halpis koiranruoka vs. kallis?

  • Viestiketjun aloittaja viers
  • Ensimmäinen viesti
Koiruliini
Meillä ei sopinut Royal canin, koiran turkki ei kiiltänyt, iho hilseili ja silmät rähmi. Vaihdettiin toiseen, Canidae ALS Grain-Free ja se sopi hyvin, mutta sitte tuli toimitusongelmia, sitä ei oo saanu moneen kuukauteen. Taas jouduttiin vaihtaa ja nyt on syöty ANF Adult Chicken & Rice. Se sopii myös loistavasti. Eikä ole edes pahan kallista, alle 50 € säkki. =)
Nyt on turkki kaunis, kiiltävä, ei rähmi silmät ja jätöksiäkään ei tuu järjettömiä kasoja. Nämä kumpikin vehnättömiä ja maissittomia...
 
äiti 44 v
Kannattaisko vaikka katsoa siitä paketin kyljestä? Karrikoidusti niin, että se marketin safka on kuin Saarioisen mikropitsa, eläin kaupasta taas saa italialaista kiviuunipitsaa. Onhan siinä eroa..
No sitten vissiin eläinlääkäriasemalta saa gourmetruokaa?

Meillä syödään Virbac Adultia, eläinlääkäriltä ostettua vaikka ei ole mikään erityisruokavalio sairauden vuoksi. Made In France. Lisänä menee kotiruokaa, ajattelin kohta siirtyä kokonaan kotisapuskaan.
 
Saraldo
Pissausrytmi? Ai pissatusrytmi.. Osaan lukea. Minkä rotuinen koira sulla on? Eiks pikkukoirat juuri ole niitä hankalimpia nirppanokkia jotka on kranttuja joka asiassa :D
Meillä on perhoskoira... nirsoista nirsoin sellainen. Nyt tänä iltana saatiin menemään sitä NEU-pakasteruokaa, mitä eläinkaupat myy. Nappuloista viimeksi kelpasi chihuille markkinoitu sapuska, oisko ollut Royal Caninia. Ja tosiaan Yrjölää tein sille yhdessä vaiheessa ja liotin nappulat niin mössöksi, ettei saanut niitä enää syljettyä pois sieltä puuron seasta.

Juu, tuo on nirso. Myös herkkujen suhteen :).
 
"palma"
Lisäks usein markettiruuissa se kana on esimerkiks kanan nokkaa ja jalkoja....ei sitä lihaa, toisin kun laadukkaammissa ruuissa.
Milläs todistat? Tässä ketjussa on ihan sama sävy kuin markettishampoo vs. kampaamoshampoo-väännöissä. Uskotaan sokeasti, että ostopaikka ja hinta ratkaisee kaiken, eikä kellään käy mielessä, että myös teollisuus tuntee nää mielikuvat ja markkinoi tuotteensa sen mukaan. Epäilemättä markettiruoat sisältävät kaikkea moskaa, mutta taatusti ne nokat ja jalat löytyvät myös kalliimmista ruokapusseista. Villi veikkaus, ettei yhdessäkään teollisessa eläinten ruoassa ole käytetty lihaa ns. puhtaana kuin se meidän lautasillamme on, vaan kaikki on yhtä "lihaa ja eläinperäisiä aineksia".
 
Palma: Varmaksihan nyt ei kukaan muu voi tietää kun ne jotka sen ruuan siellä tehtaassa tekee,mutta olen työskennellyt lemmikkieläintarvikeliikkeessä ja sieltä koulutuksista peräisin on tämä tieto.
 
markettitavarasta
No, esim Hill's on muualla maailmalla ihan halpisruokaa, mutta Suomessa taas joku ökyluksustuote - en siis usko, että hinnalla on koiranruuan laadun kanssa niin kauheasti tekemistä.. Kannattaa perehtyä hieman siihen, mitä pussin kyljessä lukee ravintoarvoja yms. Kohtuuhyviä juttuja löytyy markettimuonistakin. Meillä koirat syö Hau-Hau Championia, ja Jahti & Vahtia. Kesämökillä saavat ihan Pirkkaa, se on kuulemma samaa tasoa kuin Jahti & Vahti, en ole jaksanut perehtyä tietoihin Pirkasta itse mutta se menee mökkimuonana. Meillä koirat ei kyllä koskaan syö pelkkää nappulaa, vaan siihen lisätään monesti kotiruokaa, koiranmakkaraa (HauHau Champion on tässäkin ihan hyvää) tai yrjölänpuuroa..
 
"alma"
Meillä koira syö mitä vaan, mutta välillä kun olemme ostaneet jotain pedigreetä, niin se paskan määrä on ollut kyllä ihan järkyttävä verrattuna eläinkaupan ruokaan.
Eikä se hintaero kyllä niin valtava noiden ruokien välillä ole, jos eläinkaupan ruoat ostaa isoissa säkeissä. Meillä iso koira, ja sen nappuloihin menee n.30-40€/kk, vaikka syö lähes pelkästään nappuloita, välillä jotain ruoan jämiä lisäksi. En osaa siis pitää näitä eläinkaupan ruokia kovin kalliina.
 
"vieras"
[QUOTE="palma";23090449]Milläs todistat? Tässä ketjussa on ihan sama sävy kuin markettishampoo vs. kampaamoshampoo-väännöissä. Uskotaan sokeasti, että ostopaikka ja hinta ratkaisee kaiken, eikä kellään käy mielessä, että myös teollisuus tuntee nää mielikuvat ja markkinoi tuotteensa sen mukaan. Epäilemättä markettiruoat sisältävät kaikkea moskaa, mutta taatusti ne nokat ja jalat löytyvät myös kalliimmista ruokapusseista. Villi veikkaus, ettei yhdessäkään teollisessa eläinten ruoassa ole käytetty lihaa ns. puhtaana kuin se meidän lautasillamme on, vaan kaikki on yhtä "lihaa ja eläinperäisiä aineksia".[/QUOTE]

Sen voi todistaa sillä, että siinä eläinkaupan paketissa lukee lihaa ja siinä marketin paketissa lihatuotteita tai lihaperäisiä tuotteita tai peräti eläinperäisiä tuotteita, jolloin siinä voi olla ihan mitä hyvänsä karvoista lähtien. Vain merkinta lihaa, tarkoittaa että kyseessä on oikea liha.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23091248]Sen voi todistaa sillä, että siinä eläinkaupan paketissa lukee lihaa ja siinä marketin paketissa lihatuotteita tai lihaperäisiä tuotteita tai peräti eläinperäisiä tuotteita, jolloin siinä voi olla ihan mitä hyvänsä karvoista lähtien. Vain merkinta lihaa, tarkoittaa että kyseessä on oikea liha.[/QUOTE]

Ja paketissa ei saa valehdella? Koskeeko eläintenruokaa samat säännökset noissa teksteissä kuin ihmistenkin ruokia?

Ja miksi osa tapetusta eläimestä pitäisi heittää pois? Jos sen voi hyötykäyttää ravintona.. Kyllä minä ainakin syön lihapiirakoita, jauhelihaa, makkaroita, leikkeitä, meetvurstia yms tietoisena siitä että siinä on muutakin kuin lihasta, siellä mausteiden seassa se "muu aines" ei maistu mitenkään erilaiselta. Ei ole kovin ekologista syödä vain lihaksia.
 
"mie"
ja yksi sillainen ero mitä normi ihminen ei osaa lukea on se että lukeeko siinä esim. kananlihajauho vai kanan jauho jos ei tuota liha sanaa ole siinä välissä se tarkoittaa että esim kana on jauhettu kokonaan nokkineen, luineen kaikkineen päivineen myös sulkineen..... jos siinä välissä lukee liha on siihen jauhettu mukaan vain eläimen liha.
 
