G:vaipoista

ihan mielenkiinnosta haluisin tietää että paljonko teillä kuluu vaippoja vuorokaudessa? meillä menee 3-5 vaippaan vuorokaudessa. tyttö ei syö öisin joten sillon emme vaippaa vaihda. tyttö on nyt 5kk. kiitos jos joku viitsi vastailla :heart:
 
Haginalle
Noin 8-9 kpl :LOL: Mutta me käytetään kestoja joten ei tarvitse laskea vaipanvaihdoin hintaa ;) Alkuun meni maitokakka-aikaan yli 10kpl ja ne oli vielä kertiksiä :ashamed: Mutta siis lyhyesti, oli kumpia tahansa niin tykkään vaihtaa ettei tarvi toisen pissaisessa vaipassa olla =) (tosin meillä kakataan vieläkin 4-5 kertaa päivässä :x ) Tyttö nyt 11kk

Haginalle
 
Sinttien äiti
Nyt tuo nuorin on jo yli 1 v, mutta vastaan alle 1 v:nä olleen tilanteen mukaan.

Eli riippui päivästä. Yhdessä välissä ei pissannut öisin kuin 3-4 yönä viikosta, joten sen yön vaippa jäi kuivaksi. Ja päivällä kävi potalla sen verran ahkerasti, että koko päivän vaippa saldo jäi 2-3 kpl. Siis ikää tuolloin 8-11 kk. Ja sitten jonain päivänä meni 6-8 vaippaa samassa iässä, kun ei päästy potalle.

Ihan pienenä, alle 2 kk ikäisenä, tuli sinappia ihan jatkuvasti, joten vaippojakin meni 10-14 kpl. Sitten ne kakat harvenivat 3-5x/pvä, joten vaippojakin meni vain 6-10 kpl.

Niin ja nyt 1v3kk ikäisenä vaippoja menee pk:ssä 3-5/pvä, kotona 2-3 ilta&yö.

Mutta enpä murehdi noita vaippojen menoa, sillä nuo vaipat on hankittu jo edelliselle lapselle ja pyöritetään pääosin samoilla vaipoilla jo toista lasta. Jos kertiksiä tarvitsen, niin on vielä esikoiselle vajaa 4 vuotta sitten ostettuja vaippoja toista pakettia ja samoin löytyy toista merkkiä kakkoselle ostettuja vaippoja vielä paketillinen, ikää reilu 2 v vaipoilla.
 
mie
3-5 vaippaa vuorokaudessa :eek: enpä tahtois olla tämä vauva :'( kokeilepa joskus menkkojen aikaan vaihtaa sidettä 3 kertaa päivässä....vastaa aikalailla tota tilannetta
ja meillä kestoillaan n. 8-10 vaippaa päivässä B)
 
huttuska
peesailen edellisiä, vaihtoväli on 2-4 tuntia. Meilläkin kestoillaan ja samoilla vaipoilla aion vaipattaa tulevan pikkusisaruksen. En tykkää lasta pissaisessa vaipassa pitää. Oltiin äskettäin viikko reissussa ja siellä käytettiin kertiksiä, sama vaihtoväli silloinkin päti. Pitempään ollessa vaipasta tulee painava ja ennenkaikkea haiseva :eek: möntti.
 
Minusta 3 vaippaa vuorokaudessa kuulostaa kamalan vähältä! Bakteerit alkavat kyllä lisääntyä pissaisessa vaipassa, vaikka se vielä imisikin lisää.

Liberon sivuilta nappasin tällaisen ohjeen:

Kuinka usein vaippa pitää vaihtaa?

Pikkulapset pissaavat useammin kuin isommat, joten vaippa tulisi vaihtaa viisi-kuusi kertaa päivässä, joskus jopa kahdeksan-kymmenen. Kakkavaippa on aina vaihdettava heti.

On järkevää tarkistaa vaippa ennen ja jälkeen ruokailun sekä varmistaa, että lapsella on kuiva vaippa aina nukkumaan mentäessä.

Öisin vaippa vaihdetaan vain jos vauva on kakannut tai jos vaippa vuotaa (mutta siinä tapauksessa vaippa on vain liian pieni, kokeile siis suurempaa kokoa).
 
Meilläkin osakestoillaan eli 1 kertis yöllä ja kestovaippoja päivän aikaan 5-8 riippuen päivästä. Kyllä 3-5 vaippaa on ihan liian vähän! Ei tartte sitte isompana ihmetellä et mioks lapsi ei opi potalle ku on jo vauvasta asti tottunu makuuttaan omassa p...ssa!
 
Iiiääk! 3-5 vaippaa päivässä????? Pissaako se vauva vaippansa ihan täyteen? Totta jos puhun, en viittis etes ehdottaa tommosta määrää.

