Endoa sairastavat, laparoskopian jälkeen luomusti raskaaksi?

Viestiketju alueella 'Lapsettomuus' , aloittaja Yrittäjä J, 22.09.2015.

 1. Yrittäjä J

  Yrittäjä J Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2014
  Viestejä:
  1 166
  Saadut tykkäykset:
  411
  Heips,

  Kuinka kauan meni lapasta, ennen kuin tulit raskaaksi? Entä kuinka kauan yritystä oli ennen leikkausta? Kiitos vastauksista :)

  Elättelen vielä toiveita, jospa vielä onnistaisi. :unsure: Nyt on viides kierto leikkauksen jälkeen... Yritystä kaiken kaikkiaan vähän alle kolme vuotta.
   
  #1
 2. -jennica-

  -jennica- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2013
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulle tehtiin laparoskopia lähes 2 vuotta sitten. Tuota ennen yritystä oli takana vasta vuosi, mutta kovien kipujen vuoksi pääsin skopiaan. Laparoskopian jälkeen heti seuraavassa kierrossa tulin raskaaksi, mutta jäi kemialliseksi/varhaiseksi km:ksi, ja sama toistui vielä seuraavassa kierrossa. Sen jälkeen ollaan oltu hoidoissa julkisella ilman ainuttakaan plussaa. 2.ivf:n viimeinen pas parhaillaan menossa, mutta tulos taitaa jäädä tässäkin odotetusti negaksi. Alkion olisi pitänyt jo kiinnityä, jos olisi ollut kiinnittyäkseen, mutta ei merkkiäkään. Noissa kahdessa kemiallisessa, jotka olen kokenut, oireet olivat vahvoja ja alkoivat tulla heti kiinnitymisen jälkeen.

  Olen kuitenkin kuullut monien raskautuvan ja toivon sinulle parempaa onnea! IVF-hoidot ovat monille endolaisille tehokkaita, mutta meillä vika taitaa olla alkioissa eikä näistä hoidoista taida olla meille sitä toivottavaa hyötyä. Jos vielä palaisin takaisin tuohon lapan jälkeiseen aikaan, niin olisi kyllä pitänyt vaatia heti IVF-hoitoon pääsyä, meille tehtiin ensin 3 inssiä ja IVF-hoitojen alkuun laparoskopian jälkeen meni vuosi! Joten aikaa tuhlattiin tuolla julkisella puolella ihan liikaa.
   
  #2
 3. Yrittäjä J

  Yrittäjä J Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2014
  Viestejä:
  1 166
  Saadut tykkäykset:
  411
  Ikävä kuulla. Onko mahdollisuutta päästä uuteen skopiaan ja siitä suoraan ivf-hoitoihin? Toivottavasti vielä onnistaa!

  Mulle ehdotettiin puoli vuotta luomua, jonka jälkeen inseminaatioon. Ja paskat sanoin. Tosiaan ajan hukkaa. Mulla olis ivf-hoitojen aloitus loppuvuodesta.
   
  #3
 4. -jennica-

  -jennica- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2013
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla endolöydökset skopiassa oli oletettua vähäisemmät ja se vähäinekin putsausleikkaus auttoi suurimpiin kipuihin, joten en usko, että helpolla uuteen leikkaukseen ottavat (ainakaan julkisella). Ja toisaalta olen nyt kokeillut endo-diettiä, josta ollut suuri helpotus kipuihin, joten olisi vaikeaa mennä kysymään nyt tässä tilanteessa uuteen leikkaukseen pääsyä, kun kivut ovat paremmin hallinnassa. Tuota diettiä suosittelen kyllä muillekin, jos kivut pahoja!
  Viimeiseen hoitoon julkisella päästään toivottavasti vielä nyt loppuvuodesta ja ensi kesänä ehkä yksi IVF-kierros vielä yksityisellä. Toiveissa olisi saada blastoviljely, kun tuolla meidän julkisella ei viljellä kuin 2-3 päiväisiksi, mutta pelottaa että selviääkö meidän vähäisistä alkioista yksikään blastoksi asti.
  Inseminaatiot ovat ajanhukkaa endolaisilla, niihin ei pitäisi kenenkään suostua eikä lääkärien pitäisi niitä meille edes ehdottaa. Mutta julkisella puolella tehdään hoidot kaikille saman kaavan mukaan...
   
  #4
 5. Yrittäjä J

  Yrittäjä J Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2014
  Viestejä:
  1 166
  Saadut tykkäykset:
  411
  Hienoa että kivut ovat pysyneet hallinnassa/poissa! Hei toivottavasti oireettomuus yllättää positiivisesti. Koska siirto oli?

  Mulla on ainoastaan menkkojen aikana kipuja, mutta leikkauksessa löytyi aika paljon pesäkkeitä, myös syviä. Kirurgin mukaan saivat putsattua kaikki, mutta tunnustelemalla selviää ettei näin käynyt.
   
  #5
 6. -jennica-

  -jennica- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2013
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siirrosta tuli vasta tasan viikko ja 2-päiväinen 6-soluinen siirrettiin, eli olisi nyt 8-9 päiväinen alkio. Ja ei tietty pitäis verrata niihin aikaisempiin kemiallisiin raskauskokemuksiin, mutta kun jotain kirjanpitoa niistä tein, niin kyllä niissä oireet vaan alkoi heti kiinnittymisestä tulemaan. Ja kiinnittymisenkin tiesin silloin valtavasta "valkovuoto-hölähdyksestä". Nyt ei mitään oiretta. Mutta yritän pitää pientä toivoa yllä, että olisi kiinnittynytkin vasta myöhemmin.

  Mulla taas ei saatu kaikkea endoa putsattua, virtsarakon ympärille jäi, kun eivät uskaltaneet lähteä sitä poistamaan ettei tule mitään virtsaamisongelmia. Ja kyllä minullakin oireita ja kipuja edelleen kuukautisten aikaan on, mutta ovat kyllä kuitenkin jonkin verran lieventyneet tuolla ruokavaliolla. Leikkaus ei sinänsä pitänyt oireita poissa kuin puolisen vuotta.
   
  #6
 7. Yrittäjä J

  Yrittäjä J Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2014
  Viestejä:
  1 166
  Saadut tykkäykset:
  411
  Toivotaan että sieltä vielä plussa tulisi. Mennään näköjään aika samoilla päivillä. Musta tuntuu, että mulla on joka kuukausi erilaisia oireita, vaikka lopputulos on nolla. Nytkin oli veristä vuotoa dpo6-7 ja erilaisia tuntemuksia kohdun seudulla ollut monena päivänä. Toiveet heräsi taas. Mutta miksi muka nyt onnistuisi...
   
  #7
 8. Rödluvan

  Rödluvan Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  577
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä oli ollut 6kk yritystä ennen laparoskopiaa. Sen jälkeen kivut olivat poissa puoli vuotta, mutta raskaaksi en yrittämisestä hulimatta tullut. Nyt ICSI:n avulla minulla on yksi poika ja toinen kohta tulossa (rv 37+6 nyt :))
   
  #8
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti