hampaan kehityshäiriö

Onko kenelläkään kokemusta taaperon hampaiden kehityshäiriöistä?Tyttäreni on 1v.3kk ja huomasimme hänen toisen etuhampaansa takana jotain ylimääräistä, joka näyttää joko toiselta hampaalta/jonkinlaiselta luupiikiltä. Vaikea sanoa mikä on, koska hampaat puhkeamassa, eivätkä vielä täydessä mitassaan. En ole törmännyt vastaavaan ja huoli kova!Lasta asia ei vaivaa, onneksi. Kertokaa jos vastaavia kokemuksia!
 
Kannattaisikohan soittaa hammaslääkäriin ja varata vaikka ihan aika ja käydä näytillä, ymmärrän kyllä jos asia huolettaa, huolettaisi minuakin. Meillä lähti neidillä etuhampaasta pala pois kun kaatui ja löi hampaansa rautalistaan, hammaslääkärissä käytiin ja tässä vaiheessa ei asialle voi tehdä mitään kun neiti vielä niin pieni (1,5v) ettei varmasti pysy sen vertaa paikallaan että voisi esim. paikkaa tehdä. Mutta onneksi on kyse maitohampaista, lähinnä se oli murheena ettei vaan oo juuri vioittunut mutta vaikuttais olevan ihan kunnossa mitä olen seurannut hammaslääkärin ohjeita... Eli pirauta hampilääkäriin niin asia selviää! :flower:
 
Kiitos vastauksista! Se on ehkä enemmänkin piikki ja etuhampaan takana. Etuhammas on puhjennut, mutta ei vielä koko pituudessaan eli vaikea sanoa onko niillä yhteinen juuri vai onko erillinen hammas. Soittelen kyllä huomenna Suomeen jonnekin lasten hammaslääkäriin (asumme ulkomailla huhtikuuun loppuun) ja tiedustelen mitä pitäisi tehdä, mutta ajattelin vain jos jollain vastaavasta kokemuksia. Olisi kiva tietää, onko hoitona iso leikkaus vai vain seurantaa - kyseessähän on tosiaan maitohammas.Omassa tuttavapiirissä ei ole kenellekään sattunut vastaavaa.Aika harvinainen juttu varmaan??
 

Yhteistyössä