Meillä menee useita, samat vaipat pyörii molemmilla lapsilla, aina puhtaana päälle, ja heti lirin jälkeen pois. Vaihtoväli on päivällä max. 3h, yöllä on yksi vaippa.
 
ihmettelevä
Alapas nyt ap vaihtamaan se vaippa useammin. Lapsesi on arvokkaampi, hänen ei tarvitse muhia omissa eritteissään tuntitolkulla. Mieti, millaiset bakteerit ehtii kehkeytyä vaippaan, siirtyä sieltä iholle ja mahd. vielä imeytyä verenkiertoonkin sinä aikana, kun eritteet reagoivat vaipan kemikaalien kanssa.

Nyt järki käteen! Toi olikin hyvä vertaus miettiä, miltä tuntuisi itse muhia muovinen, eritteinen kertisside vasten intiimialuetta tuntikausia...Voin sanoa, että ei kovin hyvältä, eikä varsinkaan terveeltä.

Ah tätä kestovaippojen ja kuukautiskupin suomaa hygienisyyttä ja vapautta! Ei joudu muhimaan eritteissä, ei äiti eikä lapsikaan :)
 
Lune
Meillä ei lasketa. Vaihdan silloin kun siltä tuntuu. En halua, että poikani joutuu märissä olemaan. Onneksi käytetään kestoja, niin ei mene rahaa sen enempää eikä tuhota luontoa. 3 vaippaa päivässä kuulostaa kauhealta! :eek: Vaihdapa ite kertakäyttöside vain 3 krt päivässä niin tiedät miltä lapsestasi tuntuu. :(
 
Vaihtelee sen mukaan miten paljon lapsi juo ja miten käy pissalla (1.5-vuotias). Alle vuosikkaana, kun ei käynyt potalla, meni hyvinkin se 8-10 vaippaa päivässä, joskus enemmänkin. JOS lapsi on hyvin pienipissinen, voisin kuvitella 5 vaippaa päivässä, mutta eikös 5 kk:n ikäinen vielä ole täysin rintamaidolla, joten kaipa nestettäkin tulee?
 
Nykyään 8-9/vrk. Ennen jopa 15. Mutta mekin olemme kestoilijoita.
Vaipat on jo maksettu koko vaippaiäksi. :saint:
Ei siis muita kuin pesukustannuksia enää.
Olen laskenut kaikki kulut ja jo kahdeksan kuukauden kohdalla tämä on tullut halvemmaksi kuin kertakäyttövaipat. Ja vertailukuluihin laskin silloin vain seitsemän halvinta kertistä vuorokaudessa. B)
 
Esikoisella (2v 2kk) käytetään vaippaa vain reissussa ja öisin, joten niitä menee 1-2/päivä.
Vauvalla (2kk) menee 6-7 vaippaa/päivä. Vaippa vaihdetaan heti kun pissa tai kakka on tullut jos niitä vaippaa tulee. Suurimman osan tuotoksista neiti tekee lavuaariin.
 
Meillä vaihdetaan vaippa suunnilleen 3 tunnin välein ja kakkavaippa tietysti heti. Öisin ei vaippaa vaihdeta. Poika 7kk. Pikaisesti laskisin siis, että noin 5 vaippaa menee päivässä. Vaikka yleensä se vaippa on sitten juuri ennen vaihdettu, kun se kakka tulee ;) eli siitä tulee pari lisävaippaa päivän saldoon.
 
Meillä kanssa vaihdetaan vaippa aika usein. Jossain vaiheessa laskin, että 8 vaippaa/vrk. Mutta luulen sen siinä samoissa pyörivän edelleenkin, ellei joskus enemmänkin niitä mene.

Joskus tuntuu kamalalta tuhlaukselta vaihtaa vaippa yhden pisun (tosin pitkiä pissejä meillä lasketellaankin) jälkeen, mutta kivampi niin. Ainakin äiteen mielelle sekä vaavin pyllylle =)

Kakka tulee 1xpvä. Yleensä aina aamusta. Ja silloin vaihdan vaipan ihan heti... :D
 
Meillä menee noin 8 vaippaa päivässä joista ainakin 1-4 on kakkavaippoja! :) Mä käytän kerttisvaippoja!!

Meillä on päiväksi liiledin 6-9 kg ja yöksi laitetaan 7-15 kg joten yöllä ei tarvii vaihtaan jos ei ole kakkoja!

Poika viikkoa vaille 5 kk:tta<br><br>
 
häh
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.04.2007 klo 15:05 ihmettelevä kirjoitti:
Ah tätä kestovaippojen ja kuukautiskupin suomaa hygienisyyttä ja vapautta! Ei joudu muhimaan eritteissä, ei äiti eikä lapsikaan :)
Miten kestovaippa on hygieenisempi kuin kertis?
 

Yhteistyössä