G: Suuri vaunu/ratas gallup :)

Laitetaanpa tähän galluppia, varmaan löytyy muitaki näitä asioita pähkäileviä :whistle: :D

*Minkä merkkiset ja malliset?
*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?
*Plussat ja miinukset?
Linkkiä/kuvaa millaset vaunut/rattaat on kyseessä :)
 
Viimeksi muokattu:
ei ole käytännön kokemusta, koska esikoista odotellaan

Meidän valintamme oli Brio GO, koska samaan runkoon saa vaunukopan, turvakaukalon ja myöhemmin istuinosan. "Yläosien" vaihto onnistuu näppärästi. Ulkonäkö meidän makuun. Aisa ei ole heittoaisa, mutta yläosia voi käyttää molemminpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Olisin myös kiinnostunut kolmipyöräisten vaunujen kokemuksista!? olen jostain saanut päähäni, että sellaiset olisi saatava! Erityisesti kiinnostaa kuinka ne kulkee lumella ja sohjossa, sekä ovatko oikeasti kiikkerämmät kuin nelipyöräiset!? Erityisesti kiinnostaa jos jollakin on kokemusta kummastakin versiosta :)
 
Meillä on Brio Happy Mixed - yhdistelmät, vuoden 2010 mallia.

Ominaisuudet:
* Säädettävä työntöaisa työntäjän mukaan (95-103cm)
* Istuinosa käännettävissä joko selkä- tai kasvot menosuuntaan
* Jalkatuki on säädettävä, samoin istuinosa
* Ainakin uudessa 2011 mallissa on UV-suojattu kuomu, en muista oliko tässäkin mallissa.
* Irrotettavat ja pestävät tekstiilit
* Tilava tavarakori

Plussat:
+ Heijastimet, jotka näkyvät suuntaan
+ Meillä vaunujen väri ruskea, ei siis juurikaan näy lika
+ Runko sopivan joustava
+ Vaunut ei ole liian isot
+ Hyvännäköiset :)
+ Helposti kasaan taitettavat

Miinukset:
- Vyöt voisi olla paremmat (en tiedä ovatko erilaiset tämänvuoden mallissa)
- Heittoaisa olisi plussaa, vaikka eipä tämäkään pakollinen
- Aurinkolippa olis myös hyvä (tämä löytyy 2011 mallista!)

Kaikenkaikkiaan meidän mielestä todella hyvät yhdistelmät. Meillä mukana tuli pehmeä kantokoppa, jota ei kylläkään ehditty esikolla käyttää kun nämä vaunut hommattiin kun poika jo istui itse ratasosassa. Kakkoselle on sitten ihan uusi kantokoppa. :) Meillä muistaakseni alumiinirunko ja Eva-pyörät (siis itse täytettävät).

Linkki --> http://www.brio.fi/fi-FI/To_Go_Stroller/Prams_and_Push_Chairs/Happy/Happy_Mixed.aspx

Linkissä siis tämänvuoden Happy Mixedit, joissa joitakin eroavaisuuksia vuoden 2010 malliin. Muutokset on mielestäni plussaa, kuten esim. aurinkolippa. Tämänvuoden mallissa on valittava 3 runkotyyppiä, viimevuonna taisi olla vain kaksi.
 
*Minkä merkkiset ja malliset?
-Teutonia Mistral vm. 2004. Ostettiin esikoiselle uutena, ovat nyt käytössä jo kolmannella vauvalla.

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?
Yhdistelmärattaat, joissa on heittoaisa, iso kuomu ja korkea istuintila, makuuasentoon menevä selkänoja, sopii vastasyntyneestä alkaen kantokassin/kopan kanssa, kankainen tavarakori, puhkeamattomat umpikumirenkaat, iso makuutila, pehmeä kantokassi joka muuntuu makuupussiksi/jalkapussiksi isommalle lapselle. Taittuu pieneen tilaan ja on kevyet, muistaakseni noin 14 kg.

*Plussat ja miinukset?
Plussia: Kevyet ja ketterät työntää, iso makuutila jossa mahtuu vielä 2-vuotiaskin lapsi nukkumaan, pehmeästä kantokopasta saa tilavan makuupussin missä mahtuu isompikin vauva nukkumaan, erittäin kätevä Teutonian oma hyttysverkko. Kaikki kankaat voi irroittaa ja pestä pesukoneessa. Saatavilla paljon Teutonian omia lisävarusteita.
Miinuksia ei ole ilmennyt kuuden vuoden käytön aikana! Ovat erittäin kestävät ja laadukkaat rattaat.

Linkkiä/kuvaa millaset vaunut/rattaat on kyseessä
http://www.tatziloo.org/mistral.jpg
(ei ole meidän oma kuva, sorry alkup. kuvan omistajalle... :) Kuvassa meidän rattaista poiketen ilmakumirenkaat, muutoin sama malli)
 
*Minkä merkkiset ja malliset?

Ora Taiga 2009 vai oliskohan ollunna 2008 vuoden viimeinen malli

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?

Ora Taiga 2011 - Orasel

*Plussat ja miinukset?

+ heittoaisa joka toimii helposti ja kätevästi
+ kunnollinen jousitus, joustaa mutta on jämäkkä
+ kangas pitää vettä hyvin ilman sadesuojaakin jos sade yllättää
+ isot ilmakumirenkaat joita ei kovin usein ole tarvinnut pumppailla

- ... en osaa sanoa mitä muuta kaipaisin noihin kärryihin, niissä on kaikki mitä haluttiin ja mitä on tarvittu, en keksi mitään moitittavaa.
 
Otokka
Esikoinen tulossa, joten käyttökokemuksia ei vielä ole, mutta eteisessä odottavat Teutonia Prestiget ja Baby Jogger City Minit. Molempien pohjalla tarkat tuotevertailut :). Vaatimuksina mm. helppokäyttöisyys ja tukevuus, koska meillä on iso koira.

Teutoniat ovat tilavat yhdistelmät heittoaisalla ja neljällä ilmakumirenkaalla, paljon lisävarusteita saatavilla. Niitä olen suunnitellut arkikäyttöön pidemmille lenkeille erilaisissa maastoissa ja päiväunien nukkumiseen yms. Baby Joggerit ovat tukevamman tason matkarattaat kolmella isolla pyörällä ja ne on suunniteltu kulkemaan mukana mun pienessä autossa ja käytettäväksi etenkin kauppareissuilla yms. Molempiin saa adaptereilla kiinni turvakaukalon.



 
Meillä on ABC:n yhdistelmät
4 isoa ilmakenno pyörää (ei tarvii pumpata)
kova kantokoppa
heittoaisa
vaikka ovat isot, niin ketterät kaupoissa
Hyttyssuoja on kiinni siinä päälle tulevassa suojassa, mutta kesää varten ostin vielä irrallisen hyttyssuojan kun ei tarvii mitään peittoja vauvuissa.
taittua työntöaisa, on kätevä hisseissä ja julkisessa liikenteessä.
päällisestä saa mm pussin sitten kun istuu rattaissa.
Meillä on myös Cragon matkarattaat
Surkeat sohjossa, mutta kesällä varmasti hyvät.
Kääntyvät kätevästi kaupassa ja niihin mahtui hyvin emmaljungan pehmeä kantokoppa, niin saan pikkuista kuljetettua niillä.
Ostettiin nämä kun niihin saa Cragon kaukalon kiinni. Ja kaukalo haluttiin, koska siinä oli telakka.

Kummatkaan rattaat eivät ole sieltä kalleimmasta päästä.
 
Teutonia Mistral S:t vm 2008.

Niissä on kääntyvät etupyörät ja se on tärkeää. Vaikka pyörät on pienet, ei yhdessäkään loskassa tai lumessa ole ollut ongelmia. Sen sijaan heittoaisalla ei tee mitään kääntyvien etupyörien kanssa, koska ei niillä oikeasti voi liikkua niin, että pienet pyörät on takana. Kopan/ratasosan heittää parissa sekunnissa toisinpäin eli sitä tulee käytettyä enemmän.

