harmittaa tyttären röllimäisyys & leväperäisyys ulkonäön suhteen :(

  • Viestiketjun aloittaja "lila"
  • Ensimmäinen viesti
"lila"
ei anna edes pistää hiuksia ponnarille, hyvä kun kammata ne! juoksee tuolla räkä poskella & naama likaisena.. suihkuunkin saa vain hirveän tappelun kanssa!
tyttö on siis 6v.. leikkikavereilla siistit vaatteet, on käsikorua & hiuspinniä mutta oma likka näyttää pitkähiuksiselta metsäläispojalta! kengiksi kelpuuttaa vain mummin ostamat croksit, vaikka tahtoisin että esim. kauppareissulle pukisi "hienommat kengät" ja paidankin pitäisi olla aina se fröbelin palikoiden keikalta hankittu musta teeppari, esim. topeista ei tykkää! eikä farkuista. tai hameista. tai tai tai..
 
"Tamburiini"
Tuollaisen tytön kanssa mä voisin tulla juttuun. Tuhat kertaa mieluummin Fröbelin palikoiden t-paita kuin toppi ja farkut 6-vuotiaalla! Toivottavasti on muutenkin mutkaton lapsi.
 
alku.P
pahinta on juhlat.. tai päiväkodin kuvaus! viime vuonna olimme myöhästyä, kun väänsimme kättä vaatteista ja lopulta sitten pisti mustat kolitsihousut ja punaisen poolopaidan. sitten kirkui kädet pään ympärillä lattialla että " EI! EI HARJATA TUKKAA!!!" lähes itketti, kun muut pikkutytöt olivat somina mekoissa. hädintuskin pystyn katsomaan ryhmäkuvaa ! :( millainenhan peikko tuo neiti on murrosiässä?
 
ihana tyttö
Kuule, reilun viiden vuoden päästä sinä olet ihan onnessaan siitä ettei tyttös ole niin ulkonäkökeskeinen. Sun ei tarvi sponssata koko ajan uusia meikkejä, merkkivaatteita, merkkilaukkuja, koruja, hajuvesiä, kosmetologikäyntejä, jatkuvia kampaajakäyntejä jne.
 
as
Miket leikkauta tytölle polkkaa? Miksi ihmeessä kiusaat tyttöä pitkän tukan harjaamisella tai ponnareilla? Jos tyttö ei halua lyhyttä tukkaa, niin annat vaihtoehdoksi harjaamisen ja kiinnipitämisen, joko tai siis!
 
vierass
No meillä on neiti prinsessa ja toinen tuollainen rölli, hänelläkin pitkä tukka ja sama letti jo kolmatta päivää, ei suostu kovin äkkiä kammattavaksi ja sama yöpuku jo kolmatta huom PÄIVÄÄ päällä. No onpa onneksi kesäloma. Neiti Prinsessalla ei ole vissiin menossa vasta kuin toinen vaatekerta tällepäivää, ja hattuja jo testattu monet tovit jne.
 
  • Tykkää
Reactions: riiviöiden äiti
"mamax4"
No kyl mä sanosin tuon ikäiselle, et tukka kammataan päivittäin. Piste. Ihmisten ilmoille/tilaisuuksiin puetaan äidin valitsemat vaatteet. Piste.
Ja näistä ei neuvotella.
Muuten antaisin valita kaapista päälle sellaiset vaatteet kuin haluaa.

Terkuin erittäin omapäisen pojan äiti, jonka kanssa saa tahkota aina yhdestä jos toisesta asiasta :)
 
Leikkaa tytön tukka lyhyeksi tai laitatuta esim. pikkuletit päähän, niin ei tarvitse harjailla?

Ymmärrän kyllä "tuskasi". Muakin ketuttaisi, jos tyttöni tai poikani viihtyisi likaisena ja rumissa vaatteissa.
Oma tyttöni nyrhi pitkän tukkansa just toissapäivänä ja nyt sillä on tollanen nyrhitty potta.
Ensin harmitti, mutta nyt jo naurattaa, kun tuo näyttää nyt sellaiselta rumalta riiviöltä nyrhittyine hiuksineen. :D
 
"kieppi"
Ehkä tyttö aistii, että sinä etä hyväksy häntä sellaisena kuin hän on. Pistää sitten vielä lisää pökköä pesään, kun aistii äidin inhon.

Että ihan itkettää, kun muilla tytöillä oli mekot ja et ilkeä ryhmäkuvaa katsoa? Siis sinun lapsesi on sinulle vain joku vaateteline vai?
 
