Haittaa ksylitolista??!

Poikani on 1v.3kk. ja olen n.kuukauden ajan antanut ruuan jälkeen ksylitolipastillin suuhun,koska hampaiden peseminen takkuaa enkä haluaisi,että suu on reikiä täynnä ensimmäisessä hammastarkastuksessa..nyt kuitenkin sattui silmään pastillimainos,jossa ksylitolia suositellaan kahdesta vuodesta alkaen.
Onko näin pienelle jotenkin haitaksi pastillien syöminen??Poika on ikäisekseen isokokoinen,hampaita jo suu täynnä eikä vatsavaivoja ole ollut?!
 
Meille sanottiin 1-vuotis hammastarkastuksessa että ku poskihampaat tulee niin niitä pastillia just alkaa syöttään aina ruuan päälle.. Purkkaa sit ku osaa sylkeä pois. Ei mitää puhettakaa ollu että siitä mitää haittaa olis alle 2 vuotiaalle, päinvastoin!!
 
eva
Kyllä voi antaa jo tuon ikäiselle. Meille suuhygienisti jopa kehui, että xylitoltuotteiden käyttö ehkäisee tutkimusten mukaan korvatulehduksia.

Rajattomasti ei tietysti kannata xylitolia syöttää, koska se laittaa mahan kuralle. Ja pienten lasten kanssa pitää aina myös vähän miettiä, minkä kokoisia pastilleja antaa ja millaisissa tilanteissa. Vaikka aika vaikeahan sellaiseen liukkaaseen pastilliin on tukehtua.
 
En minäkään ymmärrä mistä moinen ikäraja. Ehkä jonkin teoreettisen tukehtumisvaaran vuoksi?

Omat lapseni ovat alkaneet syödä ksylitolia jo alle vuoden ikäisestä, aluksi toki hyvin pieniä määriä. Nykyään 1v9kk ja 3,5v saavat ksylitolipastillin (Xylibon) tai -purkan (Pikku kakkonen) aina ruoan jälkeen. Eikä ole masuongelmiakaan.

Jossain tutkimuksessahan kokeiltiin ksylitolituttia vauvoille korvatulehduksen ehkäisemiseksi, eli ei se mitään myrkkyä pienillekään ole, kunhan ksylitoli tulee vain sellaisessa muodossa että lapsi sitä osaa syödä.

 

Yhteistyössä