Muita plussia.. Ei ole ollut mitään vikoja eikä huollontarvetta.
Renkaat on ilmakennot eli niitä ei tarvi pumpata.
Hyvin saatavilla lisäosia kuten aurinkolippaa ym.
 
Tänne hankittu Emmajungan citycrossit. Aivan ihanat, en varmaankaan näe niissä miinuksia, tai no, ehkä korkea hinta (itse ostin käytettynä mutta uudenveroisina).

Näihin saa, ja mulla onkin, ratasosa erikseen, ja saa koottua Emmaljungan "osista" melkein millaiset vaan, tarkoitan että kangasosia saa ostettua, runkoa, sun muuta, vaikka todennäköisesti kaikkiin muihinkin vaunuihin saa. Taitavat olla luokkansa kevyimmät työntää, ja siltä tuntuvatkin. Puhkeamattomat ilmakennorenkaat, lisäksi kopan kaltevuuden säätöä ja pyörien jousituksien säätöä sun muuta, mihin en oikeastaan ole vielä perehtynyt... Tässä linkki omieni kuviin:

Aijaa.com - 7826062.jpg

Aijaa.com - 7826063.jpg
 
Meillä ollut tähän asti käytössä Brio Happy yhdistelmät. Poika nyt 1v 4kk. ostin käytettynä, mutta uudenveroisina tais siis olla vuoden 2008 mallia

http://www.brio.fi/fi-FI/To_Go_Stroller/Prams_and_Push_Chairs/Happy/Happy_Classic.aspx

Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Talvivauvalle kova kantokoppa oli hyvä, koska oli suojaisa ja sinne mahtui paljon päälle ja paljon peittoja ympärille. Ilmakennorenkaat ja hyvä jousitus - toimivat kaikissa Suomen sääoloissa ja luonnossa. Iso tavarakori mulle erittäin tärkeä, koska käyn ruokakaupassa usein vaunuilla. Heittoaisaa ei oo kaivattu, koska kopan saa hyvin käännettyä toisinpäin. "lennosta" sitä suuntaa ei tuu ikinä vaihdettua. Yhdistelmien istuinosa oli sitten kans ihan toimiva. Iso ja siihen mahtui hyvin. Valjaat oli mun mielestä myös huonot - hankala laittaa ja hankala säätää yms. Kevyet, ja kiva kun kaikki tekstiilit saa pestyä koneessa.

Nyt ostettiin Phil & Teds Explorerit

http://philandteds.com/products/push/explorer

Koska halusin kolmipyöräiset. :D Eli noilla edellisilläkin periaatteessa olis pärjätty, mutta halusin ketterämmät rattaa. Näissä poika istuu tukevammin. Saa paljon lisäosia. Tykkään, että on ketterät, kun etupyörä kääntyy, saa myös lukittua etupyörän. Hyvät jousitukset ja iso tavarakori. Ilmalla tätettävät pyörät, hyvin toimineet. Säädettävä työntöaisa, menee kapeampaan tilaan, menee pieneksi autoon pakattaessa. Koska mä en halunnut pienipyöräisiä matkarattaita, mutta noi yhdistelmät on tosi isot autossa, niin valittiin nää. Hyvin pystyy työntää sohjossakin ja jos ei, nii voin vetää lumikinoksen yli. Näihin saa sisaristuimenkin, että jos toinen lapsi siunaantuu on valmiiksi tuplarattaat. Kivan väriset, meillä on musta-lime. No olen tykännyt tos paljon näistä uusista. Säästetään silti no briot mahdollisesti tulevalle kakkoselle. Pientä lasta en näissä nukuttais, ei oo niin suojaisa ja kantokoppa on tosi pieni ja ahdas. Hyvät valjaat on näissä ja hyvä aurinkosuoja. Paljon lisävarusteita. Nää kyllä on aluksi vähän kiikkerän tuntuiset, kun on tottunut noihin nelipyöräisiin, mutta muutaman viikon harjoittelun jälkeen tuntuu tosi tukevilta, enkä enää lähtis minnekään niiden yhdistelmien kanssa. Ihanan ketterät ja mukavat.
 
