~*Esikoishaaveista syntyneet vol3*~

03.30 vaihdettu vaippa, 5.00 istuttiin aamupala pöydässä, 6.00 astianpesukone päälle, 7.00 POitsu meni ekoille päikkäreille. Sit menin laittaa auton lämmitykseen ja kaivaa autot lumen alta tein hieman lumitöitä pihaankin, mut sit olin ihan rikki, poikki, väsy ni tulin takas sisälle. (Lunta on tullut ainakin 20cm) Onneksi tulinkin ku Poitsu sit heräskin eli nukkui vaan noin 30min.

Tänään ollaan menossa ysin pintaan ystävääni moikkaamaan. Siellä onkin poitsulle 11kk ikäinen tyttökaveri. :) Tosin ainakin viimeksi meidän pikku mies ei juurikaan kiinnostunut kaveristaan. Vaan tuli äkkiä karkuun äitin syliin jos tyttö yritti tehdä lähempää tuttavuutta. :D
 
Meil on menossa joku eroahdistusvaihe tai en mä muutakaan keksi. Meijän hyvin nukkuva tyttö herää nykyään yöllä siinä 5 aikaan eikä rauhoitu millään omaan sänkyynsä. Ollaan napattu tyttö meidän väliin jatkamaan unia sitten aamuun asti... mut nyt muutamana yönä on herännyt samaan aikaan eikä nukahda ees meijän väliin millään! Itkee vaan ja sylkee tuttia pois, kun nostaa syliin niin siihen rauhoittuu. Mut kun yrittää takas nukkumaan lapsi kainalossa niin ei onnistu... |O Viime yönä annettiin sit panadolia kun oli tunnin itkeskelly ja nukahti saman tien. En kyl usko et se ehti ees vaikuttaa... nälkääkin mä jo yöllä ehin miettiä mut ei se sitäkään voi olla kun on jo kuukauden ollut ilman yösyömisiä... Ehkä tää on nyt sitten vaan eroahdistusta ja kun on oppinut liikkumaan niin sekin voi ahdistaa. huhhuijaa... hatunnosto kaikille joitten lapset valvottaa, mulla meinas käämit palaa jo tälläsestä... :whistle:

TA oho, teillä on oltu aikaisin ylhäällä. :/ :hug:
 
Neuvolassa käyty, 3kk 1vko 6645g 62cm ja py 41,9cm

"suloinen tyttö. Kasvaa hienosti ; nyt kokonaan korvikkeella, seuraa katseellaan hyvin, pään kannatus hyvä. Refleksi normaali luomi päässä ennallaan"

Niia ei tykännyt yhtään aamu neuvolasta. Pelästyi kun terkka kokeili refleksin ja huusi sitten melkein koko loppu ajan :) Epäili että alkaa vierastamaan, kun suu meni mutruun vielä lähtiessä kun terkka leikki lelulla Niian kanssa. Yritti saada tytölle paremman mielen, mutta Niiapa ei tykännyt yhtään terkasta :)

Muuten meni ihan hyvin huudon lomassa nielasi kokonaan rotarokotteen, kun edellisellä kerralla sylki puolet pois. Piikkikin meni ihan hyvin ja sen jälkeen torkahti syliin. Toivotaan ettei nouse kuume tytölle. Haettiin kyllä sitä varten nestemäistä panadolia, jotta ois helpompi lääkitä.

TA: te ootte kyllä ollu aamuvirkkuja :) Tai ei kai oo valinnan varaa jos poika haluaa nousta niin aikaisin. Meille tuo puoli seitsemän herätys tänään teki tiukkaa ja tosiaan tyttö oli neuvolassa todella vihainen kun joutui seitsemän jälkeen jo nousemaan ja sitten vietiin "kiusattavaksi".

