Ette kai enää etelän lapset käytä toppavaatteita?

  • Viestiketjun aloittaja Piitti
  • Ensimmäinen viesti
nooh
On jo ohuempaa. Eikä allakaan ole kuin sukkahousut,paita ja neule. Ala-astelaisilla sukkahousut ja farkut,paita,neule/huppari ja ohuempi takki. Tosin 7v laittoi tänään sitkeästi toppatakin. Teinit pukevat mitä pukevat. Turussa asutaan.
 
"hui"
[QUOTE="vantaalainen";23562680]Tietysti käytetään, paljon helpompi pukea kuin villahaalari + välikausivaatteet. Lunta on vielä kymmeniä senttejä päiväkodin pihalla.[/QUOTE]

No ei nyt mitään villahaalareita tarvitse enää laittaa,huh.
 
gfhfj
[QUOTE="vieras";23562494]Mulla on itsellänikin toppis vielä käytössä. Lapsella toppahaalari eikä kyllä noissa rapakoissa rymyämisissä ole yhtään liikaa. Vielä ei ole tarvinnut hikeä pyyhkiä. Tampereella asustetaan.[/QUOTE]

Samoin. Mekin asutaan Tampereella ja lapsilla on toppapuvut käytössä (samoin itselläni toppatakki). Pihassa on vielä korkeita lumikinoksia, eikä toppa-asut ole todellakaan olleet liikaa.
 
"plop"
Itsellä ei ole enää farkkujenkaan alla pitkiksiä, joten miksi laittaa lapsi hikoilemaan :D
Kuraan, jos on menossa möyrimään saataan laittaa lisäksi kurahousut (sisähousujen ja kosteussuojatun ulkohousujen lisäksi).

Aika pitkälti puen sen mukaan miten itsenikin. Mutta pitä muistaa, että Suomi on yllättävän iso maa. Ja eteläinen Suomi laaja käsite. Meillä rannikolla on jo ihan eri kelit kuin sisämaassa.
 
helppoa
[QUOTE="vieras";23562536]Käytän toppavaatteita niin kauan,että vk-puvulla pärjää ilman fleecekerrosta tms.,ihan älytöntä pukea kaksi vaatekertaa päälle ulos lähtiessä,kun yhdellä selviää jos laittaa toppapuvun...[/QUOTE]

sama ajatus täällä, helppo heittaa se toppahaalari niskaan ihan sisävaatteiden päälle, kun taas pukea välikausipuvut ja tunkea sinne alle sukkikset,housut ja fleecekerrasto.
 
Mikä lasketaan eteläks?
Me asutaan länsirannikolla ja vaikka keli olis sen +7-10 niin täällä tuo meri tekee edelleen oman osuutensa ja ilma ei ole vielä ihan niin lämmin et aamusin pärjäis vk-puvulla. Nyt keli on sumunen ja kolea vaikka mittari näyttää +4,5.
 
"vieras"
Vk-haalari, kun toinen toppapuku on jo auttamattomasti liian pieni ja toisesta repesi polvi viimeviikolla tosi pahasti. Meillä on Reimatecin haalari ja play layers-fleecehaalari, eli ihan yhtä helppoa on pukeminen kuin toppapuvullakin. En vaan viitsi enää ostaa uutta toppapukua, kun öisinkin on jo plussaa eikä se haalari kuitenkaan mahtuisi enää ensi talvena.

Talvigoret on vielä jalassa, kun pitävät hyvin vettä, vk-kintaat ja hengittävä villapipo. Lämmin tyttö on aina kuoriutunut vaatteista, kun ollaan tultu sisälle.
 
Kyllä on lapsilla toppapuvut. Tässä meren äärellä tuulee tosi kylmästi, ja lunta on kuitenkin maassa ja maa on kylmä.

Toppapukujen alle meni tänään tosin, tytölle sukkikset ja tunika/mekko ja pojalle lyhythihainen t-paita ja collegehousut.. Mä en ymmärrä miksi haluaisin väen vängällä hankaloittaa elämääni ja alkaa käyttää välikausi vaatteita, jonne joutuisin väliin tunkemaan sitä lämmittävää kerrosta? Lapsillekin on helpompaa ja kivempaa että heitetään vaan puvut päälle ja menoksi.
 
"vieras"
ja juu tiedän että kenneleistä. vaan meilläpäin ei ole ainuttakaan kenneliä. itseasiassa joku hauska erirotujen sekoituskin kävis.. vaan ei oo kellään koiranpentuja... mutta netissä on taatusti sivuja joissa niitä on.. eikös vaan?? mä vaan en osaa etsiä.. joten oisko joku kiltti ja laittais joitain osoitteita joista sitten kävin katselemassa?? niin rotu ois shetlanninlammaskoira. mutta siis sekarotuisetkin kävis.
 