Meiltä löytyy tälläiset :)

Aijaa.com - 7839592.jpg

Toivottavasti onnistuin laittaa linkin oikein !
Kokemusta käytöstä ei vielä ole kun pikkunen vasta pyrkimässä maailmaan, mutta uskoisin olevan tosi hyvät ja jämäkät. Merkki on anmar. En tiedä paljon uutena maksavat kun itse ostin kirpparilta käyttämättömänä. Mutta jos jollain on kokemusta kyseisistä vaunuista, niin olisi kiva kuulla :)
 
Olisin myös kiinnostunut kolmipyöräisten vaunujen kokemuksista!? olen jostain saanut päähäni, että sellaiset olisi saatava! Erityisesti kiinnostaa kuinka ne kulkee lumella ja sohjossa, sekä ovatko oikeasti kiikkerämmät kuin nelipyöräiset!? Erityisesti kiinnostaa jos jollakin on kokemusta kummastakin versiosta :)
Minulla on kokemusta kummistakin. Olen hoitanut paljon sisarentyttöjä, joilla oli kahdet erilaiset nelipyöräiset vaunut. Liikuin heidän kanssaan peruskärryttelyä kävelytiellä, busseissa ja spårassa sekä erilaisissa sisätiloissa. Eniten syletti, että 4-pyöräiset vaunut olivat kankeat kääntymään ja työntäjä potki jatkuvasti jalkojaan jarruun ( olen 170 cm pitkä eli en edes mikään gasellinjalka).

Valitsimme itsellemme Gesslein Spirit-3-pyörät pehmeällä kopalla. Valintaperusteet olivat:
+ tarpeeksi jalkatilaa isälle (186 cm) sekä äidin vauhdikkaalle ulkokävelylle
+ hyvä aisan pituussäätö
+ kuomun suojaavuus talvivauvalle
+ kevyt kääntää ja käsitellä
+ autokopan kiinnitysmahdollisuus (adapterit)
+ tarpeeksi ylhäällä oleva vaunukori eli hyvä vaunun maavara
+ isot pyörät

Kaikki valintaperusteet ovat toteutuneet hyviksi ja toimiviksi tämän 5 kk mitä ollaan näillä työnnelty menemään. Tämä aika on siis suurimmaksi osaksi ollut talvea ja rankinta säätä mitä Suomessa on tarjolla.

Parasta:
Kääntyvyys ilman voimankäyttöä!!! Vaunu kääntyy oman keskipisteensä ympäri eli se on notkea käyttää pienessä eteisessä, kaupan hyllyjen välissä, kahvilan pöytien välissä tms . Lisäksi vaunua voi tarvittaessa ajaa todella hyvin yhdellä kädellä, jos joutuu ottamaan vauvan syliin tai availemaan ovia. Eron todella huomaa, jos on joskus juntannut menemään 4-pyöräisellä hyökkäysvaunulla.

Jos tykkää ulkoilla ja kävellä "pitkällä askeleella" niin nämä on mahtavat siihen. Naisillakin on ulkokävelyllä suht pitkä askel, ja saa rauhassa antaa mennä ilman, että potkii jalat jarruun. Myös isä saa mennä hyvää lenkkivauhtia, kun aisan saa säädettyä tarpeeksi pitkälle.

Työntöaisassa on nappulat, joista aisan saa taitettua ihan alas jolloin pääsee lähelle vauvaa ja sama ominaisuus tekee sen, että vaunut mahtuvat pieneen hissiin ja bussin keskiosaan tukkimatta tietä.

Kiikkeryys:
Ainakaan Spiritit eivät ole yhtään sen kiikkerämmät kuin 4-pyöräiset ja minulla on käyttökokemusta kummastakin.
Etupyörän saa Spiriteissä lukittua ja sitä voi käyttää kun nostaa/laskee vaunua etupyörän varassa. Olemme olleet vaunujen kanssa paljon liikenteessä mm. heiluvissa busseissa ja raitiovaunuissa eikä edes niissä ole ollut mitään kiikkeryysongelmia.

Loska-ajo:
Talvi 2011 oli todella runsasluminen ja hyvin rullasi kolmipyörä, mutta lumiominaisuuksissa oleellisempaa lienee pyörien koko kuin määrä.

