G: milloin lapsesi on oppinut puhumaan lauseita kunnolla?

  • Viestiketjun aloittaja hmmm
  • Ensimmäinen viesti
hmmm
Meillä on 1v5kk poika ja hän puhuu täysin ymmärrettävästi, kolmen sanan lauseita keskimäärin ja tosi paljon sanoja puheessa. Kysyy myös "Mitä?" ja osaa sanoa "kakka" "pissa" ja tarkoittaa niitä. Ja paljon muutakin osaa, ja puhua pälpättää ja myös lauleskelee ja toistelee jonkin verran lyhyitä lorun pätkiä. Onko tämä nyt ihan normaalia, vai tosi aikaisin kehittynyt puheessa meillä? En kysy leuhkiakseni lapseni taidoilla, ihmettelen vaan.
Minusta esikoisemme osasi puhua myöhemmin vasta näin hyvin, ehkä lähemmäs 2-vuotissyntymäpäivää.
 
anjuusa
Voi, meillä on selkeiden lauseiden puhuminen vielä edessäpäin! Tyttö on 1v8kk ja alkoi puhua vasta kolme kuukautta sitten. Nyt pälättää kuin papukaija ja yhdistelee vasta ensimmäisiä kahden sanan lauseita. Ihanaa seurata, kun toinen oppii joka päivä jotakin uutta! Tähän asti in ovat olleet lähinnä liikkuminen, tanssiminen ja kiipeily - hienoja lajeja neki :) .
 
Meillä on myös varhainen puhuja ja poika, useinhan sanotaan että tytöt kehittyisivät puheessa paremmin. 1 v 3 kk iässä alkoi tehdä kolmen sanan lauseita tyyliin "Äiti on tuossa" "Tuossa on auto" jne. Nyt on 1 v 6 kk ja puhuu paljon ja hyvin ja pitkiä lauseita (maksimissaan 5-6 sanaisia), matkii myös kaiken perässä. Osaa laulaa muskarin lauluja pitkät rimssut esim. pienen pieni veturi, aamulla kerrran jne.

Eikä ole tarkoitus minunkaan leuhkia, kerron vain kun kysyttiin :) Miksihän sitä aina ottaa puolustuskannan :) Hauskaahan se on kun lapsi puhelee.
 
Esikoinen puhui 1,5v lyhyitä lauseita, 2v:nä ihan täysin ja selkeästi, myös kaikki kirjaimet.
Kakkonen osasi mm. 1v3kk:n iässä laulaa "joulupuu on rakennettu"-laulusta 4 säkeistöä nuotilleen. Piti silloin kuvata videollekin tuota laulua, että itekin saa isompana katsoa. Oli 1,5v kun laskin et osaa melkein 50 eri laulua ja aika monesta useemman säkeistönkin. Puhui tuossa iässä täysin.
Kolmonen, nyt 1,5v, sanoo vain sanoja. Kuukauden sisään on tullut valtavasti uusia sanoja. Sitä ennen tuntui, ettei hän opi ollenkaan puhumaan, kun oli niin iso ero tuohon kakkoseen.
 
Mimosa
Ihan on normaalia. Meillä sanat alkoi pulputa hiukka ennen 1v ja useamman sanan lauseita tuli sinä 1v4kk. Nyt 2,5v on kuin radio: puhuu, laulaa ja loruttelee kokoajan =)
 

Yhteistyössä