G: Mikä on älyttömin asia, josta olet joutunut maksamaan esim. ravintolassa?

  • Viestiketjun aloittaja "pumpulipallo"
  • Ensimmäinen viesti
"pumpulipallo"
Musta tuo oli jo aika älytöntä, kun Iltasanomissa oli juttu, että Helsinkiläisravintola veloittaa vesilasillisesta 7 euroa.:O Jutussa selitettiin, että sillä hinnalla saa kyllä sitten juoda niin paljon vettä kuin haluaa. Mutta silti...Aika älytön hinta ainakin mun mielestä vedelle.

Mikä on älyttömin asia, josta olet joutunut maksamaan ravintolasa tms. paikassa? Mikä asia ei ole ollut hintaansa nähden kohdillaan?
 
vier
Pidän jokseenkin naurettavana etelä- eurooppalaista käytäntöä, jossa joutuu maksamaan pöydästä. Siis siitä, että kun olet tilannut ruuat ym. maksat vielä pöydän käytöstä.
Heh. En ole aiemmin tuollaisesta kuullutkaan, mutta on kyllä hölmöä. :D

En ole itse joutunut maksamaan mistään hölmöstä, mutta hölmöin kuulemani oli se kun palstalla oli juttua että nykyään joissain ravintolan maksupäätteissä on kohta johon näpytetään ennen korttimaksun pin-koodia se tippisumma.
Eli jos et tiedä siitä niin vahingossa voit näpyttää pin-koodisi tippisummaksi, joka on siis 4-numeroinen luku. :O
 
vierailija vaan
Välilasku Turkissa ja olimme siellä yhden yön hotellissa, reilu 10v sitten. Otin minibaarista pienen pähkinäpurkin ja siitä veloitettiin lähtiessä 16 dollaria! Ei nyt ihan kuulunut ketjuun, mutta siine päin..
 
"lumipallo"
Mä ihmettelin tota vesijuttua, koska ku myö ollaa käyty esim ABC:llä, ni siellä vesi on ollu ihan ilmasta... Mut eihän sitä varmaankaan mihinkään kunnon ravintoloihin oikein voi verratakaan...
 
"vierailija"
Monissa pizzerioissa (ei niin pikaruokalamaisissa kuin perus kännikebulat) maksaa täytteenvaihto esim. euron. Ainakin Tampereella Napolissa on saanut taktikoida, että kannattaako ottaa fantasiatäytteinen pizza vai vaihtaako valmiista vaihtoehdosta täytteen.
 
säpäle harmaana
Eiköhän se pizzan puolittaminen maksa sen takia, että jotkut saattavat ottaa sitten mieluummin ne kaksi kokonaista pizzaa, kuin maksaa puolittamisesta. Ja toisaalta siinä tapauksessa ravintola palvelee kahta asiakasta, tarjoaa molemmille paikat, astiat jne. Eli ei varmaankaan ole kyse siitä, että veitsi kuluu tai siihen leikkaamiseen menee pari sekuntia aikaa.
 
pölkkypää
Alkuperäinen kirjoittaja Hanssi Välimäkinen;29288030:
No luuletko ettei se veitsi siitä kulu? Luuletko ettei se 10sek joka työajasta leikkaamiseen menee maksa mitään työnantajalle?

Käytät vielä samalla reissulla ravintolan vessaa, luuletko että se kakka turahtaa puhdistamoon ihan ilmaiseksi?
Tuota, se maksu pyydetään siksi että se puolitettu pizza tarjotaan sitten kahdelta lautaselta, kaksilla ruokailuvälineillä syötynä, eli tulee enemmän tiskiä...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hanssi Välimäkinen;29288030:
No luuletko ettei se veitsi siitä kulu? Luuletko ettei se 10sek joka työajasta leikkaamiseen menee maksa mitään työnantajalle?

Käytät vielä samalla reissulla ravintolan vessaa, luuletko että se kakka turahtaa puhdistamoon ihan ilmaiseksi?
Eli pitsan puolittaminen maksaa 10 Ruotsin kruunua.
 
"yks"
Mä jouduin kahvilassa maksamaan muistaakseni 1,50€ lounassetelin käyttämisestä maksuvälineenä. Olin ihan ajatuksissani siinä maksutilanteessa, niin en kiinnittänyt huomiota asiaan kun vasta ulkona enkä tyrmistykseltäni saanu mentyä takaisin kysymään asiasta.
 
eri mieltä
[QUOTE="vierailija";29288232]Monissa pizzerioissa (ei niin pikaruokalamaisissa kuin perus kännikebulat) maksaa täytteenvaihto esim. euron. Ainakin Tampereella Napolissa on saanut taktikoida, että kannattaako ottaa fantasiatäytteinen pizza vai vaihtaako valmiista vaihtoehdosta täytteen.[/QUOTE]

Helpottaa keittiön työskentelyä. Jos maksua ei ole, niin kaikki pitsat ovat fantasioita.
"Otan opera specialin, mutta kinkun tilalle jauhelihaa, tonnikalan tilalle katkarapuja ja salamin tilalle pepperonia kiitos"
 
ve
Alkuperäinen kirjoittaja eri mieltä;29288661:
Helpottaa keittiön työskentelyä. Jos maksua ei ole, niin kaikki pitsat ovat fantasioita.
"Otan opera specialin, mutta kinkun tilalle jauhelihaa, tonnikalan tilalle katkarapuja ja salamin tilalle pepperonia kiitos"
Eipä se näin tunnu menevän niissä pizzerioissa, joissa maksua ei ole. Useimmat ottavat kuitenkin listapizzan, koska se on helpompaa ja fantasia maksaa poikkeuksetta enemmän.
 
Ravintolassa te ette maksa pelkästään siitä vedestä, vaan myös siitä tarjoilijan palvelusta. Siltä tarjoilijalta vie aivan yhtä paljon aikaa tarjoilla pöytään lasi ja pullo vettä kuin lasi ja pullo viininä. Eri asia on joku ABC, jossa kaikki on itsepalvelua tai vähintäänkin paskaa palvelua. On aivan normaalia suomessa sisällyttää palvelun hinta tuotteen hintaa. On mielestäni aivan ymmärrettävää että veden tarjoileminen pöytään maksaa joissain hienommissa ravintoloissa, joissa sen asiakaalle saattaminen myös maksaa yrittäjälle.

Italiassa olen joutunut maksamaan siitä leivästä, joka kysymättä tuodaan ruokailun yhteydessä pöytään. Maksu ei ole maskua leivästä, se leipä on ilmaista. Mutta se palvelu maksaa, kun se leipä tuodaa pöytään.

Italiassa myös kahvikupillisen hinta riippuu siitä juotko ja haetko sen itse tiskiltä, vain tuodaanko se sinulle päytään. Palvelu maksaa.
 
okjaeth
On mielestäni aivan ymmärrettävää että veden tarjoileminen pöytään maksaa joissain hienommissa ravintoloissa, joissa sen asiakaalle saattaminen myös maksaa yrittäjälle.
Mikähän logiikka tässä on, että "hienommissa" ravintoloissa vesi maksaa ja vieläpä paljon. En usko, että tarjoilijat saisivat kuitenkaan kovin paljon suurempaa liksaa kuin ihan "normaaleissa" ravintoloissa, joissa vedestä ei veloiteta.

Voisiko joku chez dominiquessa ja vastaavissa käyneenä todeta, minkälainen show ja elämys tämä veden pöytään tuonti oikein on, kun se nyt vaikuttaa olevan maksullisen palvelun arvoista.
 

Yhteistyössä