Mahdolliset huonot puolet:
- vaunukoriin saa laittaa vain 4kg painoa, mutta se ei ole vielä meitä haitannut.
- 3-pyörän ketteryys on ihanan koukuttavaa

HUOM. meidän käyttökokemukset on siis vain näistä Gesslein Spiriteistä.
 
*Minkä merkkiset ja malliset?
Gesslein Vision, 3 pyörää

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?
Lukittava tai vapautettava etupyörä: ihku esim shoppaillessa, kääntyy kivasti hyllyjen välissä
Ilmakumit: äänettömät, kevyet, harvoin vaatineet pumppausta ( olleet käytössä jo kahdella vaavilla )
puolikova kantokopsa: myöhemmin saa kovikkeet pois ja lämpöpussiksi ( 11 kg vaavi nukkunut lämpöisen hyvin ja suojassa.
+ kevätkeleille kevyt jalkapeite
+ ihania kuoseja :)

*Plussat ja miinukset?
+ keveys
+ monikäyttöisyys
+ mahtuu pieneen tilaan ja yhdellä painalluksella ( porrasperäinen auto, ei ole ollut tarvetta matkarattaille)
- Kuomu hiukan lössähtävä, vaatinut kiristystä useampaan otteeseen
- ei heittoaisaa, mutta kääntämällä ratasosan onnistuu suunnan kääntäminen ja itse olen tehnyt sen jopa lennossa vaikka vaavi jo + 11 kg ( ikää 10 kk eli iso)
- pakettiin kuuluva sadesuoja muovinen ja ahdistava ( myyjä suosittelikin heti toisen merkkistä, ja Brion toiminut hyvin näissä )

Nämä nyt tuli pikana mieleen, pääsääntöisesti ollaan oltu tosi tosi tyytyväisiä :) Suosittelen!
 




meidän vaunut en oikeen osaa viel antaa plussia ja miinuksia

sen voin sanoa että aivan ihanat ovat.. esprit i'coon merkkiset.. ostin käytettynä mukaan tuli kaukalo, ratasosa ja hoitolaukku.. olen ihan suunnattoman rakastunu noihin.. <3
 
Hei nöhverö .. Kummat teille on Teutonia Spiritit vai Gesslein Visionit?
Gessleinillä ei ole Spirittejä. Meinaa

Meillä oli esikoisella 3-pyöräiset Gesslein Vision s:t. Ihan huiput. Ei kiikkeryyttää. Lumessa ja loskassa kulki, kun lukitsi etupyörän. Tylläsin todella.

Nyt pohdin Teutonia Spiritin ja noiden Gessleinien välillä.. Gessleinit olis paljon edullisemmat.

Gessleinin Swiftit on matkarattaina ja kaukalon kanssa saavat jäädä tulokkaallekkin käyttöön. Niitäkin voin kehuja, todella toimivat!
 
Viimeksi muokattu:
Heippa

Myös kokemuksi kaksosten rattaista kuulisin mielelläni. Eniten mietityttää kun Emmaljungan ainoassa kaksos mallissa (twin nitro) on ne pienet kääntyvät pöyrät. Kulkevatko ne lumessa/sohjossa

Myös kaikki kokemukset Hartan ZX II olisi tervetulleita. Hartanit kiinnostaisi kun niihin saisi kiinni myös kaukalot, niin toimisi samalla travel systemsinä. Mutta niissä myös nuo pienet etupyörät.
 
Minäki alottajana voisin tähän tietenki vastata :D mmilia08:lla olikin samanlaiset vaunut näköjään, toisinlaisin kokemuksin tosin...