Meillä ainakin käytetään (Espoossa). Tarhan ja koulun pihalla vielä ihan mielettömät määrät lunta, samoin omalla pihalla. Pelkästään kävelytiet alkaa olla pääosin lumettomia. Mä en näe mitään syytä laittaa lapsille välikausivaatteita ja niiden alle fleeceä ja villaa ja ties kuinka ja monta kerrosta sitä sun tätä. Helpompi laittaa toppaa ja alle vähemmän/ohuemmin vaatetta.
 
111
Tänään laitoin ekaa kertaa lapselle vk-haalarin, kun oltiin aamupäivästä kävelylenkillä. Aurinko paistoi ja lämmintä +8. Ei siis oltu lumihangessa, sitten laittaisin varmaan vielä topan.
 
Mama the strange
Tänään ekan kerran puettiin täällä Suomi neidon lantion korkeudella kevyt toppa-asu. Lunta on vielä maassa, joten välikausipukua ei vielä viitsinyt laittaa, toisaalta taas toppapuku on jo aika hikevä, kun aurinko porottaa. Pois e toppavaatteita kuitenkaan vielä siivottu.
 
"Helmi S"
Tää on niin hankalaa vaihetta. Aamulla lähdettiin klo 8.30 pyörällä kerhoon, lämpötila oli +2'C -> toppahaalarit lapsille. Takas tullessa pari tuntia myöhemmin +8'C, ja lapsilla kuuma. Päätin, että nyt vihdoin oli viimeistä kertaa talvikamppeet päällä.
 
papam
no pakkoko se on väkisin jo saada "mukavasti kevyempää" vaatetusta, kun sitten kuitenkin alle saa topata villa/fleece kerrosta ja villapaitaa.. eivät ole tampereella hikisiä ollu vaikka toppahaalari päällä on. helpottaa kummasti kun ei tarvii kuin yksi haalari kiskoa päälle. jos taas kauppaan mennään autolla niin silloin kevät takki ja housut..
 
keski-suomi
Täällä ainaki pk:n eteinen täynnä toppahaalareita aamulla, muutama vk-puku näkyi. Lunta koko piha täynnä, vain ns.ajotie paljaana lumesta, että kyllä vilu tulee lumileikeissä istuen, polvillaan ohuella vaatetuksella kun ulkoilu 9-11 välillä yleensä. Pojalla 5v sisävaate on gollarit, sukat, pitkähihainen pusero ja ulos siihen päälle toppahaalari+kurahousut+rukkaset+ohuempi pipo+kumpparit ...Mutta lämpötilasta, tuulesta jne mielestäni riippuu mitä puetaan oli talvi tai kesä :)
 
"vieras"
Itä-Suomi, juuri nyt varjossa +9, kyllä tuolla vk-vaatteilla pärjää, ei itsellänikään ole enää pariin viikkoon ollut toppatakkia päällä. Just äsken oltiin ulkona ja 3-vuotiaalla pitkähihainen t-paita, fleece ja vk-takki, kuuma oli kuulemma.
 
Maa vielä jäässä
Niin kauan kun lapsi pyörii lumessa, käytämme talvihaalareita. Mene itse ohuilla vaatteilla lumeen ja routaiseen maahan pyörimään ja testaa, onko lämmin olla parin tunnin ulkoilun jälkeen.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja KiviäkinKiinnostaa;23563598:
Meillä ainakin käytetään (Espoossa). Tarhan ja koulun pihalla vielä ihan mielettömät määrät lunta, samoin omalla pihalla. Pelkästään kävelytiet alkaa olla pääosin lumettomia.
Jaa, Ilmatieteen laitoksen mukaan Helsingissä on enää 10 cm lunta.
 
"Hanna"
Mä jätin itse vasta viime viikolla topat pois. Omat lapset käyttää nyt fleecevuorellisia kura-asuja tai kevyttoppa-asua ja kurahousuja. Hoitolapsilla on vielä toppapuvut. Meilläkin on pihassa vielä iso lumikasa, jossa lapset könyävät suurimmaksi osaksi, niin ei tartte pelätä mitään pissatautia sitten. Välikausipuku vaatisi sit kuitenkin enemmän kerroksia alle, joten halpompi se näin on:) Samaten kun asumme ihan lähellä merta, ja tuuli välillä on raaka.
 
[QUOTE="vieras";23564476]Jaa, Ilmatieteen laitoksen mukaan Helsingissä on enää 10 cm lunta.[/QUOTE]

Niin?

*muoks* Täällä ainakin on koulujen ja päiväkotien pihat aurattu täyteen julmetun kokoisia lumikasoja. Mein omalla pihalla on lunta vielä 1 metri.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä