G: Millä adjektiiveilla lastasi kuvaillaan neuvolakortissa?

Aika hauska aloitus. Piti ihan katsoa:

Esikoinen: Upea, puhelias, hieno, terve, iloinen, nauravainen, avoin, jäntevä, nopea. Iloista ja puheliasta käytetty eniten.

Kakkonen: Hymyilevä, naurava, vilkas, tyytyväinen, terve.

Kolmonen: Jäntevä, tyytyväinen, iloinen, virkeä, menevä, reipas, terve hoikka.

Hmm... Kakkosen kohdalla on adjektiivivajausta. Esikoisen kohdalla niitä on viljelty paljon enemmän. Piti tarkistaa ja löytyi vielä kaksi lisää. Heh, huvinsa kullakin. Tosin nuo adjektiivit oikeasti muuttuu tekstiksi "kaikki ok" sen jälkeen, kun pojan kasvu lakkasi ja sitä alettiin tarkkailemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tyttö:
Jäntevä, kaunis, tyytyväinen, hymyilevä, nauravainen, iloinen, hyväihoinen, reipas, pirteä, touhukas, luottavainen, puhelias, kiva, taitava, selkeäsanainen.

Poika:
Jäntevä, hyvä poika (hih), kaunisihoinen, tyytyväinen, vilkas, taitava (motorisesti), reipas, suloinen, iloinen, pitkä, sopusuhtainen.
Lempparikohtani: Ihana, kaunis, suloinen, terve hieno vauva! Sen kirjoitti suht viimeisillään raskaana ollut lääkäri, joka mm. kyynelehti kun poika hymyili hänelle. Hormonit :D
 
"myö"
Oispa mielenkiintoista nähdä yksikin neuvolakortti, jossa lukis: veltto, väsynyt, ruma, huonotuulinen, tyytymätön ja kaikin tavoin epämiellyttävä lapsi :). Eiköhän meidän lapsilla suht samat adjektiivit ole kaikilla.
 
Non compos mentis
Molemmat olleet jänteviä ja hyväntuulisia, pienempinä merkintä myös virkeydestä. Puhelias yms. Tuollaisia siellä on. Eivät ole itkeneet neuvolassa edes rokotusten aikana, liekkö huomasvat edes. Olleet sellaisia, jotka mielellään jääneet vieraankin tädin kanssa ja höpöttäneet omiaan.
 
Yeb
Kiva alotus, nostellaan samalla :)

Nyt 3v:lle on kertynyt eniten sanaa tomera. Kakkosena temperamenttinen ja reipas. Sitten suloinen, herttainen, tyytyväinen, naurava, taitava, rauhallinen ja ujo.

Pian 6kk ikäiselle on tullut eniten sanoja jäntevä ja rauhallinen. Myös hyväntuulinen, suloinen, valloittava, tyytyväinen, tomera ja tarkkaavainen.
 
[QUOTE="myö";22222419]Oispa mielenkiintoista nähdä yksikin neuvolakortti, jossa lukis: veltto, väsynyt, ruma, huonotuulinen, tyytymätön ja kaikin tavoin epämiellyttävä lapsi :). Eiköhän meidän lapsilla suht samat adjektiivit ole kaikilla.[/QUOTE]

Juu, tottahan se on, että positiiviset kommentit takuulla korostuu neuvolakorteissa. Ja miksi ei korostuisi - valtaosa lapsista on juuri sellaisia kuin kuin korteissa lukee. Ainakin noin lyhyellä tapaamisella kuin neuvolakäynti on ;). Ja muutenkin - arjessa niitä hyviä puolia ei vanhempi ehkä aina huomaa, kun on kiire ja väsyttää jne.
 
kolmikkko
esikoinen: jäntevä, tyytyväinen, jäntevä, tempperamenttinen, energinen, terve, energinen, touhukas ja virkeä, terve, iloinen ja energinen sirkuttaja, yhteistyökykyinen, reipas ja mukava, reipas.

keskari: rauhallinen ja tyytyväinen, tyytyväinen, terve veikeä iloinen, hyvä ihoinen, terve virkeä, touhukas, terve reipas, reipas, yhteityökykyinen, reipas ihana, taitava

kuopus: rauhallisen oloinen, tyytyväisen oloinen, liikkuvainen poika (5kk), jäntevä iloinen, reipas, ihana ja touhukas, reipas, reipas ja yhteistyötaitoinen.. [äidin huom. nuo ekat tyytyväisen oloiset yms. on vaan oloisia, vaikein lapsi ikinä, ei nukkunu-lekku ja kitisi aina :)]
 
Lunatic
jäntevä tyttö
hymytyttö
terhakas
tyytyväinen neiti
touhutyttö
touhukas neiti
reipas tyttönen
ihana vauhtityttö
reipas tyttö
taitava tyttö
pirteä tyttö
keltevä (??) liikkeissään

Luinkohan oikein ton keltevän, mitä tarkottaa?

ja se todellakin on edelleen touhukas vauhtityttö, toisin kuin äitinsä. :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
[QUOTE="myö";22222419]Oispa mielenkiintoista nähdä yksikin neuvolakortti, jossa lukis: veltto, väsynyt, ruma, huonotuulinen, tyytymätön ja kaikin tavoin epämiellyttävä lapsi :). Eiköhän meidän lapsilla suht samat adjektiivit ole kaikilla.[/QUOTE]

Haha! Vaan mikä mun mielestä on oikeastikin mielenkiintoista on se, eroaako tyttöjen ja poikien adjektiivit toisistaan. Tyyliin, korostetaanko tytöillä suloisuutta, hyvää käytöstä ja muita "tyttömäisiä juttuja" ja pojilla taas pontevuutta, reippautta, liikunnallisuutta ym. "poikamaisia asioita".
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22221799]
Kirjottaakohan neuvolan tädit koskaan mitään negatiivista?[/QUOTE]

Ei varmaan suoranaisesti, mutta negatiivisesti tulkittavia asioita, kuten
- ei puhu
- pituuskasvu hidasta
- painon nousu hidasta jne
kun ei mene ikätasonsa mukaan tai on jotain ongelmaa, tavallaan faktojen toteamista
 

Yhteistyössä