hammastahnan käyttö?

mammarainen
On koulussa tapellu tästä asiasta...Alotin suuhygienistiopiskelut syksyllä ja on nyt sit lasten hampaista opiskeltu ja meille opetetaan et sitten kun osaa purskutella eli noin 3 vuotiaana vasta hammastahnaa,mutta mulla on yks vee poika ja olen siitä asti tahnaa käyttäny(lasten tahna ja niin pieni sipaisu ettei edes näy mitään)ku eka hammas puhkes ja hän oli sillon 5kk.Äiti on hammaslääkäri ja ihmetteli tätä tahnan käyttöä,mut siitä oli jo vuos sit syksyllä hammaslääkärilehdessä.Eli en yhtään ihmettele et jotkut hammaslääkärit on eri mieltä...Toi tahnajuttu on menny jotenki läpi koulus ku oon sitä yrittäny selittää ja puollan sen puolesta!
 
heps
Hammastahnan käyttö riippuu myös siitä, missä päin Suomea asuu. Toisella paikkakunnalla vedessä on enemmän fluoria kuin toisessa. Jos vedessä on paljon fluoria, suositellaan hammastahnaa vasta myöhemmin.

Meille sanottiin kuukausi sitten 2-vuotiaalle lapselle, että nykyään suositellaan ainakin täällä meillä päin aikuisten tahnaa, koska lasten tahnassa on niin vähän fluoria.
 
Meillä 1v4kk tytön hampaat on pesty LASTEN TAHNALLA (olikohan joku aalla alkava aquafresh tms.) mikä on suunnattu MAITOHAMPAILLE. Joku ero niissäkin sit on et leipähampaille aikuisten tahna ja maitohampaille tuo oma?!?! Mutta tosiiaan aamuin illoin sipaisen tahnaa harjaan ja hankaan sen minkä tyttö antaa ja loput nieleksii ja imeksii harjasta, mutta vaahtoa syntyy, että se varmasti myös hampaiden pinnoillekkin leviää.

Siitä lähtien tahnaa laitoin kun poskihammas ensimmäinen puhkesi, eli joskus 11kk iässä. Mautonta harjaa ei meillä suostuta enää ottamaan suuhun...

Neuvolasta ohje on alkaa käyttää tahnaa (ei sanota erikseen MITÄ tahnaa) kun poskihampaat tulee. Ja hammaslääkäriin suunnataan vasta kun lapsi on 2v, ei sen aiemmin. Xylitol pastilleista en oo kuullutkaan, pitäisköhän semmosia nyt hankkia?
 
Meillä vuoden vanha poika kävi pari viikkoa sitten hammashoitajalla ja hän sanoi että pikkuhiljaa voi alkaa käyttää hammastahnaa kun poskihampaat puhkee. Ei mitään kiirettä mutta ennen kevättä kuitenkin. ei nyt olla vielä käytetty sitten. Aika jännä kuinka erilaiset ohjeet eri puolilla suomea annetaan, itselle ei tullut mieleenkään pestä tahnalla pojan hampaita heti kun puhkesivat!
 
Naana79
meillä oli tänään myös hammaslääkäri ja meille sanottiin että EI hammastahnaa ko vasta parivuotiaasta lähtien...
mutta sanoi et täällä meillä (hamina)on ihanteellinen fluoripitoisuus vedessä niin saa siitä tarvittavan
 

Yhteistyössä