HAMPAIDEN TULO

Minkälaisia oireita teidän vauvalla on ollut hampaiden tulosta?
Meillä vauva kuolaa, tunkee sormia/ nyrkkiä suuhunsa ja on lähes koko ajan tyytymätön. Epäilen hampaita, vaikka ikää on vasta 3 kk.
 
meillä esikoinen alkoi kuolata hillittömästi (ja tunki sormia välillä suuhun) 2kk iässä. ekat hampaat tuli 7kk ikäisenä ja kuolaaminen jatkui melkein kahteen vuoteen asti. kuume nousee ja räkää lentää kun hampaita puhkeaa.

poika kuolaa, järsii muutenkin kaikkea, on kärttyinen ja nostaa kuumeen + räkä valuu aina kun hampaan puhkaisee. alkoi kuolata vasta kun eka hammas tuli.
 
Meidän Janetelle tuli ensimmäinen hammas 3kk iässä. kuolausta, sormet/nyrkki suussaa jatkuvasti mutta ei itkenyt ollenkaan eikä sille kelvannut nää purulelut. sitten menikin taas 3kk eteenpäin ennen kuin 2. hammas ilmestyi. nyt neiti on 9kk eikä ole enempää hampaita näkynyt.
 
Meilläkin oli nää tyypilliset kuolaamiset-sormet suussa-yöriekkuloinnit ennen hampaiden kunnollista puhkeamista.

Kylmä rätti autto meillä, mitään puruleluja ei tuo äijä huoli, omia sormiaan jyrsii ja kynsillä raapii ikeniään
 
Esikoisella oireina oli tajuton itkuisuus ja kiukkuisuus, mitenkään päin ei ollut hyvä varsinkaan pari päivää ennen hampaan puhkeamista. Ensimmäinen puhkesi joskus 10 kk iässä "vasta" ja sitä ennen järsi ja kuolasi koko ajan. Kyllähän ne hampaat saattavat vaivata heti alusta alkaen kun ne hiljalleen sieltä ianuvat ikenen läpi. Meillä lääkäri sanoi että huoletta voi antaa Panadolia helpottamaan.
 
Kuinkakohan usein tota Panadolia uskaltaa antaa?
Yhtenä yönä viime viikolaa annoin kun ei millään rauhottunut...
Postissa on tulossa Englannista ihmevoidetta nimeltään teething gel elikkä ns. hampaiden teko geeliä joka kuulemma auttaa tosi hyvin :heart:
 
Hei

Tavaroiden suuhun vieminen ja kuolaaminen on ihan arkipäivää vauvoilla, tuli hampaita tai ei. Vauvahan opettelee tuntemaan maailmaa suullaan ilman, että se aina tarkoittaa hampaiden tulemista. Meillä tyttö kuolasi n. 4kk lähtien, ekat hampaat tuli 9kk iässä ja tavarat ovat aina menneet suuhun siinä missä kädetkin. Lisäksi vauvoilla on imemisen tarve, eli jos vauva ei käytä tuttia paljoakaan, niin helpostihan sinne suuhun menee imettäväksi sitä sun tätä.

Panadolia voi antaa kuuden tunnin välein silloin kun sille on tarvetta. Itse olen flunssakausina antanut yötä vasten ja sitten keskellä yötä uudelleen, kun tyttö on heräillyt itkeskelemään kuumeitaan.

En ole huomannut mitään hampaiden tulemiseen viittavaa oiretta, niitä tulee suurelle osalle huomaamatta ilman mitään ongelmia. Toisille nousee kuulemma jopa kuumetta.

Vauvasi on ehkä "löytänyt" kätensä ja hänestä on hienoa viedä niitä tutkittavaksi suuhun :) Kärttyisyys voi johtua myös esim. siitä, että hänellä on tiheän imun kausi ja koettaa nostattaa maitomäärää.
 

Yhteistyössä