hampaiden määrä

heippa,

täällä taas yksi kokematon kyselee...eli olisin kiinnostunut tietämään kuinka paljon ekan vuoden aikana tulee hampaita. Onko jotain keskiarvoa? Ja onko jotain tiettyä järjestystä miten hampaat tulevat? Tiedän toki, että kaikki yksilöitä, mutta ajttelin kun YLEENSÄ ekana tulee kaksi alahammasta, että mitkäs sitten "normaalisti" puhkeaa seuraavaksi.

Eli olisin tosi kiitollinen, jos joku taaperoikäisen äiti viitsii vastata;

a) monta hammasta tuli ekana vuonna?
b) missä järjestyksessä puhkesivat?

Kiitos...
 
Meidän neidillä tuli ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä 7 hammasta; kolme ylös ja neljä alas. Ensin tulivat kaksi etummaista alahammasta ja sitten kaksi etummaista ylähammasta. Nyt neiti muutama viikkoa päälle 1v ja poskihampaat ovat tehneet tuloaan jo muutaman viikon. Saas nähdä koska puhkeaa...
 
Pipru
Meidän poitsu on vähän yli 1v. (synt.29.9.05) ja näin meillä hampaat tulleet:
7kk ikäisenä 2alahammasta
9kk ikäisenä 2 ylähammasta
ja pari päivää sitten puhkesi 1 ylähammas lisää
 
Kiitos jo tulelista vastauksista!

Lisäystä vielä vähän tähän uteliaisuuteeni...eli meidän tyttö kohta 8 kk ja nyt on tullut 2 etualahammasta. Ja ylhäällä ei mitään merkkiä hampaiden tulosta, mutta alhaalla ikenet taas pullottavat ja mietin oisko jollekin tullut vaikka ensin vaan alhaalle hampaita vaikka neljäkin ja sitten vasta ylös.
 
a.11 hammasta ekan vuoden aikana
b.ensin alas kaksi etuhammasta,sitten ylös kaksi etuhammasta sekä kaksi sivuhammasta,seuraavaksi tuli alas yksi sivuhammas ja seuraavaksi poskihampaita ylös kaksi ja alas yksi ja yhtä poskihammasta juuri tehdään alas ja tyttö vähän reilu vuoden.
 
Meillä tyttö nyt 1v 4kk ja hampaita on tullu 4,5 kk ikäisestä alkaen....ekaks tuli alas 2 hampua, sit ylös 2 hampua, seuraavaks näitten viereen sekä ylös että alas yhteensä siis 4 hammasta, sitten 4 poskihammasta ja vielä 4 kulmahammasta. Hampaita on neidin suussa tällä hetkellä siis 16 kappaletta. Muistaakseni näistä kuudestatoista reippaasti päälle puolet tuli 1-vuotissynttäreihin mennessä, ihan tarkkaa määrää en siis osaa sanoa =)
 
a) ekana vuonna puhkes 8 hammasta.
b) ekat 2 alhaalle eteen, 4 seuraavaa ylhäälle, 2 seuraavaa alhaalle ekojen viereen.

Seuraavat 2 poskihampua puhkes ylhäälle n. 1v. ja 1kk ikäisenä. Nyt tyttö 1v. ja 2kk ja parhaillaan tehdään alhaalle poskihampuja korkean kuumeen kera.
 
Meijän neidille tuli 14 hammasta ensimmäisen vuoden aikana.

Ensimmäisenä tuli 2 alahammasta, sitten 4 ylähammasta puhkesi yhtä aikaa. sitten tuli alas taas 2 lisää sitten ylös kulma hampaat (2kpl) ja sitten puhkesi kaikki 4 poskihammasta..

Nyt tulossa 2 ala kulmahammasta :)
 
Meidän tytölle tuli ensimmäinen hammas alas ja ikää silloin oli n. 8kk. Sitten siihen alas viereen tuli kaveri, sitten ylös keskelle. Seuraavat kaksi tuli ylös melkeen samaan aikaan (parin päivän erolla) ja sitten alas keskimmäisten reunoille. Ja yli 1vuotiaana tuli sitten ekat isot hampaat, ei etuhampaista seuraavat vaan niistä seuraavat (ne tuli alas). Nyt neidillä ikää 1,5v ja seuraavia odotellessa... :whistle: :D
 
Meillä 1 v 3 kk pojalla on 8 hammasta. Kaksi alaetuhammasta tulivat 6 kk iässä. Sitten tulivat 8-10 kk iässä ensin yläetuhampaat, sitten yläkakkoset ja alakakkoset. Nyt ei ole viiteen kuukauteen tullut yhtään uutta hammasta. Alhaalla oikealla tosin tuntuu yksi varmaan piakkoin puhkeava poskihammas.
 

Yhteistyössä