Hapanmaitotuotteista oireita...

Enpä yhtäkkiä löytänyt mistään vinkkejä miten kannattaisi jatkaa..

Eli 10kk lapsi saanut nyt pari kertaa raejuustoa ja kerran maustamatonta jogurttia n. 1-2 tl kerralla. Suun ympärystään tulee punaisia läkkiä. Häviää kuitenkin aika pian, saman päivän aikana. Mistään muusta ruoasta en ole huomannut oireita.

Pitäisikö pitää nyt taukoa jonkun aikaa ja koittaa sitten uudestaan. Vaiko jatkaa kokeilua pienillä määrillä jos alkais tottumaan?

Kiitokset jos jollakin tietoa tai kokemusta ja viitsii kertoa miten nyt edetä.
 
Oletko ihan varma, ettei ole saanut mitään muuta mieti tarkaan.
Meillä oli vastaava tilanne ekan kerran saatua hapanmaitotuotteita likka lehahti ja punaisia näppyjä oli kasvoilla pyllyssä ja jaloissa neuvolassa käskivät heti jättää maidon pois ja muutamassa päivässä rauhoittui. Parin viikon kuluttua lehahti uudelleen eikä ollut saanut mitään maitoaatlous tuotteita. Allergian aiheuttajaksi paljastui raaka omena jota olin raastanut puuron sekaan. Omenaa oli kyllä syönyt aikaisemminkin, mutta soseena tai kotimaisia ulkolaiset raa´at aiheuttaa edelleen pyllyn punoitusta.

Pidä nyt taukoa ja kokeile myöhemmin uudestaan jos on nyt saanut ekan kerran niin voi tuo punoitus olla ihan sattumaakin joku muu on ärsyttänyt suun ympäristön ihoa.
 
Oon kyllä miettinyt tässä enkä hoksaa muuta ruoka-ainetta. Ja se punoitus tulee niin selvästi sen ruokailun aikana että en kyllä uskoisi sen muusta johtuvan.

Eihän tässä vielä kiire ole tuon maidon aloituksella, että pidetään pikku tauko ja kokeillaan uudelleen myöhemmin.

Kiitos iipalle!
 

Yhteistyössä