Ensivellit

Kysyisin vähän teidän vellitottumukistanne

Missä iässä olette aloittaneet vellin syötön ja miksi?
Kuinka suurella annoksella olette aloittaneet ja kuinka nopeasti nostaneet annosta?
Kuinka monta velliateriaa olette antaneet vrk?
Paljonko velliä olette syöttäneet yhteensä vrk?

Ja onko jollain tietoa, että kuinka paljon velliä saa antaa päivässä 4-5 kk ikäiselle?

Meillä poika, esikoinen kuinkas muuten, on nyt vähän reilu 4 kk. Pari viikkoa ollaan menty maissivellillä. Aloitin 20 ml annoksella kerran päivässä, tokana päivänä 2 kertaa 20 ml ja siitä eteenpäin nostin kummallakin syöttökerralla 10 ml. Vähän tuli ilmavaivoja ei muuta.

Nyt olen aloittelemassa porkkana-perunavellin. Mietin vaan, että onko liikaa kun poika saa kaks kertaa päivässä 140 ml velliä? Neuvolasta kannattaa varmaan kysäistä ohjeita. Meillä neuvolatäti tuntuu vaan vähn vastustavan koko vellin syöttöä...

Joskus kuukauden päästä on tarkoitus jättää toinen velli pois ja alkaa syöttämään päivällä perunaa.
 
Me alotettiin siinä 4kk iässä, ja yleensä annettiin illalla ns. iltavelli. Nukku yöt paljon paremmin. Porkkana-perunalla täällä aloteltiin, eikä siitä tullu mitään "vaivoja" =)
Yleensä laitettii koko purkki tai reilu puolikas ja kaikki yleensä meni :D
 
kröhöm.

me aloitettiin maissivelli kun tyttö oli 2 kk. Nyt muutama viikko syöty ja hienosti menee. :)

Mehän pläjäytettiin 120 ml kerralla, ja vasta kun tyttö oli sen syönyt niin tajusin et hei, olis ehkä kannattanu alottaa pienemmällä määrällä. :D No vähän tuli ilmavaivoja mut ne meni sit muutamassa päivässä ohi. Nyt tyttö syö n. 125 ml iltavelliä ja saman satsin aamulla. Lisäks annetaan päivällä 100 ml maitovelliä, eli sekoitetaan sellainen vähän maitoa ytympi satsi.

ja tyttö on tyytyväinen kun maha on täynnä. ;)

 
Meillä aloitettiin vellien syönti 3 kk:n iässä. Tyttö nyt 4,5 kk. Syynä oli korvikemaidon kova kulutus varsinkin ilta-aikaan (ennen vellien aloittamista korviketta meni yli litra päivässä). Meillä taas neuvolassa, jos nyt ei ihan suositeltu, mutta varovaisesti kuitenkin kehotettiin, että voisi harkita vellien antoa juuri tuon maidon kovan kulutuksen takia. Alkuun annoin muutamia kymmeniä millejä vellejä, sitten joitakin viikkoja desin verran. Nyt on yli kuukauden ajan mennyt yleensä jo koko 2 dl kerralla ennen nukkumaanmenoa. Jos edellisestä ruokailusta on vähemmän aikaa, niin sitten on saattanut mennä esim. 140 ml illalla ja aamulla olen antanut loput 60 ml maitoon sekoitettuna. Eli meillä yleensä velliaterioita 1 per päivä joskus 2. Meillä syöty maissi- ja peruna-porkkanavelliä. Nyt ollaan tosin jo kolmisen viikkoa harjoiteltua myös kiinteiden syömistä. Varmaan kun tuo 5 kk tulee täyteen niin vaihdetaan tuo iltavelli pikku hiljaa iltapuuroon.

Jos vauva on tyytyväinen eikä vaivoja ole tullut, niin ei tuo mainitsemasi 2 velliateriaa minusta liikaa ole, mutta kannattaahan sitä kysyä asiaa neuvolasta. Samaa tavaraahan niissä velleissä pääosin on kuin korvikemaidossakin.
 
Meidän neiti, 4kk+1vko, syö illalla ennen nukkumaan menoa velliä n. 150 ml. Aloitettiin tytön ollessa 3kk maissivellillä, nyt menee myös riisivelli ja pian korkataan eka kauravelli. Hyvin maistuu eikä ole murheita ollut, yöt nukkuu kuin tukki =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Gardenia:
Niin, ap kyseli nimenomaan semmosilta ihmisiltä joilla ON vellitottumuksia, eikä niiltä jotka ei velliä ole antaneet.......
Ei sitä kyllä oltu mitenkään rajattu? Eka kysymyshän oli missä iässä olette aloittaneet ja miksi ja siihenhän voi vastata myös, että ei ole aloitettu ollenkaan jne.... =)
 
no, miten sen nyt kukanenkin käsittää...ajatellaanpa ketjua jossa joku on aloittanut lapselleen kiinteät ja toivoo kokemuksia miten homma aloitetaan. sitten siihen vastaa jotkut että "en ole vielä aloittanut". huoh, ei mitenkään tärkeä tieto aloittajan kannalta. :p
 
onko kukaan tehnyt itse vellejä? en ainakaan vauvanruoka osastolla huomannut kaupassa mitään valmisjauheita vauvoille...
meillä poika 3kk ja syö max 200ml maissivelliä päivässä. minkäikäisenä viljapohjaisia vellejä voi alkaa syöttää? niitähän sitten osaisi itsekin tehdä.
 
Meidän neiti on kohta 6kk ja saa maissivelliä aina iltaisin ennen nukkumaan menoa. Muuten on vielä kikkimaidolla ja muulla kiinteällä ruoalla. Tyttö oli 4 kk, kun annoin ensimmäisiä kertoja velliä. Sai n. 60 ml aluksi. Nyt syö vaihtelevasti 90-120 ml. Aamuisin meillä syödään kaurapuuroa.
 
suositelkaa mitä velliä annan pojalle 4,5kk. kiinteitä on syötykohta 2 viikkoa porkkanaa ja perunaa. uppoo hyvin, enemmän kun saisi antaa. vielä ei tietenkään määriä saisi kovasti nostaa niin vellit voisivat korjata yöunia. porkkana ja peruna on mielestäni sopinut hyvin.

jos kiinteissä on joku ruoka-aine kokeiluasteella niin voiko vellin anaminen sekoittaa masua tai aiheuttaa muuta vaivaa mikä haittaisi mahdollisen allergian huomaamisen?

kannattaako antaa velliä vai heti puuroa??

(tämäkään ei auta kyllä ap:tä sitten yhtään, mutta jos joku minua viitsisi avustaa :D neuvolasta ei sitten minkäänlaista apua ole saanut :kieh: )
 
porkkana-perunavelliä: keittänyt muutaman porkkanan ja perunan, sauvasekoittimella vaan muusiksi ja sitten vaikka korvikkeella tai tissimaidolla velliksi (osasksi löysytän keitinvedellä). Itse olen tehnyt sen vuoksi, että yksinkertaisesti maistuu pojalle paremmin kuin kaupan velli.... :)
 

Yhteistyössä