EM: Toivottavasti menee tuo eroahdistusvaihe ohi ja saatte nukkua taas normaalisti :hug:
 
huh, huh! Mä olin noin tunti sitte ihan poikki. Tein uudestaan lumityöt. Siinä oli taas 30minuutin hiki treeni. Hyvää kyllä tekee mulle ku on noita herkkuja tullut ihan liikaa syötyäkkin. :p

Poitsu nukkuu ulkona.On nukkunut nyt n.1,5h. Saa nähdä kauanko nukkuu.

vauvahaaveita kiittivirtuaali halista. Aikaisin tosiaankin jouduin heräämään!!

ElinaMaria
joo vähän turhankin ajoissa ollaan herätty, mut minkäs teet ku poika ei vaan enää halua nukkua. :/ toivottavasti teillä päästään eroon eroahdistuksesta. Meilläkin alkanut enempi tarrautumaan minuun. välillä ei isinkään syli kelpaa.

alley harmi että tuli itku neuvolassa. meilläkin on välillä tullut itku ku on ollut sijainen tai lääkäri. Toivottavasti rokotteesta ei tuu mitään.
Joo eipä juuri ollu valinnan varaa noustaanko ajoissa vai ei...kyllä tuo poika sen aika hyvin sanelee ja vissiin sitte pärjää 7h yö unilla. :eek:
 
EM Jaksuja öihin.. :hug:

TA Ollaanpas siellä herätty aikasin..
Viisaudenhampaista.. mähän en saanu syödä 24h mitää sen leikkauksen jälkeen ja sen vuorokauden jälkeen pelkkää keittoa/soseita viikon ajan ku ei saanu pureskella.. Ylhäältä ja alhaalta poistettiin samanaikaisesti.. nukuin sen ensimmäisen vuorokauden, tujut särkylääkkeet.. :D

alley hyvät neukkukuulumiset.. :) harmi että tuli itku nvlassa.. meillä tuo nvla käynti edessä päin..

Täällä ollaan edelleen flunssassa.. :( Ja pikkuneidilläkin taitaa olla nenä hiukan tukossa.. :( Tippoja olen laittanu aina silloin tällöin..Tyttö nukkuu yöt hyvin, viime yönä nukku putkeen 7h!!(yleensä sen 4-5tuntia) Vaikkakin levottomasti tukkoisen nenän takia.. :/
3kk nvla on parin viikon päästä ja sillo saadaa se yhdistelmärokote ja Rotan toinen osa.. toivon mukaan niistä ei mitää tule..

Meillä koira kai protestoi meiän yösyöttöjä pissimällä sisälle..:( Hoidossa kun on niin ei sitä tee..En oikee tiedä mitä asialle voisi tehdä, torua kun ei voi ku ei saa teko hetkellä kiinni.. :/

hmm...nyt ei muista muuta.. :D

 
Chamorphis
Kiitokset onnitteluista! Käytiin eilen sielä neuvolas....
Pituus 79 cm (10 kk 76,2 cm)
Paino 10,5 kg (10,6 kg) Paino oli pikkasen laskenu edelliskerrasta, mutta poika liikkuu niin paljon, ettei kuulemma mitään huolta... Kuitenkin käyrillä mennään. Sai viimeisen yhdistelmärokotteen ja ei tullut tällä kertaa mitään siitä.
Tein tänä aamuna testin ja hailakka positiivinen oli! :D :heart: Pelonsekaiset onnentunteet myllertää mielessä... Oli niin hailakka, että nyt pelko persiis et menee kesken niinku edellinenkin... Yritän kuitenkin olla positiivisella mielellä ja uskoa siihen, että tämän vauvan on tarkoitus tulla maailmaan. Laskettu aika olis varmaan suurinpiirtein 5.10... :p

Cham 5+0 ja poika 1 v.
 
hei rakkaat mammat...

nyt on oltu äitinä upeat 8 kuukautta :D mahtunut monta iloa ja surua tähän aikaan.

jostain syystä en ole jaksanut aikoihin palstailla, vaan varmaan suurimman osan teidän kanssanne olen fb.n puolella ollut yhteydessä.

halusin jakaa tämän iloisen uutisen teidän kanssa... toivoen kuitenkin, että ette kirjoita fb.n seinälle aiheesta mitään, koska jostain syystä tästä ei tiedä vielä kukaan...

mutta oikein ihanina lumisia päiviä jokaiselle...

