Haalarimerkit ja kokemukset pinoon!!

  • Viestiketjun aloittaja Touko07
  • Ensimmäinen viesti
Touko07
Hei vaan!

Nyt alkaa taas käydä vanhat haalarit pieneksi ja uusien etsintä taas esissä. Alan vaan olla niin kyllästynyt reimateciin, remuun ja travelleen, joten siskot ja veljet, nyt pikaiseen pino haalarimerkeistä ja plussia ja miinuksia lyhyesti. Ja vaikka nettisivuja mistä löytyy.

KIITOS TUHANNESTI!

JK. jos viititte laittaa viel vähän hintatietoja, et mitä hintaluokka puvut on...
 
bud
Lenne-ulkoiluvaatteista on pelkästään positiivista sanottavaa! 5v pojalla jo toinen Lennen talvihaalari käytössä ja tosi hyvin kestää kulutusta rajuissakin leikeissä. Hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Tosta Reimatecistä, meilläkin oli yksi, mutta ei se sen parempi ollut kuin muut, vaikka kalliimpi onkin. 1v tytölle ostin just kevääks Lennen baby mallisen haalarin, tulee sellanenkin testattua.
 
Meillä myös suositaan Jonathania. On kokeiltu reimatecit ja lassiet, mutta jonathan on meidän mielestä paras, kohtuu edullinen ja kestävä haalari. Lisäksi näissä vettäpitävimmissä malleissa toimii se vedenpitävyys eikä siltikään ole hiostava.
 
bud
Alkuperäinen kirjoittaja Touko07:
bud: Kerrotko viel vähän tota lennen hintahaitaria, kävin jo kurkkaamassa ja tosi hyvältä vaikuttu ainakin ulkonäöllisesti noi lennen puvut. Suloisia!
Noi talvihaalarit on n.90e ja toi babymallin vk-haalari oli himpun vajaa 60e.
 
Itsellä kokemusta Reimatecistä ja Jonathanista. Viime keväänä pojalla oli Tähti Jonathan välikausihaalari, käytettynä ostettu huutiksesta. Oikein hyvä haalari. Nyt talvella on käytössä Reimatec baby haalari. Erittäin lämmin ja kaikinpuolin hyvä. Ei poikaa palellut kylmemmilläkään ilmoilla, kun vaunuissa istuskeli. :) Kevääseen tilasin pojalle Tähti Jonathanin, babymallia tämäkin. Muista haalarimerkeistä ei meillä ole vielä kokemusta, mutta varmasti jatkossakin suositaan Jonathania ja Reimaa.
 
Mun kokemuksia ,
nyt 2,5 vuotias tyttö , ikäisekseen kookas , muttei kovin villi...
Tälle talvea päähaalari (92 vastaa 98)ollut Ticketin (Ticket to heaven)'unikkokuosia' muistuttava punavärinen , aivan ihana.
Ominaisuudet hyvät, lämmin, pitää veden ja tuulen - hupun neppari oli löysähköt.
Näillä haalareilla on hyvä jälleenmyyntiarvo juurikin huutiksessa....

Tänä talvena loppysyksystä tai alkutalvesta oli Minymo (huutiksesta ostettu) (koko 92) , sekä Reimatec (92)rinnakkain , molemmat ihan ok, pitivät vettä, tuulta jne ...

Viime (edellisen) talven päähaalari (86) oli ihan H&M vaalenapunainen (samantyyppinen karheahko kangas kuin Ticket ja Minymo) , tämäkin oli oikein hyvä. En osaa valittaa ... Jalkarenksut taisi kulua kun olivat kuminauhaa , noissa toisissa on kumisia renksuja.

Nämä oli siis talvihaalarikokemuksia , välikausivaatteissa suosin Ticket/Minymo linjaa - ihan omien ulkonäkömieltymysten vuoksi. Ticketin hinta n 90 -98e , Minymo 39-49 välikausihaalareissa...Rinnalla meillä välikautena on sitten ihan hullujen päiven Ticket 2-osainen asu, sekä kirppislöytö Reimatec 2-osainen, joka on vielä kesälläkin hyvä tuulensuoja ja ulkoiluasu...

Reimatec on näistä meidän 'paksuin' tai muhkein - sehän ei tosin välttämättä lämpimyydestä kerro mitään.

Mun tytöllä haalarit ei ole sillätapaa kuluneet , kun ei kauheasti rymyä.
Taidan kuulua siihen ylivarustelevaan ja varmistelevaan äitiryhmään - hyvä olla 3 ulkoasua , varsinkin nyt kun on kuivaksi opettelu melko loppusuoralla - hoidossa vara-asu ja kotona vielä mahd pesuun menevän tilalle puku.

 
Meillä on Ticket to heaven, jossa tosi ihana kukkakuosi. Pitää hyvin vettä, ei ole kastunut märäksi kertaakaan. Sitten on poikien vanhoja haalareita......., mut kun ei viittisi ainokaiselle tytölle laittaa pojan värisiä. :D Tyttö on 1v 9kk ja käyttää 86 senttisiä.
 
