Elovauvat 2014 <3 *elokuussa* MEIDÄN KUU!!

Kiitos <3 Tarkemman kertomuksen laitan myöhemmin, mut lopulta kesti 3h 53min koko toimitus, ja meni täydellisesti! Ilokaasulla, pudendaalilla ja kohdunkaulan puudutteella (se ei kyl ehtinyt auttaa) mentiin, epparia ei tarvinut eikä tikkejäkään lainkaan :) Ja mikä parasta, tyttö syö tissistä kuin ammattilainen <3

Onnea mai ja mariet!
 
  • Tykkää
Reactions: mammuttisi
Onnea mai, Mariet ja Pinsuli :flower:

Pinsuli ihanaa että kaikki meni noin hyvin :heart:

Fiinaliina on kyllä totta että tuntuu ettei siitä olisi kolmea viikkoa jo kun ilmoitit hyvistä uutisista :) Itsellä vielä se kolme viikkoa maksimissaan niin vauvan pitäisi olla sylissä :heart:

Kaisa-Tuulikki mulla oli eilen se vyöhyketerapia niin siellä jo hieman hellästi käsiteltiin synnytyspisteitä ja aijaijai kyllä se todella teki jo aikas kipeetä :) Joten voin vaan kuvitella mitä se sitten on kun sitä tehdään tosissaan. Kätilö joka hoidon teki sanoi että supistuksia vyöhyketerapialla saadaan meilkein 100% varmasti mutta synnytys ei ala jos ei ole muuten alkaakseen, eli synnytystä voidaan kyllä vähän ns. herätellä kuitenkin:) Toivottavasti
se tuottaa sulla toivottuja tuloksia:)

luna 39+2
 
  • Tykkää
Reactions: Pinsuli
Onnittelut kaikille käärön saaneille!
Täällä kirjoittelee sivustaseuraajan rooliin jäänyt. Tykkään hirveästi lukea teidän juttuja! Omia kertomuksia tuntuu olevan turha kirjoittaa, koska tuntuu ettei kuukausiin ole tapahtunut mitään. Varsinkin kun täällä kuun häntäpäässä tullaan. Ei supistele, ei muutoksia lääkärissä, eikä mitään muutakaan ennusmerkkejä synnytyksestä. Olen melko varma, että tämä syntyy syyskuun puolessa välissä :confused: Pessimisti ei pety!

Täällä jatketaan kotitöitä ja odotetaan tulevaa. Tsemppiä kaikille!

Siok_ 37+6
 
_mai ja mariet; lämpimät onnittelut vauveleista!


( . )mulla vaan väsyttää/tylsistyttää,nyt alkanut tuo "joko niinkuin jotain tapahtuis"-kysely..huoh. Eihän tässä itekkään voi kuin ootella niin en jaksaisi muille olla "raporttia" antamassa..
ja kaikki kyselijöistä tietää että kyllä sitten ilmoitellaan kun jotain ilmotettavaa on..
 
Ihanaa lukea kaikkia vauvauutisia ja mitne synnytykset on mennyt. Mulla on siok_ ihan samat fiilikset kun sulla...ei muutosta suuntaan eikä toiseen.

Kävin tänään neuvolasssa erittäin tympeän neuvolatädin kyselytunnilla....sain vielä neuvolaajan 8.9.....grrr|O...taidan lähtä vaikka ikeaan kuluttammaan aikaa ja rahoja. :LOL:
 
Onpas meillä täällä hiljasta, liekö tyyntä myrskyn edellä ;)

Mä sain tän päivän lenkiltä muistoksi pirullisen jalkasäryn. Juilii tosi ikävästi tossa oikean nilkan yläpuolella, murrrr!

Mä alan olla jo vähän malttamaton tässä odotuksessa vaikka vasta olinkin ihan zen ja vannoin itsellenikin etten ala hermoilemaan.. Vaatii nyt tosi paljon jankuttamista itselle että kyllä se vauva tulee kun sen aika on.. Tämäki kaiketi kuuluu asiaan :D

Amuniina & mukula 38+3 <3
 
Onnea Pinsuli ja kaikki muut joita en oo vielä onnitellu! (Pahoittelen lahoa päätäni, kun en muista kaikkien nimiä..) :flower:

Täällä poksuu taas huomenna.. olo on väsynyt ja raskas. Kävin tänään lapset eskarista ja hoidosta kävellen ja matkaa on ehkä 600m yhteensä. Nyt on jalat kun lyijyä, eikä jaksa liikkua mihinkään.. Huomenna pitäis jaksaa pitää siivouspäivä kun lapset on aamupäivän päikyssä ja mies on miun kaa kotona, kun menee vasta iltavuoroon töihin. :)

B-streptokokki todennäköisesti negatiivinen. Viime perjantaina se otettiin ja neukkutäti sanoi et viimeistään tiistaina pitäis olla tulokset. Sovittiin sitten, että soittaa jos se on positiivinen. Voinen siis olettaa, että sitä ei löytynyt, kun ei oo neuvolasta mitään kuulunut ja on kuitenkin jo keskiviikko ilta.. :) hyvä juttu. Eipä jää ainakaan siitä kiinni nopea sairaalasta kotiutuminen!

