Erityislapsia Joensuun seudulla

Olisi tarkoitus muuttaa keväällä Joensuun seudulle. Onko kellään mitään tietoa Kontiolahden, Liperin, Pyhäselän kuntien ja Joensuun kaupungin suhtautumisesta erityislapsiin? Mikä näistä kunnista maksaa esim. eniten omaishoitajan palkkiota, onko päivähoito maksutonta, saako hyvin avustusta asunnon muutostöihin ym. Nykyisellä asuinpaikkakunnallamme on jotenkin negatiivinen asenne näillä sosiaali-ihmisillä. Kaikista asioista pitää taistella, mitään ei saa `automaattisesti`. Ollaan vähän kateltu taloa Ylämyllyn Jyrinkylältä, millainen paikka se on asua?
 
24.11 Karjalaisessa oli juttua Joensuun suhtautumiseta Vammaisiin. Ei mairitteleva kuva ollut. Eli joutuu puolustamaan oikeuksia. Asun ite Kiteellä ja tilanne myös täällä sama . Mitään ei saa ilman tappelua. Ainoastaan iso kiitos kuuluu lapsen hoitopaikkaan jossa otetaan kunnolla hoitoon. Honkalampi joka hoitaa aluella kehitysvammaisten kuntoutusta on kuulemma hyvä paikka , ei viälä kokemusta itsellään .P-kssk hoitaa myös hyvin
 
mutta meillä on toiminut kaikki paremmin kuin hyvin. Muutimme pääkaupunkiseudulta Joensuuhun, kun erityislapsemme oli 8kk vanha. Papereiden siirrossa meni n. kuukausi, mutta sitten olikin kontrollokäynnit keskussairaalan poliklinikoille (tuossa vaiheessa lasten kirurgian, neurologian, korva- ja silmäpolille). Fysioterapia alkoi myös tuossa vaiheessa uudelleen, tosin kotikäyntejä ei saatu kuten Espoossa.
Syksyllä saatiin sitten Kela terapioiden maksajaksi ja jumppari kotiin.
Keväällä tulee kolme vuotta, kun muutimme Joensuuhun ja olemme olleet tyytyväisiä. Poika on ollut viime syksystä kuntouttavaassa päiväkodissa maksuttomana ainakin tämän vuoden, kun itse olen nuoremman lapsen kanssa kotona. Töihinmenon jälkeen, kun lapsi joka tapauksessa tarvitsee hoitopaikan, joudumme maksamaan päivähoidosta normaalihinnan. Omaishoidontuki saatiin (alin) syksyllä, melkein vuosi oltiin jonossa ennen kuin kaupungilla oli rahaa. Korotettu hoitotuki ollaan saatu aina, näissä Joensuun kela on harvinaisen v-mäinen. Onneksi ovat ainakin tähän saakka myöntäneet. Ilmasivaipat saatin, kun poika täytti 2v.
Nykyisin ollaan HOnkalammen asiakkaita, siellä asiat ovat toimineet hyvin. Meillä on aivan ihana kuntoutusohjaaja, joka hoitaa asioita meidän puolesta, meidän ei ole tarvinnut tapella mistään (vielä).
Meidän poika on vielä pieni, 3,5v, joten eiköhän tässä saa vielä monta kertaa tapella oikeuksiensa puolesta, mutta nyt asiat ovat niin hyvin ettei lähdetä Joensuusta jos ei ole ihan pakko.
Jos haluat ottaa yhteyksiä henk.koht. kirjoittele tihveroinen@luukku.com
 

Yhteistyössä