G: Missä n. 1½-vuotiaanne nukkuu päiväunet?

Viikonloppuisin ulkona parvekkeella kun on hiljaista, vieressä kaksi rakennustyömaata joissa viikolla aika kova meteli. Ja siis viikolla nukkuu sisällä, mut se on aika hankalaa kun pitää olla hissuksiin :/
 
Heidi
Alkuperäinen kirjoittaja Miracles:
Alkuperäinen kirjoittaja Weatherwax:
Sängyssään. Ei meillä hissutella lasten päiväuniaikana(kaan)
Onko teillä iso asunto? Imuroitko/käytätkö sähkövatkainta yms. lapsen nukkueessa?
Meillä on kaksio. Ihan normaalisti imuroidaan/katsotaan telkkaa/jutellaan vauvan nukkuessa.
 
No mut sehän on ihan hyvä jos vielä nukkuu partsilla niin ei tartte "hissutella". Wimpusti nukkuu sisällä omassa (isossa ) sängyssä, enkä mie ainakaan sillon viiti imuroida, mutta kyllä pesukoneet päällä voi olla...
 
Poika 1 v 6 kk on nukkunut omassa sängyssään jo jonkun aikaa. Rattaissa nukkui aikaisemmin ulkona, mutta koska päivähoitoon on menossa syksyllä, niin ajattelin hyvissä ajoin totuttaa nukkumaan sisällä. Yllättävän helposti onnistui. Ekoina päivinä vähän itkeskeli sängyssään, mutta nukahti nopeasti itsekseen. Nukahtamisvaiheessa yritetään esikoisen kanssa olla pari minuuttia vähän hiljempää, mutta kun taapero on nukahtanut, ei häiriinny kovin helposti. Ei herää edes siihen, että ovikello soi yllättäen ja koirat nostaa kauhean metelin.

Mä olen vähän sitä mieltä, että herkkäunisuus on osittain opetettu juttu. Jos pienestä asti lapsi totutetaan siihen, et kotona ei ole mitään ääniä nukkumisaikana, niin takuulla herää isompana joka rapsahdukseen. Me ollaan ihan tarkoituksella pidetty meteliä (normaaleja elämisen ääniä ) lasten nukkuessa ja molemmat nukkuvat häiriintymättä, vaikka imuroisi tai ovikello soi. Eräs kaveri taas on ollut hiipimislinjalla ja heillä ei voi tehdä yhtään mitään kun lapsi on nukkumassa, ettei vaan herää.
 
Meidän pian 1v10kk keskimmäinen nukkuu parhaillaan ulkosalla päikkärit ja ulkona nukkuu aina, kun vaan mahdollista. Rakennustyömaa on ihan tuossa lähellä, mutta melu ei haittaa.

Jos nukkuu sisällä, niin meillä ei myöskään hissutella. Kaikki kolme lasta ovat tottuneet nukkumaan "metelissä".
 
Ei ollut mulle,mut vastasin kuitenkin
Alkuperäinen kirjoittaja Miracles:
Alkuperäinen kirjoittaja Weatherwax:
Sängyssään. Ei meillä hissutella lasten päiväuniaikana(kaan)
Onko teillä iso asunto? Imuroitko/käytätkö sähkövatkainta yms. lapsen nukkueessa?
3h keittiö ja kyl meil ainaki imuroidaan ja(ei niin hiljainen) isoveli touhuu omiaan vaikka toinen nukkuu sisällä
 

Yhteistyössä