Sairaalakassia oon jo alottanu pakkailemaan. Siskolta sain läjän imetyspaitoja, joten yksi sellainen hyppäsi kassiin, myös joogahousut ja alusvaatteet muistin pakata kotimatkalle! Sukkia otin sitä ajatellen, jos joutuu olemaan sairaalassa yötä, niin ei tarvi niitä sairaalan putkisukkia käyttää. Yök. :D sen verran iso on tuo kassi, et sinne sain mahtumaan myös vauvan kotiintulovaatteet. Sithän siellä on carriwellin tukikorsetti, piilareita ja silmälasit, (voiko muuten synnyttäessä olla piilarit päässä?! Jos esim joutuu leikkaukseen, niin eihän niitä ehdi ottaa pois välillä...?!) hiusharja ja ponnareita, hammasharja, -tahna ja suuvesi.. shampoota+hoitoainetta pitää ostaa vielä.. kamera pitäis ladata valmiiksi ja lähtiessä napata joku pitkähihanen mukaan, riippuen lämpötilasta että mikä.. niin ja tänään ostin pari daim-patukkaa kassiin joilla voin sitten lopuksi palkita itseni. ;) toivottavasti ne pysyy siellä kassissa sairaalaan asti. :D

mammuttisi ja Helmi 37+6
 
  • Tykkää
Reactions: Pinsuli
Kaikki on vissiinki lähteny synnyttämään ;) Ja loput hoitaa vauvaa :D

Onks teidän vauvoille jo muodostunu mitään vuorokausirytmiä? Meidän vauva on ihan hullun kellotarkka tapaus.

22.00-22.30 Nukahtaa yöunille
02.00 Herää syömään
06.00 Herää syömään
08.30-09.30 Herätään ja syödään
Hereillä oloa 1-2h potkutellen ja ihmetellen lattialla
11.00 Päikkärit
13.00 Syödään ja ihmetellään
14.00-16/17.00 Päikkärit
syödään ja ollaan lattialla
Ilta menee vaihtelevasti hereille tai torkkuessa.
 
Eiköhän meitä muutama vielä täällä ole, on tää odottelu vaan semmosta, ettei oikein viitsi aina edes kommentoida mitään...

Uusinta vyöhyketerapia lauantaina ja perjantaina neuvola, siinäpä tämän viikon ohjelma tällä saralla. Mitään tuntemuksia tai vuotoja ei ole, kuten ei viimeksikään. Kaikki tapahtuu sitten taas kerralla. Vielä pitäis ommella verhot vauvan huoneeseen ja kiinnittää verhotangot, sälekaihtimet siellä toki on, että alkuun pääsee vaikka ei vielä ehtisikään urakkaa loppuun. Esikoinen menee maanantaina pitkästä aikaa päiväkotiin, ihanaa rauhaa luvassa yksi päivä. :D

Kaisa 38+1
 
Mää taas oon niin poikki etten jaksa kirjoitella vielä :D

Tää tyttö on tissillä koko ajan <3 Ihanaa muuten, mutta nää jälkipoltot...AU!

Kohta selviää päästäänkö tänään kotiutumaan,hoitaja ainakin lupaili että hyvältä vaikuttaa :) Lääkärintarkastusta siis enää odotellaan.

Mun vointini on ihan hyvä. Väsy on kova ja keskivartalo hellänä ja jumissa/kipeä, mutta noin muuten ei ole hätää. Tuijottelen vaan pientä ihan haltioissani ja nimivaihtoehdot pyörii päässä <3

Pinsuli ja Himpula n. 2 vrk <3
 
Joo ei oikeen oo mitään kirjotettavaa:) Päivät tuntuu aika samanlaisilta. Tai no tänään on ollut harjoitussupistuksia vähemmän ja on kans se sama olo kuin joillain että ihan kuin ei ois raskaana, vatsa tuntuu kevyeltä paitsi välillä kun pikkunen möngertää:)

Kävin pikku kävelyllä ja kirjastosta lainaamassa pari söpöä vauva-kirjaa:)

Neljä yötä laskettuun aikaan, iiks:)

luna 39+3
 
Onnea Pinsuli! :flower:
Sieltä se Himpula sitten lopulta tulla tupsahti :) Nimien mietintä on kyllä kivaa puuhaa!