Meidän koiravaari on elävä esimerkki asiasta. Syö vain halparuokaa, karva kiiltää, vatsa toimii ja koiralla ikää 15-vuotta! :D Joskus ollaan koitettu kalliimpaa merkkiä, niin koiran vatsa meni ihan sekaisin ja ei suostunut sitä sitten enää edes syömään. Kyse on isosta koirasta, joka syö paljon. :D
 
"jep"
Meidän koiravaari on elävä esimerkki asiasta. Syö vain halparuokaa, karva kiiltää, vatsa toimii ja koiralla ikää 15-vuotta! :D Joskus ollaan koitettu kalliimpaa merkkiä, niin koiran vatsa meni ihan sekaisin ja ei suostunut sitä sitten enää edes syömään. Kyse on isosta koirasta, joka syö paljon. :D
siinä se tulikin. syö paljon... söis vähemmän jos ois laadukkaampaa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23091273]Ja paketissa ei saa valehdella? Koskeeko eläintenruokaa samat säännökset noissa teksteissä kuin ihmistenkin ruokia?

Ja miksi osa tapetusta eläimestä pitäisi heittää pois? Jos sen voi hyötykäyttää ravintona.. Kyllä minä ainakin syön lihapiirakoita, jauhelihaa, makkaroita, leikkeitä, meetvurstia yms tietoisena siitä että siinä on muutakin kuin lihasta, siellä mausteiden seassa se "muu aines" ei maistu mitenkään erilaiselta. Ei ole kovin ekologista syödä vain lihaksia.[/QUOTE]

Valvonta on itseasisassa aika tiukkaa merkintöjen osalta, sitä mitä sen eläinperäiset tuotteet- merkillä varustetun puristemassan koostumus on, onkin sitten vähemmän valvottua. Eihän siinä mitään jos lihan lisäksi siinä olisikin rasvoja ja sisäelimiä, mutta kun siinä massassa saattaa olla eläin ihan kokonaisena nahkoineen karvoineen kaikkineen. Ja kun ei sitä aina tiedä mikä eläin siellä puristamossa on ollut. Onko se ollut lehmä, sika, majava vai peräti koira, eläinlääkäriasemilla kun on ongelmia mihin toimittaa raadot. Kannibalismi on epäeettistä myös eläimillä. Toiseksi esim. hullun lehmäntaudin epäillään levinneen juuri tällä tavoin, eli lehmille syötettiin rehun lisänä proteiinilisää joka sisältää juurikin tätä eläinpuristetta ja kun seassa on myös lehmien aivoja tauti pääsi leviämään niinkin vauhdilla kuin mitä se levisi.
 
[QUOTE="jep";23091319]siinä se tulikin. syö paljon... söis vähemmän jos ois laadukkaampaa.[/QUOTE]

No ei, kun syö siis paljon verrattuna pieneen koiraan! Se mitään määriä yli suositusten syö, voi jestas teidän kanssa!
 
"kasvattaja"
Allergisoivaa teollisissa lemmikkien ruuissa ovat ennen kaikkea lisäaineet. Mm. natriumglutamaatti, jota käytetään parantamaan makua. Näitä ette kuitenkaan näe siellä ainesosalistalla, katsokaas kun eläintenruuat ovat rehulainsäädännön alaisia, niin lisäaineluetteloa ei tarvitse ilmoittaa, toisin kuin ihmisten eväissä.

Hassua, että niin harva koiranomistaja tietää tämän...
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23091324]Valvonta on itseasisassa aika tiukkaa merkintöjen osalta, sitä mitä sen eläinperäiset tuotteet- merkillä varustetun puristemassan koostumus on, onkin sitten vähemmän valvottua. Eihän siinä mitään jos lihan lisäksi siinä olisikin rasvoja ja sisäelimiä, mutta kun siinä massassa saattaa olla eläin ihan kokonaisena nahkoineen karvoineen kaikkineen. Ja kun ei sitä aina tiedä mikä eläin siellä puristamossa on ollut. Onko se ollut lehmä, sika, majava vai peräti koira, eläinlääkäriasemilla kun on ongelmia mihin toimittaa raadot. Kannibalismi on epäeettistä myös eläimillä. Toiseksi esim. hullun lehmäntaudin epäillään levinneen juuri tällä tavoin, eli lehmille syötettiin rehun lisänä proteiinilisää joka sisältää juurikin tätä eläinpuristetta ja kun seassa on myös lehmien aivoja tauti pääsi leviämään niinkin vauhdilla kuin mitä se levisi.[/QUOTE]

On myös mahdollista että osa hautaustoimistoista ei viitsi polttohaudata ihmisiä vaan heidät myydään atrialle ja pistetään nakkein jatkoksi. Atria kuitenkin käyttää vain kotimaistalihaa, eli mamuja ei tarvitse pelätä syövänsä.