No aloitetaan Lassiesta:) Meillä oli esikoisella(poika), 1+-vuotiaana ihan peruspuku(92) ilman mitään kosteussuojia, ja täytyy kehua, että on kyllä tosi kestävä haalari. Ainut vaan että piti kurikset sitten märällä säällä laittaa, mutta se ei haitannut, koska oli sillon vaan yksi maassa möyrijä puettavana(pienempihän makoili vielä vaunuissa tuolloin). Puku meni vielä tämän alkutalven, kun poika oli siis 2+.

Lassien Supratech on myös ihana haalari, kangas on hyvin kestävää ja pitää kosteuden loitolla(ei kuralätäkköön kuitenkaan tällä puvulla). Neitosella oli alkutalven tämä puku(86), lopputalveksi ja ensi talveksi on 92 ja 98.

Noissa Lassien puvuissa on mun mielestä "vikana" värit; ovat selkeästi tyttö-ja poikavärejä, joten on vaikea kierrättää eri sukupuolta olevilla sisaruksilla.

Tänä talvena alkutalvesta meillä ostettiin esikoiselle Ticketin puku(92, vastaa 98) juurikin siitä syystä, että siinä oli valittavana ihania unisex-vaihtoehtoja. Muuten puku oli aivan loistava, mutta hihansuut ja lahkeensuut ovat ihan liian tiukat, on vähän ärsyttävää venkoilevalle lapselle kynnet verillä repiä lahkeita saappaan päälle;) Se on meillä ollut niin iso harmi, että ei enää osteta tuota pukua:( Mutta siis tyttärelleni säästin kuitenkin tuon pojun vanhan puvun, ja se tulee käyttöön hänelle ehkä ensi talven loppuvaiheessa.

Sitten on Reimatec, joka meillä on tytöllä nyt ollut tän lopputalven käytössä ja on sen verran reilu, että menee ensi alkutalvesta luultavasti myös. On hyvänmallinen haalari(baby), tuollaiselle 1,5-vuotiaalle. On kestänyt tosi hyvin tätä vetistä loskaa ainakin, ei ole tyttö kastunut. Kankaassa ei näy ainakaan vielä käytön jälkiä, ja hylkii hyvin likaa. Väreissä löytyy vaihtoehtoja.

Remu on nyt sitten ostettu lopputalveksi/ensi alkutalveksi esikoiselle, joka täyttää kesällä kolme. On kivan mallinen, istuva haalari harteikkaalle pitkäjalkaiselle pojalle. Tästä voi hyvin ottaa reilummankin koon, koska vyötäröllä on melko napakka kuminauha, joka auttaa istuvuuteen, eikä haalari roiku. Kauniit värit:) Metrin mittaisella pojalla on nyt koko 104, jossa on kasvunvaraa lahkeissa(menevät pussille joten ei haittaa) sen verran että luulisin menevän alkutalvenkin. Nämä värit ovat myös niin nätit, että säästän puvut tytölle:)

Lisäksi meillä on pojalla ollut Lassien kevyttoppapuku, 2-osainen, jota on käytetty kauppareissuilla, ja se on ollut mieluinen. Ei sovi pihaleikkeihin ainakaan pienelle, koska housuissa ei ole henkseleitä, mutta juuri siksi hyvä shoppailuun:)

Ainiin ja ensi talveksi ostin pojalle Cupcaken toppatakin, kun oli alessa! Siihen huutiksesta jotkut edulliset henkselitoppahousut. Tuo yhdistelmä menee kauan:)

Minä tunnustan olevani myös ylivarusteleva äiti, mutta puolustaudun sillä että kaikki meidän lasten vaatteet ostetaan ensisijaisesti käytettynä(myös alesta uutena) ja kierrätetään ainakin kahdella, toivottavasti myös kolmella lapsella:)
 
jonathan, motion´s, lenne välikauisvaatteena ja talvella. lisäksi nyt ollu lindexin outwearia ja sekin positiivinen kokemus.
välikausihanskoina jonathan ja lenne. talvihanskoina jonathan ja lassie
 
Itse olen pähkäillyt tämän saman kysymyksen kanssa ja olenkin ahkerasti testannut eri ulkovaate merkkejä. Itsellä on 2,5 vuotias paljon liikkuva ja rymyävä poika joten miellä ulkovaatteet ovat ihan oikeastikin koetuksella. Vielä viimesyksynä kun liikuttiin huomatavasti vähemmä niin melkein kaikki merkit kestivät mutta nykyisin kyllä huomaa erot kankaan laaduissa.