Mites muut joko nimet on päätetty vai vielä mietinnässä? meillä todennäköisesti etunimi on aika varma, kunhan vaan vauva näyttää siltä. Sitten jos hänestä tuleekin ihan joku muu nimi mieleen, niin sitten pohditaan uudestaan. Eikoisen kanssa kävi niin että meillä oli pari vaihtoehtoa, mutta syntymän jälkeen ratkesi heti, että kumpiko on hänelle se oikea. Toinen ei olisi sopinut yhtään ja ennen kaikkea nyt kun tietää hänen luonteensa, niin juuri oikea nimi valittiin :) Toinen ja kolmas (esikoisellakin 3 nimeä) nimi ovat sitten täysin vielä mietinnässä ja niissä useita vaihtoehtoja.

Fiinaliina: meillä oli kanssa esikoinen juuri tuollainen täsmällinen tapaus. Tästä tilattu samalainen :D

Kaisa-Tuulikki täällä kanssa ommellaan vielä pussilakanaa ja tyynyliinaa vauvalle, ja virkataan peittoa vaunuihin :)

Hiljaiseloa täällä tosiaan, mutta itsellä ainakin tuntuu ettei ole mitään kirjoitettavaa, kun minullakin tämä rauhallinen odotus alkaa vaihtua siihen malttamattomaan, mutta kun mitään kunnollisia ennakoivia oireita ei ole niin alkaa ahdistaa. Eniten ahdistaa se, että jos ei käynnisty tälläkään kerralla kunnolla itsestään ja joudun taas lopulta kiireelliseen tai pahimmillaan hätäsektioon :| Esikoisenkaan takia en haluaisi tällä kertaa pitkää sairaalareissua ja esikoisen kanssa olisi myös helpompi toipua alatiesynnytyksestä kuin sektiosta. Mutta eihän tässä auta kuin odotella. maanataina on seuraava neuvola. Tänään esikoinen on menossa mummulle illaksi ja meillä miehen kanssa tiedossa muutama tunti kahdenkeskistä aikaa, ihanaa! :heart:

Mabirris ja Kirppu 39+1
 
  • Tykkää
Reactions: Pinsuli
Paljon onnea kaikille pienistä ihanista vauvoista!

Täällä olis tänään se varsinainen paketin toimituspäivä, mutta ei merkkiäkään siitä, että vauvalla olisi haluja tulla näyttäytymään meille. Jos tässä vielä kaksi viikkoa pitää odotella, taidan tulla hulluksi. Mitään kirjotettavaa ei ole, kun mitään ei tapahdu. Valittaakaan ei viitsi koko ajan. Odottavan aika on aivan liian pitkä.

Sammi ja Anselmi 40+0
 
Täällä supisteli reilun tunnin ja kerran niin kipeästi että alkoi jo nostatteleen toiveita synnytyksestä, mutta nyt ne lopahti ihan kokonaan. Jatketaan siis odottelua.

Sammille voimia..

Nimillä ollaan leikitelty mutta mitään ei oo lyöty lukkoon. Katsellaan sitte minkä näkönen pikkunen sieltä tulee. Vaan on meillä ihan selkee linja että perinteinen suomalainen nimi lapselle annetaan joka tapauksessa.

Mulla oli streptokokki negatiivinen mutta hiiva kuitenki löytyi. Se nyt hoidella alta pois, onpahan jotain tekemistä odottelun lomassa ;)

Amuniina & mukula 38+4 <3
 
Nimestä
Meillä on ollut tytölle nimi valmiina jo kauan ennen raskautta. =)

Mabirris
Kiva kuulla, että teillä(kin) on ollut täsmällinen vauva :) Toivotaan, että tää toinenkin olis!! Mä oon edelleen siinä uskossa, että tää vauva-aika ei voi mennä näin ''helpolla'' (tietty sieltä tulee sit kaikki hammas jne. vaivat mutta tällä hetkellä nautin tästä). Huokaisen hieman sitten kuukauden rajapyykin ylitettyä, jos toivoittavasti ei oo mitään koliikkivaivoja tullut.
 
Viimeksi muokattu:
Meilläkin on kastejuhlaa jo kovasti mietitty. Nimikin ehkä ollaan jo keksitty. Suurinta päänvaivaa tuntuu nyt tuottavan kummit. Lähimmät ystävät eivät kuulu kirkkoon ja sisarusosasto on jo käytetty esikoiselle. Hankalaa...

