gallup:alkioiden selviäminen sulatuksesta?

Täällä on nyt tosi monella käynyt niin, että siirtoon ei ole päästy, koska yhtään alkiota ei ole selvinnyt sulatuksesta. Näin kävi meilläkin tammikuussa. Silloin piti olla 1.icsin 1.pas ja 4 alkiota sulatettiin, joista yksikään ei selvinnyt. Pakastin tyhjänä ja seuraavaa icsiä odotellaan...

Nyt on sitten kauhea pelko siitä, että jos seuraavasta tuoresiirrosta ei tärppää, niin on taas tuo pas edessä ja viimekertaiset huonot kokemukset eivät juuri toivoa anna. Onko kellään käynyt niin, että toisella kerralla alkioita onkin selvinnyt, vaikka toisella ei yhtään?

Toivoisin tähän vastauksia kaikilta passin kokeneilta, vaikka muihin ei saisikaan vertailla...

himpunpimpula 1.pas: sulatettu 4 joista selvisi 0
2.pas (laitoin tän nyt esimerkiksi, et vastatkaa tälleen, jos on useampia passeja takana)
 
Tämä on mielenkiintoinen asia siinä mielessä, että vaikka en itse voi "osallistua" vielä, niin kohta kuitenkin ajankohtainen. Meillä PAS tulossa, mutta alkioiden laatu mieityttää...

Moniko soluisia teidän alkiot ovat olleet pakastusvaiheessa?
Normi aika on varmaan 2 vrk punktiosta, jollei ole tehty pitkää viljelyä.

Meillä 3 kaksisoluista samassa oljessa :|
Hoito alkamassa seuraavasta kierrosta.
 
Meillä näin: 1.PAS 2 sulatettiin ja 2 siirrettiin
2.PAS 3sulatettiin ja 2 siirrettiin
3.PAS 2sulatettiin ja 2 siirrettiin

Meillä oli siis noissa yllättävänkin hyvät noi selviytymisprosentit. En muista monikosoluisia noi pakastettaessa oli.
 
3 alkiota sulatettu, 3 selvinnyt täydellisesti

Meillä hoitopaikkana oli Väestöliitto Treella. Meidän lääkäri (joka tosin ei enää ole siellä ) sanoi, että heillä on sellainen systeemi, että alkiot lähes aina selviävät sulatuksesta (hän oli tosin yleensäkin optimistisen oloinen aina). Hän selitti asiaa jotenkin sillä, että kaikki vaiheet tehdään heillä niin hitaasti tai jotain sen suuntaista.

Kaikki alkiot oli meillä ja tuolla kai yleensäkin yksittäin pakastettuja. Niitä ei viljelty sulatuksen jälkeen, eikä siis seurattu niiden jakautumista. Lääkärin mukaan on todettu, että paras paikka alkiolle on kohtu.

Riippuukohan alkioiden mahdollisuudet myös siitä, minkälaatuisia ne olivat pakastettaessa? Meillä kaikki olivat hyvälaatuisia ja olivat sitä myös sulatuksen jälkeen.

Meillä pakkaseen laitetuista soluista osa oli neljä- ja osa kaksisoluisia. En tiedä, kumpia sulatetut olivat.
 
Kahden hoidon pakastealkiot yht. 11 kpl, joista 2 (eri kerroilla) selvisi siirtoon. Alkiot olleet 2 vrk:n ikäisiä 4-soluisia 2-luokan alkioita pakastettaessa. Toisen hoidon tuoresiirrosta (siirrettiin 1 top ja 1 2-lk alkio) syntyi poika. Hoitopaikkana KYS.

-rallis
 
Meille tehty yksi pas, jossa sulatettiin kaksi (4-soluista) ja molemmat selvisi. Raskauskin alkoi, mutta meni kesken (ei johtunut alkiosta, vaan oli kohdussa ongelma :'( ).

Ihme oli minusta, että selvisivät, olivat hitaita jakautumaan eikä koskaan oltu kolmessa aiemmassa hoidossa pakkaseen mitään saatu. Paikka oli Treen Väestöliitto.
 
pohtijatar ja muutkin;

joskus luin jostain, että alkion selviytymismahdollisuuksiin sulatuksessa vaikuttaa myös se, että jos alkiot ovat juuri olleet jakautumassa, kun ne on pakastettu, niin silloin ne eivät selviäisi. Jos taas pakastus, kun ne eivät ole olleet juuri jakautumassa, niin silloin selviävät paremmin... Makes sense, don't you think?

-rallis
 
1. pas:
Meillä 8 sulatettiin ja kaikki kuoli. Oli pakastettu hedelmöittymisen jälkeen ja ajatus, että jakautuvat sitten sulamisen jälkeen. Sanottiin, että kestävät sulatusta paremmin hedelmöittyneinä, vielä jakautumattomina.
Osa otettiin sulamaan siirtoa edeltävänä päivänä. Eivät jakautuneet. Loput sulamaan siirtoaamuna. Eivät kestäneet sulatusta.
Lieneekö ensimmäinen ja viimeinen "pas"...
 
heips..
tämän aiheen innoittamana aloin eilen illalla googlaamaan.. ja löysin tämmöisen tutkielman: https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/11518/URN_NBN_fi_jyu-2006591.pdf?sequence=1

... onhan tossa paljon sellaistakin tietoa, mitä ei ymmärrä tai millä me ei tehdä mitään. MUTTA SILTI luin sen (hyppäsin kyllä "tylsät"/vaikeat kohdat yli) mielenkiinnolla.

Siinä oli just siitä, että millaiset alkiot on parhaita; koska ne kannattaa pakastaa, jotta ne selviää sulatuksesta.. jne... Eihän me voida niihin vaikuttaa ja muutenkin LUONTO kyllä hoitaa homman.
Mutta tuon tekstin perusteella otin heti tänään sinkkiä ja ostan C-vitamiinia ja otan reilut annokset.
TOISAALTA - en mitenkään voi siihen vaikuttaa, kiinnittyykö näistä mun alkioista kumpikaan.

Sit mä aloin miettiä, et miksi ne kaikki hoitoja tekevät yksiköt käytä SITÄ PARASTA kasvatusliuosta, jos niissä kerran on eroja... Mielenkiintoista tekstiä kyllä mun mielestä. :)

Tulin siihen lopputulokseen että ainakin toinen mun alkioista on oikein priimaa selviämisen kannalta, sillä se on 8-soluinen ja luultavasti 3 päiväinen... toinen onkin 11-soluinen, eikä luultavasti niin hyvä, koska on kai jakautunut liian nopeasti. SAmalla hetkellähän(en kyllä oikeesti tiedä kuinka samalla, mutta ainakin muutamassa tunnissa, kai) nuo on hedelmöittyneet...

 
Dreamer: Oli tosiaankin mielenkiintoinen tutkimus. Mietin ihan samaa, että kun yksi kasvatusliuoksista oli selkeästi muita parempaa niin toivottavasti omalla klinikalla juuri se on sitten käytössä. Selailin niin nopeasti, etten huomannut tekstiä siitä, että sinkkiä ja c-vitamiinia kannattaa käyttää. Mitä juttua niistä oli?
 
^^no kun siellä oli siitä kasvatusliuoksen koostumuksesta ja mitä se sisältää. eli siinä on jotain vitamiineja, sokeria ja jotain aminohapoja. (ja olisko jotain muutakin ollut) Ja sit sii nä puhuttiin siitä, että kuinka kohdun ulokopuolella se alkio tietty joutuu enemmän vapaitten happiradikaalien "hyökkäyksen" kohteeksi, ja sitä pyritään ehkäisemään C-vitamiinilla; että C-vitamiinilla on siinä suuri merkitys. Ja sinkistä oli kans jotain että se auttaa sitä alkioo kehittymään paremmin.
NOH - en siis tiedä että onko se sama jos meikä niitä syö; vaikuttaako se alkioon, mutta _kuvittelen_ ainakin että C-vitamiini antioksidanttina vaikuttais mun kehossa samalla tavalla eli vois auttaa sinne kohtuun, ettei siellä pääsis ne happiradikaalit kiusaamaan sitä alkioo.. (siis näin maallikon ajatusten mukaan) PYRINHÄN SYÖMÄÄN MONIPUOLISESTI JA TERVEELLISESTI, mutta kyllähän se niin on että välillä se syöty "ruoka" on kaikkee muuta kuin ravintorikasta. Mä karppailen, joten sen mukana on tullut sellaista nipottamista kaikista valmisruoista, sokerista ja E-koodeista; ja yritän syödä paljon käsittelemätöntä ruokaa ja joskus Luomu-ruokaa.
Ja Foolihappohan on todetusti tärkeä alkion ja sikiön kehityksessä; ja sitä me suomalaiset saamme liian vähän suosituksiin nähden. (no, henk.koht. olen sitä mieltä että meidän nykyinen ruokammekin on niin ravintoköyhää, että jäämme paitsi kaikkea muutakin tarpeellista; paitsi Luomu-ruoka)

Ja jos näistä mun rakkaista pikku solurykelmistä ei vauvaa nyt saada aikaiseksi; jatkan silti epäsäännöllisesti erilaisten lisävitamiinien ja hivenaineiden syöntiä - ihan itseni takia. Lapsilleni annan D-vitamiinia ja mieskin syö ihan omaehtoisesti jotain pillereitä. :D
 