HanTa ja Kimi 8kk1pv + ipana rv 4+5
 
Vitsit HanTa, onnea kovasti :hug: :heart:

Meiän tytölle nousi kuume illalla siitä piikistä. Ihan yht'äkkiä tuli, oli koko päivän iloinen ja hymyileväinen. Sitten vaikutti väsyneeltä kun kitisi ja vietiin aiemmin iltapuuhille. Ehdotin miehelle että huvikseen mitataan kun otsa ja toinen poski hiukan lämmin niin kuumetta olikin 38,4. Annettiin panadolia ja koitettiin saada toinen syömään. Tosi huono ruokahalu oli, normaalisti syö illalla 150-200ml niin nyt hyvä kun 100ml tunnin aikana ja sitten nukahti yöunille. Nukkui kyllä siinä välissäkin muutaman kerran. Toinen oli niinraasu kun selvästi oli kipeä ja ihan väsynyt. Yö meni kuitenkin ihan hyvin kahdella syötöllä ja yöllä kuume oli laskenu ja ruoka kelpasi niin kuin ennenkin.

TB: tuohon koiran pissimiseen tuskin auttaa toruminen, kun tekee sen mustasukkaisuudesta/huomionhakuisuudesta. Sun pitäis keksiä sille jotain tekemistä siks aikaa kun syötät niin saa oman osansa huomiosta.
 
oii ihanaa Hanta, onnittelut ja oikein paljon jaksamista sekä pienelle tarrasukkia :hug: :heart:


hei, mitä mieltä ootte. pojalla nousi ma-ti välisenä yönä kuume, seilailee pepusta mitattuna 38-39.4 väliä. panadolilla laskee, mutta nousee sitten takaisin. mietin että pitäiskä lähteä lekuriin? mutta toisaalta kun ei se vaikuta muuten kipeeltä, kiukkuinen kyllä :( syö ja juo normaalisti, voiko olla hampaat? korvat, vauvarokko?
odottelen tässä että voi neuvolaan soittaa.

toivova ja pikku potilas
 
toivova-84 meillä ei oo viel koskaan ollut kuumetta,etten oikein ees tiiä kuinka toimisin, mut kyl mä luulisin et menisin lääkäriin. Varsinkin jos kauheen kiukkuinen ni voi olla korvatulehduskin. Toivottavasti saat neuvolassa jonku kiinni ja saat asiaan pätevämpää tietoa.

pikaista paranemista sinne suuntaan!!! :heart:
 
cham ja HanTa :heart: paljon tarrasukkia...

alley niin, pitääpi jotain keksiä..ainakin luulisin että johtuu yösyötöistä kun ei muualla tee.. jos tekis niin sillo vois kyseessä olla tulehduskin..

TA toivotaan että paranee.. :)

pitää men.. kutsu kävi..
 
Cham ja HanTa ONNEA ONNEA!!!! :heart: :heart: :heart: :heart: Mahtavaa!!! :D :D

Meillä on ollut aikamoinen motorisen kehityksen kuukausi... tyttö on oppinut konttaamaan, kääntymäänkin kunnolla vihdoin, nousee polviseisontaan, karhukävelyasentoon ja nyt on alkanut nousemaan tukea vasten seisomaan!!! Hurjaa! Kaikki tammikuun aikana! :eek:

Paranemisia kipeille pikkuisille! :hug: :hug: :hug:

EM ja Myy :heart:
 
Hyvää torstaita kaikille!!
Viime yönä oli monen monta herätystä. Poitsulle tuli eilen nuha ja siksi vaikeaa hengittää nenän kautta.Tänään kaikesta huolimatta saatu jotain aikaiseksikin eli poitsu vaunuiltu uneen, pyykit ripustettu, pullataikina kohoomassa, hieman neulottu...Tänään on sitten vanhempainvapaan viimeinen päivä. Kuinka tämä aika näin nopeasti hurahtikin!!!
 

Yhteistyössä