G: Imetitkö toista lasta pitempään kuin ensimmäistä?

Ihan mielenkiinnosta kyselen gallupia, että imetittekö toista/jälkimmäisiä lapsia pitempään kuin ensimmäistä?

Entä jos ekan lapsen imetyksessä oli vaikeuksia, oliko niitä myös jälkimmäisten kanssa?

Meillä on kakkonen toiveissa, ja välillä mietittyttää imetysasiat... Ekan kanssa oli aluksi taistelua imetyksen kanssa, myöhemmin helpompaa.
 
Juu,eka imetys kesti 3kk ja oli melko tuskaista,nyt toinen imetys on kestänyt jo 7,5kk ja mitään lopetukseen viittaavaa ei ole ilmassa.Tämä toinen on mennyt oikein mukavasti ja sujuvasti vaikka isosisko oli 2v kun poika syntyi ja imetyshetkistä ei rauhallisia saanut tekemälläkään. ;)
 
Esikoista imetin 10kk vanhaksi, oli pakko lopettaa laktoosi-intoleranssin vuoksi. Nyt tätä kakkosta 1v6kk imetä vieläkin kun hänellä taas lehmänmaitoallergia niin on vähän "pakko" imettää. Tosin saattaisin imettää häntä vaikka ei allerginen olisikaan...
 
katrillix harmaana
Kahta ekaa imetin kumpaakin n. 7kk. Se tuntui minusta hyvältä ja siinä vaiheessa kummatkin alkoivat määrätietoisesti kääntää päätään pois ja imetys jäi, kun eivät enää "olleet kiinnostuneita". Kolmannella ajattelin, että eiköhän tässä samaan tyyliin mennä. mutta niin, niin ne lapset yllättää. Eipä kelvannut tutit, tuttipullot eivätkä korvikemaidot. Niinpä sitten ihan hyvällä mielellä imetin kolmattani 1v1kk asti. :)
 
viera
Esikkoa imetin vuoden, sujui hyvin.
Kuopusta imetin n. 11 kk, jolloin ei enää huolinut rintaa (olisin muutenkin vieroittanut 1v. tienoilla). Myös kakkosen kohdalla imetys sujui hyvin. :)
 
Ekaa imetin 2-3kk kun ei oppinut syömään ilman rintakumeja (tosin jälkeen päin harmittaa kun en ollut löytänyt imetystukilistan sivuja et olisin jaksanut yrittää vielä) ja kakkosta imetin 8kk, jollon me yhdessä lopetettiin imetys (eli en tiä kumpi lopetti)! Esikko syntyi etuajassa ja kkonen täysaikaisena joten siksi toi syöminen oli molemmilta erilaista!
 
pistäytyjä
Esikoista imetin 1v8kk ja lopetin ollessani noin 3.kuukaudella raskaana. Imisi varmaan vieläkin jos olisin jatkanut... :LOL: (tyttö 8v.) Kakkosen vieroitin 1v.11kk:n iässä tai vieroittui melkein itsestään eikä koskaan ollut niin tisuriippuvainen kuin siskonsa. Kolmoseni on tasan 1v.nyt ja tarkoitus on imettää niin pitkään kuin poika haluaa. Kaikkien kanssa imetys lähti alkuun hyvin käyntiin eikä korvikkeita ole koskaan tarvittu, mutta kolmosen kanssa olen kokenut lakkoilut ja tisuraivareita joskus 4-9 kuukauden iässä. Syynä useimmiten hampaat tai korvatulehdus.
 
En.

Esikoista imetin 10 kk, josta täysimetystä 4 kk ja äidinmaidon luovutustakin lähes 4 kk. Poika oli syntyessään 3,5-kiloinen ja 4 kk:n iässä muistaakseni noin 8-kiloinen jne. Hän oli kaikin puolin standardivauva, helppo kuin mikä!

Kuopusta imetin vain n. 2 kk. Rintatulehdus sotki kakkosen imetyksen, kun poika oli n. 1 kk:n ikäinen. Maidontarvekin oli iso isolla pojalla. Oli syntyessään reippaasti yli 5-kiloinen. Lypsin jonkin aikaa pojalle maitoa, mutta sitten jatkoimme Tuttelilla, kun maito väheni edelleen.

Meillä näin. =) =)
 
toista imetin pitempään.

eka oli maailman vaikein imetettävä. heti olis tarvinnu olla tissi suussa ku nälkä iski ja jos ei ollu ni järkyttävä raivari. siitä huolimatta (ja muitten ihmisten lauseista"mää en kyl jaksais jos tollai huutas", "kuin jaksat viel"ym.ym. kaikesta huolimatta imetin ekaa 8kk:tta lopetti itte pienellä avustuksella.

vaaviani imetin n.1v2viikkoa. ihan erillainen imetettävä.rakasti tissimaitoa ja söi missä vaan ja miten vaan. ja nautti ja sen näki ja huomas ihan selkeesti.
En pahemmin välittäny lauseista "vieläkö imetät" ja "et kai sää ny enää imetä" (poika isokokonen). Sanoin että imetän niin kauan ku poika tahtoo.
(en oo imetysintonen,mut itte vierottamista kannatan jos äiti jaksaa)
Ja si lopetin ku vanhempi joutu sairaalaan ja nuorempi hoitoon vanhemmilleni, päätin että jos pärjäs sen ajan ni saa se si loppua,vaikka maitoo tuli kuukausi lopetuksen jälkeenki ihan normaalisti vielä, en silti jatkanu.

HAIKEEEEEETA!!!
 
esikoista imetin 2 kk ja sit tuli paha rintatulehdus... paise avattiin ja makoilin sairaalassa viikon, enkä enään uskaltanut imettää....

kuopusta imetin 8 kk ja vältyin tulehdukselta.

=) tsemppiä imetykseen!
 
äiti-87
ainakin aion imettää toista pidempään kuin ensimmäistä :) aika näyttää kuinka käy esikoinen on nyt 1v1kk ja toinen syntyy marraskuun lopulla.. eli esikoisen kanssa lopettelin täysimetyksen 4kk:iässä kun siirryttiin kiinteisiin ja siitä pikkuhiljaa kokonaan.. kun halusimme alkaa yrittämään toista ja imetysaikana menkkoja ei tullut :) rintakumien avulla imetin kun vauva ei saanut muuten otetta rinnasta ja välillä oli taistelua sen kumin kanssakin.. saa nähdä kuinka käy toisen kanssa sitten!!
 

Yhteistyössä