkos sopivan annoksen,hyvin pieni määrähän alussa menee ja noin teelusikallinen max. ekalla kerralla =)
Kirvash:imetätkö vai korvikkeella meillä kun johtui allergioista armoton huuto,onneksi osasin yhdistää silloin maitotuotteisiin...
 
Tiki ja sahei; Ihan korvikkeella mennään, en ole imettänyt enää kuukauteen. Rintatulehduksen jälkeen ei maitoa enää juuri tullut ja annettiin korviketta lisänä, sitten loppui maidon tulo kokonaan. Me ollaan myös siirrytty maissivellittelemään korvikkeen kanssa pari viikkoa sitten kun oli niin hirmuiset maitomäärät neidillä, 1500-2000ml/vrk. En sitten tiedä että millaista allergiaa tuo olisi, kun ei ainakaan tunnu olevan sidoksissa vellin aloituksen kanssa... Ja Semperin 1:stä ollaan juotettu tytölle melkein korvikkeenkäytön alusta lähtien, NAN ei sopinut ja Tutteli syljettiin ulos suusta. Me ei miehen kanssa olla kumpikaan kamalan allergisia, mulla väriaine- ja lateksiallergia, miehellä penissiliiniallergia, mutta ei kummallakaan ruoka-aineallergioita. Mutta ei kai se sitä sano. Joo-o, on aika mahdotonta meno täällä. Pitää taas ottaa asiaksi neuvolassa ja jos eivät ota kantaa (mikä on kovin mahdollista), mennään Pikkujättiin. On meillä aiemminkin ollut huutopäiviä, mutta korkeintaan muutama peräkkäin. Nyt siis viikko kiljuttu mamman ja papan hermot riekaleiksi.

Kiitoksia tuesta ja kannustuksesta, tarkkaillaan tilannetta ja jos ei huuto parane niin lähdetään selvittämään mistä johtuu. :hug:
 
3kk neuvola oli tänään ja mitat oli 5100g ja 60,5cm. Eli hoikka tyttönen on meillä...Ei ollu terkka edelleenkään huolissaan, kirjoitti neuvolakorttiinkin ,että kasvaa omalla mallillaan. Kehui että mutten tyttö kehittynyt tosi hyvin =) Parin viikon päästä alotellaan kiinteet. Bataatilla aattelin alottaa ja terkkakin sanoi että käy hyvin aloitukseen.

Nyt täytyy lähteä ottamaan ruoka pois uunista, pikasesti vaan neuvola kuulumiset tulin kertomaan.

Jonna ja Minea 3kk ja 5 pv
 
Käytiin tänään 4kk neuvolassa.
Pituutta on jo hurjat 65.5cm ja painoa 6560g. Pituus huitelee yläkäyrällä ja paino alakäyrällä. Ei ollut neuvolan täti huolissaan, mutta soseita ruvetaan syömään nyt 2 kertaa päivässä.

Perunaa ollaan maisteltu torstaista asti ja eilen otettiin porkkana mukaan.
Olisikohan parempi antaa kasvis soseita toisellakin aterialla, vai ottaa hedelmäsose toiseksi?
Entä mitkä hedelmät olisi aluksi hyviä?

Tällaisia täällä pähkäillään tällä kertaa!
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

nessu84 ja Mira (tasan 4kk)
 
Kirvash: Valitettavasti en oikein enempää neuvoja osaa antaa, vain kannustaa sillä että hankalan alkuajan jälkeen voi todella päästä nauttimaan ihanasta lapsesta. Meillä esikoinen oli mahavaivainen pulautteleva huonosti nukkuva huutaja 5 kk ikään asti, kuten olen jo monesti kertonutkin. Se oli todella rankkaa. 4 kk kohdalla olin niin loppu että poika oli yhden yön hoidossa siskollani (tosi nuorena, tiedän) ja sen jälkeen tunsin itseni kuin uudeksi ihmiseksi. Noin 6 kk alkaen poika olikin sitten suunnilleen maailman helpoin lapsi, kunnes uhmaikä alkoi. Meillä tilanne helpotti kiinteiden aloituksen myötä. En tiedä oliko juuri se mikä auttoi vai oliko vaan sattumaa, ja ikä auttoi. Tsemppiä!

Kiinteistä: Minä aloitin esikoisella pelkällä maidolla lantratulla perunasoseella. Sitten kuvioihin otettiin maissi. Ensimmäinen hedelmä oli luumu koska pojan mahantoiminta hidastui kiinteiden aloituksesta. Porkkana otettiin kuvioihin aika myöhään (vaikka se kuulemma muuten on hyvä) kun en pulauttelevan lapsen kanssa halunnut kaikkien vaatteiden muuttuvan oransseiksi. Hedelmistä seuraavia meillä taisi olla mango ja päärynä. Tämä järjestys toimi ainakin meidän pojalla hyvin.
 