Meidän vauva on kyllä varsin tyytyväinen tapaus. Yöunet nukkuu yleensä klo 23-9.30 ja tällä välillä herää syömään 3-4 ketaa. Sitten taas jatketaan unia. Olisi kyllä niin mahtavaa jos tällaiset yöt jatkuisivat! Esikoinen kun parhaimmillaan heräili 40 minuutin välein ja häntä sai viihdyttää välillä keskellä yötä tuntikausia. Toisinaan meinasi olla hieman rankkaa. Tämä on kyllä niin luksusta että pitää ihan koputtaa puuta *kopkop*.

-tiiti- ja poika 2 vko
 
Mulla loppui uni jo viideltä aamulla. Pakkohan se oli sitten nousta ylös kun väkisinmakaaminen on laissakin kielletty, hehheh :)

Eilen alkoi myös alavatsaa kivistellä ja aattelin sen johtuvan istumisesta, mutta ne kivistykset jatkui illalla vaikka makoilinkin ja nyt aamulla oli heti seurana. Tässä kun oon aamun siivoillu ja puuhaillu niin tulee oikein aaltomaisesti niitä alavatsakipuja ja siinä on monesti supistus lisänä. Mietin jopa että tohdinko tuolta kivulta lähteä tänään lenkille. Ja todellakin mietin josko se synnytys tässä kolkuttelisi porteilla ;) Nyt just on sellanen olo että eihän tässä montaa päivää enää voi synnytykseen olla..

Kääk tätä odottamista!

Amuniina & mukula 38+5 :heart:
 
Me ei olla juurikaan mietitty vielä nimeä, ei viimeksikään ennen kun nähtiin miltä vauva näyttää. Kaikki ennalta mietityt vaihtoehdot hylättiin viimeksi , niin nyt on otettu vielä vähemmän stressiä.

Muuten ei ihmeempää, jälleen uusi aamu raskaana, kumpa näitä ei olisi enää montaa. Tänään olisi neuvolakin.

Kaisa 38+2
 
Tsemppiä Amuniina! Ehkä sullakin on nyytti sylissä nopeammin kuin huomaatkaan ;)

Jee sain nukkua viime yönä! Varmaan yhteensä jopa viisi tuntia. Olo on kyllä kuin uudelleensyntyneellä. Himpula tankkasi 2-4 välillä kunnolla (ja sitten myös puklasi;)) ja nukkui sitten edelleen puoli kahdeksaan, jonka jälkeen syötiin ja siitä asti toinen on nukkunut :D Uni siis maistuu, jes!

Me saatiin etunimi päätettyä, vielä on kaksi vaihtoehtoa toiseksi ja kolmanneksi nimeksi. Nimiäispäiväkin sovittiin syyskuun puolivälin tienoille. Nyt vaan tosiaan ohjelmaa ja syömistä ja juomista miettimään :)

Huutelen muuten edelleen porukkaa FB-ryhmään!

Pinsuli ja Himpula 3vrk :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: mammuttisi
Onnittelut kaikille vauvansa saaneille <3 Mun olis tarkotis tulla siihen fb-ryhmään, kun vaan ehtis/jaksais tietokoneelle mennä että saan viestiä laitettua sulle pinsuli :)

Meillä tytöt syö päivisin noin 3-4tunnin välein ja pullolla ollaan täysin. Öisin voi mennä viisikin tuntia unta putkeen. Vähän on mahavaivoja tytöillä ollut, etenkin iltasin kun yöunille mennään tuntuu olevan.

Nimet on päätetty ja ristiäiset on tän kuun viimeinen päivä. Toisen etunimi oli päätetty jo raskausaikana, toista pyöriteltiin silloin jo ja sairaalassa lyötiin se lukkoon. Toiset nimetkin on päätetty jo ja meillä nimet on julkista tietoa jo. Kolme neljästä kummista oli helppo päättää, yhtä jouduttiin miettiä kauan, mutta nyt on valittu kaikki ja loistokummit näistä tulee. Kummallekin siis kaksi :)

Tytöt kasvaa hienosti, a syntyessään 2380g ja nyt keskiviikkona oli 3220g. B syntyessään 3090g ja keskiviikkona 3870g. Ens viikolla neuvolalääkäri ja mulla samalla jälkitarkastus. Vielä on vähän jälkivuotoa ja sillon tällön jotain supistelua. Nyt järkytän teidät, painan nyt 33kg vähemmän kuin käynnistuspäivänä. Viimeisin kolmen rv aikana tuli turvotuksia 18kg. Periaatteessa raskuskiloja tuli vain 7kg ja nyt painan 8kg vähemmän kun ennen raskautta. Maha on hyvin vetäytynyt jo, toki löysä se on :D Ihanaa kun jaksaa tehdä taas kaikkea <3

Mmaria ja tytöt 4vko <3