Enterorokko Tampereella

Meille tuli päiväkodista enterorokko :( Onko muilla Tamperelaisilla samaa vaivaa? Onko tarttunut aikuisiin?

Meillä pienimmällä oli kova kuume ja nyt rakkulat käsissä ja jaloissa. Meillä aikuisilla ollut kurkkukipua ja lämpöä, ei rakkuloita vielä ja isosisko myös päässyt vähällä.
 
naapurista...
...olen, ihan Treen rajalta. Täällä ollut kans päiväkoti-ikäsillä. Tän päivän aamulehdessä oli pieni juttu siitä, haastateltiin paria lääkäriä lyhyesti
 
Asutaan Nokialla ja loppukesästä oli perheen pienimmällä vesirokko, josta parannuttuaan sai hoitopaikasta enterorokon. Kaikki hoitopaikan lapset olivat tuossa enterossa ja lähiasuinalueen lapsilla sitä on ilmeisesti ollut myös. Enterorokkohan on yleinen virustauti juuri syksyisin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kaunako pitää olla päivähoidosta pois?
Enterorokko

Tartunta:
Tauti tarttuu pisaratartunnan kautta. Se tarttuu erityisesti lapsen ulosteesta käsiin ja niistä muihin lapsiin, mutta se tarttuu myös ilman kautta. Itämisaika on 3-6 vuorokautta.

Päivähoito:
Koska tauti tarttuu suhteellisen helposti ja lapsi tartuttaa jo itämisaikana, taudin leviämistä ei voida estää päivähoitopaikoissa. On tavallista, että useampi lapsi sairastuu kerralla. Lapsen on oltava kotona kunnes hän on kuumeeton ja kunnes hän voi osallistua hoitopaikan toimintaan ilman erikoishuomiota.


http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=697/sprog=4/grp=4/menu=12/

 
cadillac harmaana
täällä turun suunnallakin on sitä liikkeellä. onneksi tytöllä se on jo ollut ja rakkuloita vain suussa. ei vissiin pitäis tarttuu aikuisiin vai olenko ihan väärässä? meillä muilla ei ainaskaan ollut.
 
kaikkea sitä !
Meidän 7 v. pojalla oli yhden päivän suht hyvä kuume, n. 38 ja välillä risat.Päänsärkyä ja kurkku-ja vatsakipua valitteli. Seuraavana päivänä oli taas menossa mukana aika normaalisti ja sitä seur.pvänä vasta tuli rakkula suupieleen, muutama poskeen, yksittäisiä kämmenselkään,sormien ja varpaiden väliin. Ihmettelimme niitä ja mistä ne johtuivat.Poika oli reipas, emme sitten enään vaivanneet asialla päätämme. Kunnes : Hänen kuumepäivästä 6 pvän kuluttua tuli perheemme isä kuumeeseen. Ajattelimme toki flunssan iskeneet, kun kurkku- ja pääkipua valitteli. Ei kuitenkaan muita flunssan oireita. Kuumeen alkamisesta 2 pvää, tuli nenän alle ja otsan seutuun (kaljun alueelle :) näppylöitä ! Oli myös päivän ihmetellyt jalkapohjien ja varsinkin sormen päiden kutiamista ! Vielä pari päivää tästä on raavas mies voimaton ja sormissakin näkyy selviä ikään kuin verenpurkautumia, ei näppylöitä. Niin että :KYLLÄ VOI TARTTUA AIKUISIINKIN !!!! Ja asumme muutes Tampereella, Koivistonkylässä....
 
Miimula
Heippa.
Taitaa sitten meilläkin olla tätä enterorokkoa ??? Lauantaina tyttö 4-v kovassa kuumeessa, valitti vatsa- jaa pääkipua. Eilen ei oikeastaan mitään. Tänä aamuna kämmenissä ja suussa pieniä punaisia näppylöitä. Onkohan tää sitä ? Lääkäriaika on kyllä illalla... Ja asumme muuten Lahdessa.
 
meillä oli vauvalla ensin 4kk tuli kuumetta ja pari pv kesti, sit tuli pienen kurkku aivan kipeäksi, ei kelvannut edes maito, illat oli huutoo noin 2h ja sit nukahti vatsa tyhjänä :/ sit tuli muhun se kurkku kipu, ja näpyt jlk päin..se oli jotain kaameeta se kurkkukipu....onneksi vanhimpaan tyttöön se ei tullut, mutta viimeiseksi tarttui mieheen, jonka käsi oli rakkuloita täynnä :/ nyt parannuttu jo kaikki!
ei mielestäni tule kun sen kerran elämässä.
 

Yhteistyössä