Me ollaanki tämmösiä "yöeläjiä".... No lapset nukkuu ja me miekkosen kans katellaaan telkkaa ja kuikitaan välillä nettiä.
Kirvash: ihku nimi pikkupekattarella :heart: ja koita itekki päästä rauhottumaan ja nauttimaan äitiydestä... tiedän et vaikeaa (meillä vaivoja sillon 5 v sitte vanhemmalla massun ja syömisen kans)
juu no... syömisestä: meillä vielä nesteillä mennään. Maitoa, velliä tai niiden sekotusta, sekä päärynää mumma oli antanu :headwall: .Itellä oli tarkotus alottaa perunalla ja porkkanalla niinku vanhemmallekki sillon. Tää nyt meni näin.
Yöt nukutaan ja on oikeestaan aina nukuttu vaavelin osalta hyvin 5-7 tuntia, mut tuo siskolikka tuppaa tulemaan äiskän kainiloon harva se yö :whistle: :heart: ihanaa kuitenki.
Pullauttelusta: meillä kans puklutellaan, mut harvakseltaan enää nykyään... toivottavasti... :ashamed: pyykkäri laulaa jo muutenki tiheään.
Täytyy tännekki tunnustaa, et ehkä tää vauva-aika on nyt helpompaa, kuin sillon 5 vuotta sitte. En tiiä onko ite sitte lipsunu niistä kotielämän"rutiineista" vai osaako sitte "ottaa" rennommin :|
Vanhempi typykkä on kans uhmiltaan (osittain) alkanut kuuntelemaan/tottelemaan myös äitiä, meillä päivät sujuvatkin nykyisin tosi hyvin *koputtaa puuta*
Saas nähdä miten venku on kuukaudessa kasvanu? Neuvola keskiviikkona... :wave:
Jaksamisia elokuisten äityleille ja "vaaveille" :heart:
t:tusina7 ja tytöt ( 3kk ja 5 v)
 
Meidän pienellä Vilmalla taitaa olla ensimmäinen mahatauti. Eilen alkoi alkuillasta oksentamaan oikein rajusti. Kolme kertaa oksensi kaikki mitä oli syönyt ulos. Tilanne näytti jo huolestuttavalle kun pienen kunto menee niin äkkiä alas. Vilma oli jo uuvahtaneen oloinen. Sitten alkoikin ruoka kestämään sisällä ja tilanne rauhoittui. Hädissäni soitin jo oman tk:n päivystykseen. No, sieltähän ei tietysti saanut muita neuvoja kuin että tultava ajoissa sinne jos meinaa tulla! Heillä suurin huoli siitä että joutuvat ajoissa kotiin. Soitin lisäksi Kysin päivystävälle sairaanhoitajalle. Hän kyseli hyvinkin tarkkaan että miten rajuja oksennukset olivat jne. Mieli oli rauhallisempi kun oli jutellut jonkun asiantuntijan kanssa. Hyvin uskalsin jäädä kotiin kun Vilma näytti niin virkeälle ja eikä oksennellut enää. Kysyisinkin teiltä: Voiko Nannin antaminen aiheuttaa näin rajua oksentamista? Äidinmaidon seassa sitä sai n. 40 ml ja saman verran äippämaitoa. Noin 1½ t tämän jälkeen lensi oksennus kaaressa. Itsestä tuntuisi että olisi reagoinut jo varmaan aiemmin. Ja on myös saanut aiemmin Nannia mutta pienempiä määriä.

Nyt tuhina alkoi kuulumaan, joten täytyy mennä..
 
Kirvash: toivottavasti siellä jo edes hieman rauhallisempaa...Allergiasta sen verran että meillä ei mieheni kanssa mitään allergioita ja molemmilla pojilla astma sekä allergioita toisella eläin ja siitepöly toisella paljon ruoka-aine allergioita näiden lisäksi,ja nyt vielä neidillä ruoka-allergioita....toivottavasti teidän itkuun löytyy jokin syy voimia sinne
Edie:voihan olla et maito aiheutti tai sitten oli nopea mahatauti,taitaa selvvitä niin että annat samat tujaukset uudestaan,jos sama reagtio kannattaa kokeilla toista merkkiä
Täällä alkaa tuleva muutto jo viemään yö unia kun joudutaan kuukaudeksi evakkoon kun uusi asunto valmistuukin myöhemmin vaik aikaa vielä pari kk alkaa pieni stressi puskemaan :eek: ja huomen olis Jasmiinan altistus arghh voi täältä suunnalta loppu viikosta olla hiljaista koneen suhteen
:wave:
 
