epiduraalista päänsärkyä kellään?

Ei niin mitään jälkioireita tai päänsärkyä. Jalatkin kantoivat hyvin ja ponnistaakin osasin ainakin toisessa synnytyksessä (eka harjoittelua, vai paikat tiukemmassa?). Kaksi synnytystä ja kaksi epiduraalia koettu. Molemmissa synnytyksissä annettiin vain yksi annos, joka auttoi avautumaan loppuun (aloin hengitellä huonosti ja puudutus auttoi rentoutumisessa > avautumisessa nopeammin) ja ponnistusvaiheetkin menivät helposti vähällä kivulla, vaikka ensimmäinen ponnistus kestikin 55 min (ja toinen 7 min).
 
On tullut.Ja aivan KAMALA sellainen ei pystynyt edes päätään nostaa.Kaks ekaa kertaa otin sen ... kolmannen ilman ja paras synnytys oli se viimeinen.Ehkä sitä kipua oli ..mut ei mitenkään niin että olisin sen epåiduraalin ottanut.Jos joskus neljännen saan.. niin mielelläni haluaisin ilman lääkitystä.

Niin ja vielä se et se kesti 10 päivää ... eka viikko oli hirveetä.. kätilökin sanoi että silläkin samainen 10 päivää kestävä särky oli tullut.
Sain veripaikan ja kaikki mut eipä se auttanut kun todella vähän!Inhottavalta tuntui sekin :/ kuns e laitettiin.. ennemmin tosiaan ILMAN mitäänlääkitystä jos nyt saisin valita.<br><br>
 
Janette
Mulla tuli kans aivan mieletön päänsärky,meinasi pyörtyä aina kun makuultaan nousi.Veripaikka laitettiin 6 päivää synnytyksestä ja heti auttoi,kaikki kivut hävisivät!Siis päästä...

=)
 
Tuo päänsärky johtunee paineen muutoksista selkäytimessä? Jos ennen synnytystä veren hyytymistekijät ovat kohdallaan ja pistos onnistuu normaalisti, niin on kait pienempi päänsärkyriski? Perusverenkuvasta trombosyytit kertovat jotain veren hyytymiskyvystä. Jos verenvuoto haavastakin lakkaa helposti, niin ehkä myös tässä tapauksessa? Jos taas omaa verenvuototaipumuksen, niin kai silloin voi vuotaa herkemmin tässäkin tilanteessa. Minulla trombosyytit olivat keskitasoa ja en saanut päänsärkyä. Synnytyksiä kaksi, joista molemmissa sain epiduraalit. Myönteisiä kokemuksia, eikä tullut mitään oireita.
 
sh amk
tämä post spinaali päänsärky johtuu siitä,että epiduraalia laitettaessa käytetään aika suurta neulaa ja on saattanut tehdä spinaalitilaan reiän,joska vuotaa likvoria ulos. Lääkkeenä siihen on veripaikka, eli otetaan verta laskimosta ja laitetaan epiduraalitilaan. ei olen mitään tekemistä sen kanssa että saisi joka kerta sen.
 
Molemmissa synnytyksissä olen saanut epiduraali puudutuksen. Ekassa ei mitään oireita, mutta tokassa tuli tuo kauhea postspinaali päänsärky. Sanoinkin kaikille että nyt on kyllä ihan väärä pää kipeä kun pitäis olla alapää niin olikin yläpää.
Sain veripaikan kaks päivää synnytyksen jälkeen kun tajuttiin mistä päänsärky johtui. Ja kaikki kivut hävis veripaikan laittoon, eikä sen laittaminen tuntunut yhtään kauhealta.

Postspinaali päänsärky on harvinaisempaa epiduraalin kuin spinaalin yhteydessä. Johtuu siitä kun "tulee reikä" väärään paikkaan ja selkäydin nesteen paineet vaihtelee pystyyn noustessa ja "valuu" väärään paikkaan. Makuullahan tuo särky häviää/helpottuu. Tai jotein tuonnepäin. Ja veripaikka kun laitetaan niin se veri tukkii sen reiän ja kaiken pitäis taas olla ok.

Jos vielä kolmannen kerran menen synnyttämään (toivottavasti) niin harkitsen kyllä epiduraalia/spinaalia. Kyllä se siinä synnytyksessä kivun vie niin hyvin pois että ilomielin otan puudutusta. Ja nyt tiedän että mahdollinen päänsärky voidaan kuitenkin hoitaa. Tuon päänsärkypelon takia tuskin jätän puudutusta ottamatta, vaikka kauheaa se särky kyllä oli. Mutta sen näkee ehkä sitten joskus...
 

Yhteistyössä