Hullunlehmän taudista:
BSE-taudin aiheuttajana tiedetään nykyisin olevan prioni. Prioni vaikuttaa ensisijaisesti aivoissa, selkäytimessä, verkkokalvoilla ja osassa suolistoa, ja tartunta edellyttää näiden osien syömistä. Uusimpien tutkimusten (v. 2006) perusteella prionien oletetaan tarttuvan myös maidosta ja osasta selän alueen lihaksia.
 
nii
ja yksi mitä ihmiset ei ajattele kun vaihtavat ruokaa j atoteavat että uusi kallis ruoka ei sovi koska vatsa meni kuralle niin on se että kun se ruoka säkki haetaan vasta kun ruoka on loppu ja vaihdetaan liian äkkiä. Koiran vatsa ei toimi samoin kuin ihmisen eli ei voi vain vaihtaa mielen mukaan vaan se vaihto pitää tapahtua hitaasti sekoittamalla pitkään vanhaa ja uutta sekaisin. Lopullisen tuloksen turkkiin ja elimistöön näkee vasta 7viikon päästä. Koiran elimistön kestää siis todella kauan tottua uuteen ruokaan enne kuin käyttää siitä kaikki ravintoaineet hyväkseen.
 
Mä olen myös sitä mieltä, että jos koira kaikinpuolin näyttää voivan hyvin, niin on ihan sama mitä se syö.

Meidän vanhempi koira on tosi herkkä reagoimaan ruokaan vatsalla, turkin kunnolla jne.

Nyt kun pentu tuli, olen tilannut teurastamolta suoraan lihaa (lammas-nauta-hevonen), ja keittelen itse niille puuroja tai esim. riisiä lihan lisukkeeksi. Lisäksi sekoittelen pöperöihin piimää tai kermaviiliä, kylmäpuristettua öljyä, kananmunaa, porkkanaraastetta...
Ei oo ehkä koskaan ollu noin hyvässä kuosissa toi vanhempi koira, ja taidan jatkaa tällä linjalla.
 
V
Meillä oli muutaman vuoden vehnä-allerginen aikuinen koira, jonka mukana saatiin iso säkki eläinkaupan jotain kallista ja oli kuulemma tälle koiralle parasta. Kuitenkin koira oksenteli niin ruokaa kuin mahanesteitäkin monta kertaa viikossa. Jos nappulat turvotti piimässä, se auttoi jonkin verran, mutta ei poistanut ongelmaa kokonaan.

Kokeilin huvikseen hauhauta ja oksentelut loppui kuin seinään! Lisäksi annoin sillointällöin raejuustoa, tonnikalaa öljyssä, lihaa, naudan mahaa jne.

Kakan määrässä en huomannut mitään eroa.

Jossain vaiheessa kokeilin royal caninia ja koira kyllä siitä tykkäsi, mutta olisi sitä syönyt ihan käsittämättömiä määriä, niin olisi pitkällä tähtäimellä tullut tosi kalliiksi + aivan varmasti olisi vain lihonut + satunnaisesti oksenteli tämänki ruan kanssa.
 
...
Meillä koirassa näkyy heti, jos halpis ruokaa syötetää pitempään. Iho hilseilee, karvasta lähtee kiilto.

Olen sitä mieltä, että mitä isompi koira on sitä laadukkaampaa ruokaa se vaatii.
 
Me syötämme koiralle nyt Jahti&Vahti kevyt ruokaa. Penturuuan jälkeen koira söi Hau-Haun kana-riisi-mukuroita, mutta kun päätimme leikkauttaa sen, kaverini suositteli tuota Jahti&Vahti-ruokaa. Aluksi epäilytti, koska koira on ollut vähän ranttu noiden ruokien suhteen, mutta onneksi tuo ruoka sitten maistuikin. Muutin sitten tuon ruokavalion kevyempään, koska sen leikkauksen jälkeen koiralla alkoi paino nousta. Syötämme sitten lisäksi vähän koiranmakkaraa.
 

Yhteistyössä