Eroon "yösyötöstä"

Viestiketju alueella 'Taaperot 1-2v' , aloittaja k_kotiäiti, 13.01.2019.

 1. k_kotiäiti

  k_kotiäiti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,
  meillä on 1v 4kk poika. Poika lopetti rinnalla käymisen itse noin 11-kuukautisena, jonka jälkeen sai kuukauden ajan korviketta. 1v-synttäreiden jälkeen unijuomana ollut kauramaito tuttipullosta. Poika juo maitoa päiväunille mennessään klo 14, yöunille mennessään klo 20 ja aamuyöllä klo 6, jonka jälkeen jatkaa unia vielä noin 8-9 asti. Olen lapsen kanssa kotona, eli meillä ei ole kiire herätä aamuisin.
  Poika on nyt kahtena yönä peräkkäin nukkunut putkeen tuon klo 20-8 heräämättä juomaan. Ajattelin, että nyt olisi täydellinen aika jättää aamuyön syönti kokonaan pois. Haluaisin kuitenkin (tietenkin, hehheh) jatkaa unia klo 6 jälkeen. Eli kun poika herää itkemään nälkää, haluaisin saada sen takaisin nukkumaan. Miten olette toimineet? Annatteko vettä maidon sijasta? Kerrotteko etukäteen, ettei saa maitoa (muistaakohan noin pieni?)?
  Tärkeä pointti, miksi haluan myös jättää maidon pois on se, että joudun vaihtamaan joka aamuyö ennen maidon antamista vaipan, koska se on niin täynnä edellisestä maidosta. Meillä on Pampersin kalliit vaipat ja vielä koossa 5, vaikka koot 4 ja 4+ menisi painon puolesta. Ei vaan riitä imukyky. Viikko putkeen herättiin niin, että klo 9 oli yöpuku ja patja pissassa, jonka jälkeen ollaan vaihdettu vaippa aina ennen maidon antamista. Siinä tietysti herää hetkeksi koko perhe ja se ärsyttää...
  Eli, antakaa parhaat vinkit yösyötön lopettamiseen!
   
  #1
 2. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 921
  Saadut tykkäykset:
  4 337
  Ylipäänsä joku maidon kanssa nukkumaan meneminen on hölmöä, eli jos ymmärsin tuon unijuoman oikein, niin älä nyt enää sitä pulloa ainakaan sänkyyn anna.

  Ja tuon ikäinen pärjää hyvin yön ilman syöttöjä. Teidän tilanteessa itse näkisin ehkä hiukan tyhmänä tankata lapselle aamusta maitoa ihan vain siksi, että itse saa nukuttua.

  Mutta enivei, tärkeintä missä tahansa muutoksissa lapsen kanssa on vanhemman varmuus asiasta. Kun saat itsesi psyykattua siihen tilaan, että olet satavarma päätöksestä ja aiot pysyä siinä, lapsi kyllä aistii tunteesi ja tyytyy päätökseen. Jos yhtään epäröit, mietit vielä, olet epävarma tmv, menee homma itkuksi.
   
  #2
 3. k_kotiäiti

  k_kotiäiti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis millä tavalla maidon kanssa nukkumaan meneminen on hölmöä? Meillä kyllä juodaan se pullo 180ml ihan viimeistä tippaa myöten vaikka 15 minuuttia aiemmin iltapalalla ollut puuroa ja hedelmää kylläisyyteen asti...

  Tuo vanhemman varmuus on ollut tärkeä ja toimiva huomio!
   
  #3
 4. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 921
  Saadut tykkäykset:
  4 337
  No ihan jo pelkästään hampaiden kannalta.
  Ja mitä pidempään oppii siihen, että nukahtaessa lutsuttaa jotain turhaa ihan vain tavan vuoksi, sen vaikeampi siitä joskus on päästä irti ja opetella nukahtamaan ilman ylimääräisiä juttuja.
   
  #4
 5. k_kotiäiti

  k_kotiäiti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, onhan meillä tuttikin käytössä että se "tavan vuoksi lutsuttaminen" tulee jo ihan siitä... Katsellaan miten kokeilu etenee, voihan se olla että muutaman viikon jälkeen kokeillaan jättää iltamaitokin pois. Tai annetaan se ennen sänkyyn menoa ja pestään sitten hampaat ja nukutetaan ilman maitoa.
   
  #5
 6. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 921
  Saadut tykkäykset:
  4 337
  No tuo tutin lätsyttäminen on kyllä useimmiten ihan turhaa. Jostain syystä monet vieläkin kuvittelevat, että vauvoille tulee automaattisesti tunkea tutti suuhun, heti kun inahtavat (en puhu nyt sinusta, vaan yleisellä tasolla). Tutti oli ehkä enemmän tarpeen ennen, kun äideillä ei siinä määrin ollut mahdollisuuksia keskittyä vauvaan kuin nykyisin ja jotenkin piti vauva saada hiljaiseksi. Nykyään aika harva vauva sitä oikeasti tarvitsisi, mutta varsin moni silti opettaa tuohon huonoon tapaan.
   
  #6
 7. k_kotiäiti

  k_kotiäiti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos joku sattuu joskus lukemaan tätä ketjua niin laitan tänne vielä aloittajana miten muutos onnistui. Aloitustilanne siis oli, että poika oli oma-aloitteisesti nukkunut kaksi yötä juomatta. Siitä päivästä lähtien, kun aloitettiin kokeilu, poika ei ole herännyt _yhtäkään_ kertaa itkemään maitoa yöllä. Vaippa on kastunut pari kertaa läpi ihan iltamaidosta, mutta siihen on herätty vasta aamulla. Kävi jopa niin, että kun jäbä nukkui yöt täysin heräämättä, siirrettiin se viikon jälkeen omaan sänkyyn meidän sängyn viereen ja kaikki nukkuu paremmin. 1-2x yössä joutuu antamaan tutin mutta that's it! Sanoisin että ajoitus oli ehdottoman oikea ja tärkeää on meillä, että iltapala on oikeasti runsas! Lisäksi jo illalla sanotaan että "tänä yönä nukut omassa sängyssä ja nukutaan kaikki aamuun asti" yms, että poika tietää mikä on homman nimi :)
   
  #7
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti