Gerbiileistä...

Meillä oli kaksi, uroksia molemmat. Toinen oli tosi vihanen , toinen hauska.
Keskenään ne tuli toimeen loistavasti 2v. mutta sitten sillä vihasella napsahti ja se teurasti sen lempeän gerbiilin. Ja pisti sen poskeensa.
Siksi sanon sitä toista vihaseksi, koska aina kun se näki liikettää häkin ympärillä, niin se havahtui ja alkoi tuijottamaan. Ja jos yritti kättä pistää häkkiin, niin se yritti oikein hyppien purra.
Yritettiin sitäkin kyllä, että jos se ei purisi heti, kun käden laittaa lähelle mutta aina puri välittömästi.
Ei auttanut seurustelu sen kanssa.
Ei enää gerbiilejä meille kiitos :(
 
Mulla on ollut melkein aina gerbiileitä, mutta nyt ei ole.

Mulla on myös ollut muutamia yksilöitä, jotka ovat olleen "vihaisia".
Mutta muuten kaikki muut ovat olleet älyttömän ihania ja kesyjä.

Nämä vihaiset gerbut, olivat tulleet mulle silloin jostain toisesta kodista, koska eivät voinneet enään pitää niitä, koska purevat.
Huomasin, että tämä vihasuus johtui gerbun lihavuudesta, jos koitin ottaa gerbun käteeni vaikka paksun hanskan kanssa, niin se tunsi olonsa todella ahtaaksi ja epämukavaksi.
Mutta kun ruoka vaihtui semmoiseen, missä ei ollut auringonkukan siemeni, niin laihtuessa gerbusta tuli paljon kiltimpi ja salli pienen käsittelyn.
Tämä ei kyllä päde kaikkien kohdalla.

Gerbut on aivan ihania pikku veijareita ja niitä on ihana katsella touhuissaan,
 
Onpas tänne tullu "negatiivinen kuva" gerbiileistä :( No meillä on 2 urosta, isä ja poika, ja ovat kyllä niin ihania ku olla ja voi =) Erittäin seurallisia ja tykkäävät olla ihmisten kans, kiipeilevät päällä ja niille on tullu sama päivärytmi ku meilläkin.
Niitä on mukava seurata ku touhuilevat, ei terraario yhtä nätti olkkarin nurkassa oo mitä akvaario mutta on gergiileistä enemmän seuraa ku kaloista :D Meillä lapset tykkää mahoton gerbiileistä, mutta itelle ne kyllä otin aikoinaan... Ja gerbiilit ku on päiväeläimiä eikä tartte juoksupyörää niin niistä on enemmän seuraa mitä esim. hamsterista. Ja gerbiilit elävät n.3-4 (jopa 5) vuotta, niistä on pidemmäksi aikaa seuraa.
Kaveriperheet ja mummolat laitettu nyt kerää kaikki wc-paperirullat jne et saavat gerbiilit paljon purtavaa :D Kun gerbiileille antaa paljon purtavaa ja tekemistä niin pysyvät mukavina ja ruokkii oikein niin eivät pääse lihomaan.

Mietittiin pitkään et mikä ois meille sopiva lemmikki sisälle niin gerbiili oli lopulta ainut mistä ei löydetty "huonojapuolia" :D Mukavia otuksia!!!
 

Yhteistyössä