- LENNE: löytyy ihan kivan näköisiä ja voi saada hyvinkin edullisesti mutta näissä on ehdottomasti kaikista huonoin kulutuksen kestävyys. Ensimmäiset nirhaumat polviin tulevat jo muutaman käyttökerran jälkeen. Kosteutta pitävät kyllä ihan hyvin. Kokemus perustuu 4 uuden haalarin käyttökokemuksiin.

- LASSIE/LASSIETEC: Näitäkin saa tosi edullisesti kun vähän etsii. Tavallinen lassie ei kyllä kestä kulutusta eikä siinä ole edes teipattuja saumoja joten sitä ei voi suositella ulkoilukäyttöön, varmasti ihan toimiva kuivalla tai kunnon pakkasella kun kosteutta ei ole ollenkaan. Vaikka lassietecissä on olevinaan vahvistettu kantas alaosassa niin siinäkin alkaa kulutuksen jäljet näkymään aika nopeasti. Tosin on huomattavasti kestävämpi kuin Lenne. Saumat alkavat päästämään kostettua läpi aika nopeasti verrattuna laadukkaampiin merkkeihin. Moni on tätä LAssieta kehunut ja meillä sen takia kokeiltu useampi haalari ja takki/housut. Sama lopputulos on ollut joka kerta.

-TICKET TO HEAVEN: aivan ihanat kuosit ja vaatteet istuvat todella hyvin päälle. Näissä on todella hyvä vedenpitävyys. miellä poika juossut kaatosateessa lätäköitä läpi ticketin vaatteissa ja joka kerta kun vaatteet riisuttu niin poika täysin kuiva. Ainoa miinnus on se että materiaali ei ole ihan niin kestävää kun toivoisin. Ainoastaan Baggie tough tuntuu kestävän vähän enemmän kulutusta. Olenkin monseti laittanut suoraan polvipaikat niin sitten kyllä ullkovaatteet kestäneet meidänkin pojan menoa.

-RASAVIL/RASAVIL CORDURA: todella hyvät ominaisuudet ja hinta-laatusuhde on kohdallaan. Pitävät hyvin vettä, näillä ollaan pompittu ja istuttu vesilätäköissä eikä vettä mennyt läpi. Cordura versio on todella hyvin kulutusta kestävää ja tämä onkin ainao haalari mihin poika ei ole saanut nirhaumia kovassa käytössä polviin tai peppuun. Rasavil Cordura on aivan loistava vaihtoehto ahkerasti liikkuville lapsille.

-REIMATEC: tässä loistava vedenpitävyys ja eivät taatusti hiosta lasta. Ainoana miinnuksena on huono kulutuksen kestävyys ja näihin haalareihin saa yllättävän nopeasti polviin ja peppuun kulutuksen merkit. Tähän hintaan omasta mielestäni pitäisi saada paremmin kulutusta kestävä alaosa.

-REIMA KIDDO: tässä kanssa hyvä hinta-laatusuhde kun alaosa kestää paremmin kulutusta mitä tecissä ja haalarin on lämpimämpi sekä pepussa lämmön eristäjä. Meillä oli viimetalvena kiddo ja tykättiin siitä tosi paljon. sopii hyvin pakkaskeleille!

-LINDEX/FIX: Näissäkin vaikka oli vahvikkeet polvissa ja pepussa niin pienessä käytössä alkoi tulla käytön jälkiä juuri kulutukselle herkkiin kohtiin. Pitivät kyllä ihan ok kosteutta ja mallikin oli hyvä. Ei tosin tule toista kertaa enää kumpaakan merkkiä ostettua.

-MINYMO: meillä ollut ykköskäytössä/pienellä kulutuksella ja siinä toiminut loistavasti. Topat ovat lämpimiä ja käytönnöllisiä. Kostetutta pitänyt hyvin sen mitä on tarvinnutkin. Tätäkin talvea varten ykköstakki löytyy kaapista Minymolta.

Tällaisia kokemuksia meillä, talveen voin suositella Reima Kiddoa ja Rasavil Corduraa. Välikauteen Rasavil Corduraa. Mun mielestä näissä ehdottomasti paras hinta-laatu suhde.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on ollu Lenne, Lassie ja Reimatec. Lennen haalarit on olleet kovimmassa käytössä ja todella hyvin toimineet. Lassielta oli se versio, mikä ei pidä vettä, mutta silloinen hoitotäti ei halunnut kurahousujen kanssa "pelleillä", niin jäivät vähäiselle käytölle. Lennen haalari hiukan lämpimämpi kuin Lassie. Reimatecilta meillä on ollut hyvin käytetty ja kulunut välikausihaalari kotihaalarina ja sekin on ollut hyvä. Todella reilua kokoa. Täksi syksyksi ostettiin Seppälän 2 osainen puku, ilman vesisuojaa, ja se on todella ihana ulkonäöllisesti ja lämmin. Jonathanilta on Classic housut fleecevuorella ja taitaa olla lämpimämmät kuin tavalliset toppahousut...
 

Yhteistyössä