eskarilaisen kotimatkasta!!

  • Viestiketjun aloittaja "mie vaan"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
[QUOTE="mie vaan";24428422]Päästäisittekö eskarilaista pyöräilemään yksin kotiin kilometrin matkaa?? Onko vielä liian pieni siihen?? Onko kouluilla jotain sääntöjä tällaiseen??[/QUOTE]

Riippuu lapsesta. Ei kai koululla siihen mitään sääntöjä.
 
Huom harmaana
[QUOTE="mie vaan";24428422]Päästäisittekö eskarilaista pyöräilemään yksin kotiin kilometrin matkaa?? Onko vielä liian pieni siihen?? Onko kouluilla jotain sääntöjä tällaiseen??[/QUOTE]

On sääntöjä. Sellaisia että
1) eskarilaisen pitää hakea aikuinen
2) vasta kolmasluokkalainen saa tulla pyörällä kouluun.

Eli EN TODELLAKAAN.
 
..
Joissakin eskareissa saa lähteä ilman aikuista kotiin joissain ei. Itse olisin päästänyt lapsen pyörilemään kotiin, muutenkin kulki matkaa yksin kavereiden luona. Eskarista piti vain aikuisen hakea.

Eli riippuu eskarista, lapsesta ja siitä kuinka hankala reitti on..
 
Täällä saa tokan keväällä vasta pyöräillä. Jos lapsi on vain eskariajan niin minuakin kiinnostaisi tietää, että saako lapsi silloin kulkea yksin? Pari pk:n työntekijää ovat sanoneet, että jos ei ole päivähoitosopimusta niin saisi, mutta varmistusta en ole siihen saanut?
 
"heh"
Täällä myös koulun puolelta määritelty sääntö että vasta 3. luokkalaiset saa pyöräillä kouluun. Ja samoten tuo että eskarilaista ei saa laskea yksin hoidosta. Sitten taas tuo kilometrin pyöräily on vähän siinä hilkulla, riippuu lapsesta ja siitä minkälainen reitti. Jos on autotien viertä tai vähänkään isomman tien ylitystä niin en antaisi oman eskarilaisen pyöräillä itsekseen, rauhallisella reitillä kyllä.
 
Meidän lapset ovat aina olleet päiväkodin yhteydessä olevassa eskarissa eikä sieltä saa lähteä ilman että aikuinen hakee.
Toisekseen missään koulussa missä nuo ovat käyneet ei vielä ekaluokkalaisetkaan ole saaneet kulkea koulumatkoja pyörällä.
 
"vieras"
Pari pk:n työntekijää ovat sanoneet, että jos ei ole päivähoitosopimusta niin saisi, mutta varmistusta en ole siihen saanut?
Täällä ainakin päiväkodin eskarissa oli sääntönä, että piti olla yli 18 v hakija, yksinään ei saanut kulkea. Naapurin tytön saattoivat kerran kotiin, kun tämän pienempään sisarukseen iski oksennustauti ja äiti oli kysellyt, että jos voisi yksin tulla kotiin (matkaa pari sataa metriä).
 
On sääntöjä. Sellaisia että
1) eskarilaisen pitää hakea aikuinen
2) vasta kolmasluokkalainen saa tulla pyörällä kouluun.

Eli EN TODELLAKAAN.
Jep, meillä eskarissa aikuinen jättää lapsen eskariin ja eskari luovuttaa lapsen vain aikuiselle. Eikä riitä että lapsen jättää johonkin parkkipaikalle tai eskarin portille vaan aikuisilla (eskarintäti + vanhempi) pitää olla selkeä kontakti. Näin vastuu lapsesta siirtyy selkeästi aikuiselta toiselle.

Meillä jo tokaluokkalainen saa fillaroida kouluun mutta vanhempien pitää kirjoittaa lupalappu jonka lapsi antaa opettajalle.
 
on
Meillä eskarissa pätee päiväkodin säännöt (täysikäinen hakija pitää olla) ja kouluun saa mennä pyörällä vasta tokalla vanhempien kirjallisella luvalla, kolmannella vapaasti.
 
