G: palapelit, leikkaaminen, piirtäminen, maalaminen...

Esikoinen kiinnostui palapeleistä hieman vajaa 1-veenä (silloin nuppipalaelejä), samoin nuorempi. Sakset tulivat kuvioihin vanhemmalla noin 2-vuotiaana, nuoremmalla puolitoista vee, jolloin nuorempi kiinostui myös maalaamisesta (pensseleillä) tosissaan. Edeleen reilun vuoden saksien käytön jälkeen nuorempi ei ole kiinnostunut leikkaamaan viivaa pitkin, vaan tekee pienen pientä silppua, joka täyttää koko talon.

Hienomotorinen kehitys (tietysti myös sitä edeltävä karkeamotorinen kehitys) ovat edellytyksiä lapsen näpertelylle. Lapsi tekee siten kun kiinnostaa, mihinkään ei oikein voi kiinnostusta herätellä muuten kuin antamalla mahdollisuus tutustua rauhassa. Aloitetaan paksuilla kynillä ja nyrkkiotteella ja kun kynästä on sormiote, niin saksetkin voisivat olla jo kiinnostavia (eikä lapsi turhaudu, kun ei vielä osaa).
 
helppo muistaa.. tällä hetkellä 2v 3kk poika on TODELLA innostunut piirtämään...papereita käy hakemassa tulostimesta! ja kynät veljensä kaapista+ mustekynät pöydältä jos on jäänyt :eek: piirustuksia ympäri asunnon lattioita jne. :whistle:
vajaa 5v poika harjoittelee kirjoittamaan siis pitää malliksi sanoja kirjoittaa ja yrittää perässä :)
pienempää ei vielä hirveesti palapelit kiinnosta, isommalla osittain innostus lopahtanut<br><br>
 
Meillä on piirtämiseen innostuttu ensin, n. 2 v 3 kk ja paperit tietenkin tulostimesta. Seuraavaksi haettiin sakset ja silppua syntyy urakalla, lehtiroskiksesta saa kaivaa.

Sitten napsahti vesivärit (2 v 5 kk) ja viimeisin villitys on palapelit. Palapelitkin lähtivät tavallaan yllättäen, kun ostin sellaisen ison puupalapelin (30 os) ja poika ihastui. Sitten tuli 25 palan pahvinen palapeli kirjakerhoon liittyessä ja sepä kiinnosti ihan valtavasti. viimeinen viikko on koottu sadan palan Nalle Puhia, mutta siinä tarvii jo apua.

Kirjoittaminen ei kiinnosta pätkääkään, joskus sanoo tekstiä piikkilangaksi. Ja puhuminenkin on meillä vielä varsin vähäistä, enemmän toiminnan mies.

On niin kiva katsella kun toinen opettelee innoissaan =) Ja äitikin pääsee helpomalla, kun sisäaktivitetteja löytyy. Ei ole enää sitä ainaista lelujen rahjaamista ja hyppimistä. :saint:
 
Vanhempi lapseni ,joka nyt jo 6v, kiinostui palapeleista alle 1v,saksilla osasi jo leikata 2v ,mutta piirtäminen ja maalaaminen häntä on ruvennut kiinnostamaan vasta joskus 4v iässä hänellä on karkeamotoriikan viivästymä ja lievä hienomotoriikan viivästymä,mutta palapelejä hän kasaaa vaikka silmät kiinni ja motoriikkaa on parannettu toiminta terapialla.Nuorempi lapseni joka nyt 2v ei ole kiinnostunut palapeleistä,saksista eikä oikein piirtämisestäkään muutaku seiniin :LOL: mutta eiköhän tuo opi jossain vaiheessa kaikki nuo ku isompikin on kerran oppinut.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.10.2006 klo 13:54 tittelintuure kirjoitti:
...Nuorempi lapseni joka nyt 2v ei ole kiinnostunut palapeleistä,saksista eikä oikein piirtämisestäkään muutaku seiniin :LOL: mutta eiköhän tuo opi jossain vaiheessa kaikki nuo ku isompikin on kerran oppinut.
Uuh... nuo seinät ovat saaneet kyllä meilläkin osansa. Nyt on alkanut paremmin pysyä homma hanskassa tai pikemminkin piirrustukset paperissa. :D

Mikähän siinä on että tyttö ei koskaan piirrellyt seiniin, mutta tämä kakkonen... voi rähmä kun yhtään kynää ei kärsinyt näkösälle yhteen aikaan jäädä. Mitenhän tuon kolmannen kanssa :kieh:
 

Yhteistyössä