[QUOTE="lila";30097414]ei anna edes pistää hiuksia ponnarille, hyvä kun kammata ne! juoksee tuolla räkä poskella & naama likaisena.. suihkuunkin saa vain hirveän tappelun kanssa!
tyttö on siis 6v.. leikkikavereilla siistit vaatteet, on käsikorua & hiuspinniä mutta oma likka näyttää pitkähiuksiselta metsäläispojalta! kengiksi kelpuuttaa vain mummin ostamat croksit, vaikka tahtoisin että esim. kauppareissulle pukisi "hienommat kengät" ja paidankin pitäisi olla aina se fröbelin palikoiden keikalta hankittu musta teeppari, esim. topeista ei tykkää! eikä farkuista. tai hameista. tai tai tai..[/QUOTE]

Mikä se varsinainen ongelma tässä on? Oma lapseni on vähän samantyylinen - tai välillä haluaa että laitetaan hiukset kiinni, mutta pitää niitä max 10 min ja ottaa sitten pois. Koruja on, ja satunnaisetsi pitää, mutta yleensä ne menevät hukkaan :D Hameista oma lapseni kyllä tykkää, mutta yhdistelee vaatteita aikuisen makuun ei-tyylikkäästi. Minusta se on vaan hauskaa, näyttää välillä ihanan hippimäiseltä. Olen vaan tyytyväinen, ettei ole sellainen ylipuunatun näköinen...
 
Hius ongelman mä ymmärrän -pitkä tukka lapsella joka paahtaa ties missä on jopa epähygieeninen, jos sitä ei saa harjailla tai pitää kiinni, mutta muuten en. Ja se hiusongelmakin hoituu leikkaamalla ne hiukset.
Meilä on vaihtelevasti prinsessa, joka kuluttaa noin 5 vaatekertaa päivässä ja vaihtelevasti voi niin äiti kun tyttö paahtaa pari päivää yökkäreissä -yöksi ne riisutaan pois, mutta on vallan mukava oloasuja :)!
 
naurattaa
Olipa aivan ihana aloitus. Tunnistin niin oman tyttöni kuvauksestasi. Meillä sentään suostuu vaihtamaan kaupungille siistimmät vaatteet ja antamaan laittaa hiuksensa. Mutta jostain mystisestä syystä tyttö onnistuu näyttämään resupekalta siisteissä, puhtaissa vaatteissakin ja hiukset laitettuina.

Ehkäpä pienet röllityttömme pärjäävät maailmalla isompana, kun oppivat jo pienenä pitämään oman päänsä ja olemaan välittämättä muiden asettamista paineista. Toivoo...
 
niinhän siinä usein käy, että ne, jotka on haaveillut tytöstä sellaisena ihanan prinsessana, jolle saa ostella hameita ja tiaroja ym, niin saavat luonteeltaan juuri tuollaisen poikatytön, kun taas päinvastoin äidit, jotka eivät itse voi sietää prinsessaleikkejä, saavat tyttären, joka ei lähde mihinkään ilman perhosensiipiä selässä :D sellasta se vaan on! tuon ikäisen kanssa toivottavasti jo pystyy jutella jollain lailla järkevästi, että miksi nyt jotkut ihan perusasiat, kuten tukanharjaus, pitää tehdä. tai sitten leikkaat sen tukan!
 
Neljätyttöä
Olipa aivan ihana aloitus. Tunnistin niin oman tyttöni kuvauksestasi. Meillä sentään suostuu vaihtamaan kaupungille siistimmät vaatteet ja antamaan laittaa hiuksensa. Mutta jostain mystisestä syystä tyttö onnistuu näyttämään resupekalta siisteissä, puhtaissa vaatteissakin ja hiukset laitettuina.

Ehkäpä pienet röllityttömme pärjäävät maailmalla isompana, kun oppivat jo pienenä pitämään oman päänsä ja olemaan välittämättä muiden asettamista paineista. Toivoo...
Meiltäkin löytyy tuollainen röllityttö :), itsekin sanoo, ettei ole mitään "hametyyppiä";), tykkää kulkea kolitsisortseissa ja teeppareissa, harvoin saa mekkoa sille puettua ja tosiaan vaikka ois juhlissa nätti mekko päällä, näyttää vähän resupetteriltä ja ehkä aika kun olo on epämukava niissä kuteissa?
Hiukset kyllä harjataan joka aamu, siitä ei neuvotella:)
 

Yhteistyössä