*Minkä merkkiset ja malliset?
-Esikoiselle ostettiin Firkon7-yhdistelmävaunut

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?
-Yhdistelmävaunut, koppa laitetaan ratasosan päälle
-Heittoaisa
-Integroitu hyönteisuoja
-Isot renkaat, saa sekä tavallisella että "aluvanteilla"
-Puolikova kantokassi (saa myös kovalla kopalla)

*Plussat ja miinukset?
+Isoilla renkailla pääsi hyvin kulkemaan talvella
+Lämpimät vaunut talvella toppauksien ansiosta
+Kivaan ulkonäköön ihastuttiin

-Reilusti alle vuoden käytössä alko ilmetä niin paljon vikoja
--heittoaisa, selkänoja ja jarrut jumitti, kangasosat alko hajoilemaan jne.
-Alunperinkin osa kangasosien neppareista oli laitettu vääriin kohti,
-Meillä reilun vuoden ikänen esikoinen ei ratasosaan sopinu enää istumaan kunnolla eikä nukkumaan päikkäreitä :confused:
-Melkoset vankkurit, vei mielestäni melkosesti tilaa autossa kuin myös kaupoissa...
-Vaunujen runko löysty inhottavasti käytössä
-Lapsen matkustaessa kasvot menosuuntaan päin raskaat työntää ja kääntää. Lisäksi vaikka olen lyhyt niin jalat osuivat toistuvasti vaunujen runkoon kävellessä...


Muutamalla tutulla ja kaverilla myös kyseiset vaunut ja miltei samoja ongelmia heilläkin, joten en ole ainot joka on joutunut näihin vaunuihin pettymään :|

Linkkiä/kuvaa millaset vaunut/rattaat on kyseessä
T:mi Koskimki - Lastentarvikkeita suoraan maahantuojalta!
 
Viimeksi muokattu:
Nostetaanpas ku oli tipahtanu :wave:

Meillä esikoinen on toisen syntyessä melkein 2v ja tuplarattaat todennäkösesti ollaan ostamassa vaikka aluks meinattiin jotain ihan muuta.
Millasia tuplarattaita teille on hankittu tai millasia aiotte hankkia? :wave:
 
Edellisistä vaunuista on jo aikaa..
1. Muistaakseni oli Brio Kombit:confused:
ja loppuja en muista olivat uudet 2005 esikoisen syntyessä.
Nyt hommattiin toiselle lapselle
1. Emmaljunga City Cross, City Kopalla ja Creme Leatherette kankailla
2. +Kevyet
+ Alumiinirunko
+ Integroitu hyönteissuoja
+ Tuntuu hyvältä työntäessä
Huonoa ei vielä ole kun ei olla päästy tositoimiin:D
 
Meillä ostettiin nämä vanhemmalle pojalle v. 2009 ja nuorempi saanut matkustaa näissä pienestä pitäen v. 2010 lähtien. Näihin vaunuihinja rattaisiin mahtuu isompikin lapsi.

*Minkä merkkiset ja malliset?
- Filuu M100 Evolution

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?
- Yhdistelmävaunut, koppa laitetaan ratasosan päälle
- Heittoaisa, joka myös säädettävissä
- Pitkä makuutila niin kopassa (80 cm) kuin rattaissa (100 cm)
- Remmijouset
- Isot ilmakennopyörät
- Techno -kankaat, jotka ei likaannu helposti

*Plussat ja miinukset?
Kaikki muut plussaa, paitsi miinuksena remmijousien puhdistaminen vähän työlästä

Filuu M100 Evolution yhdistelmvaunut | Pikku Pingviini
 
Viimeksi muokattu:
*Minkä merkkiset ja malliset?

Emmaljunga Nitro City

*Millasia ominaisuuksia kyseisissä menopeleissä on?

Ostettiin näihin citykoppa, saatiin yhdistelmät
integroitu hyttyssuoja
kääntyvät etupyörät
..ja paljon sellaisia ominaisuuksia mitä ei tule edes ajatelleeksi

Kaikenkaikkiaan olemme olleet nyt reilun vuoden käyttökokemuksella enemmän kuin tyytyväisiä. Kannatti satsata vähän enemmän rahaa!

*Plussat ja miinukset?

+todella kevyet ja näppärät työntää vaikkemme kaupungissa asukkaan
+hienot
+integroitu hyttyssuoja oli ehdoton
+menevät aika pieneen kasaan
+suht. helppo kääntää rattaiden menosuuntaa
-ei heittoaisaa


Linkkiä/kuvaa millaset vaunut/rattaat on kyseessä

Lastentarvike
 

Yhteistyössä