Meillä kaikki alkiot selvinnyt sulatuksesta. ICSIn tuoresiirrosta alkoi raskaus,joka oli tuulimuna. Siirretty alkio oli "paras" en muista luokituksia- siirrettiin 2pv siirrosta ja loput pakastettiin pareittain muistaakseni 5 olkeen,eli pakkaseen jäi 10 alkiota,jotka on pakatettu 2pv. 1 pasissa sulatettiin 1 olki ja molemmat selvisi sulatuksesta. Viljeltiin vielä vuorokausi ja toinen jakautus paremmin oli muistaakseni 8 soluinen kun siirrettiin ja meille syntyi terve lapsi. 2 pasissa sulatettiin myös yksi olki ja molemmat alkiot selvisi sulatuksesta. Jatkoviljeltiin vuorokausi ja molemmat jälleen jakautui,mutta toinen selvästi paremmin. Niin sain 7 soluisen 3pv alkion kyytiin ja nyt menossa rv 15+5. Meillä pakkasessa vielä 3 olkeia,joissa jokaisessa kaksi kaksipäiväistä alkiota. Meillä hoitopaikkana helsingin väestöliitto ja kun kyselin koista pakastusasioista lääkäri sanoi,että pyrkivät aina pakastamaan 2pvsinä koska aikaisemmin pakastetut selviävät sulatuksesta yleensä paremmin. Lisäksi sanoi joskus,että toisten alkiot ei vaan tahdo selvitä sulatuksesta,kun toisilla selviää miltei aina,vaikkei syyytäkään aina tiedetä. Toisaalta joskus jos on syytä epäillä,ettei alkiot ehkä jakaudu hyvin niin lienee järkevää jatko iljellä kuitenkin heti,ettei sitten turhaa pakasteta 10 alkiota,jos ne aivät sitten tod näk ole hyviä. Näissä tultuu olevan paljon eroja klinikoiden välillä ja luulis,että myös potilaiden kohdalla mietitään paras vaihtoehto. Meillä vain tuoresiirron alkio oli muistaakseni TOP mutta silti siitä ei saatu lasta. Meille lääkäri joskus sanoikin,ettei jakautumisnopeus aina kerro koko totuutta,vaan hidaskin alkio saattaa jakautua kauniisti loppuun asti. Meillä sulatuksen jälkeen on jatkoviljelty,koska on haluttu siirtää vain yksi ja siinä kuulemma yleensä näkyy 3 pvn mikä alkio jakautuu bormaalisti ja mikä menee metsään. Meille lääkärikin kyllä sanoi,että älyttömän hyvät onnistumisprosentit meidän alkioilla.
 
Viimeksi muokattu:
Haltia Onneksi olkoon teille :flower: :) Itsellä on kuusi olkea pakkasessa ja kaikki pakastettu 2 päiväisinä, solujen jakautumisesta ei tarkempaa tietoa (ei tuoresiirtoa). Hirveästi pelottaa tosiaan tuo selviytyminen. Luin OYSsin erään lääkärin tekemän julkaisun vuodelta -05 tai -06, jossa selvitymisprosentiksi sanottiin jopa huimat 70%... toivoa vaan voi...

Toisaalta löysin tämän: alkioiden selviytyminen sulatuksesta - Kysy lapsettomuudesta - Suomi24
eli onko se sitten ihan arpapeliä?
 
Nyppy toivottavasti teidän pakkasukot on sitkeitä :) mene ja tiedä. Tosiaan tuntuu,että alkioden selviämisestä sulatuksesta ei ole kauhesti varmaa tietoa. Osittain varmaan on 'arpapeliä' tai kun ei voi tietää onko omat solut 'hyviä' vai 'huonoja'. Siis että varmaan menestikin juuri joku rakentteelinen juttu saattaa vaikuttaa,mitä ei sit itse voi tietää. Toisaalta yhdellä tutulla on esimerkiksi ollut tuoresiirrossa sellainen tilanne,että moni alkio olisi ollut siirtokelpoinen,muttei pakastuskelpoinen. Ei siis saatu mitään pakkaseen. En sit tiedä noista 'siirtokelpoisista' mitä ne on jne. Mutta yleensä kai sulatusvaiheessa saattaa yksi solu 'kadota' eli nelisoluisena pakastettu saattaa olla sulatuksen jälkeen 3soluinen. Jos siis 2soluinen pakastetaan voi toki olla ettei se yksi selvinnyt solu enää jaksa jakautua sulatuksen jälkeen.. Mutta kuten sanottu meidänkään solut ei musta ollut todellakaan mitään priimaa siinä pakastusvaiheessa,niin vaan kaikki selvinneet sulatuksesta. Peukut pystyssä muillekin!!
 
Kiitos paljon linkistä ja tsempistä :) Toivon teille oikein Onnellista odotusta! :heart: :hug:

Tuo 15% tuntuu kyllä tosi pieneltä näin yhtäkkiä :ashamed: ...taidanpa tukeutua tuohon 70%iin nyt alkuun, mennään askel kerrallaan....
 
Nostetaanpas uudelleen!

Ymmärränkö vain minä tuon Väestöliiton sivun niin että pas-raskauksista menee 40% kesken?

(linkki siirtynyt tänne:
Pakastetun ja sulatetun alkion siirto eli PAS/FET - Väestöliitto )

Siis jos pas-hoidoissa 25% johtaa kliiniseen raskauteen ja 15% lapseen?
Itse ensimmäisestä tuoresiirron jälkeisestä plussasta ja sitä seuranneesta keskenmenosta hiljalleen palautuneena tuollaiset luvut kyllä hirvittävät.
Löytyykö joltakulta kokemuksen ääntä tai enempää tietoa muutenvaan?
 

Yhteistyössä