Eronneet: noin 2-vuotiaan tapaamisjärjestelyt!

  • Viestiketjun aloittaja eronnut
  • Ensimmäinen viesti
eronnut
Olisin kysellyt, millaisia tapaamisjärjestelyjä olette sopineet lapsen ollessa noin 2-vuotias? Meillä on maanantaina edessä lastenvalvojan tapaaminen, missä nuo asiat pitäisi lyödä lukkoon. Isä asuu samalla paikkakunnalla.

Poikani täyttää kohta 2 vuotta ja on nyt selvästi reagoinut vuoden alussa tapahtuneeseen eroon takertumalla minuun ym. Tähän asti tapaamiset ovat olleet epäsäännöllisiä eikä ole ollut mitään kaavaa; on ollut stressaavaa minulle sekä varmasti myös pojalle.
 
winhis
Virallisesti sovittiin, että lapsi on joka keskiviikko isällään (ja isä vie sitten torstaina päiväkotiin, josta minä haen ) ja joka viikonloppu yhden yön. Näin molemmilla on tiedossa ns. "varmat päivät", jolloin mäkin voin sopia menoa jne. Todellisuudessa isä näkee tyttöä (vajaa 3v. nyt ) lähes joka päivä, kun asuu niin lähellä, isä käy esim. moikkaamassa tyttöä meillä tunnin verran tai jos pääsee aikaisin töistä niin hakee lapsen vaikkei olisi hänen vuoronsa. Ja oikeastaan ollaan siirrytty joka toinen viikonloppu-systeemiin, niin ei tarvitse niin paljon mennä edestakaisin.

Aluksi meistä oli parempi, että lapsi oli yhden yön kerralla isällään, mutta kuitenkin sen kaksi kertaa viikossa, jotta väliin ei tulisi liian pitkää aikaa. Nyt kun isä muutenkin näkee niin paljon tyttöä, niin ei haittaa vaikka yöpymisen välillä olisi vähän pitempi aika (eikä sekään kyllä pitkä ole, kun kuitenkin joka keskiviikko vieläkin on isällään ). Tää toimii meillä hyvin, mutta on ne viralliset päivät hyvä olla ihan sen takia, että voi suunnitella pitemmällekin menoja, ilman että tarvii exältä kysyä. Tai muutenkin ristiriitatilanteissa.
 
Minulla myös 2.v. lapsi. Ollaan erottu lapsen isän kanssa vuos sitten. Aluksi tapaamiset oli epäsäännöllisiä(kun lapsen isällä oli uusi kumppani jne...) Mutta nopeasti tasaantui viikonloppuihin näkeminen ja nyt ollut jo puolisen vuotta järjestely että poitsu on isällään la-su ja kerran viikkoon käy/käyvät täällä meillä. Tarkoitus on pojan kasvettua järjestää asiat niin että on viikko/viikko-systeemi.
Vinkiksi antaisin(lapsen isän luonteesta riippuen)että olet kärsivällinen. Voi olla että mies rilluttelee aluksi kun ei ole "vastuun kantajana 24/7".
Myös myöhemmin raha- ja tapaamisasioissa, koita pysyä rauhallisena. Pääset helpommalla kun joustatte puolin ja toisin. Itselle vaatinut hyvin paljon aluksi kanttia tulla toimeen lapsen isän puolison kanssa.
Meillä ainakin toiminut tämä systeemi ihan hyvin. Toivottavasti saatte myös omat asianne hyvin järjestykseen. Tsemppiä paljon!
 
piip
Meillä oli 2v-4v niin, että isällä joka keskiviikko + joka toinen viikonloppu. Neljävuotiaalle sitten taas muutettiin tasapuolisemmaksi kun ei enää ole niin minussa kiinni.
 
Kohta kolmen äiti
Erosimme lapsen isän kanssa lasten ollessa 1v ja 3v. Lapset ovat siitä lähtien olleet isällään joka toisella vkolla vkonlopun, pe-su. Ja joka toisella vkolla ke-pe. Toiminut aina hyvin! Toimi silloin kun lapset olivat vielä minulla kotihoidossa ja toimii nyt lasten ollessa tarhassa. Emme ole koskaan tehneet tästä mitään virallista paperia, sovussa olemme. Erosta nyt 3 vuotta.
 
ap
Kiitos kaikille vastauksista! Ja kiitos Helunainen muistakin vinkeistä!

Meilläkin oli ajatuksena, että mentäisiin systeemillä joka toinen viikonloppu ja joka toisella viikolla joku arkiyö. Hyvä tietää, että se on toimiva ratkaisu. Itselle tekee pahaa antaa pikkumiestä niin usein yöksi pois luotani, mutta eiköhän se ole kaikkien etu.
 
Hienoa!
Ihanaa lukea fiksuista eroavista, jotka todella ajattelevat lapsen etua ja parasta! Onnea ja tsemppiä teille uuteen elämänvaiheeseen.

Sen vinkin annan, että aina kannattaa tehdä kirjallinen sopimus, kuten ap onkin tekemässä. Tämä on lapsen edun, sekä kummankin vanhemman edun mukaista. Lastenvalvojalla voi vaikka kirjata sopimukseen (kun kyse on ihan pienistä lapsista) että tämä ko sopimus on voimassa esim yhden tai 2 vuotta, ja sitten laaditaan uusi.

Yleensä alle 2 v on korkeintaan yhden yön kerrallaan, mutta yli 2v on jo mielellään kaksikin yötä. Riippu lapsesta, onko sisaruksia mukana ja miten takertuva on ensisijaiseen hoitajaan. Lastenvalvoja ei mitään voi määrätä, vaan äidin ja isän on kummankin hyväksyttävä ja oltava yhtä mieltä sopimuksesta.
 
Meillä muksu oli 2v kun erottiin... Tapaamiset suju ekat puol vuotta niin että joka toinen viikonloppu likka oli isällään (pe-su ), sitten tuli vuoden tauko :/ Ja nyt on taas joulukuusta lähtien tapaamiset alkanu sujumaan suht säännöllisesti...
 
"terttu"
Kuka määrittää, mikä on lapsen etu? Se, mikä on etu yhdelle, ei ole etu toiselle. Olen napapurina joututnut seuraamaan, miten jo valmiiksi riitaisaan isovanhempien kotiin muutti äiti kahden lapsensa kanssa. Eikä äitikään tunnu kovin tasapainoiselta, kahden lisäksi seinän takaa kuuluu äidin kova riitely omien vanhemopiensa kanssa. Milloin voin puuttua asiaan ja ottaa yhteyttä lastenvalvojaan? Kertokaa...
 

Yhteistyössä