Kurjia juttuja nuo mahataudit! En osaa neuvoa, kun minulla Kaisa ensimmäinen lapsi. Toivottavasti jotain ohimenevää! Kaisa saanut taas muutaman päivän pelkästään rintamaitoa, kun kakka alkasi olla vihreää ja pierut tosi pahanhajuisia. Perunasosetta olen tehnyt muutaman kerran aiemmin pelkästä perunasta ja keitetystä vedestä. Kaisa muutoin pirteä ja höpöttelee tosi paljon. Käydään joka toinen päivä kunnon vaunulenkillä ja katsotaan näkyykö kylällä mitään jännittävää, kuten aikaisia jouluvalon virittelijöitä. Joulufiilikset alkaa nousta hiljalleen. Maisema ihanan valkoinen täällä pohjanmaan perukoilla. Nyt ei kuitenkaan huvita retkeillä, kun alkoi menkat ja olo vähän nuutunut. Onneks tekaisin äsken suklaakakun ja mennään Kaisan kans kohta alakertaan teelle. Iloista päivää kaikille!
 
Meillä ei kiinteiden aloitus oikein ota sujuakseen. Pojallahan on sitä mahaporttiongelmaa, joten maitoa ei saisi ihan älyttömiä määriä juottaa, mitä kieltämättä pakostakin tapahtuu.. Kiinteitä suositeltiin aloitettavaksi 3kk iässä ja me nyt noin viikko sitten aloitettiin perunalla, lisättiin siihen parin päivän jälkeen vähän maissia ja nyt vaihdettiin peruna bataattiin, kun maha meni kovaksi. Mielellään syö, mutta kaikki tulee ulos. Riippuu ihan siitä, kuinka paljon sosetta antaa, kuinka isoja pulautuksia tulee. Välillä pulauttaa lähes heti syönnin jälkeen ja eilen välissä oli yli tunti, mutta pulautus oli aivan kuin sitä sosetta, jota annoin.. Todella vaikeaa yrittää pitää maidon määrä kohtuullisena, kun sose ei pysy sisällä ja pojan pitäisi kuitenkin saada syödyksi :/ Onneksi meillä on viikon päästä neuvola, pitää kysyä neuvoa. Toivottavasti meillä ei vaan nyt ala se mahaportti aiheuttamaan ongelmia, kun tänään on tullut aivan todella isoja pulautuksia pitkästä aikaa maidonkin jälkeen.

Uskoisin, että yötkin saattaisi meillä rauhoittua, jos nuo kiinteät alkaisi pysyä sisällä. Oliver on kuitenkin melko kookas kaveri ja edelleen saisi juoda vain 100ml maitoa kerralla. Illalla kyllä tankkaan vähän enemmän velliä, ettei ihan heti heräisi :ashamed:

Mutta muuten meillä menee kivasti. Oliver on sellainen hymyilevä ja naurava poika ja todella seurallinen :heart:

Hemu ja Oliver (parin päivän kuluttua jo 4kk)
 
Noppis
Heippa te jotka vauvojanne korvikkeella ruokitte!

Pitkän imetystaistelun jälkeen (unettomuus taustalla) oma maitoni on vähentynyt radikaalisti vaikka olen urheasti imettänyt yön 8 tunnista 6 pitkän aikaa. Lopulta annoin periksi ja annoin yöllä pullosta -> nyt tyttö ei enää suostu tissiä ottamaan kun sieltä vain liruu eikä tule kunnolla.

Luulenpa siis, että meidän imetys oli siinä. Kysyisin, että oletteko saaneet kunnon infoa neuvolasta korvikeruokinnasta? Näköjään Suomessa korvikkeista tiedon jakaminen muualla kuin terveydenhuollossa on kielletty :$ . Onko olemassa jokin korvikeruokintaopas tms? Vitsit kun en tosiaan haluaisi soittaa meidän neuvolatädille kun en siitä tykkää. :/

Tuttelia on tyttö saanut välillä iltaisin lisämaitona, ja se on sopinut, joten sitä taidan antaa jatkossakin. Vauva on 3,5 kk.
 
Lämmittelettekö omaa pumpattua maitoa vesihauteessa vai mikrossa? Korvike varmaan mikron kautta? Entäs kun otatte pakkasesta maitoa, niin ootteko sekottanu eri kertoina pumpattua maitoa yhdeksi annokseksi? Sori, jumittaa ja tyhmiä kysymyksiä, mut kysynpä kuitenkin! Kiitti!
 

Yhteistyössä