G: te joilla kaksi lasta

  • Viestiketjun aloittaja kymysys
  • Ensimmäinen viesti
pilviini harmaana
Ekan kesto kaikkiaan 12h ja toisen 6h. Eka oli kauhu-kokemus epäonnistuneine puudutuksineen. Toinen oli miellyttävä kokemus, jossa spinaali toimi ja synnytys eteni sujuvasti loppuun saakka. Niin, toisesta todella toipui samantien.
 
Sessan
Eka tuli perätilan takia sektiolla, paranin nopeasti ja ilman sen kummempia ongelmia. Toinen tuli alakautta ja synnytys oli hieno, paitsi että peppu repesi täysin... kaiken kukkuraksi alakerta tulehtui tooosi pahasti ja jouduin takaisin sairaalaan viikon jälkeen ja olin viikon tiputuksessa. Ja kipeää teki! Toipumiseen meni hirveästi aikaa.
 
Eka oli paljon vaikeempi, vaikkakin toinen oli niin nopee että kipu oli pahempaa..
Ilman puudutuksia molemmat (tai sainhan mä sen ekallakin kertaa, mut ei se yhtään toiminut, toisella kertaa eivät ehtineet laittaa kun oli niin yllättävän sutjakka toimitus..).

Mut ekalla kertaa pää oli ympärykseltään 2cm isompi, ja se on musta aika iso ero kun se tuolta alakerrasta puskee ulos. Muuten olivat melko samankokoisia.
Repeämiä ei kuitenkaan tullut kummallakaan kertaa.

Eka synnytys kesti melkein 10,5h, toinen 2,5.
 
IhanaValo
Eka käynnistettiin, käynnistelyineen kaikkineen kesti varmaan 2½ vuorokautta. Ponnistusvaihe melkeen 2 tuntia-->imukuppi.
Toinen synnytys kesti n.5 tuntia, lähti itekseen käyntiin jne.Ponnistus 15min.
Toinen oli siis helpompi, huomattavasti :)
 
mulla
molemmat käynnistetty, eka yliaikaisena, toka vkolla 38 raskaushepatoosin takia.

Sinänsä synnytykset menivät saman kaavan mukaan, eli molemmat oli nopeita (4,5h/3,5h) ja ponnistusvaiheet aika lyhyitä (12min/3min). Mutta se mikä teki ekasta käynnistyksestä hankalamman, oli että käynnistyminen kesti 2vrk ja toisessa lähti heti (vaikka viikkoja vähemmän).

Kipee en ollu kummastakaan ennen varsinaista synnytyksen alkua (siis ekat supparit oli täysin kivuttomia), sitten sain kipulääkettä kun tarvitsin.

Eli yhtä helppoja, toka helpompi nopeudessaan ja siinä että käynnistyi heti
 
no voin sanoa et eka oli siin mieles helpompi et toinen synty koton ilman tukea (siis puoliso ei ollu mukana)
mut toinen oli taas siin mieles helpompi ettei mitään kipulääkkeitä tarvittu /keretty antaa... ei ollu töhnelö sen päivää eikä myöskään sen jälkeen...
tosin parantuminen tästä toisesta (mielen kannalta) oli paljon rankempi kun kerkes kotont syntyy
 
liila
Eka oli pidempi ja vaikeampi. Kesti 5,5 h, josta ponnistusvaihe (1,5 h) oli yhtä tuskaa. Kakkonen syntyi helposti, vaikka oli vähän isompi vauva. 2,5 h ja ponnistus 2 min (eli kahdella työnnöllä ulos). Kumpikin tuli luomuna.
 
HERKÄT ÄLKÄÄ LUKEKO!

Eka kesti melkein 19h josta ponnistus 1h45min. Koko synnytys lieventelemättä teurastus |O enkä varmasti liiottele. Verta lattialla, jopa seinillä, lapsi 4430g, 53cm ja pää huimat 38,5cm :( . Pojan pää vieläpä vinossa ja häntäluu tiellä. Häntäluu murtui ison äänen saattelemana, emätin repesi ja kohdunkaula myös. Tehtii iso episiotomia. En halunnut puudutteita. Sinnittelin. Sain isot määrät oksitosiinia vaihdittaan suppareita ja kun viimein kivut järkyttävät, ja sanoin antakaa mitä vaan, en ehtiny saamaan kuin reilu tunnin kestävän kohdunkaulan puudutteen koska lääkäri ei ollu käytettävissä. Kun lääkäri tuli imukupilla auttaan, se oli mies joka nauroi mulle ja komensi etten saa huutaa :eek: . Hän on saanut potkut sittemmin :kieh: se oli sika. Kaikkineen niin järkky kokemus et ihmettelen miten minä ja poika selvittiin vammoitta ja hengissä :(

Tyttö 3115g, n.53cm, pää reilu 36cm syntyi muistaakseni reilussa 4h:ssa ja ponni 14min. Oli nopeeta koska käynnistettiin pikku murulla tabua. Oli nopea,kipea ja raju. Pyysin heti epiduraalin salissa kun raju kipu sai mut tolaltani enkä halunnut koska pojasta tullutta helvettiä. Sain, mutta meni vikaan eikä auttanut kuin ois pitäny :(. TAAS murtui häntis ja taas repesi emätin ja taas repes kohdunkaula. Notta :whistle:

Eli toinen oli helpompi. :wave: :D
 
laku
Ekaa synnytin melkein 20 tuntia ilman puudutteita,ja sitten tehtiin hätäsektio.Toista synnytin puolet vähemmän aikaa, mutta ihan yhtä tuskallisesti, kun ei mahtunut tulemaan ennenkuin kätilö nousi tuolille ja painoi nyrkeillä mahaan..auts..repesin pahoin ja toipuminen kesti..ja kesti..ja kestää vieläkin,aikaa siitä jo 4 vuotta.Kammo jäi molemmista,tälle suurperheestä aina unelmoineelle ei tule koskaan syntymään lisää lapsia. :(
 
mää vaan
Alkuperäinen kirjoittaja Sanna80:
Eka kesti pidempään, mutta kaikkiaan oli ehkä kivempi kuin toinen. Toinen eteni niin vauhdilla että meinasi taju lähteä ensin kivun kanssa ja sitten vedin överit ilokaasusta ja olin ihan tajuttomuuden rajamailla sen vuoksi... :ashamed:
mut vasta sitten ku istukkaa yritettiin irrottaa, tokassa siis ku ei meinannut irrota, et piti oikeen nukuttaa et tipahti sitten, onneks ei tarvinnut ronkkia. Muuten kakkosen tai oikeestaan kolmosen synnytys oli parenpi kuin ekan oli nopee n.4,5 tuntia ponnistus 5minsaa, ei repämiä yhtää vaikka oli ekaa 400g painavanpi. Vatsaa vaan sattu supistukset niin perhanasti, eikä spinaalipuudutus siihen auttanut, epiduraalia en kerennyt saamaan, eka oli oikein pitkän kaavan mukaan 12h!
 

Yhteistyössä