Meillä ainakin on säännöt, että kukaan ei lähde yksin eskarista! Vain täysi-ikäiselle luovutetaan. Itse vähän kritisoin tätä, koska esim. meillä on välimatka koulun ja kodin välillä noin 200m. Ja minä odotan kotona. Mutta toki ymmärrän, että säännöt samat kaikille.
 
halipupu harmaana
En antaisin, eikä täällä eskarista edes päästettäisi heti syksyllä yksin kotiin. Keväällä voi harjoitella yksin kulkemista, mutta kävellen ja sekin on kiinni ihan eskaripaikasta ja asuinalueesta. Eilen oma poika meinas kaverin kanssa juosta pyörän alle (mammat käveli perässä ja huusi varoituksia), joten mitähän se touhu olisi sitten pyörän kanssa ja ekaluokkalainen on kyseessä.
 
"harmaana"
Sopimuksen mukaan. Meillä poljetaan aamulla koululle isoveljen kanssa. Paljon julmempaa olisi laittaa pikkuinen kaveri kävelemään 2,8 km joka aamu kun isommat ajavat pyörällä edelle...

Turvallisuus on tärkeää mutta aivojakin saa käyttää!
 
on koulukohtaisia eroja
meillä saa mennä pyörällä jo ekaluokkalainen, sanottiin että ei koulu voi määrätä millä lapsenne tulee, vaan jokainen vanhempi tietää parhaiten miten pääsee turvallisesti kouluun.
 
Huom harmaana
"vieras"
meillä saa mennä pyörällä jo ekaluokkalainen, sanottiin että ei koulu voi määrätä millä lapsenne tulee, vaan jokainen vanhempi tietää parhaiten miten pääsee turvallisesti kouluun.
Juuri tänään oli lehdessä juttua noista pyöräilyrajoista. Lain mukaan kuulema ei voi kieltää pienten koululaisten pyöräilyä, vaikka kouluilla onkin omia sääntöjä. Ja kunnat ovat kuulema korvausvelvollisia koulumatkalla tapahtuneista onnettomuuksista noista kielloista huolimatta. Mutta todella kannattaa vähän miettiä, onko se lapsi niin taitava sen pyöränsä kanssa liikenteessä, että hänet uskaltaa sinne päästää. Kyllä monen pienen koulaisen pyöräilyjä iltaisin nähneenä ihan tässä naapurustossa, voi vain ihmetellä, ettei kenellekään ole pahemmin sattunut, onneksi autoilijat ovat olleet aika valppaina yhtäkkiä eteenkääntyvien lapsosten kanssa. Etenkin kaverin kanssa mennessä näyttää kaikki muu ympärillä tapahtuva unohtuvan.
 
"vieras"
Tossa olis meidän eskarissa jo kaksi kiellettyä asiaa.
1) eskarilainen kulkee matkat aikuisen saattajan kanssa
2) pyörällä ei eskariin tulla, ei aikuisen kanssakaan ellei aikuinen vie sitä pyörää pois
 
"uskomatonta"
meidän eskarilainen tulee eskarista bussilla ja kävelee bussipysäkiltä kotiin n. 800m. Anottiin kaupungilta turvallisempaa kuljetusta -ei saatu.
Että se siitä, luovutetaan vain täysikäiselle...
 
uskomaton jatkaa
ja sisko poika, ekalla joutuu menemään bussipysäkille n. 2km, aika pitkä matka ekaluokkalaisen kävellä, joten fillarilla kulkee, eikä ole tullut ohjetta/sääntöä että ei saisi tulla.
 
Täälläkin on samat säännöt kuin usea muukin kirjoitti eli eskarilainen ei saa yksin kulkea. Aamulla aikuinen luovuttaa lapsen aikuiselle ja iltapäivällä aikuinen hakee lapsen aikuiselta.
Aina siis on tavattava vanhemman ja eskariopen/hoitajan.
Eskari toimii koulussa. Koululaiset ei saa mennä pyörällä kouluun kuin vasta kolmannella luokalla.
Ja nyt jäinkii miettimään tuota mites se pyöräily on eskarilaisen kohalla. En oo kyllä kertaakaa nähny täs muutaman vuoden aikana et eskarilaiset olis pyörällä kulkenu. Liekkö sit kiellettyä, en tiijä.
 

Yhteistyössä